Race Report HOKA Torekov-Båstad 21 km

Känslan i mål efter ett härligt lopp! Foto: Alexander Neimert. Egentligen skulle premiären av trailloppet Hoka Torekov-Båstad ha gått redan i mars men blev som så många andra evenemang framskjutet till nu i oktober. Lite synd tyckte vi ju då men wow vilken succé det blev med start i mystisk dimma och målgång i strålande ...

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Känslan i mål efter ett härligt lopp! Foto: Alexander Neimert.

Egentligen skulle premiären av trailloppet Hoka Torekov-Båstad ha gått redan i mars men blev som så många andra evenemang framskjutet till nu i oktober. Lite synd tyckte vi ju då men wow vilken succé det blev med start i mystisk dimma och målgång i strålande sensommarsol! Det här kommer bli ett måste-lopp för trailälskare!

21,4 kilometer är en väldigt bra distans för ett lopp som vill locka många olika slags löpare, både elit och motionär känner sig utmanade och beroende på fart är det ändå en distans som många nya löpare vågar och kan ta sig an. Banan är på inget sätt enkel men till stor del är den plan längs havet och stränder för att vid flera tillfällen stiga högt upp på berget, slingra sig i leriga passager och gå rakt genom kohagar. Spännande löpning med andra ord!

Ett glatt gäng innan start. Både vi löpledare från Gbg/Härryda och Uddevalla och några av våra löpare som var med på loppet. Vi hade fler löpare med som startade i andra startgruppen.

Från startnummerutdelningen i Båstad gick det bussar till starten i Torekov, trevligt prat och glada löpare på bussen. Alla vi fyra ledare från Trailrunning Swedens löpgrupp i Göteborg/Härryda skulle springa loppet och vi hade fått med oss ett helt gäng av löpare från vår grupp, jättekul att vara så många som pratar och värmer upp innan start även om vi blev utspridda i två olika startgrupper.

Första start av Hoka Tprekov-Båstad! Foto: Alexander Neimert

I Torekov var det lite dimmigt och vi såg inte horisonten men så fort starten gick och vi började springa längs havet över strandängarna och kohagarna började dimman lätta och solstrålar sipprade ner på oss. Till en början hade jag sällskap med en god vän, jättekul att ta det lugnt och prata ikapp oss sedan sist vi sågs, hon kände väl till leden och banan vi skulle springa så det var roligt att få en privat guide som visade och berättade om sina små favoritplatser.

Så lyxigt med egen guide. Tack Maria!

8 enkla kilometer i början, vid Hovs Hallar började stigningarna där vi gick på led och fick klättra lite försiktigt ned över lösa stenar. Vätskestationen vid 9 km var skönt uppdukad i en grässluttning, gott med vätskepåfyllning för solen började värma ordentligt.

Hallå där! Foto: Alexander Neimert

Fortsatt löpning längs kusten på leriga stigar, steniga stränder och genom fantastiskt vackra bokskogar. Dimman låg kvar lite mellan träden, solen sken in genom det höstgula bladverket och skapade ett magiskt sken på stigen. Jag blev sådär betagen så att jag var tvungen att utropa "Åh så fint!" högt till mina medlöpare men de var nog lite för koncentrerade på stigen för att kunna uppskatta omgivningen. Jag njöt för fullt iallafall.

Om det inte hade varit lopp hade jag stannat och bara myst. Så vackert!

Vi kom ut på några kilometer grusväg och vidare på asfaltsväg upp till den andra vätskestationen vid 15 km, härligt med en kanelbulle och lite mer sportdryck och jag började räkna ner till mål. Banan vände åter ner i skog, genom hagar och nedför leriga stigar. Många löpare tog omvägar in i buskagen för att undvika leran, jag som älskar att springa i vatten och gegga öste på rakt igenom och sprang om. Med bra skor och kvicka fötter är det galet roligt att släppa på farten utför och ge sig hän! Vid 18 kilometer började den långa nedförsbacken och vi sprang ända ner till havsnivå igen, knappa 3 kilometer kvar till mål.

Bra pepp, lerig är snyggt!

