Racerapport Hoka Torekov-Båstad

Äntligen tävling igen och vilken debut av loppet Torekov-Båstad med Hoka som sponsor! Jag fick pga sjukdom hos dem jag skulle bo hos innan loppet, ställa om och köra hemifrån och ner till Båstad på lördagsmorgonen istället. Jag kände redan på morgonkulan att min hälsena var i dålig form. Jag åkte ju på en muskelbristning ...

11 oktober, 2021 |

Berg- och skogstokig hobbymotionär, traillöpare och äventyrare, som springer för att njuta av naturen och ha roligt, men som också har stora horn i pannan när det vankas tävling.

Kontakt: [email protected]

Mål: Bli starkare, snabbare och uthålligare

Motto: Alla kan, bara man vill och vågar försöka

Äntligen tävling igen och vilken debut av loppet Torekov-Båstad med Hoka som sponsor!

Jag fick pga sjukdom hos dem jag skulle bo hos innan loppet, ställa om och köra hemifrån och ner till Båstad på lördagsmorgonen istället. Jag kände redan på morgonkulan att min hälsena var i dålig form. Jag åkte ju på en muskelbristning i vadmuskeln förra året, men i år har det kännts bra och jag har vågat gasa på med distans och volym i träningen igen. Fram till Idre Fjällmara. De 7 km myrlöpning där på Järvens bana, kan jag i efterhand konstatera gick ont åt vadmuskeln och sedan dess har jag haft känningar till och från i vadmuskel och/eller hälsena. De två är liksom i maskopi med varandra, vilket märktes även igår. Jag har dock hellre känning i vadmuskeln, för det är en annan sorts känsla. När hälsenan känns överansträngd så är det en nästan lite otäck känsla tycker jag, det känns liksom som om den är spänd och ska gå av vilken sekund som helst.

Så jag var extremt skeptisk till att ens kunna genomföra loppet, utan förväntade mig nästan att det skulle yttra sig med mer smärta som skulle göra att jag skulle få DNF’a (Did Not Finish). Planen blev att försöka hitta ett tempo där jag kände att smärtan inte ökade och att jag skulle kunna ”lunka på”.

Precis innan start så skulle jag hämta ut min nummerlapp, men då var den borta. Funktionärerna hittade den inte och här blev jag lite stressad då jag inte var ombytt och klar för löpning ännu. Tack och lov löste det sig snabbt då jag fick en ny nummerlapp och de registrerade om mig, men jag fick stressa tillbaka till bilen för att byta skor och annat och sedan kliva på bussen som skulle köra oss till Torekov.

I Torekov träffade jag andra goa löpare innan starten, både vänner som jag känner sedan innan, men också ”instagram-bekanta”. Så roligt att få se vilka man har pratat med live och inte bara över nätet. Noterade för övrigt hur olika klädda folk var. Jag stod där vid starten i shorts och tshirt och intill mig var det folk som på riktigt tänkte starta med underställströja och varm fleecetröja ovanpå + en vindjacka utanpå det. Jag visste att det skulle bli närmare 16 grader på eftermiddagen och eftersom det var nästan vindstilla, så visste jag att jag skulle gå varm under loppet trots bara shorts/tshirt.

Starten gick och det blev lite köbildning då breda startfållan skulle pressas ihop till en grusad gång- och cykelväg. Jag hade ställt mig lite väl långt bak märkte jag då jag hamnade bakom riktigt långsamma löpare, så tyvärr fick jag göra det jag ogillar att göra i starten, dvs omedelbart börja göra omkörningar och ta nya positioner. Det kostar så onödigt med energi, men jag fick zickzacka mig fram mellan löpare och försöka läsa av tempot på nya löpare jag lade mig bakom.

