Race Report HUB - Halland Ultra Beach Trail, 52 km

FOR the LOVE of the TRAIL – en hyllning till den fria stiglöpningen i västkustens öppnaste landskap. För några veckor sedan var det premiär för ett av Sveriges tuffaste ultraevenemang HUB, Halland Ultra Beach Trail. Loppet hade flera distanser och etapper, den längsta var 200 miles (32 mil) från Götaplatsen i Göteborg till hamnen i ...

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

[caption id="attachment_33427" align="alignnone" width="960"] Mot målet[/caption]

FOR the LOVE of the TRAIL - en hyllning till den fria stiglöpningen i västkustens öppnaste landskap.

För några veckor sedan var det premiär för ett av Sveriges tuffaste ultraevenemang HUB, Halland Ultra Beach Trail. Loppet hade flera distanser och etapper, den längsta var 200 miles (32 mil) från Götaplatsen i Göteborg till hamnen i Båstad. Löpare kunde även välja 100 miles, 100 km , 75 km eller flera kortare etapper runt 50 km längs den långa 200 miles banan.

Tävlingsledare och banläggare är Robert Rundqvist, jag träffade honom för en tid sedan och skrev detta blogginlägg inför arrangemanget om du vill läsa det först.

Robert är en erfaren tävlingsarrangör. Han har startat upp och framgångsrikt arrangerat Sandsjöbacka Trail under flera år, trailloppen strax söder om Göteborg som går i januari när vintern kan vara som kallast. Han startade även Sätila Trail vid Lygnern i Marks kommun och Sweden Ultra Tri, triathlonloppet med ultralånga distanser. Och nu har han gjort det igen, ett evenemang som det kommer att talas om, som vi som sprang kommer att vilja komma tillbaka till och de som inte deltog i år kommer vilja springa nästa år. För det hoppas nog vi alla, att det är en årlig tradition nu.

[caption id="attachment_33443" align="alignnone" width="960"] Snart start för första 200 milesgänget på Götaplatsen Foto: RedHorse Photo[/caption]

Jag åkte in till Göteborg för att vara med vid den första starten av 200 miles. Som covid-anpassning hade löparna delats upp och startade vid tre tillfällen. Det var spännande att prata med dem som gjorde sig redo för att ge sig ut på den långa, osnitslade, självsupportade banan. Emmy och Ellen, Lisa och Nina bland annat. Starka, erfarna ultratjejer. Tre dygn hade de på sig, väderprognosen visade på högsommarvärme och den första dropbagen kom först efter drygt 7 mil. Robert räknade ner och de gav sig av från trappan vid Poseidon på Götaplatsen. "Allez allez allez" ropade Robert och löparna promenerade lugnt iväg. Nog skulle de hinna springa under de tre dygn de hade på sig till Båstad!

Jag startade på söndagen vid en campingstuga på Tylösand. Vi var 14 löpare som skulle springa etappen ”Stranden och havet”, 52 km längs kusten nära havet till hamnen i Båstad. Just denna helg var det varmt, mycket varmt. Vid starten visade termometern 30 grader. Värmen oroade mig men jag hade laddat med 2 l Usport i vätskeblåsan och vatten i två stycken 5 dl softflasks fram på ryggan. De skulle jag dricka mest ur och lätt kunna fylla på när vi sprang förbi vattenkranar. Jag försökte också bara acceptera rådande förutsättningar och inte slösa energi på att gnälla över värmen utan anpassa mig med mycket vätska och lugnare fart. När jag anmälde mig till loppet hade jag en liten förhoppning om att springa dessa 5 mil snabbare än jag springer kuperade 5 mil, detta var ju en platt och relativt enkel bana. Men med tanke på värmen slängde jag alla förhoppningar på snabbare tider och var bara inriktad på att få i mig vätska, salt och energi och må bra hela vägen. Som energi hade jag packat kokt potatis, Ugel, klämmisar och sura godisar och programmerat klockan med påminnelser, vätska varje kvart och energi varje halvtimme. Tunnaste Trailrunning Sweden-linnet och mjuka löparshorts från Trailsportswear, Injinji tåstrumpor och mina favvoskor Icebug Acceleritas8 för bra grepp i sanden.