Den sista biten gick längs vattnet på grusad promenadväg, vi mötte vanliga lördagsflanerare som hejade glatt och det var skönt att avsluta loppet med enkel och plan löpning. Solen sken nu från klarblå himmel, musiken och speakern i mål hördes på håll och jag var väldigt lycklig. Lycklig över att jag känt mig allt starkare genom loppet, att jag pratat med härliga löpare längs banan och fått uppleva ett nytt område med fin natur.

Yeay! I målfållan träffade jag vännerna, drack massor av vatten och mumsade chips.

I målfållan träffade jag mina löpledarkollegor och andra vänner, vi tog målbilder såklart och tillsammans gick vi ner på stranden, vi badade och bytte till torra kläder och avnjöt sen en nygräddad pizza i solen. Tänk, After Run på stranden som en sommardag fast det var mitt i oktober!

Tack för ett jättefint lopp!

Och vet du vad? Anmälan är redan öppen för nästa lopp som går i mars. Förmodligen blir det inte sommarvarmt utan senvinterfrostigt. Eller löpning bland små vitsippsknoppar och videung? Det ska bli spännande att uppleva banan under en annan årstid iallafall. Hoppas att vi ses!

Nytt äventyr på gång, Kullamannen Trail Ultra Spring 100 km

Men redan på fredag ska jag springa denna sträcka igen, fast åt andra hållet med start i Båstad och när jag kommer till Torekov ska jag fortsätta ca 9 mil till. Jag ska springa Kullamannen Trail Ultra Sprint 100 km. Jättespännande och nervöst, men jag ser det som ett nästan dygnslångt äventyr där jag ska få uppleva ännu mer av den fina kusten. Jag har sprungit över 9 mil två gånger tidigare i år med vänner och kommer att packa och förbereda mig ungefär som då, fast med den stora fördelen att nu ha tillgång till dropbag och vätskestationer. Kanske kommer jag springa ensam långa sträckor, kanske kommer det regna och vara kallt, kanske kommer jag inte alls klara av det lika bra som jag önskar. Men jag startar med inställningen att det ska bli en utmaning och en ny upplevelse. I nästa blogginlägg får du veta hur det går, eller följ mig på Instagram där jag kommer att uppdatera under loppet. Jag ska även livesända för 2XU Nordics så kolla in där om du vill veta hur det går. Hojta om vi ses!

Senaste blogginläggen

 • Pryltest - Salomon Ultraglide Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Kullamannen 2021: Just himmel, hav och helvete Anna Carlsson
  Läs mer
 • Massiv loppångest Linda Doktar
  Läs mer
 • Race Report HOKA Torekov-Båstad 21 km Gunilla Kidmark
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

From 🎥 :runningterritory
i love you 😊
👉 Follow runningmetag⠀
👫 Tag a friend⠀
�⁠🎁 Shop for Lovers 👉 Link in my bio!
-
-
-
-
#justkeeprunning #runningtime #runningbuddies #runningismytherapy #skyrunning #runningday #runningfitness #runningphotos #runningismylife #endurancerunning #runningadventures #runningroom #runningselfie #runningforweightloss #runninglifeinspiration #runningisfun #runningonthebeach #runningadventure #runningkids #runningbiji #runningtraining #crosscountryrunning #runningtogether #barefootrunning #runningmemes #virtualrunning #runningdiary #alwaysrunning #trailrunningsweden #runningirls
...

BOOM. We’re beyond excited to have collaborated with paucapell, winner of UTMB, to bring you a NEW Vert.run training plan—dropping tomorrow. 🔥STAY TUNED. ...

Solen värmde inte idag #älskaåre ...

Du vet väl om att det finns en förträfflig guide till dig som vill ta ett kallbad i anslutning till löpningen på bloggen. Rekommenderas ”varmt”. Det är ett härligt inslag jag inte kommer att sluta med i första taget.
Följ länken i profilen och skriv ”kallbadet” i sökfunktionen för att komma till guiden.

#lärare #lärarepåinstagram #idrottslärare #idrottochhälsa #kallbad #kåsjön #vinterlöpning #utomhusträning #löpning #löpningärlivet #löparglädje #löpare #älskalöpning #trail #trailrunning #trailrunningsweden #teamnordictrail #runfeeling #aktivitus #solvikingarna #ultralöpning #ultralöpare #orientering #träning #träningsglädje #rörelsevarjedag #runnersworldswe #springigbg #göteborgsvarvet
...