Det var skönt att äntligen få lämna grusvägen sedan och få komma ut på lite mer stiglöpning. Klapperstensfält och annat berörde mig inte jättemycket, även om det är sjukt jobbigt att springa på. Drog ner lite på tempot där bara. Åsa, min löpledarkollega, låg växelvis framför eller bakom mig, vi turades om lite att ha rygg på varandra. Många löpare försökte springa runt gyttjehål och försökte hålla skorna torra, medan vi var ett gäng andra löpare som bara körde på rätt fram genom vatten och gegga. För mig är det en del av traillöpningen, dvs att bara braka på oavsett vatten/lera. Det blev köbildning vid en liten bro över en bäck, där jag sonika valde att springa genom bäcken istället för att slippa stå i kö och folk stirrade på mig som om jag var galen hah.

Här insåg jag dock ett misstag. Jag brukar gilla att ha nummerlappen nålad på shortsen, men säkerhetsnålarna vi fick var väldigt små och spannet som nummerlappen kunde röra sig krympte markant. Ena nålen efter den andra gick upp, ena nålen efter den andra fick jag dra ut från lårmuskeln samtidigt som jag försökte springa. Alltså det var inte bra att ha nummerlappen på benet på just detta lopp med just de nålarna!

Jag sprang med två flaskor i västen, en med sportdryck och en med vatten. För min del fungerar detta så mycket bättre än att försöka dricka enbart på vätskestationerna. Jag sippar hellre lite då och då och ibland räcker det bara att få in lite kolhydrater i truten genom sportdrycken för att piggna till lite. Jag tog dessutom en energitablett redan vid 4-5 km, eftersom första energistationen var vid ca 9 km. Det tar ju som bekant även för snabba kolhydrater en stund innan de tas upp i kroppen. Vid vätskedepån tog jag lite sportdryck och en banan och fortsatte.

Löpningen vid Hovs Hallar gick i lägre tempo. Det blev köbildning lite här och var, både uppför och nedför. Där det var som brantast var det tvärstopp ett tag. Jagar man tid på detta lopp, så tror jag tveklöst man ska öppna hårt i början och se till att ta sig igenom Hovs Hallar med den stora massan löpare bakom sig. Fin stiglöpning i varje fall och en uppförsbacke som typ aldrig tog slut.

Sedan kom det ett parti med väglöpning genom bondgårdar och annat. Här minns jag inte så mycket, det fanns inget att göra mer än att rulla på, så jag gick in i min egen lilla bubbla. Tog salttablett+vatten då jag svettades rejält här med solen som faktiskt värmde på bra. Vid energistation nr2 drog jag lite sportdryck, lite vatten och tog med mig en banan innan jag fortsatte springa på vägar.

Desto gladare blev jag när vi kom in på ett nytt stigområde med fantastiska bokskogar och kanonfin löpning igen. Här var jag tvungen att filma/fota lite bara för att det var så vackert. Vi var några löpare som turades om att växelvis dra, men jag hamnade i rygg på en tjej som körde i praktiken det tempot jag ville hålla och parkerade mig bakom henne i flera kilometer.

Sista delen av loppet var löpning efter en strandpromenad, i flera kilometer. Först en lång utförslöpa på asfalt och ner till strandpromenaden, sedan var det bara att följa kusten in mot Båstad. Detta är tveklöst min akilleshäl, jag har så svårt att motivera mig när det är en längre sträcka väglöpning. Löpsteget är monotomt, jag har inget att jobba med vad gäller balans, avläsa terräng eller annat, utan det enda jag kan göra är att springa. Här hade jag behövt musik, sablarns vad jag saknade mina lurar och bara få plugga i lite go trance för att distrahera mig själv och fylla på med glädjekänslor. Hade jag haft en frisk hälsena/vadmuskel, så hade de sista kilometrarna här varit bra för att trycka på lite iaf. Elitlöparna måste ha flugit fram här.

