De representerar Sverige i EM

Det första Europamästerskapet i traillöpning någonsin avgörs den 2 juli på Kanarieön La Palma. 47 kuperade kilometer väntar det svenska laget som består av tre herrar. Sveriges representanter är Sebastian Ljungdahl, Hälle IF, Carl Johan Sörman, Genarps IF, och Patrik Lindegårdh, Hälle IF. Även Ida Nilsson, Högby IF, var uttagen, men har varit sjuk och ...

Det första Europamästerskapet i traillöpning någonsin avgörs den 2 juli på Kanarieön La Palma. 47 kuperade kilometer väntar det svenska laget som består av tre herrar.

Sveriges representanter är Sebastian Ljungdahl, Hälle IF, Carl Johan Sörman, Genarps IF, och Patrik Lindegårdh, Hälle IF. Även Ida Nilsson, Högby IF, var uttagen, men har varit sjuk och tvingats tacka nej.

Sebastian Ljungdahl (bilden ovan) har haft en fin inledning på säsongen, med seger i Transgrancanaria och en andraplats i Ultra Skyrunning Madeira.
– Jag tycker att kroppen är bra, jag blir stadigt bättre och bättre. Jag känner mig stark och siktar högt. Om jag springer bra kommer jag nog vara nöjd oavsett placering. Tror och hoppas på att ett bra lopp av mig skulle innebära en placering på topp-10, men det kommer att bli hårt. Jag har inte sett någon startlista men jag tar för givet att det kommer bli ett starkt startfält, även om man ska vara helt ärlig och medveten om att alla de bästa inte kommer vara på plats då det finns så många olika stora tävlingar som konkurrerar om löparna. Än har jag inte hunnit provspringa något, men det verkar som att första halvan är den "tuffa" delen med de stora stigningarna och tekniska partierna, och att den andra delen kommer gå riktigt snabbt. En gissning tagen rakt ur luften är att sluttiden blir mellan 4–4h15min, säger Sebastian som redan är på plats på La Palma för att ladda.

Patrik Lindegårdh (bilden ovan) vann SM i Ultratrail över 73 km i våras. Han är också på plats på Kanarieön.
– Jag och Sebastian kom ner igår så vi tänkte köra några pass på banan. Det verkar inte bli så varmt utan ligga på 20-25 grader. Banan är väldigt kuperad men verkar ganska snabbsprungen, framför allt sista halvan med rätt mycket grusväg vilket är lite tråkigt. Jag har inte så bra koll på startfältet, men räknar med att det kommer bli otroligt bra motstånd och ett tajt lopp med många löpare runtomkring. Lite skillnad från svenska lopp, där man ofta kan hamna själv stora delar. Placeringsmässigt har jag väl inga direkta mål. Min taktik blir att försöka hålla igen i första stigningen där vi tar ca 1000 höjdmeter och framför allt ha krafter kvar till den avslutande snabba delen och kunna avsluta starkt.

Carl Johan Sörman (bilden nedan) är kanske något av en doldis i svenska trailsammanhang, men har skördat stora framgångar i Italien där han bott tills nyligen.
– Det blir första gången som jag klär mig i den svenska landslagsdräkten. Det ska bli väldigt spännande. Jag hoppas att tävlingen ska passa mig då det är ganska bra med höjdmeter, och efter fem år i mina italienska berg och kullar har jag nog starkare klättrarben än någonsin. Historiskt har mitt fokus legat på att springa längre än vad EM erbjuder, men jag har också sprungit en hel del kortare tävlingar i bergsmiljöer. Inför EM har jag lagt mycket fokus på att köra fler kortare och hårdare träningspass än vad jag brukar. För att förtydliga, ett kort träningspass för mig ligger på 90–120 minuter med ca 1000 höjdmeter.

– Den senaste månaden har varit väldigt varm i Italien, så värmeträning har jag fått så det räcker och blir över. I söndags kom jag hem till Sverige och det är underbart med svalkan här. Jag tror och hoppas att det inte kommer att vara allt för varmt i bergen på La Palma, då jag trivs mycket bättre med att springa i en mer behaglig temperatur. Målsättningar har jag inga. Jag har inte hittat någon startlista för EM ännu, så jag vet faktiskt inte hur motståndet ser ut. Det viktigaste för mig är att komma dit glad, frisk och stark, utan att ha någon press på mig utifrån. Då har jag bäst förutsättningar att göra ett bra resultat, säger Carl Johan.

Foto: Transgrancanaria

Utvalda nyheter

Utvalda traillopp

Trailrunning Swedens lopp

Löparresor

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Real talk Wednesday...

