Mora Trail sänder live

Mora Trailtour
Den 5 juli ska enligt planen Mora Trail avgöras. Precis som för alla andra lopp är läget osäkert och man vet i dagsläget inte om årets upplaga kommer att behöva ställas in.

I väntan på att coronaviruset övervinns har man valt att starta en serie med träningsrace, med ett maximalt deltagarantal på 45 löpare. Nu nyttjar man dem, tillsammans med företaget Livemotion, för att ta chansen att träna sig i att med enkla medel kunna skapa en webbsändning av loppet.

Det är Raffael Huber Svensson som kommenterar sändningen med hjälp av material från 4 mobilkameror längs den 4,5 km långa banan.
– Ett perfekt tillfälle för oss att testa teknik, utveckla oss och kunna erbjuda något extra kul så här i oroliga tider. Det är inte mycket livesport att titta på och det blir något annorlunda säger Björn Wrahme i arrangörsstaben.

Loppet eftersänds sedan kl 18.00 ikväll (söndag 3 maj).

Och hur ser ni på möjligheterna för ett Mora Trail den 5 juli?
– Vi får lov att avvakta. Allt är klart kring evenemanget, så vi väntar väl så länge som möjligt och hoppas att vi får köra, avslutar tävlingsledaren Björn Wrahme.

Länk till webbsändning på Moratrail.se

Ett svar till “Mora Trail sänder live”

 1. […] Läs även om sändningen på TrailrunningSweden.se […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Utvalda event

02majallday16junalldayFeaturedBillingen Trailrace 5k5 km, 10 km, 10 km, 21 kmLandskap:Västergötland

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Inspiratörer

 • Löparkompisen Texas Linda Doktar
  Läs mer
 • Tankar om nya UTMB Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

It's time to #meettheteams ! Say hello to Marjaniemen Multisport I, an experienced mixed-gender team that has participated in adventure races worldwide. An essential aspect of this team's training is weekly community training that helps develop skills in multiple disciplines. This duo is definitely one to watch in this year's Geopark Challenge. Follow tsovijarvi to follow the team's preparations!

#trailrunner #adventurerunner #adventureathlete #trailrunninggirl #trailrunningwomen #trailrunningfinland #trailrunningsweden #mtbrider #geoparkchallenge #adventuresports #ultratunner #multisport #toughmudder #enduranceathlete #endurancetraining #multisportathlete #triathlonbabes #triathlontraining #multisports
...

108 dagar kvar till för min del årets bästa äventyr, Salming Idre Fjällmaraton. Just nu kretsar allt träningsfokus på att få löpargruppen att bli nöjd, så det är lite kontraproduktivt. Kommande dagar innebär att jag ska testchecka en sträcka över en mosse + eventuellt snitsla imorgon, sedan köra hela rundan ihop med de andra ledarna lördag, springa rundan på måndag osv. Emellan det kanske testa Kullamannens nya 21 km led eller springa Vildmarksleden med löpargruppen, gah!

Jag tänker inte ge upp Järven dock. Jag vet exakt vad jag behöver baserat på mina tre tidigare 110km-tävlingar i fjällen samt teststräckorna jag sprungit av Järven. Maxpuls, tröskelträning osv är bra men det jag behöver är än mer basalt. Träna pannbenet för 12 timmars lidande och smärta. Träna pannbenet på att inte ge upp när allt smärtar eller jag går låg. Samt ett pass i veckan som varar mer än 90 minuter, primärt 120 minuter, för att bygga på mig fler mitokondrier och öka kapillärer. Utöver det träna på att röra mig i stökig terräng som typ obanad över mosse. Samt styrketräna lår, vader, höfter och bål.

Städjan är redo för mig men jag är inte redo för Städjan. Vi ska se vad knappt 100 dagar kan göra i vår relation.
...

Dagens pass med löpargruppen var blött, kallt och innehöll distansrekord för många av våra löpare🏃🏽‍♀️🥳✌🏻Kan man bli annat än stolt? Vilka härliga deltagare är med i vår lilla grupp, vilken första termin med trailrunningswe 🥳 #trsuddevallaljungskile #trailrunningsweden #trslöpargrupper ...

