Längd

21,5 km, 650 höjdmeter

Start & Mål

Kroppefjäll Bed & Breakfast i Dals Rostock.

Beskrivning

Vi beger oss ut på löpning i Karl XIIs fotspår. Här marscherade han med sina soldater, karolinerna, mot norska Halden och Fredrikstens fästning 1718. En ödesdiger färd, men vacker den i alla fall. Stigen är liten, den böljar upp och ner – över höjder och myrstråk. Tjärnarna vi passerar lockar med svalkande vatten.

Vårt mål är Karolinerstugan, här finns möjlighet till övernattning och här finns bad- och grillplats. Här kan den pigge löparen ta en extra sväng på några km. Det går också att fortsätta leden mot Järbo.

Teknisk löpning på liten stig med mycket rötter. Mestadels måttlig kupering.

Bo, äta & göra

Kroppefjäll Bed & Breakfast, Dals Rostock

Kolla in Västsveriges sajt om Dalsland för tips

Rundan på kartan

Kolla in våra senaste videos från TRS Trails

Meny

X
X