Sofia trea i hett Salzburg

Wolfgang Amadeus har fått ge namn åt mycket i sin födelsestad, österrikiska Salzburg. Till och med åt ett traillopp, Mozart 100. Som namnet antyder erbjuds en drygt 100 km lång distans, men även flera andra lopp. Ett gäng från Team Billingen X-trail tog sig an alpsluttningarna i helgen. Mitt i den rejäla värmebölja som drabbade ...

Wolfgang Amadeus har fått ge namn åt mycket i sin födelsestad, österrikiska Salzburg. Till och med åt ett traillopp, Mozart 100. Som namnet antyder erbjuds en drygt 100 km lång distans, men även flera andra lopp. Ett gäng från Team Billingen X-trail tog sig an alpsluttningarna i helgen. Mitt i den rejäla värmebölja som drabbade Europa, med temperaturer upp mot 35 grader när loppet avgjordes.

Placeringsmässigt var det Sofia Smedman som lyckades bäst med sin tredjeplats på ultradistansen 75 km.
- Det var riktigt tufft och otroligt varmt. En fin bana med en tuff start. Jag har inte kört mycket trail senaste tiden på grund av min häl, så jag klarade inte riktigt av all utförslöpning som var på första halvan. Men det var otroligt kul att springa i bergen igen, även fast jag knappt kunde springa de sista 30 km, säger Sofia.

My Svensson blev fyra på Mozart Marathon, 41 km, efter en tajt kamp om tredjeplatsen med turkiskan Aysel Yalac. I samma klass blev svenska Natalie Persson blev 10:a.

Viktor Stenqvist (20:de), och Karl-Fredrik Andersson (56:a) tog sig an den längsta distansen, 105 km.
- Jag positionerade mig bra under första tredjedelen av loppet. Valde att hänga på klungan ut ifrån första dropbagen istället för att spela det lugnt och se till att jag plockade på mig mina grejer. Sedan brände jag mig direkt i den första riktiga stigningen. De gick lätt ifrån mig där. Handlade mer och mer om att bara överleva efter det. Får man inte i sig ordentligt, så kan man inte heller förvänta sig att prestera. Men jag känner ändå att kroppen är på väg åt ett bra håll, och om jag lyckas hålla energiplanen nästa gång så kommer det gå bättre, säger Viktor.

- Värmen var helt klart det största problemet under helgen, det var sjukt varmt! Tufft när man kommer från träning i Idre. Trots att det inte var den tuffaste eller längsta banan jag sprungit, så blev det en av de tuffaste tävlingarna någonsin på grund av värmen. I övrigt var det en riktigt fin och välarrangerad tävling. Vi är nöjda med teamets insats där alla kom i mål och med klart godkända resultat, säger Karl- Fredrik som också är teamets lagkapten.

Jenny Josefsson tog en mycket fin tredjeplats på 105 km distansen, i herrklassen var William Englund, OK Reftele/La Sportiva, bäste svensk som 16:de, medan Rasmus Persson blev 36:a.

Hittills under säsongen är det My Svensson ensam som har försvarat Team Billingen X-trails färger i Trailrunning Sweden Trailtour.
- Touren har känts jättebra för min del hittills! Roliga och utmanande lopp, Isaberg var galet, hade grym träningsvärk en hel vecka efter det. Touren är ett fint sätt att motiveras att åka runt och se nya platser att springa på. Jag är nöjd med min insats i de tre lopp jag sprungit. Teamkompisarna bor ju norröver, så de har inte kunnat åka ner på något lopp hittills. Men planen är att vi alla ska springa Mora Trail, och förhoppningsvis springer de flesta av oss även Härnö Trail. Ängsö Trail Run kan också vara en möjlighet för några av oss, resten av loppen i touren får vi se vilka som kan dyka upp. För min egen del är planen att springa Bocksten Trail Run, Salming Idre Fjällmaraton, Mora Trail, Rya Åsar Trail Run och Åhus Trail Run, säger My.

Utvalda nyheter

Utvalda traillopp

Trailrunning Swedens lopp

Löparresor

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Real talk Wednesday...

🖐I have not been on my running game. The motivation to push myself when I get out there is not there. When my alarm clock goes off I think of a million reasons not to go. Maybe it’s the spark or drive is just not there anymore? Or maybe this is just a season that I need to embrace?

😔We all go through seasons in life where we are living out best life and rocking the workouts. Then there are seasons when life gets back at you and you feel you have hit rock bottom.

