Trans GranCanaria – luften gick ur

Ni vet ju att jag tränat för och väntat på mitt livs lopp, Trans Gran Canaria Promo, 17km. För två veckor sedan var det dags.

Ett par dagar tidigare hade vi landat på Gran Canaria och installerat oss på hotellet. Varit ute och gått och till och med provsprungit en liten runda. Jag blev orolig då jag sprang längs stranden, eftersom det var väldigt lös sand. Skorna fylldes snabbt med dessa fina korn och blev både för trånga och tunga. Så jag beslutade mig för att springa längs vattenbrynet på tävlingsdagen. Det borde gå bättre.

Så kom den där lördagen jag väntat på. 7 mars 2020. Jag gick från hotellet till mässhallen där bussarna skulle avgå till starten. Bussen gick vid 06:30 och det var fortfarande mörkt ute när vi lämnade Maspalomas, för att bara 20 minuter senare vara framme vid ”Sioux City Park” där starten skulle gå. Vi hade ingen möjlighet att lämna överdragskläder så man hade helt enkelt på sig tävlingskläderna, shorts och t-shirt. 17 grader utan sol på Gran Canaria är inte så jättevarmt faktiskt så det gällde att hålla i gång för att inte frysa den där timmen innan starten.

Så runt 07:45 föstes vi ihop i startfållan och starten gick 08:00. Jag hade ställt mig långt bak eftersom jag ville hålla ett skönt tempo hela vägen. MEN? Alla ruschade? Sprang som om det vore ett snabblöpt asfaltslopp på 5 km. Jag fattade inget!! Men ökade lite för att inte bli helt sist. Så fattade jag när vi liksom kom runt ”ett hörn” efter nån kilometer; vi sprang på för att få en bra position i första uppförsbacken. Men för mig var det redan försent, jag låg redan för långt bak och någon bra position var inte att prata om.

Men, nu började det kände jag, de 5km uppför jag tränat för att klara SÅ bra. Så visade det sig att underlaget var så jäkla dåligt och smalt att vi alla 400 samlas på ett lååångt led. Kilometer för kilometer gick vi som i nån slags gemensam ”hike” långsamt uppför. Jag ställde om tankesätt och tänkte att jag satsar utför istället, jag har ju längtat efter att få springa på nerför. Men när vi äntligen var uppe på toppen och det vände neråt så varade inte min glädje så länge, för det var inte löpbart där heller för oss amatörer. Vi pratar att klättra nerför. Vår sköna hike uppför byttes nu mot baklänges bergsklättring utför. Trist. Så trist. SÅ trist. För att beskriva känslan.

Till slut kom vi i alla fall ner på plan mark och sprang på lite in mot San Augustin och stränderna. Det var gôtt, det gick att springa lite i den ”djungel” man dragit banan igenom och sedan ut mot stranden, som jag redan innan visste skulle vara mitt svåraste. Den finkorniga stranden vi kom ut på trängde sig direkt in i skorna och det blev tungt, sedan hittade jag ett spår längs vattenbrynet där underlaget var lite mindre löst, men fortfarande väldigt mjukt och tunglöpt.

Vid vätskekontrollen i Playa del Inglés kände jag mig trött och matt, mest mentalt egentligen, med 6 km evighetsstrand kvar. Men jag kämpade på, varvade jogg med promenad längst ner vid vattnet, varje steg kändes så tungt. Tyvärr så missade jag hoppa undan för en våg och mina redan sandfyllda skor förvandlades till ler-gegga när vattnet sköljde in. Jag försökte kämpa på ett tag till men gjorde sedan valet att ta av mig skorna. Så det blev rask promenad, jag fixade inte att springa barfota, varje steg blev för tungt när foten sjönk ner i sanden och jag fick liksom ingen fart. Så längs vattenbrynet, med en öken på andra sidan, promenerade jag de sista kilometrarna av Trans Gran Canaria mot målet. ”Mitt livs lopp”. Hm. Nåja – innan loppet i alla fall.

När jag närmade mig målområdet och kom av stranden upp på strandpromenaden, då hittade jag lite extra energi och glädje. På båda sidor av avspärrningarna stod folk i flera led och hejade, musiken pumpade ur högtalarna borta vid målet och jag hörde speakern ropa glada tillrop på spanska. Då satsade jag. Skorna i handen, barfota på den ojämna strandpromenaden sprang jag för allt jag hade kvar till publikens jubel in mot mål och upp på målrampen till speakerns otroliga ”håll i gång” där enda ordet jag förstod var BIENVENIIIIIDO! (Välkommen).

Så visst var det en upplevelse. Men inte en löptävling som jag tränat för. Det blev ett äventyr jag sent kommer glömma, men luften gick ur lite. Det blev inte som jag tänkt. Jag orkade inte ladda om, inte skriva om det förrän nu, två veckor senare.

