Trans GranCanaria – luften gick ur

Ni vet ju att jag tränat för och väntat på mitt livs lopp, Trans Gran Canaria Promo, 17km. För två veckor sedan var det dags.

Ett par dagar tidigare hade vi landat på Gran Canaria och installerat oss på hotellet. Varit ute och gått och till och med provsprungit en liten runda. Jag blev orolig då jag sprang längs stranden, eftersom det var väldigt lös sand. Skorna fylldes snabbt med dessa fina korn och blev både för trånga och tunga. Så jag beslutade mig för att springa längs vattenbrynet på tävlingsdagen. Det borde gå bättre.

Så kom den där lördagen jag väntat på. 7 mars 2020. Jag gick från hotellet till mässhallen där bussarna skulle avgå till starten. Bussen gick vid 06:30 och det var fortfarande mörkt ute när vi lämnade Maspalomas, för att bara 20 minuter senare vara framme vid ”Sioux City Park” där starten skulle gå. Vi hade ingen möjlighet att lämna överdragskläder så man hade helt enkelt på sig tävlingskläderna, shorts och t-shirt. 17 grader utan sol på Gran Canaria är inte så jättevarmt faktiskt så det gällde att hålla i gång för att inte frysa den där timmen innan starten.

Så runt 07:45 föstes vi ihop i startfållan och starten gick 08:00. Jag hade ställt mig långt bak eftersom jag ville hålla ett skönt tempo hela vägen. MEN? Alla ruschade? Sprang som om det vore ett snabblöpt asfaltslopp på 5 km. Jag fattade inget!! Men ökade lite för att inte bli helt sist. Så fattade jag när vi liksom kom runt ”ett hörn” efter nån kilometer; vi sprang på för att få en bra position i första uppförsbacken. Men för mig var det redan försent, jag låg redan för långt bak och någon bra position var inte att prata om.

Men, nu började det kände jag, de 5km uppför jag tränat för att klara SÅ bra. Så visade det sig att underlaget var så jäkla dåligt och smalt att vi alla 400 samlas på ett lååångt led. Kilometer för kilometer gick vi som i nån slags gemensam ”hike” långsamt uppför. Jag ställde om tankesätt och tänkte att jag satsar utför istället, jag har ju längtat efter att få springa på nerför. Men när vi äntligen var uppe på toppen och det vände neråt så varade inte min glädje så länge, för det var inte löpbart där heller för oss amatörer. Vi pratar att klättra nerför. Vår sköna hike uppför byttes nu mot baklänges bergsklättring utför. Trist. Så trist. SÅ trist. För att beskriva känslan.

Till slut kom vi i alla fall ner på plan mark och sprang på lite in mot San Augustin och stränderna. Det var gôtt, det gick att springa lite i den ”djungel” man dragit banan igenom och sedan ut mot stranden, som jag redan innan visste skulle vara mitt svåraste. Den finkorniga stranden vi kom ut på trängde sig direkt in i skorna och det blev tungt, sedan hittade jag ett spår längs vattenbrynet där underlaget var lite mindre löst, men fortfarande väldigt mjukt och tunglöpt.

Vid vätskekontrollen i Playa del Inglés kände jag mig trött och matt, mest mentalt egentligen, med 6 km evighetsstrand kvar. Men jag kämpade på, varvade jogg med promenad längst ner vid vattnet, varje steg kändes så tungt. Tyvärr så missade jag hoppa undan för en våg och mina redan sandfyllda skor förvandlades till ler-gegga när vattnet sköljde in. Jag försökte kämpa på ett tag till men gjorde sedan valet att ta av mig skorna. Så det blev rask promenad, jag fixade inte att springa barfota, varje steg blev för tungt när foten sjönk ner i sanden och jag fick liksom ingen fart. Så längs vattenbrynet, med en öken på andra sidan, promenerade jag de sista kilometrarna av Trans Gran Canaria mot målet. ”Mitt livs lopp”. Hm. Nåja – innan loppet i alla fall.

När jag närmade mig målområdet och kom av stranden upp på strandpromenaden, då hittade jag lite extra energi och glädje. På båda sidor av avspärrningarna stod folk i flera led och hejade, musiken pumpade ur högtalarna borta vid målet och jag hörde speakern ropa glada tillrop på spanska. Då satsade jag. Skorna i handen, barfota på den ojämna strandpromenaden sprang jag för allt jag hade kvar till publikens jubel in mot mål och upp på målrampen till speakerns otroliga ”håll i gång” där enda ordet jag förstod var BIENVENIIIIIDO! (Välkommen).