🖐I have not been on my running game. The motivation to push myself when I get out there is not there. When my alarm clock goes off I think of a million reasons not to go. Maybe it’s the spark or drive is just not there anymore? Or maybe this is just a season that I need to embrace?

😔We all go through seasons in life where we are living out best life and rocking the workouts. Then there are seasons when life gets back at you and you feel you have hit rock bottom.

🎉This is the time when that first step counts. When just getting out there and starting makes it all worth it. This is when the magic happens. This is when you look at yourself and say just start. See where you go.

🌻Finding that passion for what you use to love again is a mindset. A mindset that needs work daily. The first step is the hardest but trust me when I say. You will feel much better when it’s all done.

#justgetoutthere
#findthebeauty
#firststepcounts

#trailrunning #runningforhealthylife #hearthealthmatters #runningforhealthandfun #hearthealth❤️ #trailgirlssp #runningforhealthymind #trailsarecalling #runningforhealth #trailrunninggirls #runningforhealthymindandbody #hearthealth #healthylifestyle #trailrunningsweden #trailrunningtraining #hearthealthyliving #trailrunningadventures #hearthealthandfitness #runcommunity #trailrunninglove #runningforviews #hearthealthfitness #outdoorsfreshair #trailrunninggirl #trailsarecallingandimustgo #runningforhealthy #trailgirls
...

“Vá sempre além do que é esperado."
.
.
.
.

trailrunningbr trailrunnermag minastrailrun loucosportrail_run viciadosemcorridaderua boadacorrida cladestinosbh rockgarden_trailclub correndomontanhas
.
.
.
.

#minastrail #minasgerais #minas #corrida #corridademontanha #cachoeira #vidasaudadel #gopro #goprophoto #influenciador #digital #natureza #trailrunning #trailrun #trailrunners #trailrunnersbrasil #trailrunningsweden #fotododia #trilha #corredor #montanha
...

Sommarkul vid Mollösund med löpargruppen TRS Uddevalla-Ljungskile🌞. 📷@myrunmypace #trslöpargrupper #trailrunningsweden ...

I sommar provar vi ett nytt upplägg för torsdagarnas trailpass.

Daniel kommer att köra på morgonen kl 0900 med utgångspunkt från lite olika platser. Det kommer att bli från klubbstugan men även från Bertilssons stuga och andra ställen i Göteborg med omnejd. Håll utkik här på FB och hemsidan där plats kommer att utlysas och anmäl att du kommer.

Nu torsd 30/6 är det från klubbstugan.

Utöver detta kommer Ivan då och då hålla i trailen på ordinarie tid från klubbstugan.

Välkommen både klubbkamrat och framtida klubbkamrat som mer än gärna får komma och prova på.
#Solvikingarna #springigbg #löpning #löpare #älskalöpning #löpningärlivet #löpningärkul #träning #träningsglädje #skatås #göteborg #trailrunningsweden #teamnordictrail #runnersworldswe #aktivitus #slottskogen #änggårdsbergen #friidrott #rörelse #rörelseglädje #rörelsevarjedag #utomhusträning #springa #springatillsammans #löparklubb #terränglöpning #delsjön #göteborgsvarvet #mölndal #partille
...

Elitlöparna i Renens Stig - 45 km tävlar om prispengar på totalt 70 000 kr. Pengarna fördelas 20 000 - 10 000 - 5 000 mellan topp3 i dam- och herrklass💫. #blioslagbar #idrefjällmaraton #salmingrunning

#idrefjäll #uswe #omedrinks #enervit #polar #mtigersports #trailrunningsweden #fjällmaraton #trailrunning #flowlife
...

I went to Cortina once again after the troubled race that I did in 2017 due to a fall resulting in a painful struggle for 100km to the finish line.

This time I felt strong and in much better shape. Before the race a storm visited the area and I was relaxing in the car for hours before the race start checking the weather forecast and hoping for a nice experience. I knew that the storm changed the trail conditions but I hoped not that much. After all, it's almost all stones right?

Wrong!

Anyways, I will soon publish a longer race report on my website so if you want to "feel" more the race details you are very welcome to visit my website and read:
https://www.sasinka.se

Enjoy the video, I enjoyed the running and hiking.... like a LOT! ;)

https://youtu.be/f-cmZkojSWs

#trailrunningsweden #trailrunning #runtoinspire #ultralopning #wildandhappy #wildandfree #runforlife #positivity #feelgood #goodvibes #runner #trailrunner #loverunning #trailexploring #nevergiveup #neverstopexploring #runfree #loverunning #timetoplay #flatisboring #changeyourattitude #runningtoinspire #ultragbg
...