[caption id="attachment_33445" align="alignnone" width="720"] Monica på sitt första 100 mileslopp kom in till stationen just innan min start.[/caption]

Precis innan start i Tylösand kom Monica som sprang 100 miles in till kontrollen, då hade hon gjort 11 av sina 16 mil och såg jättepigg och glad ut! Hade hon fixat 11 mil i värmen skulle väl jag klara 5?! Jag blev så inspirerad av alla fantastiska löpare som enträget och ihärdigt fortsatte trots värme och trötta ben!

[caption id="attachment_33446" align="alignnone" width="720"] Starten har gått och vi är i väg. Marcus Kjellberg som tyvärr avbröt 200 miles är tillbaka på banan för att springa med oss den sista etappen.[/caption]

Allez allez allez, tävlingsledare Robert startade oss och banan gick direkt ner till den överbefolkade stranden där vi snirklade mellan utbredda badhanddukar, små barn med spadar, uppblåsta flamingos och parasoller. Den lösa, ljusa sanden ner till vattnet var jättesvår att springa i och jag bestämde mig efter en stund för att gå i all lös sand, det kostade alltför mycket energi att springa där.

[caption id="attachment_33511" align="alignnone" width="720"] Mängder med badande människor![/caption]

Värmen var brutal och svetten flödade, redan efter en km var jag genomblöt. Banan lämnade sanden och gick upp på Prins Bertils stig, en jättefin grusad promenadväg som slingrade sig in i skog, förbi vackra hus och ängar och vidare in till Halmstad. Jag hade sällskap med en tjej som bodde i närheten så hon berättade om omgivningarna och visste vägen precis, jag behövde inte tänka på banan alls. Tack Ika! Första milen gick fint, vi kom in i centrum och sprang över en bro och passerade en Pressbyrå. Så härligt! Vi bad om att få fylla på vatten och njöt av svalkan från air-conditionen.

[caption id="attachment_33500" align="alignnone" width="720"] Passar på att kyla ner mig på Pressbyrån.[/caption]

Vattenflaskor fyllda, kroppen något svalare och vi drog vidare. Två herrar som vi haft sällskap med sprang strax bakom en stund men de valde nog en lugnare fart för dem såg jag inte mer sen. Efter Pressbyrå-pausen föjde banans tråkigaste del, en lång asfaltsallé och ett industriområde innan vi kom ner till stranden igen. Vi gick i den lösa sanden och sprang sedan precis i vattenbrynet för att få så fast sand som möjligt. Stranden var lång, tyckte jag, men där stranden tog slut väntade vår enda simsträcka, 20 meter sval simning över en åmynning.

Vid simmet la jag bara ner mobilen i drybagen i ryggan och simmade över med kläder och skor på. Sååå skönt! Kroppstemperaturen sjönk genast och jag kände mig kvick och upplivad igen. Banan gick vidare in i en kohage där kossorna glatt skuttade omkring när vi kom. De tittade nyfiket och jag var nästan beredd på att de skulle följa efter oss men de lugnade ner sig. Klippor, strandängar, mera sand och plötsligt träffade jag på Tommy som sprang 200 miles! Han hade knappt sovit på 3 dygn men såg fräsch och pigg ut. Vi hade sällskap och pratade en stund innan jag gled fram lite snabbare på sanden. Två andra Göteborgare kom ifatt och vi sprang upp från stranden och vidare på en landsväg till Circle K, vattenpåfyllning igen och toabesök. Här stod Stina och Jonas, löparvänner från Instagram, och hejade, så energigivande! Fylld med ny kraft gav jag mig av själv och tänkte att de andra nog skulle komma ifatt snart, men resten av loppet sprang jag ensam. Ika var snabbare och Göteborgarna låg strax efter, men där kändes det helt ok att själv bestämma fart och gåpauser.

[caption id="attachment_33506" align="alignnone" width="720"] Havet, solen och stranden.[/caption]

Sura godisar och kallt vatten, vet du hur gott det är? Jag sjöng för mig själv och kände mig stark när jag följde ett motionsspår ner till havet. Och där, långt där borta i fjärran, låg Båstad. Bara 15 km kvar. Det skulle gå bra!
Men stranden var evighetslång. Det märktes inte att jag kom närmare. Energin och tempot sjönk och jag åt och drack för att sysselsätta tankarna med något.