🎉This is the time when that first step counts. When just getting out there and starting makes it all worth it. This is when the magic happens. This is when you look at yourself and say just start. See where you go.

🌻Finding that passion for what you use to love again is a mindset. A mindset that needs work daily. The first step is the hardest but trust me when I say. You will feel much better when it’s all done.

#justgetoutthere
#findthebeauty
#firststepcounts

#trailrunning #runningforhealthylife #hearthealthmatters #runningforhealthandfun #hearthealth❤️ #trailgirlssp #runningforhealthymind #trailsarecalling #runningforhealth #trailrunninggirls #runningforhealthymindandbody #hearthealth #healthylifestyle #trailrunningsweden #trailrunningtraining #hearthealthyliving #trailrunningadventures #hearthealthandfitness #runcommunity #trailrunninglove #runningforviews #hearthealthfitness #outdoorsfreshair #trailrunninggirl #trailsarecallingandimustgo #runningforhealthy #trailgirls
...

“Vá sempre além do que é esperado."
.
.
.
.

trailrunningbr trailrunnermag minastrailrun loucosportrail_run viciadosemcorridaderua boadacorrida cladestinosbh rockgarden_trailclub correndomontanhas
.
.
.
.

#minastrail #minasgerais #minas #corrida #corridademontanha #cachoeira #vidasaudadel #gopro #goprophoto #influenciador #digital #natureza #trailrunning #trailrun #trailrunners #trailrunnersbrasil #trailrunningsweden #fotododia #trilha #corredor #montanha
...

Sommarkul vid Mollösund med löpargruppen TRS Uddevalla-Ljungskile🌞. 📷@myrunmypace #trslöpargrupper #trailrunningsweden ...

I sommar provar vi ett nytt upplägg för torsdagarnas trailpass.

Daniel kommer att köra på morgonen kl 0900 med utgångspunkt från lite olika platser. Det kommer att bli från klubbstugan men även från Bertilssons stuga och andra ställen i Göteborg med omnejd. Håll utkik här på FB och hemsidan där plats kommer att utlysas och anmäl att du kommer.

Nu torsd 30/6 är det från klubbstugan.

Utöver detta kommer Ivan då och då hålla i trailen på ordinarie tid från klubbstugan.

Välkommen både klubbkamrat och framtida klubbkamrat som mer än gärna får komma och prova på.
#Solvikingarna #springigbg #löpning #löpare #älskalöpning #löpningärlivet #löpningärkul #träning #träningsglädje #skatås #göteborg #trailrunningsweden #teamnordictrail #runnersworldswe #aktivitus #slottskogen #änggårdsbergen #friidrott #rörelse #rörelseglädje #rörelsevarjedag #utomhusträning #springa #springatillsammans #löparklubb #terränglöpning #delsjön #göteborgsvarvet #mölndal #partille
...

Elitlöparna i Renens Stig - 45 km tävlar om prispengar på totalt 70 000 kr. Pengarna fördelas 20 000 - 10 000 - 5 000 mellan topp3 i dam- och herrklass💫. #blioslagbar #idrefjällmaraton #salmingrunning

#idrefjäll #uswe #omedrinks #enervit #polar #mtigersports #trailrunningsweden #fjällmaraton #trailrunning #flowlife
...

I went to Cortina once again after the troubled race that I did in 2017 due to a fall resulting in a painful struggle for 100km to the finish line.

This time I felt strong and in much better shape. Before the race a storm visited the area and I was relaxing in the car for hours before the race start checking the weather forecast and hoping for a nice experience. I knew that the storm changed the trail conditions but I hoped not that much. After all, it's almost all stones right?

Wrong!

Anyways, I will soon publish a longer race report on my website so if you want to "feel" more the race details you are very welcome to visit my website and read:
https://www.sasinka.se

Enjoy the video, I enjoyed the running and hiking.... like a LOT! ;)

https://youtu.be/f-cmZkojSWs

#trailrunningsweden #trailrunning #runtoinspire #ultralopning #wildandhappy #wildandfree #runforlife #positivity #feelgood #goodvibes #runner #trailrunner #loverunning #trailexploring #nevergiveup #neverstopexploring #runfree #loverunning #timetoplay #flatisboring #changeyourattitude #runningtoinspire #ultragbg
...