90 min traillöpning följt av ett iskallt glas cola och en stor skål yoghurtkvarg ute på altanen fick avsluta denna fina dag! ☀️🫶
.
.
.
.
.
.
.
.
#salomonrunning #salomontrailrunning #trailrunningsweden #timetoplay #ultralöpningsverige
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 days ago

Verkar som min Garmin Forerunner 235 börjar ge upp. Är supernöjd med den då den täcker mitt behov bra. Men om jag ändå ska köpa en ny så skulle jag kunna tänka mig en variant där man i förväg kan lägga in en rutt/karta. Har ni några tips? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Forerunner 955 är den mest prisvärda Garminklockan med karta/navigering. Fenix 7 har bättre batteritid, men kostar en rejäl slant. Forerunner 255 är också nysläppt, om du inte behöver karta.

Epix gen2, skärmen är grym! Eller 955 ifall epix är för dyr.

När du valt klocka så kan du enkelt skapa rutter via dynamic.watch och ladda upp till klockan

2 weeks ago

Halloj!

Funderar på nya skor då mina nuvarande VJ Irock 3 börjar gjort sitt.

Söker en sko med något mera dämpning.

Har tittat på Saucony Peregrine och VJ Ultra.

Någon som har dessa skor?
... Se merSe mindre

Halloj!

Funderar på nya skor då mina nuvarande VJ Irock 3 börjar gjort sitt.

Söker en sko med något mera dämpning.

Har tittat på Saucony Peregrine och VJ Ultra.

Någon som har dessa skor?

Kommentarer på Facebook

Testa VJ Maxx om du gillar VJ.

Jag har VJ ultra och kör terräng och swimrun med dom. Har kört som längst 3 mil med VJ Ultra utan problem. Tycker att dom har helt ok dämpning för att vara en terrängsko. Bättre än mina tidigare Icebug skor. Har ej testat VJ Irock så jag kan inte jämföra med dom skorna.

Gick från Irock till Ultra. Betydligt bredare och mer dämpad sko, men grymt grepp! Perfa för trail och swimrun!

Jag gick från odämpade Salomon s-lab sense till Peregrine 12 och är supernöjd 👍 Var rädd att jag skulle tappa för mycket markkontakt men är som sagt jättenöjd

2 weeks ago

Halloj är det någon som har några tips på några fina stigar gärna 10 km längd eller mer i närheten upplandsväsby ? Ska upp söndag till onsdag tänkte man kanske kunde få se lite nya stigar 😎 ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Törnskogen är ju väldigt fint. På andra sidan Norrviken från Upplands Väsby. Går att få ihop mer än 10 km på de stigarna om man vill.

3 weeks ago

Dagens fantastiska 🏃‍♀️🏃‍♂️TrailRun runda. Stensjön, Axsjön, Holmsjön runt. Tre sjöar på 11 km. Södermanlands skogar är helt fantastiska. Obs detta tillhör ”Sjundaområdet” det mest vargrika i Södermanland. ... Se merSe mindre

3 weeks ago

På lördag 11 juni 9:30 blir det Långpass i Morgahage och Lunsen.
Samling/start: Sunnerstastugan goo.gl/maps/78jeUkcJbyHP6TqV9

Tema: långpass med fart efter kamrat. Vi tar oss till Morgahage och vidare mot Lunsen och Upplandsleden och därefter tillbaka till Sunnerstastugan. Vi fokuserar på att vara ute under en längre tid.
Fart: det är fart efter kamrat som gäller och vi tänker mer på att vara ute länge än fart och distans. Vi brukar vara ute mellan 2h-2 1/2 h
Tid: du väljer hur länge och hur långt du vill göra oss sällskap.
Underlag: Mestadels skogsstigar och lite grusväg.
Vätska / energi: Ta med om du behöver.
Värd/ledare: Johanna med flera
... Se merSe mindre

På lördag 11 juni 9:30 blir det Långpass i Morgahage och Lunsen.
Samling/start: Sunnerstastugan https://goo.gl/maps/78jeUkcJbyHP6TqV9

Tema: långpass med fart efter kamrat. Vi tar oss till Morgahage och vidare mot Lunsen och Upplandsleden och därefter tillbaka till Sunnerstastugan. Vi fokuserar på att vara ute under en längre tid.
Fart: det är fart efter kamrat som gäller och vi tänker mer på att vara ute länge än fart och distans. Vi brukar vara ute mellan 2h-2 1/2 h
Tid: du väljer hur länge och hur långt du vill göra oss sällskap.
Underlag: Mestadels skogsstigar och lite grusväg.
Vätska / energi: Ta med om du behöver.
Värd/ledare: Johanna med flera
Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X