[caption id="attachment_33507" align="alignnone" width="755"] Den oändliga stranden fram till Båstad.[/caption]

Min man och dotter hejade på vid ett ställe, Elisabeth från Trailrunning Sweden vid ett annat och det betydde jättemycket att få uppmuntran och glada tankar. Tack! Jag fick lura mig själv att springa, bara bort till den bryggan, till det badande sällskapet, tills klockan slår om till nästa kilometer. Båstads vita hus kom liite, lite närmare, jag anade hamnen, segelbåtarna, ett pariserhjul.

Även en oändlig strand har ett slut och de skimrande vita husen i Båstad var nära. Äntligen fick jag vika av från stranden och jag sprang upp i staden, förbi fantastiska strandvillor och fram till hamnen. Marcus mötte mig, filmade och hejade på sista biten, jag såg måltältet, min man och dotter var där och äntligen, äntligen var jag framme. Så fantastiskt underbart!

[caption id="attachment_33508" align="alignnone" width="960"] Den känslan! Foto: RedHorse Photo[/caption]

Tack Robert för ett makalöst lopp, underbara miljöer och för att du ordnat så bra väder. Men nästa år kan vi ta duggregn och 15 grader...
Tack Ika och ni andra medlöpare för sällskap, uppiggande samtal och energi. Den gemenskapen är magisk.
Och ett stort grattis till alla fantastiska kämpar som försökte men inte lyckades hela vägen i värmen och till er som tog er ända till mål, ni alla är så inspirerande!

[caption id="attachment_33509" align="alignnone" width="714"] Medaljen.[/caption]

Känner du dig sugen på att springa något av Halland Ultra Beach Trails lopp eller etapper nästa år? Anmälan är redan öppen! Länk här.

Robert ordnar även ett event på en del av banan redan 26:e september, lite som ett förkortat Backyard Ultra men som i hans värld istället blir ett Graveyard! Mer info här.

Att HUB var ett lopp, äventyr och upplevelse som grep tag i deltagarna är tydligt, det finns mängder av spännande race reports att läsa. Du kan också lyssna på Pace on Earths podavsnitt där Ellen och Emmy berättar om hela sitt 200 mileslopp. Ja, de var två av sju som klarade av 32 mil, helt fantastiskt. Och här kan du se Marcus Kjellbergs gripande film från loppet.

[caption id="attachment_33510" align="alignnone" width="720"] Robert och Anne Mari, tack för allt arbete ni lägger ner för att skapa dessa oförglömliga lopp![/caption]

[caption id="attachment_33512" align="alignnone" width="943"] Etapp VI, 52 km.[/caption]

[caption id="attachment_33513" align="alignnone" width="720"] Mest tid i pulszon 2 och 3. Precis som Patrik på Aktivitus coachade.[/caption]

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Senaste blogginläggen

 • Pryltest - Adidas Terrex Speed Pro Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Amfibiemannen 2021 - en dag i källaren Linda Doktar
  Läs mer
 • Att börja om från början Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Ultralöparens bön Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Val d'Aran 2021 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Felspringspolitik. Och en terapeutisk rapport från Mora Trail Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Äntligen riktig tävling igen! Racerapport Skatås Ryggar 2021 Peter Lindquist
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Nära vännerna är på besök och deras äldsta son timpan.08 frågar om jag vill ut och springa med honom så är det klart att jag ställer upp. 3 härliga km till in på kontot idag. #jagspringer #löpning #trailrunningsweden #idrefjällmaraton ...

1,5 vecka sedan senaste rundan och det känns som jag inte sprungit på 1,5 månad. Nu är det dags att sätta upp nya mål och hitta tillbaka till rutinen🏃🏆🏅🏃 #trailrunning #traillöpning #trailrunningsweden #löpning #norrtälje #roslagen #träningsmotivation #motnyamål #uppursoffan ...

My quality #running during July 2021 🏃🏻‍♂️ 374km D+7.815m #HighCoastRunner #amanetta #trailrunner in #Docksta 🇸🇪 #högakusten #highcoast #skuleberget #iocorroqui #runsteepgethigh #trailrunning #trailrunningsweden #iononmiallenocorro #correre #löpning #traillöpning #RaceFox #slowbreathing 🤐#mouthtapedshut #nasalbreathing #runningwild #verticalrunning #8020running #somewishforitweworkforit #löparglädje #jagspringer #podismo 🙏 #grateful ...

