När jag började med mitt projekt Slow Enough To Win hade jag en ambition om att skriva en… Instruktionsbok. Ett manifest, som en gång för alla beskriver hur jag tror att en löpare skulle behöva träna/leva för att bli riktigt bra. En bok som säger “Ni har gjort fel hela tiden”. En anledning till att jag bara fick skrivit några kapitel är nog att jag själv aldrig haft resurserna för att genomföra det arbete som krävs och därmed aldrig kommer att kunna bevisa att jag har rätt.

Motorsågar, sandpapper och glass

Därför blev jag väldigt lättad när Nils van der Poel släppte sitt “träningsmanifest” i förra veckan. Jag utgår från att ingen kan ha missat det. Men jag utgår även från att löpare, i vanlig ordning, är ignoranta inför allt som ifrågasätter “så har vi alltid gjort”-principen. Hur som helst. Nu behöver jag inte längre skriva min bok “Slow Enough To Win”. För Nils har, i grova drag, redan skrivit den. Vanlig enkel träningslära, till och med förenklad. Tillsammans med i stort sett alla livsaspekter som kommer med idrottande. Jag behöver i fortsättningen bara länka till howtoskate.se och förklara att det är nästan exakt samma principer som gäller om du vill bli bra på att springa. Aerob bas och grenspecifik perfektion. Bästa möjliga återhämtning och väldigt mycket glass.

Jag säger som Nils. Dagens rekord är inte ens bra.

Vi hörs om en kvart – fjorton da’r!

Senaste blogginläggen

 • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
  Läs mer
 • Att komma dit man är Malin Tidqvist
  Läs mer
 • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

För dig som vill tävla, jaga tider och placeringar. I lag eller individuellt.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Traillopp

Loppen du vill springa

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

 • x
X
X