Jag visste att loppet var lite kortare än 22 km, men var osäker på när jag skulle börja spurta. Hälsenan/vaden hade protesterat typ hela loppet, men inte blivit värre iaf, så jag kände att jag skulle våga mig på en fartökning. Jag försökte ”spara mig” lite inför spurten och släppte två löpare som låg framför mig lite avståndsmässigt. Plötsligt såg jag målområdet och upptäckte nu att avståndet till löparna framför mig var lite väl långt om jag ville ta mig in före dem i mål. Vilket jag såklart ville, det är något barnsligt roligt det där med målspurter och att blåsa ur kroppen. Jag tempoökade och började pressa på, men till mitt förtret, så såg jag att den ena av löparna själv plötsligt ökade tempot rejält. Puh, nu blev det jobbigt, men det var bara att trycka på än mer. Passerade målet med 3:40-tempo och hade svårt att få stopp snabbt nog, så en funktionär med medaljer fick hoppa undan innan jag fick ”back i maskin” med 85 kg gubbkropp som kom älgandes. Jag var dock före in i mål med typ en halv fotlängd eller så.

Förutom köbildningarna, så var det ett snabbt och lättsprunget lopp. Jag låg i ”cruising mode” hela loppet mer eller mindre och är nöjd med att komma i mål på under 2,5 timme. Är man i bra form, och inte har något emot väglöpning, så måste detta lopp vara riktigt skoj just för att det går att blåsa på snabbt.

Väl i mål fanns det energi och en superfin trämedalj som i varje fall jag uppskattar. Så gott att höra Per Forsbergs stämma också, helt klart en favoritspeaker på tävlingar.

Summerar jag det hela så var det en mycket bra debut av loppet Torekov-Båstad. Information innan loppet var av världsklass med allt från utförlig information om parkering, utlämning av nummerlappar osv men också muntlig genomgång av banprofil mm. Start- och målområde, snitsling och annat lämnade inget mer att önska för min del. I vätskedepåerna så hade jag möjligen uppskattat saltgurka, men nu hade jag ju med mig egna salttabletter, så det var lugnt. Själva bansträckningen med kustnära löpning, upp över Hovs Hallar osv var ju riktigt fin och vädret vi bjöds på var ju helt magiskt! Det enda som jag personligen inte är jätteförtjust i är när det blir längre sträckor asfaltslöpning eller löpning på typ promenad- och cykelvägar, men det är för att jag numera har ”väg-allergi”. Det är också lite lurigt för jag vill helt klart ha mer dämpade skor om det är många kilometer med hårt underlag, medan jag i skogen vill ha mer tekniska skor. För detta lopp valde jag en ”mittemellansko”, inte den perfekta asfaltsskon, men heller inte den perfekta skon för tekniska stigar och den fungerade ok.

Jag ger loppet 9 av 10 i betyg. Ett sjukt högt betyg men det förtjänar loppet pga att det är så galet bra arrangerat. Det som gör att 10an inte infinner sig är att jag är ”vägallergiker” och vill ha >90% stiglöpning på mina tävlingar. Bortser man från mina preferenser där så är detta lopp helt klart galet roligt och ett lopp som många kommer att få åtnjuta igen! Exakt så här önskar jag att traillopp arragengeras, med sjukt bra information inann, massor med pepp innan, kanonbra upplägg under och efter. Tumme upp!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Senaste blogginläggen

 • Race Report Salming Idre Fjällmaraton Renens stig 45 km Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Racerapport Hoka Torekov-Båstad Peter Lindquist
  Läs mer
 • ÖtillÖ World Championship 2021 - del 2 Linda Doktar
  Läs mer
 • Pryltest - Adidas Terrex Speed Pro SG Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • En skada kommer alltid i fel tid men låt inte det hindra äventyret Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Att börja om från början Tony Hoffstrom
  Läs mer
 • Val d'Aran 2021 Anna Carlsson
  Läs mer
 • Felspringspolitik. Och en terapeutisk rapport från Mora Trail Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