Så visst var det en upplevelse. Men inte en löptävling som jag tränat för. Det blev ett äventyr jag sent kommer glömma, men luften gick ur lite. Det blev inte som jag tänkt. Jag orkade inte ladda om, inte skriva om det förrän nu, två veckor senare.

Nu ska jag hitta ny energi och ladda om och träna för årets planerade tävlingar. Jag har också fått möjligheten att testa IceBugs nya trailsko Capra genom Trailrunningsweden, vilket såklart ökar på min motivation, det var kanske precis det jag behövde nu.

Vi hörs!

Malin

 

Ett svar till “Trans GranCanaria – luften gick ur”

 1. Lena skriver:

  Oh Malin
  Jag fick verkligen blandade känslor när jag läste detta
  Vilken otrolig resa , kändes som jag var med dig där
  Gud vad du fick kämpa och du klarade det , fast det inte var dom du tänkt dig
  Är då stolt över dig min fina vän
  Tack för att jag får vara delaktig
  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nybliven löpare som hittat förtjusningen i traillöpning. 2019 blev året då jag bytte soffan mot löpning och "asfalt, betong och belysning" mot skog och mark. Skriver om min utveckling för att inspirera andra till att också förändra sitt liv. Man kan om man vill och bestämmer sig!

Född: 1975

Kontakt: [email protected]

Mål: Att må bra och vara hållbar. Njuta av livet och ta hand om kropp och själ.

Motto: Vi lever inte bara livet, vi skapar det!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

02majallday16junalldayFeaturedBillingen Trailrace 5k5 km, 10 km, 10 km, 21 kmLandskap:Västergötland

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Löparkompisen Texas Linda Doktar
  Läs mer
 • Tankar om nya UTMB Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
 • 30 km och aprilväder Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • "Vi lever livet framlänges men förstår det baklänges" Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Höga Kusten Winter Trail Bröderna Backa
  Läs mer
 • Det överprioriterade långpasset Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Idag blev det vilodag. Kändes helt rätt att ta det beslutet och jag borde faktiskt klämma in det oftare🤷‍♂️. Dock är jag lite rastlös av mig och träningen är ju inte enbart en fysisk ansträngning för mig utan även en källa till mental återhämtning. Gäller som allting annat att hitta en balans som fungerar. Gott om friskluft ändå i sommarvärmen med vårfix åh grejs. Långhelg i stugan 👌
#vilodag #restday #recovery #måbra #balance #löpning #jagspringer #summervibes #trailrunning #trailrunningsweden #trail #trailrunner #running #instarunners #runningmotivation #runnersofinstagram #inspiration #träningsglädje #tränaförattmåbra #mentalhealthawareness #mentalhealthmatters #runner #runnerscommunity #laufen #beh #corso #corrida #lifestyle #återhämtning
...

Äntligen shorts- och linnepremiär! 🌟👏🏼 Förvisso sprangs stora delar av turen i djupsnö men varmt var det ändå! 💛
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#blioslagbar #idrefjällmaraton #trailrunning #trailrunningsweden #traillöpning #salomonrunningswe #salomontrailrunning #vårvinterlöpning #runacademy #maratonträning #stockholmmarathon2021 #ultratrailrunner #ultrarunning
...

Första sträckningen är strax avklarad, här skall det svängas av upp mot Östafors, mitt ute i ingenstans skall tilläggas. En 4x4 hade varit bra 😉. #swedenrunners #altrarunning_nordic #trailrunningsweden #ultraniclas
#fastestknowntime #jagspringer #runtoinspire #trailrunning #älskalöpning #skåneleden #ultrarunning #myjourney #nevergiveup #umarasports
#kvikbackebol #gealdrigupp #runnersworldswe #magasinspring #smilesnotmiles #runnerslife #racetrackergps #altrarunningfans
...

500hm är mindre än planerat men mer än 0hm⛰🙄Colan efter var iaf riktigt god😋
☀️
#löpning #running #vilstabacken #eskilstunatrailklubb #backträning #stiglöpning #trailrunning #trailrunningsweden #ultralöpning #ultrarunner #jagspringer #träning #löparglädje #runstreaksverige #runstreak
...

💪🏻☀️🥰#outdoors #workoutoutside #activelifestyle #active #gymbuddies #trainingoutside #training #running #runspo #run #runningmotivation #trailrunning #trailrunningsweden #traillöpning #trailrunner #runners #runnersofinstagram #träna #träning #fitspo #fitness #fitnessmotivation #fitnessandhealth
...

