Så tyckte testlöparna om Lumonite Vector

Testet sponsras av Lumonite

Under senaste månaden har testlöparna Anders, Emma, Josefin, Christoffer och Fanny testat nya pannlampan Lumonite Vector. I testets utvärderingen fick de bedöma lampan utifrån områdena ljusstyrka, ljusfördelning, kvalitet, användarvänlighet, helhet och bekvämlighet. Här kan du ta del av deras upplevelser av lampan.

Anders kommentarer:

Lumonite Vector har mycket bra förhållande mellan ljusstyrka/storlek/vikt och kraften i lampan är tillräcklig för löpning. Produkten känns säker med få rörliga delar och extremt enkelt handhavande vid laddning, byte av ljusstyrka osv.

Jag tycker att lampan sitter bra på huvudet utan att märkas, särskilt när jag använde den "extra" remmen över huvudet. Innan jag förstod hur den skulle monteras rörde sig den lite. Den är enkel och rejäl. Få knappar, extremt enkel att ladda och ställa in.

Superbra och smidig lampa för trailrunning i mörkret. Vid extremt stökiga stigar i högt tempo skulle jag välja någon av Lumonites större/starkare varianter men den här blir definitivt min "Go-to lampa" vid träning i mörker. Mycket bra pannlampa, till en enligt mig rimlig kostnad.

Emmas kommentarer:

- Med tanke på lampan storlek så lyser lampan mycket bra och fungerar även mitt i mörkaste skogen på snirkliga stigar. Ljuskäglan kändes koncentrerad men det gillar jag. Motsvarande modeller hos konkurrenter har bredare ljuskägla men jag tycker detta är bättre. Lampan är en lättviktare, smidig att ta på och av och lätt att ha med i fickan. Väldigt skönt att slippa sladdar och tunga batteripack. Den är superenkel att använda. Tog ett tag innan jag fattade att det fanns tre steg på ljusstyrka. Älskar laddningslösningen, så enkel att ladda!

Trist att det inte är samma laddning som för Compassen som jag har sedan tidigare. Hade varit bra att kunna kombinera laddning. I övrigt snygg, smidig och oväntat liten men bra! Är jättenöjd med lampan. Den passar även för cykling (sätter lampan under hjälmen) tack vare att den är så smidig.

Josefin kommentarer:

- Jag tycker Vector ha en bra ljusstyrka och räckvidd. Ljuset fördelades bra, men jag hade ändå velat ha lite mer på sidorna. Dock var det inget som störde. Jag gillar kvalitén och lampan sitter stabilt, är smidig och lätt att ha på huvudet.

I allmänhet så fungerade lampan bra, dock vid lite kallare dagar ladda batteriet ut (nyladdad) och lampan slocknade. Totalt tycker jag det är en smidig, lättanvänd lampa som verkligen uppfyller sin funktion.

Christoffers kommentarer:

Lumonite Vector är väldigt stark på maxstyrkan, och jag upplevde att jag fick en ordentlig ljusbild utan att behöva använda lampan på max. Lampan och bandets kvalité kändes mycket bra, den var lätt att sätta på och att använda och man märker inte att den sitter på huvudet efter ett tag.

Den största nackdelen enligt mig är om man vill vara ute väldigt länge, så går det inte att gå med något extra batteri. Hade det gått att byta batteri hade det blivit 5/5, nu får den bara 4/5 av mig.

Fannys kommentarer:

- När jag väl kom igång hade lampan en bra ljusstyrka, men jag hade lite svårt att ladda den första gången. Då trodde jag den var laddad men när jag kom ut i skogen var den oladdad. Kvaliten känns mycket hållbar, men ibland upplevde jag den som klumpig.
Det hade varit bra att testa några veckor till och jag ser fram emot att springa mer med den.

Kommentar från Lumonite om testet:

För den som önskar möjligheten att använda lampan under längre pass än den brinntid som Vector erbjuder finns modellen Lumonite Compass R. På den modellen finns möjlighet att själv ha med fler laddade batterier och byta längs vägen. Lamporna levereras aldrig fulladdade till kunden utan innan användning behöver lampan laddas enligt manualens anvisningar.

För dig som vill köpa Lumonite Vector så finns de att beställa här med 15% rabatt genom denna länk. Rabatten gäller t.o.m. söndag 8 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Utvalda event

02majallday16junalldayFeaturedBillingen Trailrace 5k5 km, 10 km, 10 km, 21 kmLandskap:Västergötland

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Inspiratörer

 • Löparkompisen Texas Linda Doktar
  Läs mer
 • Tankar om nya UTMB Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Runstreak day 210.