Anmäl dig till #trstrollhättan löpargrupp hösten 2021. Mer info och anmälan via länk på aktivoresjo #trailrunningsweden #trslöpargrupper vargonstrailrun

#traillöpning #löpning #trail #running #trailrunning #aktivöresjö #trollhättan #visittv #vargönstrailrun #blioslagbar
...

Pre order open!

Make sure you take this limited opportunity with 30% off on your pre order!


#trail #trailrunning #trailrunningespaña #trailrunningsweden #traikrunninglife #traikrunningviews #traikrunninguk #trailrunners #trailrunner #trailrun #trailcatalunya #mountainrun #mountainrunner #trailgear #trailrunningaustralia #trailrunningmag #trailrunningaddict #trailrunningfinland #traikrunningtraining
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

22 hours ago

Halloj!!
Ska till Öland en vecka nu!
Någon som har gpx-filer eller förslag på fin trail löpning som jag inte får missa.
Kommer att utgå från brofästet. Kan givetvis åka till fastlandet också.
Jag älskar teknisk Trail!
Eller om någon vill ha sällskap/Guida mig på en runda. (Jag springer inte snabbt, men gärna långt)
... Se merSe mindre

3 days ago

Hej! Jag är nybörjare på trail running och skulle gärna vilja få tips på lämpliga trailskor. Jag springer mestadels i skog och på stigar och vid enstaka tillfällen platser med sten. Några tips på lämpliga skor? Tack för er hjälp!
Spring lugnt! 🏃‍♀️
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag tycker ju VJ Ultra är fantastiska! Bredare tåbox, bra dämpning och fantastiskt grepp även på blöta klippor.

Jag har två par salomon jag salomon, Sense ride 4 och Super cross. Sen kör jag Icebug med ståldubb på vintern

Som du kommer märka kommer du få massa bra tips på skor folk trivs med. Mitt tips är dock att utgå från skor du gillar att springa i vanligtvis. De flesta tillverkare har trailskor så det kan vara bra att börja där istället för att börja labba med nya märken.

Jag rekommenderar starkt VJ IRock 🙌, Inov-8 har också bra trailskor 😊

Altra Olympus 4 🥰😍

Saucony Peregrine 🏃🏼‍♀️

Salming Trail6 alt Icebug

Salomon speedcross 5 de bästa

Jag har också Salomon speedcross 5, och hade den tidigare versionen av samma modell före dem, och har varit mycket nöjd. Men har inte erfarenhet av andra.

Jag hade Salomon speed cross tidigare. De är lite overkill för vanlig stig och trail. Också aningen klumpiga/tunga. Salomon slab speed gillar jag men de har längre drop (4mm) de är snabba men kanske för smala för de flesta. Salomon Ultra pro funkar rätt ok men för styva om underlaget blir för hårt. Salomon Sense är bra till lite allt i allo. Är underlaget torrt och inte så tekniskt så funkar många vanliga mängdträningsskor men så fort det blir blött så är det mer intressant att kolla på hur kuperat och vilken av underlag det är.

Vill du känna varje rot/sten och ha 100 % löpkänsla 🏃‍♂️, inov-8 ( X-TALON 212 eller MUDCLAW 300) hala förhållanden , regn/snö 🥶 välj icebug spirit8 (ståldubb)

Salomon har fina trailskor Jag sprang tidigare i icebug men deras nya modeller är kass. Det är väldigt individuellt vad man tycker om. Men du skall ha riktiga trailskor om du springer trail. Med vanliga löparskor är risken stor att man vrickar fötterna och slinter

Jag tycker också altra olympus 4 är helt fantastiska. Maxdämpade för oss som väger lite mer. Den enda skon där tår får sträcka ut sig på riktigt. Extra bra för den med breda fötter

Salming Trail 6 är faktiskt den skönaste trailsko jag har haft. Har sprungit med många olika trailskor men få som har den comforten och grepp!

Här hittar du en guide med drygt 30 olika modeller. trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Testat Salming, Salomon o Nike men fastnat helt för Hooka, tips gör inte som jag köp dig fram utan åk och testa där dom dels kollar din fot och när du springer.... så hittade jag mina Hooka

Du måste testa en sko som passar för just din löpning, dina fötter osv. Det finns hur många som helst men bara ett fåtal som passar dej. Jag har också frågat om bra skor här, jag har köpt på andras rekommendationer och blivit grymt besviken! Mitt råd är att prova dej fram alltså. Lycka till!

