”Ett bra sätt att tagga till lite extra”

Foto: Alexander Neimert

Karin Nilsson från Ullevi FK vann Trailrunning Sweden Store Trailtour 2019, sedan dess har det på grund av pandemin inte blivit så många traillopp. Hon har hållit i träningen och är väldigt sugen på att tävla. På lördag springer Karin virtuella Hoka Torekov-Båstad.

Hur har det varit för dig att inte få tävla?
– Jag kom från en långvarig skada till säsongen 2019, så jag var väldigt glad att jag lyckades komma tillbaka och prestera så pass bra att jag kunde vinna touren. Motivationen var på topp till 2020 och träningen flöt på bra, så det kändes verkligen tråkigt när de flesta tävlingar ställdes in. Jag är inte superung längre, så man vet inte hur många år man har på sig att kunna springa fort. Men jag tror att jag hade haft svårare hantera denna pandemi idrottsligt när jag var 18-19 år, då hade det varit tufft att till exempel få två Junior-SM i skidor inställda. 1-2 år är ändå en stor del av ens liv i den åldern. Så jag tycker verkligen synd om de ungdomar som får sin idrott inställd nu.

– I övrigt har pandemin medfört att jag har kunnat träna rätt bra! De dagisförkylningar jag fått på köpet när jag har småbarn har minskat rejält det senaste året. Och möjligheten att jobba hemma har inneburit att jag har haft mer tid att träna och även en mindre stressig vardag i övrigt. Dock har jag haft en del skador som hindrat träningen också, så det kanske är på gott och ont att ha tid att träna mer…

Vad har du saknat mest under pandemin?
– Det är verkligen tävlingarna jag saknar! Jag motiveras verkligen av att träna för att prestera. Sedan har jag även saknat att kunna åka upp till mina gamla hemtrakter i norra Sverige och träffa min familj och släktingar.

Hur håller du motivationen uppe?
– Träning är det roligaste jag vet och jag mår bra av att träna, så motivationen till att träna och framför allt springa har jag inga problem med.

Sätter du träningsmål?
– Jag har vissa sträckor eller pass jag brukar genomföra ibland för att checka formen. Annars tränar jag mest det som passar in i vardagen, vad jag känner för stunden och beroende på vädret den dagen. Det passar egentligen rätt bra att göra nu när jag inte riktigt har något specifikt mål i närtid att träna mot.

Hur ser du på säsongen 2021?
– Jag hoppas verkligen att tävlingar i någon form kommer igång, helst så snart som möjligt. Så länge tränar jag på och försöker träna hyfsat klokt, så jag ska vara redo och skadefri när vi väl kan börja tävla.

Hur ser en träningsvecka ut för dig nu?
– Just nu tränar jag 7-11 timmar per vecka varav 3-4 pass löpning, som jag kompletterar med främst cykel (racer/mtb/trainer) och längdskidor (skierg/rullskidor om snö saknas). Jag önskar att jag kunde springa mer och jag försöker öka löpningen då och då, men då åker jag oftast på någon skada eller skadekänning och får backa och köra mer alternativ träning igen. Jag försöker istället hålla en hög kvalitet på många av passen.

Du springer Hoka Torekov-Båstads virtuella Inspirationsloppet 21 km på lördag. Hur går tankarna?
– Ja, det blir kul, jag har märkt att jag ändå taggar till lite extra på ett virtuellt lopp jämfört med en vanlig träning. Jag tänker starta vid huset där jag bor i Sjömarken utanför Borås och bege mig ut på de fina stigarna som finns i närområdet. Det var inte så länge sedan stigarna tinade fram, så ska bli roligt försöka utmana dem och springa med ett bra flyt.

Inspirationsloppet är 21 virtuella kilometer som du springer var du vill. Rapportera in ditt resultat och var med och tävla om fina priser från Hoka Torekov-Båstads partners, bland annat en övernattning med spa på Hotel Skansen Båstad och trailskor från Hoka One One.

Anmälan Inspirationsloppet

”Riktiga” Hoka Torekov-Båstad går den 9 oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Utvalda event

02majallday16junalldayFeaturedBillingen Trailrace 5k5 km, 10 km, 10 km, 21 kmLandskap:Västergötland

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Inspiratörer

 • Löparkompisen Texas Linda Doktar
  Läs mer
 • Tankar om nya UTMB Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

A peak after peak #arfuntional ...

Monday trail, good start of the week! Lucky to have all these small trails in my neighbourhood. ...

Löpning i spåret eller att bara springa rakt in på en stig i skogen 🌲 Kan bli mycket trevligare än så? 🤔 Jag tror inte det 😉 Det är iallafall min favorit! Var springer du helst?


#lopplistan #trail #trailrunning #traillöpning #traillöpning #löpning #löparglädje #springiskogen #terränglöpning #trailopp #terränglopp #springa #trailrunningsweden #svenskalöpare #löpare #running #runner #run #runnercommunity #skogen #naturen #spåret #löpningärlivet #loppisverige
...