Var med mig och samla pengar till cancerfonden!

Känsla på förmiddag var blä. Men när jag väl börjar springa fanns känslan där. Benen svarade. Flöt på bra och det var mera himla motvind som sänkte tempot.

Tänkt på avstånd, tänk på varandra!

Follow me on Instagram and now youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCMbCcsHJoABtlutORSxGkrg

#trailrunners #runninginthewoods #swedenrunners #salming #running #runningmotivation #trail6 #salmingrunning #garmin #trailrunningsweden #craftsportswear #craftsportswearswe #salmingrunning #löparglädje #love2run #silva #silvacrosstrail3 #instarunners #idrefjällmaraton #löpninärfrihet #winterrunning #runstreak #runstreak2021 #loverunning #blioslagbar #runnig #runstreaksverige #runstreaksverige2021 #runstreak2021
...

Jag springer med lätta steg över en öde öländsk stenstrand. I ett väder som snarare skrek ut #swedishmelancholyatitsdriest än sjöng sköna maj välkommen med ljuv stämma.

24 kilometer trail längs havet blev det innan jag kom hem och kunde avnjuta en kopp kaffe och en bulle to die for.

#raceone #löpning #löparglädje #löpningärlivet #running #run #trailrunningsweden #trailrunning #hälsa #nikerunningclub #runninginspiration #laufen #p4kalmarbilden #runningmotivation #löpträning #löpare #barometernläsarbild #instarunner #uteträning #öland #runstreaksverige #jagspringer #idrefjällmaraton #träningsglädje #thisisöland #södraölandsvärldsarv #kalmarposten #öbilden #salmingrunning
...

New shoes, poor weather, no excuses!

swedishtrailrunners #swedenrunners #trailrunningsweden #trailrunning #runnersworld #instarunners #instarunner #instarunners #trail #runner #runningterritory #trailrunner #runhappy #altrarunning #altrarunningfans #altrarunningnordic #teamnordictrail #worlderunners #runnersworldswe #garmin
...

Söndag förmiddag och regnet slår mot fönstret. Det är snart dax för start, i skrivande stund 3 dagar 23 timmar och 1 min.
Har gjort mitt sista löppass innan mitt FKT försök. Det blev igår 13km i lugnt tempo i Änggårdsbergen tillsammans med Jessica.
Nu blir det bara powerwalk de dagar som är kvar till starten på torsdag.

Jag kommer ha lite hjälp och sällskap ute i skogen på stigarna längs vägen till målet i Ängelholm.
En av dessa är Jonas Eklöf och han hittar du även på Instagram under curremus.
En trevlig kille som jag lärde känna på nationaldagen för två år sedan på ett träningspass runt banan som Kullamannen går på runt Kullaberg. Vi har kutat lite tillsammans i Borås för någon månad sedan oxå.

Han är en stark löpare som är lätt att snacka skit med och få timmarna att gå med. Han kan
banan ifrån Örkelljunga till Båstad. Där tänkte jag ta sällskap av honom. Han får helt enkelt sköta navigering o jag ta rygg på honom.

Är det någon mer som vill hänga på längs vägen så är du varmt välkommen, bara hojta till eller dyk upp.
Ha en fin dag kväll o en fantastisk vecka med nya utmaningar.

#swedenrunners #altrarunning_nordic #trailrunningsweden #ultraniclas #fastestknowntime #jagspringer #runtoinspire #trailrunning #älskalöpning #skåneleden #ultrarunning #myjourney #nevergiveup #umarasports #racetracker #kvikbackebol #gealdrigupp #runnersworldswe #magasinspring #smilesnotmiles #runnerslife
...

En blöt tur på Norra Fjället med jonna04 🌿🏃🏽‍♀️#trsuddevallaljungskile #trslöpargrupper #trailrunningsweden trailrunningswe ...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 days ago

Halloj
Jag är precis på väg tillbaka efter en skada, den klassiska hamstringen och en ganska kraftig inflammation i slemsäcken. Jag inser att jag måste bekämpa min lathet och införa styrketräning 2-3 ggr/vecka och söker efter ett vettigt program som på ett enkelt sätt täcker dom viktigaste muskelgrupperna. Några tips?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vet inte om det är det bästa för alla men för mig så har klassisk cirkelstyrka hemmavid varit det bästa,och även det enda som det går att få rutin på (jmnf med sporadiska gymbesök). T ex 40/15 * 3 varv: Upphopp Armhävningar Mountainclimber Utfall Ryggres Benböj Tricepspress Jumpin’ Jacks Planka Situps eller deadbug

Jag är drabbad av samma lathet men försöker bättra mig... kör nu 5 min hemma dagligen (oftast på morgonen) med plankan, armhävningar, bulgariska splits etc. Bra komplement till den "riktiga" träningen och tar ingen tid i anspråk... gäller bara att få in rutinen.😎

Jag skulle kontakta fysioterapeut, det är ju viktigt att träna rätt saker och med rätt belastning, allra helst efter/i samband med skada! 🙏🏼❤️

2 days ago

Testar en av garmin löpartränare till en halvmara den kör ett consept Run walk Run. Någon som provat detta eller har. Några tips?
Verkar ganska så bra.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Låter som intervallträning?