Altra Lone Peak

Jag sprang flera år med vanliga lagom dämpade asfaltsskor även i skogen. Och det funkar oftast väldigt bra men köp ett par som passar dina fötter med bra sulor som greppar i blött (=sulor som ser ut som grova MTB däck) och ett bra för hala klippor (tex VJ eller icebug).

View more comments

3 days ago

Startplats säljes till Kullamannen Joker 100km, fredag den 27/8/21. Känns trist att inte kunna genomföra loppet själv, men hoppas att det finns någon annan krigare där ute som är sugen!

Jag har betalat 1190kr och så tillkommer det en omregistreringsavgift på 120kr. Men släpper den för 1000kr.

Först till kvarn!
... Se merSe mindre

1 month ago

Hur tänker ni kring detta med att ha med sig mat och vatten ut i spåret?
Har ni alltid med er, eller har ni någon gräns på hur passet ska vara innan ni tar med er det ena eller andra?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Har för det mesta inget med, men nu när det är så varmt så har jag med mig dryck. Om pass beräknas bli bortåt två timmar eller mer så har jag med mig både något ätbart och dryck.

Planerar lika som Annika men för nya sträckor kollar jag alltid kartan för att se hur kuperad sträckan är.

Har alltid vatten med mig, i min väst ligger alltid några nötcreme + druvsocker.

Gillar att ha vatten. Har ändå alltid väst för nycklar, telefon, extra tröja etc. Brukar däremot anpassa mängden vatten utifrån väder och sträcka. Springer aldrig så långt (Max 15-20km) så jag behöver ingen mat på vägen. Är sugen på att testa hur kroppen skulle reagera på ”mat” så kommer nog prova inom kort ☺️

Beror på temperatur, längd och typ av löpning. En mils mysrunda i 15 graders värme klarar man sig bra utan vatten. Två timmar kuperat i 27 grader klarar jag mig absolut inte utan en massa vätska.

Jag har order att ha sportdryck med på alla pass över 45 min. Jag har behov av kalorierna, men det ska vara sportdryck med elektrolyter. På varma dagar, typ +18°C eller varmare har jag "order" från idrottsnutritionist att alltid ha med mig sportdryck. Nästan alltid med en kapsel BCAA i sportdrycken. Alltid proteindryck efteråt, återigen pga att jag annars får brist så är det proteindryck med kolhydrater också. På långa pass tar jag gärna salttabletter också.

Jag har alltid med mig vatten.och salttabletter samt druvsocker, även om jag bara ska ta en kortis på ett par kilometer. Jag är ständigt törstig och blir torr i munnen. De flesta jag möter då jag joggar har ingen vätskeväst med. Jag måste ha vatten. Ev pga astma, jag vet inte. På planerade längre turer, över milen har jag umaras sprortdrycker med, för kolhydrater och salter. Hamnar ofta på ställen jag inte riktigt planerat för innan då jag improviserar färdvägen medan jag springer. Kan ibland bli längre sträckor och jobbigare terräng än jag tänkt innan jag far ut. Har hänt att vattnet tagit slut mitt ute i skogen med okänd sträcka hem, hamnar man så är vatten, kolhydrater & salt bra att ha så man tänker klarare Har klarat mig hem hittills, men turen blir ju roligare om man inte får slut på energi mitt i ingenstans. Men som jag skrev från början, jag behöver dricka även vid ett pass på bara ett par kilometer, man är olika, känner inte till någon annan som tar med sig och dricker upp 5 dl vatten på ett par kilometers joggingtur. Eftersom jag inte tror det handlar om vätskebrist har jag kommit på att spara vatten genom att ha med tuggummi samt plocka och tugga på saker som finns i naturen, ex granskott på våren, björklöv, ängsgräs och harsyra.

1 week ago

Hej! Any tips for websites where you can buy Topo shoes here in Sweden?
Tack!
... Se merSe mindre

1 week ago

Tips på bra löparslingor i Lindvallen? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Fjället såklart!🔝

Massor! Allt beror på hur långt och brant du vill ha det.