�⁠👉 Follow new1704⠀�⁠
👫 Tag a friend�⁠
-⠀
𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝𝐬 𝐀𝐧𝐝 𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 indian_army_swag__ 😍 𝐟𝐨𝐫 𝐦𝐨𝐫𝐞 𝐮𝐩𝐝𝐚𝐭𝐞𝐬 ❤️ 𝐚𝐧𝐝 𝐮𝐬𝐞 𝐡𝐚𝐬𝐭𝐚𝐠𝐬 👉
.
.
.
.
𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧 👉 akshu_phogat
.
.
.
𝟐𝐧𝐝 𝐏𝐚𝐠𝐞 𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 👉 baba_bholenath_
.
.
.
𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 👉 indian_army_swag__
.
.
.
.
.
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

.
.
🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳
.
.
𝐓𝐡𝐢𝐬 𝐩𝐚𝐠𝐞 𝐢𝐬 𝐧𝐨𝐭 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐭𝐨 𝐚𝐧𝐲 𝐜𝐚𝐬𝐭𝐞 𝐨𝐫 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐞𝐭𝐲 ❤️🇮🇳
.
.
.
𝐑𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐚𝐧 𝐀𝐫𝐦𝐲 🇮🇳🇮🇳
.
.
.
🔱🔱
📽: indian_army_swag__
(Please DM us I will give you credite or remove)

#runningaddict #runningmanchallenge #salomonrunning #justkeeprunning #running #runningworld #runningapparel #marathonrunning #runningtherapy #runningtraining #freeleticsrunning #runningwiththecoolkids #runningbug #runningfit #runningformylife #runningcrew #runningfervor #runningfast #trailrunningsweden #perunning #runningismydrug #womenrunningcommunity #runningadventure #summerrunning #runningadventures #running4thosewhocant #runningselfie #runningpics #runningcouple #ihaterunning
...

Femte och sista passet avklarat på denna kryssning 🚢 blev två bra intervallpass och några längre på löpband….gick bra trots skräck för löpband😂 #springaallaetapperpåsörmlamdsleden #springaärlivet #vackernatur #underbarasörmland #trailrun #löpning #inspiration #springainaturen #trailrunning #traillöpning #livsnjutare #gococosportswear #icebugsinaction #sportbrillor_se #trailrunners #trailrunningsweden #stockholmtrail #intervall #intervaller #springaallaetapperpåroslagsleden
#löparväder #utö #swimrun #swimruntraining #swimrunlife #swimrunner #swimrunners #wolffwear #msccruises #mscvirtuosa
...

Stigen som tar mig till målet 🧡 10K i terräng idag, ganska lovely faktiskt 🤗 #salmingrunning #trailrunningsweden #runnersforsustainability #idrefjällmaraton ...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weeks ago

Hej,,söker tips och inspiration på trailskor, mina första, har kollat in Saucony Peregrine 10 , några inputs ? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Har ett par Peregrine men osäker på vilket nummer. Jättesköna och bra fäste.

Jag gillar Inov-8 X-Talon 210 G. Bra för mig som landar på framfoten och gillar att känna marken i foten. För lätta stigar, elljusspår och grusväg kör jag Altra Lone Peak 5. Trevlig sko, men halkiga i terräng. Båda skorna känns torra bara några steg efter att ha stått i vatten. Bild från dagens tvåmilarunda när jag försökte gå runt ett blöthål. 🤪 VJ Sports har fått bra vitsord tidigare här i gruppen.