Jag gillar run-walk-run, även om jag inte testat Garmins tränare. Jag brukar komma rätt långt, och passar på att äta eller dricka när jag går.

4 days ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

6 days ago

Tack för insläpp!
Jag har behov av ett lättviktstält.
Jag funderar på att springa någon led i Västergötland eller Bohuslän i sommar vecka 30 eller 31 under ett antal dagar och då sova i tält. Jag vill ta med allt för ”boende”, men inte ta med mat utan äta på ställen längst vägen. Jag behöver ett lättviktstält för min tur.

Lättviktstält är fina men också dyra! Jag är väldigt intresserad av att köpa begagnat eller hyra. Vore fantastiskt om någon i gruppen har ett lättviktstält att sälja eller hyra ut!
Jag bor i Göteborg.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har ett lättviktstält för en person. Hur mycket får det Max väga?

Kolla på ”Lanshan 1 pro”. Lätta och billiga tält från Kina, förvånansvärt bra kvalitet. Jag har ett sådant och är mkt nöjd. Kräver dock en stav/pinne för att sättas upp.

3 weeks ago

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?
... Se merSe mindre

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?

Kommentarer på Facebook

Ajdå, inget kul att se och höra. Har precis köpt mig ett par Lone Peak 5. Är det liknande på dom 🤔

I have both Altra and Topo, and both are the same size for me. Topo is a great choice too 👌

Altra & Topo är samma/lika i storlek.

Trist. Lite märkligt också ändå. Jag köpte mina första Altra för drygt tre år sen. Dom sprack rätt kvickt men efter det har förändringar gjorts och numera har jag inte det problemet. Är helnöjd. Räknar inte mil på skorna men jag springer mycket. Sliter ner sulan innan något speciellt händer med ovandelen.

Jag har exakt samma problem med mina Altras! De kunde användas knappt ett år. Men mina gamla Merrells hänger med efter 3 år! Ganska stor skillnad.

Jag reklamerade ett par Duo som knappt höll i 20 mil. Har nu använt Altra Torin i ett drygt år och de har hållt bra.

Jag har samma problem men inte med alla modeller. Det märks att de jobbar med det. Bland annat med Torin som nu i plushvarianten håller väldigt bra. Problemet är väl som vanligt att ju mjukare och skönare sko ju vekare material måste man använda. En hård och stabil sko håller i allmänhet betydligt längre tycker jag. Det gäller väl för tillverkaren att hitta den perfekta balansen.

Jag skulle ha tagit en halv storlek större i Topo (ultrafly)

Körde salming förut, de såg ut sådär efter 10-mil.

Bedrövligt. Älskar Altra men har blivit jävligt duktig på att laga dem med kite-fix

Köpte ett par Topo blev aldrig kompid med varken mpassform, grepp eller kvalitet, de gick också sönder. Kika på inov8 G270! Asgrym sko, ngt smalare än altra, sjukt bra grepp på häll och rötter men lite snåla dobbar. Följsam och rolig att springa i. Vad har du gör strl i king mt2?

Finns det några skor som håller? Ärligt talat tycker jag det verkar som om det alltid är någon som klagar på kvalitén på skor... oavsett märke. Just att de går hål på sidan precis där de böjs under löpning verkar vara ett återkommande tema. Nästan alla skor jag har haft (vilket nästan uteslutande varit Merrell Trail Glove de senaste 7-8 åren) har förr eller senare pajat precis på det stället. Uppskattningsvis någonstans runt 100-150 mil.. vissa skor håller bättre, vissa sämre. Men generellt struntar jag i det. Så länge skon fungerar så är ju inte några hål någon större fara. Lite jobbigt med sten som letar sig in.. men med hål letar de sig ju gärna ut också. Mina skor har väl gått någonstans i harangen 400-500 mil innan byte... så en 300 mil med hål i sidan.

View more comments

1 week ago

Hej! Tack för insläpp! Ngn som har erfarenhet av Brooks Caldera 5? ... Se merSe mindre

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X