🌘⛰🌑

#deamountain #mountain #mountainrunning #mountainrunner #trailrun #trailrunner #ultratrail #ultrarun #ultrarunninglife #skyrace #skyrunning #trailrunninglife #trailrunningsweden #corro #correr #correrpormontaña #corrermehacefeliz #happyrun #happyrunning #liferun #liverun #endurance #endurancerunning #corrermais #outdoorrunning #outdoorrun #climb #climbing #climbinglife #climbinginspiration
...

From 🎥 :runningterritory
Wow 😍🐾
👉 Follow runningmetag⠀
👫 Tag a friend⠀
�⁠🎁 Shop for Lovers 👉 Link in my bio!
-
-
-
-
#runningmakesmehappy #runningmanchallenge #runningclub #happyrunning #onrunning #runningislife #running4thosewhocant #freerunninglife #runningismypassion #runningdrills #runningforlife #ihaterunning #runningblog #runningforacause #runningtips #runningtrack #trailrunningsweden #runningteam #runningwomen #londonrunning #runningpics #barefootrunning #newtonrunning #runningaround #runningjourney #runningbiji #perunning #runningwiththecoolkids #addictedtorunning #ukrunning
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 days ago

Jag springer ensam i skogen. Mitt ”överlevnadskit” nu på vintern (i Göteborg, så måttlig kyla) kommer bestå av väska med
-tunn dunjacka
-torr underställströja
-torra strumpor plus plastpåsar. Påsarna om skorna är blöta, då bli jag inte blöt igen med en gång
-dunkjol
-lampa (är det mörkt har jag lampan på huvudet 😬)
-foliefilt/räddningsfilt
-extra vantar

Vad mer är bra att ha med? Linda, plåster, powerbank, chokladkaka osv. Hjälp mig packa.

Jag räknar med att kunna linka till räddning eller bli hämtad av räddningstjänsten inom max 2 timmar och jag är självklart inte risktagande eller oförsiktig. Tänker att det är bra att vara förberedd och samtidigt vänja mig vid att springa m saker i väskan.
Bättre att vara förberedd och aldrig behöva sakerna än tvärt om. Och det ger möjlighet att eventuellt hjälpa andra också.
... Se merSe mindre

Jag springer ensam i skogen. Mitt ”överlevnadskit” nu på vintern (i Göteborg, så måttlig kyla) kommer bestå av väska med 
-tunn dunjacka
-torr underställströja
-torra strumpor plus plastpåsar. Påsarna om skorna är blöta, då bli jag inte blöt igen med en gång
-dunkjol
-lampa (är det mörkt har jag lampan på huvudet 😬) 
-foliefilt/räddningsfilt 
-extra vantar

Vad mer är bra att ha med? Linda, plåster, powerbank, chokladkaka osv. Hjälp mig packa. 

Jag räknar med att kunna linka till räddning eller bli hämtad av räddningstjänsten inom max 2 timmar och jag är självklart inte risktagande eller oförsiktig. Tänker att det är bra att vara förberedd och samtidigt vänja mig vid att springa m saker i väskan. 
Bättre att vara förberedd och aldrig behöva sakerna än tvärt om. Och det ger möjlighet att eventuellt hjälpa andra också.

Kommentarer på Facebook

Bars, gel, strumpor, tröja, första förband, telefon och påsar har jag med mig😄och papper

Ullstrumpor!!! Man blir inte kall även om dom blir blöta.

Extra lampa är gott om den andra sluta funka.. kan bli jäkligt mörkt.

Berätta för närstående om var du tänker springa och när du tror du är tillbaka. En räddningsfilt har jag med mig, känns tryggt.

Engångs värmekuddar för hand och fot är inte dumt. Tar inte mkt plats. Guld värda om man blir stilla en längre tid eller bara blir blöt på rundan

Klokt. Använder också live track genom Garmin

Om du är nöjd med det du har tänker jag att du kanske kunde lägga till visselpipa, liten pannlampa i reserv förutom den du redan har om du är ute när det är/kan bli mörkt och ett första förband.