Fjällmarabanorna 10k, 21k o 42k är fint uppmärkta 👍

Ett tips är att använda heatmaps på strava, där kan du enkelt rita egna kartor utifrån där andra sprungit ofta, inte bara i Lindvallen men överallt, och du ser längd och höjdmeter i takt med att du ritar 👍🏻 (kräver premium, men ca 500 per år). Det i kombination med WorkOutDoors app på Apple Watch ger dig också rutten utmärkt på en karta på armen med varning när du lämnar rutten. Gör att du kan springa på nya ställen utan risk att hamna fel varje gång. Magiskt bra

2 weeks ago

Skor 👟 fråga till er alla ni kunniga. Jag har varit i flera butiker och blir inte klok på vad jag skall ha. Utbudet i Mora räcker inte till och kanske ni kan hjälpa mig. Jag älskar lättvikt skor och snabba temposkor. MEN eftersom jag springer mest skog så går de sönder och alla andra jag testar upplevs klumpiga och inte alls den känslan jag är ute efter. Finns de någon trail skor som ni kan rekommendera om ni är som mig? Skall tillägga att jag springer mest Stig och inte offroad. 😄 ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag springer trail i Saucony Peregrine, funkar fint och är lätta 😊

Inov-8 x-talon 200

Säger också Inov-8 👍😁.

Snabba trailskor: Adidas Terrex Speed Ultra. Fin kombo av lätt och snabbt men med skydd för trail. 🧨🔥

New balance summit. Prisvärda och sköna enligt mig

Inov8 x-talon 215. Grym känsla, håller för allt!

Jag gillar Salomon sense ride. Supersköna🥰

Inov-8 MUDCLAW 300 är mina fotkompisar. 🏃‍♂️

Bästa skorna jag haft någonsin för kortare turer (under 12km) och för kortare tävlingar är VJ XTRM. 260g ca på mina 42,5or och ett grepp som är så sjukt överlägset allt annat jag provat. Tyvärr, efter att jag fått uppleva det greppet, så är det många andra märken och skor som plötsligt känns kassa, särskilt på blöta stenar, spångar mm. Salomon, Salming, Altra, Inov8, rubbet har fått lägre betyg av mig nu sedan jag kört ett par VJ-skor. Nu börjar mina sjunga på sista versen, så jag ska beställa ett nytt par och det är första gången någonsin jag köper exakt samma sko en gång till.... mvh #greppfrälst

Altra mt king 2, sitter som en smäck 👍

Saucony Mad River 🙌

Hoka one one speedgoat alla dagar i veckan

Altra superior är riktigt fina om man gillar bred tåbox och nolldrop. Känns som att springa i en mockasin.

Följer:)

Altra Superior 👌

Salomon Greyhound?

Kika in Merell om du gillar lättare skor, själv kör jag primärt Altra (0 drop å bred tåbox) eller JoeNimble för minimalistskor

Altra

Arc'teryx Norvan SL

The Running Company Älvdalen har Hoka skor och många olika trail skor i Hoka modellen 🙂 jag själv gillar speedgoat men de har andra ”snabba” trail skor. Även löpband där du kan prova skorna

La Sportiva Helios 3 är lätta, tunna och hållbara, liksom La Sportiva Lycan2 (något mer stabila och dämpade). Gillar du nolldrop rekommenderar jag Altra Lone Peak 5 för dig. Alla dessa har tunnare sula än Speedgoat 4 (som jag gillar mkt).

Merrell Trail Glove! 👍

Lasportivas jackal är mitt förstahands val till stigar, sköna och tåliga, bra dämpning, känns ok även om de blir våta. Använder även Lasportivas bushido, de är lite smalare passform än jackal lätta, snabba & drar inte åt sig vatten kännbart, precis som jackal. De går inte sönder lätt, dem använder jag mest vid stig/offroad. Använder dock andra innersulor än de som satt i skorna.

Jag har 2 lätta skor: salomon s-lab sense som är superlätta och sitter som en smäck på foten. Sen har jag salming elements som är supersköna OCH lätta. Så jag kan rekommendera båda väldigt mycket!