Det med skorna är väldigt personligt. För mig Saucony har fungerat väldigt bra, både på asfalt och trail. Bra kvalitet, skorna tål mycket och varar länge. Med peregrine 10 har jag sprungit många lopp i skog och fjäll mellan 30 och 80 km. Bra grep, stabila. Med tåstrumpor från injinji har jag kommit i mål med glada fötter och tår. För vissa har peregrine inte tillräckligt med dämpning för riktigt långa lopp. Det finns då Saucony Xodus men har inte provat den. Peregrine är en erkänd pålitlig och stabil sko som får bra recensioner i hela världen. Nu finns version 11, egentligen samma sko med små förbättringar på ovandelen. Finns ST versionen med grövre sula för blötare, halare underlag, eller på vinter (även ice variant med dubbar). 4 mm dropp tycker jag är en fin kompromiss, inte zero drop som kan vara en utmaning om man inte är van, men inte hög drop som gör att man lättare landar på hälen. Jag skulle absolut rekommendera Saucony peregrine. Ibland sägs det att de är lite tunga pga att de väger mer än 300 gram. Vissa personer verkar känna av 20-30 gram mer eller mindre. Jag tror inte det spelar så stor roll bara skon passar ens fötter. Lycka till! Ah, brukar beställa från Run21 till bra pris.

Grymt sköna skor, används när det inte är för blött och geggigt -då använder jag Salomon speedcross 5.

Der beror faktiskt mycket på vad för typ av trailöpning du mest avser att satsa på? Jag har typ 4-5 olika för olika ändamål, kommer du springa i tekniska skogsstigar eller större skogsvägar? Snabbt och tekniskt eller längre distans och mindre tekniskt? Off trails? Begreppet trail innefattar en stor del av olika typer underlag och löparsätt. Jag har skor från Icebug (Acceleritas & Spirit) för off trails och orientering. Inov-8 (Terraultra G270) för längre distans men med tekniska partier. Sen har jag även Salomon (Pulsar/Sense) för snabba stiglöpningar. Av dessa är Inov-8 favoriten och den som känns mest allround och klarar av längre pass (behaglig dämpning) men klarar fortfarande av de tekniska skogspartierna.

Jag har dynafit feline pro, lätt sko med väldigt bra Fäste, perfekt för stigar, klippor och tekniskt trail. Dock lite för lite dämpning om underlaget blir hårdare, typ grusväg nerför en slalomback. Har skaffat ett par peregrine också, men inte hunnit testa än. Dynafit har många olika modeller för olika ändamål

Jag har ett par Peregrine 11, tycker verkligen de är 👌 Gick upp två storlekar då jag vill ha riktigt gott om plats. Bra markkontakt och bra grepp. Sprang ca 3 mil första veckan efter jag köpt dem utan tendens till minsta skav. Dessutom är de ju förberedda för både dubbar, dränering och damasker vilket är ett extra +. Skor är ju verkligen en smaksak men jag gissar att det kommer finnas ett par Peregrine i min samling lång tid framöver ☺️

Som skrivits tidigare, vilken typ av trail ska du springa? För obanad terräng har jag Inov8 X-talon 212 - grym markkontakt. För lite obanat och tekniska stigar har jag Salomon speedtrack. Mest stig, lite grusväg eller obanat Asics GEL-Trabuco. Bor du i Stockholm finns Orienteringsspecialisten som har lite andra skor än vanliga sportkedjor.

View more comments

5 days ago

Skor. Denna mytomspunna, magiska del av en traillöpares utrustning.

Jag har varit i en större sportbutik nu och provat mig igenom Salming, Merrell, Altra och Hoka. Pga onormalt korta hälsenor tycker min fysioterapeut att nolldrop kanske inte är det bästa i dagsläget och medan jag jobbar upp styrkan runt höfter, ländrygg och bäcken är dämpning också bra.

Viktigast av allt är att de ska kännas BRA på foten. Och det gjorde verkligen Merrell Rubato GTX. Finns det någon som har dem och gillar dem? Det enda jag hittat är en som tyckte de hade för mkt dämpning.

Skall prova Inov-8, fler modeller av Altra och andra märken också inför den leriga, regniga och slafsiga perioden i Göteborgsskogarna.
... Se merSe mindre

Skor. Denna mytomspunna, magiska del av en traillöpares utrustning. 

