Test av tre pannlampor från Silva

I samarbete med Silva Global har jag under hösten provat tre av deras pannlampor. Jag är väldigt förtjust i pannlampslöpning i skogen, det blir en annan slags löpupplevelse när...

10 december, 2020 |
Pannlampor från Silva

I samarbete med Silva Global har jag under hösten provat tre av deras pannlampor. Jag är väldigt förtjust i pannlampslöpning i skogen, det blir en annan slags löpupplevelse när allt man ser av världen runt omkring är det som ljuskäglan visar. Allt annat blir ovidkommande och oviktigt, allt jag behöver för tillfället är det jag ser framför mina fötter och en bit fram på stigen. Beroende på hur tekniskt underlaget är och hur fort jag tar mig fram behöver jag olika ljusstyrka och för de riktigt långa äventyren behövs lång batteritid.

Samtliga lampor laddas med USB-sladd.

Trail Runner Free H

Trail Runner Free H är en av Silvas nyheter i höst där sladden från batteriet är integrerad i pannbandet för smidigare och lättare känsla. Jag började springa med den på måndagarna i höstas med löpgruppen då mörkret föll allt tidigare på kvällen, den var enkel att ha med i löparyggsäcken och behaglig att bära utan pannband eller mössa.

Trail Runner Free är en serie med tre pannlampor, Trail Runner Free med AAA-batterier, Trail Runner H för både laddningsbart batteri och AAA-batterier samt Trail Runner Free Ultra med större batteri och därmed längre batteritid. De tre lamporna har 400 lumen som starkaste sken.

Det laddningsbara batteriet sitter i en mycket lätt och tunn batterihållare i nacken. Det batteriet kan bytas ut mot tre AAA batterier om man vill. Lampan har 1,5 h batteritid i - 5 grader och 2,5 h i sommarvärme (20 grader). Med AAA batterier är batteritiden 25 h i sommarvärme. Trail Runner Free H har tre ljusstyrkor varav jag mest har använt den starkaste eftersom jag springer på stigar i skogen, vid löpning i skymning/gryning på enklare underlag räcker en svagare ljusstyrka. Lampan har även ett blinkande sken samt ett rött sken från en liten lampa i batterihållaren för att synas bakifrån. Lampan tål regn och dåligt väder.

En lätt och smidig lampa.

Detta är en mycket lätt och smidig pannlampa som sitter skönt och som jag glömmer bort att jag har på mig. Den är enkel att ha med i fickan eller som reservlampa i löparryggsäcken.

Explore 4RC, helt vattentät!

Explore 4 RC är även den en mycket lätt och användbar pannlampa. I Explore sitter det laddningsbara batteriet integrerat i lampan och lampan är helt vattentät i 30 minuter på 1 m djup. Den har tre ljusstyrkor varav det starkaste är 400 lumen, batteritid 2 h i - 5 grader och 2,5 h i 20 grader. Med lampan följer det med ett fäste som kan användas både på hjälm eller i ryggsäcksrem på bröstet. Lampan kan lysa med vitt sken, men även rött eller orange sken för att minska påverkan på mörkerseendet när man t ex läser karta. Den har också en liten tygpåse för att kunna hängas upp i ett tälttak.

Simning med pannlampa, visst är det äventyr!

Jag blev överlycklig när jag fick testa denna helt vattentäta lampa! Tänk swimrun i mörker, inte behöva fippla och lägga lampan i drybag utan bara springa fram till vattnet, lysa, hitta en bra väg, gå i och simma och utan problem se stranden där man går upp och sedan fortsätta springa. Jättebra!

Trail Speed 4XT

Trail Speed 4XT är en kraftigare lampa, 1200 lumen och har därför ett större batteri i nacken. Lampan är utvecklad för snabbare sporter som slalom, mtb och längdskidåkning men är en utmärkt lampa för traillöpning och reflexlöpning. Med lampan följer det med en längre batterisladd om man hellre bär batteriet i löparryggsäcken, fäste för hjälm och cykelstyre samt en extra rem över huvudet. Trail Speed 4XT har funktionen flow light som ger bred och kort ljuskägla om lampan riktas närmare fötterna och ett smalt och långt sken när man riktar den längre fram. Springer du är det mer intressant att se hur och var du trampar men åker du skidor eller cyklar mtb vill du se långt fram och planera din färd.

Trail Speed 4XT har tre ljusstyrkor, den starkaste är 1200 lumen. Batteriet håller då i 2 h i -5 grader och i 5 h i 20 grader. Den lägsta ljusstyrkan håller i 20 h i sommarvärme.

I mörkret på Getryggen med vår löpgrupp Trailrunning Sweden Göteborg/Härryda

Jag hoppas att du blir inspirerad till träning och löpning utomhus i vinter. Med en bra pannlampa och reflexer är du väl förberedd för äventyr i löparskorna!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X