Slow Enough To Win?

Team Slow Enough To Win ligger tvåa i teamtävlingen i Trailrunning Sweden Trailtour. Det stjärnspäckade laget siktar på en stark andra halva av säsongen. Vi tog ett snack med lagkapten Andreas Lundblad (som vann touren individuellt ifjol) och som nu ligger tvåa. Hur går tankarna inför sommaren? – För egen del har jag efter många ...

Team Slow Enough To Win ligger tvåa i teamtävlingen i Trailrunning Sweden Trailtour. Det stjärnspäckade laget siktar på en stark andra halva av säsongen. Vi tog ett snack med lagkapten Andreas Lundblad (som vann touren individuellt ifjol) och som nu ligger tvåa.

Hur går tankarna inför sommaren?
– För egen del har jag efter många års experimenterande hittat till en situation där jag klarar av att jobba rätt mycket och ändå vila bättre (och därmed träna mer) än på väldigt länge. Det ska bli kul att se om jag kan få ut något av det redan i sommar eller ifall den effekten kommer längre fram. Men nu handlar det ju om laget. Än så länge har vi bara fått till ett enda fullvärdigt resultat (Sundsvall Trail) och ska vi ha en chans i lagtävlingen måste vi få ihop minst ett sådant till under sommaren. Vi verkar få bra uppslutning på Mora Trail och Salming Idre Fjällmaraton, men efter den här stappliga våren vågar vi nog inte riktigt lita på det förrän alla passerat mållinjen. Bocksten Trailrun går i samma skog som jag själv lärde mig orientera för drygt 25 år sedan, det hade varit kul att "vända hem" med ett riktigt toppat lag, men som det ser ut just nu är det nog bara jag som kommer dit.

Johanna Gelfgren tar guldet på SM Ultratrail 2022.

Vad är formstatus på löparna?
– Hela laget är friska och skadefria. Många av oss är i rekordform och på väg uppåt. Många personliga rekord i slätlöpning har blivit krossade under våren och samtliga i laget är bättre i skogen än på asfalt. Medaljer från SM i trail har vi också hunnit håva in genom Johanna Gelfgren och Emilia Brangefält. Får vi bara samlat (och fullföljt) 4 löpare på någon tävling snart igen, ska vi som lag vara lika oslagbara som Oscar och Karin verkar vara individuellt.

Varför vill ni vara med i teamtävlingen?
– Idén kom redan första dagen den lanserades. Jag ville samla de bästa löparna från tidigare säsonger i Trailtouren för att vinna lagtävlingen, och kanske därmed bidra till att höja statusen för hela Touren på några års sikt. Vi åkte på väldigt många avhopp inför Hoka Torekov-Båstad, vilket slutade med att vi inte ens brydde oss om att anmäla något lag dit. Det var nära att jag lade ner tanken på lagtävlingen helt, men släppte istället tankarna på resultat och plockade sporadiskt in lite folk inför varje tävling. Det lossnade lite i samband med Kolmårdstrailen där Robbin Kantarp kom in i bilden, och i sin tur värvade några av sina orienteringskompisar inför Sundsvall Trail. Plötsligt har vi ett riktigt starkt lag, men vår utmaning är uppenbarligen att få löparna att prioritera just tourtävlingarna.

Fredrik Bakkman vann Trailrunning Sweden Trailtour 2019.

Vad blir strategin för att försöka slå IKHP?
– Tittar man på kapaciteten inom lagen så är vårt lag bättre, eller åtminstone lika bra, som IKHP. Poängen från Sundsvall är i paritet med IKHPs tävlingar och även Skatås Ryggar hade räckt för att utmana om Fredrik hade fullföljt. Det blir verkligen tufft för oss att samla 4 av löparna vid tillräckligt många lopp, men gör vi det ska det egentligen inte vara så svårt att slå smålänningarna. Den outtalade strategin verkar ju ha slumpat sig så att vi får ha tålamod under första halvan av touren för att avsluta till synes omänskligt starkt. Vilket råkar vara en perfekt beskrivning av just vad Slow Enough To Win innebär. Skulle vi inte lyckas komma ikapp och förbi IKHP så vill vi ju ändå att de ska ha känt någon form av konkurrens.