Jag har varit i en större sportbutik nu och provat mig igenom Salming, Merrell, Altra och Hoka. Pga onormalt korta hälsenor tycker min fysioterapeut att nolldrop kanske inte är det bästa i dagsläget och medan jag jobbar upp styrkan runt höfter, ländrygg och bäcken är dämpning också bra. 

Viktigast av allt är att de ska kännas BRA på foten. Och det gjorde verkligen Merrell Rubato GTX. Finns det någon som har dem och gillar dem? Det enda jag hittat är en som tyckte de hade för mkt dämpning. 

Skall prova Inov-8, fler modeller av Altra och andra märken också inför den leriga, regniga och slafsiga perioden i Göteborgsskogarna.

Kommentarer på Facebook

Vad sa din fysioterapeut att du skulle göra med dina fötter/hälsenor?

Skor är svårt. Har haft några sköna Merrel, men har varit Hiking och "barfotamodeller". Nästan omöjligt att ge råd om skor då fötter är så olika. Är foten bred, smal, låg, hög, lång, kort, några besvärliga knölar. Själv har jag smala långa fötter med en lång "långtå" som gärna tar emot , böjer sig och skaver på översidan. Har då landat i överstorlek på Innov8 Xtalon 212 för skogen och Nike's klassiska Zoom Pegasus (nu 37or) för väg och bana. Springer också en del i Hoka Clifton 7, skön dämpning, men måste ha dubbla strumpor för att få stabilitet och testat ett par modeller av Altra, men även de för breda. Då jag har haft mycket blåtår och tåskav har jag även kommit fram till att springa med tådelare ("geleklumpar" från Apoteket) eller fivetoe-strumpor.

Kollade upp dojan ovan. Noll i dropp stod det på Merells hemsida. Uppfattade i din text att du behövde skor med mycket drop? Tänkte att de kanske var nått för mig? Men noll dropp får jag vänta med.

Hoka challenger gtx är grym 👌

Jag är väldigt nöjd med Merell Long Sky. Känns dämpad men ger ändå bra känsla och ska vara 8 mm dropp. Vill du ha mer dropp kan du köpa hälinlägg från apoteket (till vilka skor som helst)👍🏻

View more comments

2 weeks ago

Har någon haft problem med sprickor i glas i sina aktivitets- eller sportklockor?

Min fru köpte en Garmin Venu2, efter 3 dagar och helt normal användning upptäckte vi en spricka tvärs över glaset.

Garmin hävdar att det är vi gjort åverkan på glaset och att de aldrig haft några ärenden tidigare där glaset spruckit på det sätt vi beskriver.

Jag väljer att lita på min fru och ser 2 möjliga orsaker:
1. En inbyggd spänning i glaset som utlösts vid användning. Då jag jobbat med glas vet jag att det kan hända på större behandlade, härdade glas.
1. En åverkan som skett innan vi fick klockan som utlöst en spricka när vi började använda den.

Garmin tar inte reklamationen då glasskada inte ingår i garantin. Som ni förstår känns det surt att få detta efter 3 dagar utan att vi utsatt klockan för någon större påverkan.

#utrustning
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

har haft ett gäng klockor från suunto genom åren... aldrig hänt.

Inte samma klocka men det tycks som en del användare haft liknande problem. forums.garmin.com/sports-fitness/running-multisport/f/forerunner-945/208054/watch-display-cracked...

Har en begagnad FR 935 som har sett mycket roligt och glaset är fortfarande oskadd. Måndagsexemplar?

Hade en Garmin som jag vet glaset sprack på ( självförvållad vurpa i skogen) fick då reda på att garmins garanti inte gäller glaset, men allt annat på klockan. Använde superlim och klockan fungerar fortfarande. Sprickan har funnits där nu i över 5 år. ..Garmin är en helt underbar klocka, men garantier till den är värdelös!