Jag har köpt mitt andra par speedgoat och springer med dom på allt underlag. Har haft två asfaltskor från Hoka och ett par trail från Hoka goretex iinnan jag valde speedgoat. Så kör numera bara hoka. Finns inga bättre och den marginella viktskillnaden känns inte om du inte är väldigt kräsen. Jag behöver dämpningen på alla underlag så jag kan bara varmt rekommendera dom 🤩

View more comments

2 weeks ago

Har haft mina hoka- skor på mig när jag tog 50 km (10 grader ute) utan problem. I går var skorna på mellan Evertsberg- Mora där jag kände att allt inte stod rätt till vid Hökberg. Väl efter avklarade 44 km och vid portalen i Mora förstod jag att jag nog måste hitta andra skor. Det var 90% grus sträckan. Mellan sälen och Evertsberg hade jag altra- skor. Tror att det är bra att byta till skor med dämpning när det är hårt underlag km efter km. Vad gör jag åt blåsorna under, i fotsulorna och vad finns det för tipps man kan få för att inte få blåsor? ... Se merSe mindre

Har haft mina hoka- skor på mig när jag tog 50 km (10 grader ute) utan problem. I går var skorna på mellan Evertsberg- Mora där jag kände att allt inte stod rätt till vid Hökberg. Väl efter avklarade 44 km och vid portalen i Mora förstod jag att jag nog måste hitta andra skor. Det var 90% grus sträckan. Mellan sälen och Evertsberg hade jag altra- skor. Tror att det är bra att byta till skor med dämpning när det är hårt underlag km efter km. Vad gör jag åt blåsorna under, i fotsulorna och vad finns det för tipps man kan få för att inte få blåsor?

Kommentarer på Facebook

Otroligt att du klarat dej så bra annars 👍😊 Tror att värmen hjälper till. Fötterna sväller mer i värme. Då blir det trångare i skona. Tycker du verkar ha bra skor om du klarat dej så bra tidigare.

Ser ut som tryckblåsor efter många steg mer än skavsårsblåsor. Har också fått det ibland på längre lopp. Vet inte om man kan göra så mycket 🤷‍♂️ Gel kuddar i skorna kanske ? Mot "vanliga" skavsår och blåsor säger många att dubbla strumpor funkar

Om du gillar Altra så är Olympus 4 riktigt bra alternativ till Speed goat. Fungerar bra både på asfalt och stig

Mmmm förklara varför man får tryckblåsor, då kanske man oxå hittar en lösning 😝

Har du fått blåsorna av smågrus i skorna eller är skorna trånga där fram ? :)

Nej, ingetdera....kan vicka på tårna fram och Ch snörar på dem bra vid vristen. Har funkat bra för det mesta men har ett par andra skor ( icebug) som jag fått liknande om jag springer mer än 20 km.

Mina fötter uppvisar rejäla sprickor precis efter långa turer där nu blåsorna dykt upp....kan det ha ett samband?

Finns skavsårs plåster som man kan ha just under tramdynan, fick samma problem då jag sprang långt . Tror de kom från friktion mellan strumpa och skor

This has happened to me with shoes that were slightly too big and my foot slid around in the shoe too much

Strumpa...viktigt..

Tips!https://open.spotify.com/episode/3NtNQs8tkbHMU0pMW0I5LW?si=uhd-Z6EKQrqyZwsioFodoA&utm_source=copy-link&dl_branch=1

View more comments

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

En av Sveriges mest meriterade löpare, @idanilssi är tillbaka efter långdragna skadebekymmer. https://trailrunningsweden.se/2021/07/19/ida-nilsson-jag-orkar-vara-trott-lange/

Löpargruppen i Göteborg-Härryda - vilken dundersuccé. Fullbokad inför hösten med 50 löpare på nån timme. https://trailrunningsweden.se/lopargrupper/goteborg-harryda/

Fem tjejer tycker till om nya MOAB FLIGHT från Merrell. https://trailrunningsweden.se/2021/06/10/moab-flight/

Intervju med Sebastian Ljungdahl. https://trailrunningsweden.se/2021/06/04/fran-oldrickare-till-skyrunner/

Jämn kamp mellan Fredrik Bakkman och Sebastian Ljungdahl i @skatasryggar . Karin Nilsson vann damklassen.

Efter positiva besked kring höstens motionslopp har det lagts till många spännande lopp i Trailkalendern. https://trailrunningsweden.se/trailkalendern

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X