Såååå nice löpning #swedenrunners #altrarunning_nordic #trailrunningsweden #ultraniclas
#fastestknowntime #jagspringer #runtoinspire #trailrunning #älskalöpning #skåneleden #ultrarunning #myjourney #nevergiveup #umarasports
#kvikbackebol #gealdrigupp #runnersworldswe #magasinspring #smilesnotmiles #runnerslife #racetracker.no #altrarunningfans
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

4 hours ago

Ska och springa i Ånnaboda utanför Örebro imorgon förmiddag. Någon som har tips på bra trail? Ca 10-15km, så lite grus som möjligt. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vet inte om bansträckningen för Kilsbergen Trail finns att hitta någonstans men den banan är 14 km isch.

Och den startar i Ånnaboda

10 hours ago

Roskagsleden etapp 1+2. 30km som är i otroligt bra skick just nu trots allt regn senaste dagarna. Bra dag ändå 😎🏃🏻‍♂️ ... Se merSe mindre

Roskagsleden etapp 1+2. 30km som är i otroligt bra skick just nu trots allt regn senaste dagarna. Bra dag ändå 😎🏃🏻‍♂️

Kommentarer på Facebook

Åh, vad härligt! 😍 Älskade Roslagsleden! 🤗

Härligt. Aldrig sprungit där. Men är sugen på 1-4 nästa helg. Är det mycket tekniskt stig eller mer skogsvägar?

2 days ago

Vad tycker ni om Salming Greyhound? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Köpte ett par till frugan i höstas. Hon har gillat dom men efterhand tycker hon nu att de är lite hårda i överdelen framme vid tårna.

Jag har två par. Satte PB på milen i ett av paren för två veckor sen. De beskrivs som asfaltskor men fungerar även på andra underlag dock inte på lite mer avancerad Trail. Stötdämpningen är bra och de är lätta att snöra. Jag tycker de är bra och jag har inte märkt någon onormal förslitning på dem.

Jag är väldigt nöjd med dom. Upplever att det är bra dämpning så känns liknande som Hoka

Jag hade ett par hemma på test härom veckan, eftersom jag har andra Salmingskor som jag gillar. Dämpningen verkade lovande. Men jag tyckte tåboxen var för hög och plösen för tunn och för kort för att få till en pålitligt bra snörning. Jag köpte Saucony Triumph istället, som sitter bättre men inte är lika snygga 😕

2 days ago

I princip helt nya Hoka One One W Speedgoat 4 stl 39 1/3 säljes för 1000kr, (ord.pris ca 1500kr). Skorna är ett halvt nummer för små för mig. Använda totalt 3 mil. Finns i Stockholm, kan skickas. #utrustning ... Se merSe mindre

I princip helt nya Hoka One One W Speedgoat 4 stl 39 1/3 säljes för 1000kr, (ord.pris ca 1500kr). Skorna är ett halvt nummer för små för mig. Använda totalt 3 mil. Finns i Stockholm, kan skickas. #utrustning

6 days ago

Halloj
Jag är precis på väg tillbaka efter en skada, den klassiska hamstringen och en ganska kraftig inflammation i slemsäcken. Jag inser att jag måste bekämpa min lathet och införa styrketräning 2-3 ggr/vecka och söker efter ett vettigt program som på ett enkelt sätt täcker dom viktigaste muskelgrupperna. Några tips?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vet inte om det är det bästa för alla men för mig så har klassisk cirkelstyrka hemmavid varit det bästa,och även det enda som det går att få rutin på (jmnf med sporadiska gymbesök). T ex 40/15 * 3 varv: Upphopp Armhävningar Mountainclimber Utfall Ryggres Benböj Tricepspress Jumpin’ Jacks Planka Situps eller deadbug

Jag är drabbad av samma lathet men försöker bättra mig... kör nu 5 min hemma dagligen (oftast på morgonen) med plankan, armhävningar, bulgariska splits etc. Bra komplement till den "riktiga" träningen och tar ingen tid i anspråk... gäller bara att få in rutinen.😎

Jag skulle kontakta fysioterapeut, det är ju viktigt att träna rätt saker och med rätt belastning, allra helst efter/i samband med skada! 🙏🏼❤️

6 days ago

Testar en av garmin löpartränare till en halvmara den kör ett consept Run walk Run. Någon som provat detta eller har. Några tips?
Verkar ganska så bra.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Låter som intervallträning?

Jag gillar run-walk-run, även om jag inte testat Garmins tränare. Jag brukar komma rätt långt, och passar på att äta eller dricka när jag går.

1 week ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X