90 min traillöpning följt av ett iskallt glas cola och en stor skål yoghurtkvarg ute på altanen fick avsluta denna fina dag! ☀️🫶
.
.
.
.
.
.
.
.
#salomonrunning #salomontrailrunning #trailrunningsweden #timetoplay #ultralöpningsverige
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 days ago

Verkar som min Garmin Forerunner 235 börjar ge upp. Är supernöjd med den då den täcker mitt behov bra. Men om jag ändå ska köpa en ny så skulle jag kunna tänka mig en variant där man i förväg kan lägga in en rutt/karta. Har ni några tips? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Forerunner 955 är den mest prisvärda Garminklockan med karta/navigering. Fenix 7 har bättre batteritid, men kostar en rejäl slant. Forerunner 255 är också nysläppt, om du inte behöver karta.

Epix gen2, skärmen är grym! Eller 955 ifall epix är för dyr.

När du valt klocka så kan du enkelt skapa rutter via dynamic.watch och ladda upp till klockan

2 weeks ago

Halloj!

Funderar på nya skor då mina nuvarande VJ Irock 3 börjar gjort sitt.

Söker en sko med något mera dämpning.

Har tittat på Saucony Peregrine och VJ Ultra.

Någon som har dessa skor?
... Se merSe mindre

Halloj!

Funderar på nya skor då mina nuvarande VJ Irock 3 börjar gjort sitt.

Söker en sko med något mera dämpning.

Har tittat på Saucony Peregrine och VJ Ultra.

Någon som har dessa skor?

Kommentarer på Facebook

Testa VJ Maxx om du gillar VJ.

Jag har VJ ultra och kör terräng och swimrun med dom. Har kört som längst 3 mil med VJ Ultra utan problem. Tycker att dom har helt ok dämpning för att vara en terrängsko. Bättre än mina tidigare Icebug skor. Har ej testat VJ Irock så jag kan inte jämföra med dom skorna.

Gick från Irock till Ultra. Betydligt bredare och mer dämpad sko, men grymt grepp! Perfa för trail och swimrun!

Jag gick från odämpade Salomon s-lab sense till Peregrine 12 och är supernöjd 👍 Var rädd att jag skulle tappa för mycket markkontakt men är som sagt jättenöjd

2 weeks ago

Halloj är det någon som har några tips på några fina stigar gärna 10 km längd eller mer i närheten upplandsväsby ? Ska upp söndag till onsdag tänkte man kanske kunde få se lite nya stigar 😎 ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Törnskogen är ju väldigt fint. På andra sidan Norrviken från Upplands Väsby. Går att få ihop mer än 10 km på de stigarna om man vill.

3 weeks ago

Dagens fantastiska 🏃‍♀️🏃‍♂️TrailRun runda. Stensjön, Axsjön, Holmsjön runt. Tre sjöar på 11 km. Södermanlands skogar är helt fantastiska. Obs detta tillhör ”Sjundaområdet” det mest vargrika i Södermanland. ... Se merSe mindre

3 weeks ago

På lördag 11 juni 9:30 blir det Långpass i Morgahage och Lunsen.
Samling/start: Sunnerstastugan goo.gl/maps/78jeUkcJbyHP6TqV9

Tema: långpass med fart efter kamrat. Vi tar oss till Morgahage och vidare mot Lunsen och Upplandsleden och därefter tillbaka till Sunnerstastugan. Vi fokuserar på att vara ute under en längre tid.
Fart: det är fart efter kamrat som gäller och vi tänker mer på att vara ute länge än fart och distans. Vi brukar vara ute mellan 2h-2 1/2 h
Tid: du väljer hur länge och hur långt du vill göra oss sällskap.
Underlag: Mestadels skogsstigar och lite grusväg.
Vätska / energi: Ta med om du behöver.
Värd/ledare: Johanna med flera
... Se merSe mindre

På lördag 11 juni 9:30 blir det Långpass i Morgahage och Lunsen.
Samling/start: Sunnerstastugan https://goo.gl/maps/78jeUkcJbyHP6TqV9

Tema: långpass med fart efter kamrat. Vi tar oss till Morgahage och vidare mot Lunsen och Upplandsleden och därefter tillbaka till Sunnerstastugan. Vi fokuserar på att vara ute under en längre tid.
Fart: det är fart efter kamrat som gäller och vi tänker mer på att vara ute länge än fart och distans. Vi brukar vara ute mellan 2h-2 1/2 h
Tid: du väljer hur länge och hur långt du vill göra oss sällskap.
Underlag: Mestadels skogsstigar och lite grusväg.
Vätska / energi: Ta med om du behöver.
Värd/ledare: Johanna med flera
Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X