Har du/ni försökt reklamera den till affären där den köptes? De bör vara intresserade av att ha nöjda kunder. Låter som klockan inte varit till Garmin? De bör rimligtvis kolla på klockan innan de uttalar sig, även om glas normalt sett inte täcks av garantin. Låter fö märkligt om de kan exkludera glaset från garanti, det är ju ingen förbrukningsvara. Om butik och Garmin vägrar befatta sig med det finns Allmäna Reklamationsnämnden samt att kommunen brukar ha konsumentvägledare. Funkar dock inte om klockan är köpt utomlands. Ett alternativ är att be om ett kostnadsförslag att byta glaset. Surt att behöva bråka om sådant hursomhelst, en vill ju gärna bli omhändertagen. Det är ju inga billiga produkter liksom. 🙄

Glaset sprack på min Fitbit efter att jag haft den något mindre än ett år. Jag fick välja om jag ville ha den reparerad eller en 50 procent rabatt på en ny.

Min frus Garmin Venu 2 blev familjens 10e Garminklocka sedan 2005 (en Forerunner 301). Frågan är om det blev den sista? Svar från Garmins kundtjänst när jag påtalade att liknande problem hade uppstått på andra garminklockor: "Självklart tror vi inte att din fru ljuger" samtidigt som de säger "Hade vi haft kända kvalitetsbristningar på glaset till en Venu 2, så hade detta varit någonting som uppdagats i detta läget". Här förlorade de åtminstone mig! Fick idag hem den här skönheten, en Coros Pace 2 som jag köpt i stället för den Garmin Forerunner 945 jag hade tänkt köpa. Jag vet att Garmin 945an är bättre, har fler funktioner, men det kändes inte bra längre ... känslan är viktig! Nu skall det springas backar 🙂 29 gram lätt och barometrisk höjdmätning.

View more comments

6 days ago

😍😍😍 ... Se merSe mindre

😍😍😍
1 week ago

Hej. Undrar om det finns någon trailgrupp i Ängelholms området? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vår närmaste är i Båstad, men gruppen tränar runtom på Hallandsåsen och Bjäre och flera deltagare i gruppen deltar fast de bor kring Ängelholm. Välkommen! trailrunningsweden.se/lopargrupper/bastad/

1 week ago

Jag såg att det var ett lopp på söder som marknadsförde sig som det snabbaste 10km-loppet. Jag tänkte att det borde vara några i den här gruppen som har koll på vilket 5km-lopp som är det långsammaste.
Och som arrangör av Älvsjöloppet night trail så undrar jag givetvis hur vi står oss i den "anti-ligan" med snabbaste tid på 24:21.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Peak Performance Vertical K borde vara en kandidat för långsammaste 5 km (med sina 1000 höjdmeter). Banrekordet är 40:24, satt av Petter Engdahl.

Bara för referens är världsrekordet på drygt 12:35 youtu.be/uN9Y6gi24B4

Mount Marathon Race i Alaska ligger nog bra till. Bara 921 höjdmeter, men en ska inte bara upp utan även ner inom 5 km. Banrekordet är på 41:26. Fast det är ju lite tokigt att jämföra dessa bergslopp med Älvsjö. 😉 youtu.be/J2gfAyIGq-k

Går detta lopp i älvsjöskogen Lars? 🙂

2 weeks ago

Hello fellow runners!

Can anyone provide me with some tips for the upcoming Kullamannen ? First ultra to mention.

Any info will be much appreciated!

Cheers 🖖
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Which distance?

My tip to you is, enjoy and put one feet infront of the other. It is a Hard comp but aa beutiful one with a lot of Love

The weather can be really challenging, so make sure you have clothes/kit for survival in your bag. I haven't run this specific race, but it is gnarly and rocky and probably just really, really wonderful. It"s not a walk in the park, for sure. Don't rush at the start... 🙏🏼❤️ Good luck! 💪🏼

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

[custom-twitter-feeds]

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X