Något smärtstillande är inte fel.

Skriver också under på dubbla lampor. Pannlamporna kan vara lite luriga i kyla och tokigt om den man har på huvudet lägger av mitt i en kolsvart skog. Sedan tycker jag en tjockare mössa är guld värt som nödplagg, särskilt om man springer med buff. Slår också ett slag för "nödproviant". Man får upp kroppsvärme genom att äta lite, så allt från energibars eller lite nötter eller bara en godispåse är bra i bagaget.

Visselpipa, vevdriven ficklampa, kompass👍

Jag har nån slags pipa som ser ut som en hund visselpipa som ska höras på väldigt långt håll och en kompass.

Tror du fått med det mesta... kanske lägga till godispåse, visselpipa och en kompressionslinda, tar minimalt med plats och kan göra skillnaden på att kunna linka sig fram eller inte om en fotskada skulle vara framme.

Bivacksäck är bättre än nödfilt.

Prova gaiters. Suveränt på vintern. Sitter få in snö i skorna så de håller sig torra mycket längre.

Gasbinda för att göra tryckförband, samt SOS-appen i telefonen för att enkelt kalla på akuthjäp inkl. skicka position har jag alla årstider. Samt försvarsmojäng med högt ljud och "pepparspray" med rödfärg. Känns skönt att ha något att ta till när man är ensam i skogen. Så här års fryser den väl till is förstås ...

oj vad avancerade ni är. Jag har förmodligen underskattat alla risker. Själv brukar jag vara noga med att ta med lampa om jag ska springa på eftermiddagen då jag har en tendens att underskatta hur länge jag är ute nu under vintern, men annars inget extra med mig jämfört med en kortare runda på sommaren. Om jag startar mitt pass i mörker har jag alltid en reservlampa med mig om den ena lägger av. Hände faktiskt en gång att ena lampan slocknade så var skönt att kunna ta sig ut ur skogen utan problem!

Mobiltelefon torde vara hög prio.

Beror kanske även en hel del hur långa sträckor du kör...

View more comments

Rösta på Årets Traillöpare och Årets Prestation i Trailrunning Sweden Awards! Du som röstar har chansen att vinna presentkort på 1 000 kr hos Salming.

trailrunningsweden.se/awards/
... Se merSe mindre

Rösta på Årets Traillöpare och Årets Prestation i Trailrunning Sweden Awards! Du som röstar har chansen att vinna presentkort på 1 000 kr hos Salming.

https://trailrunningsweden.se/awards/
5 days ago

Silva Exeed 4X gör natten till dag och din plånbok och batteri tomt.
Väldigt stark lampa drar dock väldigt mycket ström så det kräver stort batteri för att ta lite längre turer. Till löpspåret lyser den så starkt så man bländar allt och alla. Angenämt problem :) .
... Se merSe mindre

Silva Exeed 4X gör natten till dag och din plånbok och batteri tomt.
Väldigt stark lampa drar dock väldigt mycket ström så det kräver stort batteri för att ta lite längre turer. Till löpspåret lyser den så starkt så man bländar allt och alla. Angenämt problem :) .

Kommentarer på Facebook

ja den är grym! älskar min!

Testade Olight e27. Nu har jag två och 2 extrabatterier. Det finns många bra lampor. Tyvärr finns det massa mindre bra också. Svårt stt veta utan att få prova.

Jag måste dock säga att det inte är ett angenämt problem. Cyklister och löpare med starka lampor nu för tiden bländar mer än de verkar tro. Väldigt störande att springa vidare efter att man mött någon med för starkt ljus och som ej bländar av.

Själv tycker jag lite av tjusningen med mörkertrail är just att det inte är ljust som på dagen. Jag gillar svagare lampor som bara precis räcker. Typ Silvia Trail 5 (?). Framför allt när det ligger snö!