Aaaa spring.....today, after a month with less training volume, I’m starting to train with my coach again. Today: 8k with focus on posture. Chest and hip up!
#salmingidrefjällmaraton # blioslagbar #trailrunningsweden #trail #sweden #trailrunning #running #nature #löpning #run #forest #runner #trailrunner #ultralöpningsverige #ultrarunner #trailrun #jagspringer #älskatraillöpning #timetoplay #forest #järvensstig2021
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

3 days ago

Halloj
Jag är precis på väg tillbaka efter en skada, den klassiska hamstringen och en ganska kraftig inflammation i slemsäcken. Jag inser att jag måste bekämpa min lathet och införa styrketräning 2-3 ggr/vecka och söker efter ett vettigt program som på ett enkelt sätt täcker dom viktigaste muskelgrupperna. Några tips?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vet inte om det är det bästa för alla men för mig så har klassisk cirkelstyrka hemmavid varit det bästa,och även det enda som det går att få rutin på (jmnf med sporadiska gymbesök). T ex 40/15 * 3 varv: Upphopp Armhävningar Mountainclimber Utfall Ryggres Benböj Tricepspress Jumpin’ Jacks Planka Situps eller deadbug

Jag är drabbad av samma lathet men försöker bättra mig... kör nu 5 min hemma dagligen (oftast på morgonen) med plankan, armhävningar, bulgariska splits etc. Bra komplement till den "riktiga" träningen och tar ingen tid i anspråk... gäller bara att få in rutinen.😎

Jag skulle kontakta fysioterapeut, det är ju viktigt att träna rätt saker och med rätt belastning, allra helst efter/i samband med skada! 🙏🏼❤️

3 days ago

Testar en av garmin löpartränare till en halvmara den kör ett consept Run walk Run. Någon som provat detta eller har. Några tips?
Verkar ganska så bra.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Låter som intervallträning?

Jag gillar run-walk-run, även om jag inte testat Garmins tränare. Jag brukar komma rätt långt, och passar på att äta eller dricka när jag går.

5 days ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

1 week ago

Tack för insläpp!
Jag har behov av ett lättviktstält.
Jag funderar på att springa någon led i Västergötland eller Bohuslän i sommar vecka 30 eller 31 under ett antal dagar och då sova i tält. Jag vill ta med allt för ”boende”, men inte ta med mat utan äta på ställen längst vägen. Jag behöver ett lättviktstält för min tur.

Lättviktstält är fina men också dyra! Jag är väldigt intresserad av att köpa begagnat eller hyra. Vore fantastiskt om någon i gruppen har ett lättviktstält att sälja eller hyra ut!
Jag bor i Göteborg.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har ett lättviktstält för en person. Hur mycket får det Max väga?

Kolla på ”Lanshan 1 pro”. Lätta och billiga tält från Kina, förvånansvärt bra kvalitet. Jag har ett sådant och är mkt nöjd. Kräver dock en stav/pinne för att sättas upp.

3 weeks ago

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?
... Se merSe mindre

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?

Kommentarer på Facebook

Ajdå, inget kul att se och höra. Har precis köpt mig ett par Lone Peak 5. Är det liknande på dom 🤔

I have both Altra and Topo, and both are the same size for me. Topo is a great choice too 👌

Altra & Topo är samma/lika i storlek.

Trist. Lite märkligt också ändå. Jag köpte mina första Altra för drygt tre år sen. Dom sprack rätt kvickt men efter det har förändringar gjorts och numera har jag inte det problemet. Är helnöjd. Räknar inte mil på skorna men jag springer mycket. Sliter ner sulan innan något speciellt händer med ovandelen.

Jag har exakt samma problem med mina Altras! De kunde användas knappt ett år. Men mina gamla Merrells hänger med efter 3 år! Ganska stor skillnad.

Jag reklamerade ett par Duo som knappt höll i 20 mil. Har nu använt Altra Torin i ett drygt år och de har hållt bra.

Jag har samma problem men inte med alla modeller. Det märks att de jobbar med det. Bland annat med Torin som nu i plushvarianten håller väldigt bra. Problemet är väl som vanligt att ju mjukare och skönare sko ju vekare material måste man använda. En hård och stabil sko håller i allmänhet betydligt längre tycker jag. Det gäller väl för tillverkaren att hitta den perfekta balansen.

Jag skulle ha tagit en halv storlek större i Topo (ultrafly)

Körde salming förut, de såg ut sådär efter 10-mil.

Bedrövligt. Älskar Altra men har blivit jävligt duktig på att laga dem med kite-fix

Köpte ett par Topo blev aldrig kompid med varken mpassform, grepp eller kvalitet, de gick också sönder. Kika på inov8 G270! Asgrym sko, ngt smalare än altra, sjukt bra grepp på häll och rötter men lite snåla dobbar. Följsam och rolig att springa i. Vad har du gör strl i king mt2?

Finns det några skor som håller? Ärligt talat tycker jag det verkar som om det alltid är någon som klagar på kvalitén på skor... oavsett märke. Just att de går hål på sidan precis där de böjs under löpning verkar vara ett återkommande tema. Nästan alla skor jag har haft (vilket nästan uteslutande varit Merrell Trail Glove de senaste 7-8 åren) har förr eller senare pajat precis på det stället. Uppskattningsvis någonstans runt 100-150 mil.. vissa skor håller bättre, vissa sämre. Men generellt struntar jag i det. Så länge skon fungerar så är ju inte några hål någon större fara. Lite jobbigt med sten som letar sig in.. men med hål letar de sig ju gärna ut också. Mina skor har väl gått någonstans i harangen 400-500 mil innan byte... så en 300 mil med hål i sidan.

View more comments

1 week ago

Hej! Tack för insläpp! Ngn som har erfarenhet av Brooks Caldera 5? ... Se merSe mindre

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X