Nu ska jag hitta ny energi och ladda om och träna för årets planerade tävlingar. Jag har också fått möjligheten att testa IceBugs nya trailsko Capra genom Trailrunningsweden, vilket såklart ökar på min motivation, det var kanske precis det jag behövde nu.

Vi hörs!

Malin

 

Ett svar till “Trans GranCanaria – luften gick ur”

 1. Lena skriver:

  Oh Malin
  Jag fick verkligen blandade känslor när jag läste detta
  Vilken otrolig resa , kändes som jag var med dig där
  Gud vad du fick kämpa och du klarade det , fast det inte var dom du tänkt dig
  Är då stolt över dig min fina vän
  Tack för att jag får vara delaktig
  KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Trailkalendern
Trailkalendern
trail-kalendern
Podcast
Podcast
Podcast
Utrustning
UTRUSTNING
Utrustning
Trailtour
TRAILTOUR
Utrustning
trails
TRAILS
TRAILS
Slider

Nybliven löpare som hittat förtjusningen i traillöpning. 2019 blev året då jag bytte soffan mot löpning och "asfalt, betong och belysning" mot skog och mark. Skriver om min utveckling för att inspirera andra till att också förändra sitt liv. Man kan om man vill och bestämmer sig!

Född: 1975

Kontakt: [email protected]

Mål: Att må bra och vara hållbar. Njuta av livet och ta hand om kropp och själ.

Motto: Vi lever inte bara livet, vi skapar det!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

lör11apr10:00FeaturedHoka One One Trail 28 km - Virtuellt lopp28 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör18apr10:00FeaturedMerrells Höjdmeterrekord - Virtuellt loppLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör25apr10:00FeaturedTrailrunning Sweden Store Trail 12 km - Virtuellt lopp12 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör02maj10:00FeaturedIcebug Trail 50 km - Virtuellt lopp50 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör09maj10:00FeaturedUSWE Trail 21,1 km - Virtuellt lopp21,1 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör16maj10:00FeaturedNvii Trailmaraton - Virtuellt lopp42,195 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör23maj10:00FeaturedSalming Trail 6 km - Virtuellt lopp6 kmLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör30maj10:00FeaturedEnervits Distansrekord - Virtuellt loppLandskap:Ångermanland,Blekinge,Bohuslän,Dalarna,Dalsland,Gästrikland,Göteborg,Gotland,Halland,Hälsingland,Härjedalen,Jämtland,Lappland,Medelpad,Närke,Norrbotten,Öland,Östergötland,Skåne,Småland,Södermanland,Stockholm,Uppland,Värmland,Västerbotten,Västergötland,VästmanlandAnmälanDeltagare

lör13jun10:00FeaturedBillingen Trail Marathon45km, 22km, 12km 2,6 kmLandskap:Västergötland

tis16junalldayFeaturedAmazing Trail6 km, 10 km, 20 kmLandskap:StockholmAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Trailgemenskap - virtuellt Peter Lindquist
  Läs mer
 • Inte ens ett aprilskämt! Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Swimrun premiär Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Joggugglan skådad. Fysparet
  Läs mer
 • Vad kommer bli din utmaning? Bröderna Backa
  Läs mer
 • Trans GranCanaria – luften gick ur Malin Tidqvist
  Läs mer
 • Skogen är virusfri - sommarens traillopp och målbilder Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Utevistelse Linda Doktar
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR
TRAILRUNNING SWEDEN
LÖPARRESOR

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.

public
LÖPARWEEKEND SÄLEN
25-28 JUNI 2020
public
IDRE FJÄLLMARATON
BUSS & BOENDE
21-23 AUGUSTI 2020
public
TRAILRESA TJECKIEN
12-16 MAJ 2021
PlayPause
Slider
GUIDER
UTRUSTNING
GUIDER
UTRUSTNING

Att springa i skogen är enkelt och fritt. Bra funktionell utrustning kan ändå underlätta och göra traillöpningen ännu roligare. Därför vill vi på Trailrunning Sweden hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av prylar.

TRAILSKOR
TRAILSKOR

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

Att hitta rätt trailsko kan vara en rejäl utmaning. Vad du som traillöpare vill ha på fötterna beror på vilket underlag du har tänkt springa på, det beror på tycke och smak, på just dina fötters beskaffenhet och på vilken känsla just du är ute efter.

LÖPARRYGGSÄCK
LÖPARRYGGSÄCK

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

PANNLAMPOR
PANNLAMPOR

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

Med en bra pannlampa är du fri att springa var du vill ändå! Fundera över hur du ska använda pannlampan, hur starkt ljus och hur lång batteritid du behöver till dina aktiviteter. Ska du främst ha lampan för att springa på gångvägar eller gator till och från elljusspåret, eller tänker du tävla i night trail?

PlayPause
Slider
Trailrunning Sweden
podcasts

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går Per Forsberg på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Trailrunning
podden
Trailrunning podden

med Elisabeth Hansson

Idre fjällmarton
podden
Idre fjällmaraton podden

med Per Forsberg

PlayPause
Slider
X
X