Man behöver inte ha fullt "blås" på sin "dunderlampa"...Jag brukar dimma ner den till 25% 😉 precis lagom och hållder då i över 7 timmar ;-)

Om vi ska jämföra så min första pannlampa är en från biltema som jag är väldigt förtjust i. Jättebillig, lång batteritid, bra ljus och billiga batterier man kan ta med sig enkelt i fickan om man behöver extra. Använder den frekvent fortfarande 🙂https://www.biltema.se/fritid/lampor/pannlampor/pannlampa-laddningsbar-2000040941

View more comments

7 days ago

Nån kunnig person som har koll på sånthär? Resultaten kommer från samma runda mätt med Apple Watch och Garmin Fenix 5 (med pulsband). Båda inställda på autopaus. En tisdagstrail med Aktivitus. Ganska lika i kalorier och ”Avg GAP”, men där slutar likheterna. Vilken av dessa två känns mest rimlig? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag använder aldrig autopaus, blir heltokigt 😅

Jag hade gått på Garmin, rätt säker på att den generellt är en bättre klocka för att logga träning.

Intressant, har pågående jämförelser i träningsgruppen mellan olika modeller av Garmin, Polar, Suunto och numera även Coros. Lägger in i excel-tabell (ja, lätt nördigt), stående reflexion är att löparkompisen som har en Apple Watch alltid får bonusmeter 🙂 , även testat på bana, när vi körde Cooper på bana och avslutade exakt på samma tid var han 300m bakom mig, klockan sa 50m. detta är ett mönster på alla våra pass. Jämför även poolsimfunktionalitet, där är skillnaderna än värre, Garmins nyare modeller (Venu2, 945) verkar ge bra loggning även när man t.ex. tränar bara ben medan min Coros Pace2 loggar sämst av de Garmin, Polar, Suunto och Apple Watch jag fått data från (men hittills riktigt bra för löpning).

Håller med Pernilla om autopaus. Vid löpning ger det dessutom helt missvisande statistik eftersom en paus gör att kroppen hinner ladda batterierna en stund. Finns den tiden inte med i träningspasset så är det lätt att tro man är snabbare än man är 😉 När det gäller puls hade jag alla gånger litat på Garminklockan eftersom du bar pulsband, oavsett märke är det överlägset en optisk mätning. När det gäller distans är det en evigt diskuterad fråga och i 99% av fallen så anses den klocka som visar kortast distans vara del felaktiga. Kanske inte så konstigt eftersom man vill vara snabbare och orka mer 🙂 Jag resonerar som så att det absolut viktigaste är precision. Samma runda skall ge samma distans. Jag har sprungit med olika generationer Fenix i snart 7 år och en del rundor över 100 gånger med en otrolig precision, alltid inom ett 10-tal meter i distans. Med samma distans kan jag också jämföra min prestation från en gång till en annan, oavsett om det är ett par procent fel på distansen.

Ursäkta nyfiken fråga! Vad har du för VO2- Max på de olika klockorna?

View more comments

6 days ago

Reflexlöparjacka från jula. Satt som en smäck. Funkade fint i 8 minusgrader, helt vind o vattentät. Billig :) ... Se merSe mindre

Reflexlöparjacka från jula. Satt som en smäck. Funkade fint i      8 minusgrader, helt vind o vattentät. Billig :)Image attachmentImage attachment

Kommentarer på Facebook

"Andades" den? Om du förstår va jag menar 😁

Vill du länka? Hittade inte🤷‍♂️

1 week ago

Hej! Jag har två frågor:
1) någon som testat altra lone peak Mid (alltså höga skor) - funkar de att springa i snömodd?
2) vilka utländska affärer handlar ni altraskor när ni vill göra ett kap?

Tacktack

Erik
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Beror på hur du menar. De är inte vattentäta men har fäste för gaiter och under har de ”Trail claws” som fungerar bra vid traillöpning vår-sommar-höst. Går kanske att skruva i dubb (har inte testat).

Finns bluffsidor som kopierat design och logga men inte har någon koppling till Altra. Vi hittade en sådan med 50% rea, men blev misstänksamma vid betalning och kontaktade Altrarunning.se, visade sig vara ren bluff.

I samarbete med Billingen Skövd har vi tagit fram åtta förslag på trailrundor. Du hittar dem på här: trailrunningsweden.se/trails/billingen/ ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

grymt! perfekt ska dit och springa snart

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X