Vi äter ute, ofta. Ibland bär du med dig din mat och vi äter längs vägen med snygg utsikt, ibland som här, styr vi bil och minibuss till drömlocation. Tjejerna har fina Nulltjärn och vackra Kyrkstensfjället som fond till god halloumisallad. Nyss sprang de klart 12 km runt Blanktjärn och de som ville avslutade med dopp i Nulltjärn. Livets liv och långt från mobiler, vardag och att göra. Här är lätt att känna efter, och oftast känns det bra. Hittar man något som skaver är det helt okej, om man vill finns varma ögon och lyssnande öron. Här finns lugn i att inte fixa, inte ordna utan istället stanna kvar och känna. Oavsett om det står löparhelg eller fjällretreat. Vi springer aldrig för prestation eller mått, utan för upplevelse - det kan bli lyckotårar eller frustration, eller både och. Plötsligt, i ny miljö - tid att känna, tid att stanna kvar. Allt är okej - för vi är alla unika och någonstans likadana. Gruppens lilla storlek gör stora saker med oss och det är fint. 🏔❤️⭐️ #löparglädje #löpare #springa #springandetjejer #träningsresa #löparläger #retreat #åre #jämtland #älskaåre #löparhelg #löparläger #trailrunningsweden ...

Efter gårdagens vaccination blev dagens fyspass begränsat till en skogspromenad och kartrevidering för okenen.se . Magiskt skönt i naturen!

#orientering #svenskorientering #träningsglädje #mapper #kartor #maps #running #friskvård #skogslöpning #orienteering #trailrunningsweden #suunnistus #friluftslivetsår #luftenärfri
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

11 hours ago

Vad tycker ni om Salming Greyhound? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Köpte ett par till frugan i höstas. Hon har gillat dom men efterhand tycker hon nu att de är lite hårda i överdelen framme vid tårna.

Jag har två par. Satte PB på milen i ett av paren för två veckor sen. De beskrivs som asfaltskor men fungerar även på andra underlag dock inte på lite mer avancerad Trail. Stötdämpningen är bra och de är lätta att snöra. Jag tycker de är bra och jag har inte märkt någon onormal förslitning på dem.

Jag är väldigt nöjd med dom. Upplever att det är bra dämpning så känns liknande som Hoka

12 hours ago

I princip helt nya Hoka One One W Speedgoat 4 stl 39 1/3 säljes för 1000kr, (ord.pris ca 1500kr). Skorna är ett halvt nummer för små för mig. Använda totalt 3 mil. Finns i Stockholm, kan skickas. #utrustning ... Se merSe mindre

I princip helt nya Hoka One One W Speedgoat 4 stl 39 1/3 säljes för 1000kr, (ord.pris ca 1500kr). Skorna är ett halvt nummer för små för mig. Använda totalt 3 mil. Finns i Stockholm, kan skickas. #utrustning

5 days ago

Halloj
Jag är precis på väg tillbaka efter en skada, den klassiska hamstringen och en ganska kraftig inflammation i slemsäcken. Jag inser att jag måste bekämpa min lathet och införa styrketräning 2-3 ggr/vecka och söker efter ett vettigt program som på ett enkelt sätt täcker dom viktigaste muskelgrupperna. Några tips?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vet inte om det är det bästa för alla men för mig så har klassisk cirkelstyrka hemmavid varit det bästa,och även det enda som det går att få rutin på (jmnf med sporadiska gymbesök). T ex 40/15 * 3 varv: Upphopp Armhävningar Mountainclimber Utfall Ryggres Benböj Tricepspress Jumpin’ Jacks Planka Situps eller deadbug

Jag är drabbad av samma lathet men försöker bättra mig... kör nu 5 min hemma dagligen (oftast på morgonen) med plankan, armhävningar, bulgariska splits etc. Bra komplement till den "riktiga" träningen och tar ingen tid i anspråk... gäller bara att få in rutinen.😎

Jag skulle kontakta fysioterapeut, det är ju viktigt att träna rätt saker och med rätt belastning, allra helst efter/i samband med skada! 🙏🏼❤️

5 days ago

Testar en av garmin löpartränare till en halvmara den kör ett consept Run walk Run. Någon som provat detta eller har. Några tips?
Verkar ganska så bra.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Låter som intervallträning?

Jag gillar run-walk-run, även om jag inte testat Garmins tränare. Jag brukar komma rätt långt, och passar på att äta eller dricka när jag går.

6 days ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

1 week ago

Tack för insläpp!
Jag har behov av ett lättviktstält.
Jag funderar på att springa någon led i Västergötland eller Bohuslän i sommar vecka 30 eller 31 under ett antal dagar och då sova i tält. Jag vill ta med allt för ”boende”, men inte ta med mat utan äta på ställen längst vägen. Jag behöver ett lättviktstält för min tur.

Lättviktstält är fina men också dyra! Jag är väldigt intresserad av att köpa begagnat eller hyra. Vore fantastiskt om någon i gruppen har ett lättviktstält att sälja eller hyra ut!
Jag bor i Göteborg.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har ett lättviktstält för en person. Hur mycket får det Max väga?

Kolla på ”Lanshan 1 pro”. Lätta och billiga tält från Kina, förvånansvärt bra kvalitet. Jag har ett sådant och är mkt nöjd. Kräver dock en stav/pinne för att sättas upp.

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X