I Slow Enough To Win ingår:

Emilia Brangefält
Johanna Gelfgren
Johanna Engström

Fredrik Bakkman
Hector Haines
Robbin Kantarp
Andreas Lundblad
Dan Winnberg

Hector Haines. Foto: Oskar Henriksson

Utvalda nyheter

Utvalda traillopp

Trailrunning Swedens lopp

Löparresor

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Sommarkul vid Mollösund med löpargruppen TRS Uddevalla-Ljungskile🌞. 📷@myrunmypace #trslöpargrupper #trailrunningsweden ...

I sommar provar vi ett nytt upplägg för torsdagarnas trailpass.

Daniel kommer att köra på morgonen kl 0900 med utgångspunkt från lite olika platser. Det kommer att bli från klubbstugan men även från Bertilssons stuga och andra ställen i Göteborg med omnejd. Håll utkik här på FB och hemsidan där plats kommer att utlysas och anmäl att du kommer.

Nu torsd 30/6 är det från klubbstugan.

Utöver detta kommer Ivan då och då hålla i trailen på ordinarie tid från klubbstugan.

Välkommen både klubbkamrat och framtida klubbkamrat som mer än gärna får komma och prova på.
#Solvikingarna #springigbg #löpning #löpare #älskalöpning #löpningärlivet #löpningärkul #träning #träningsglädje #skatås #göteborg #trailrunningsweden #teamnordictrail #runnersworldswe #aktivitus #slottskogen #änggårdsbergen #friidrott #rörelse #rörelseglädje #rörelsevarjedag #utomhusträning #springa #springatillsammans #löparklubb #terränglöpning #delsjön #göteborgsvarvet #mölndal #partille
...

Elitlöparna i Renens Stig - 45 km tävlar om prispengar på totalt 70 000 kr. Pengarna fördelas 20 000 - 10 000 - 5 000 mellan topp3 i dam- och herrklass💫. #blioslagbar #idrefjällmaraton #salmingrunning

#idrefjäll #uswe #omedrinks #enervit #polar #mtigersports #trailrunningsweden #fjällmaraton #trailrunning #flowlife
...

I went to Cortina once again after the troubled race that I did in 2017 due to a fall resulting in a painful struggle for 100km to the finish line.

This time I felt strong and in much better shape. Before the race a storm visited the area and I was relaxing in the car for hours before the race start checking the weather forecast and hoping for a nice experience. I knew that the storm changed the trail conditions but I hoped not that much. After all, it's almost all stones right?

Wrong!

Anyways, I will soon publish a longer race report on my website so if you want to "feel" more the race details you are very welcome to visit my website and read:
https://www.sasinka.se

Enjoy the video, I enjoyed the running and hiking.... like a LOT! ;)

https://youtu.be/f-cmZkojSWs

#trailrunningsweden #trailrunning #runtoinspire #ultralopning #wildandhappy #wildandfree #runforlife #positivity #feelgood #goodvibes #runner #trailrunner #loverunning #trailexploring #nevergiveup #neverstopexploring #runfree #loverunning #timetoplay #flatisboring #changeyourattitude #runningtoinspire #ultragbg
...

90 min traillöpning följt av ett iskallt glas cola och en stor skål yoghurtkvarg ute på altanen fick avsluta denna fina dag! ☀️🫶
.
.
.
.
.
.
.
.
#salomonrunning #salomontrailrunning #trailrunningsweden #timetoplay #ultralöpningsverige
...

10 km Trail Running
En härlig kvälls tur, bland myggor och knott.
☀️☀️☀️🌲🌲🌲☀️☀️☀️🌲🌲🌲☀️☀️☀️
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #speedandpowersweden #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #swimming #swim #inlineskate #cycling #roadbike #altra #garminfenix6xsapphire #karlstad #meridasweden
...

✨I samarbete med @craftsportswearswe
En spännande nyhet från Craft finns nu i butik. Craft har tagit med sig tekniken från sin CTM Ultra Carbon 2 till en mer renodlad trailsko – CTM Ultra Carbon Trail. Läs mer om skon på sajten och i stora Trailskoguiden👍 #trailskor #craft #ctmultracarbontrail #trailrunningsweden #outnorth @outnorth.training
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 days ago

Verkar som min Garmin Forerunner 235 börjar ge upp. Är supernöjd med den då den täcker mitt behov bra. Men om jag ändå ska köpa en ny så skulle jag kunna tänka mig en variant där man i förväg kan lägga in en rutt/karta. Har ni några tips? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Forerunner 955 är den mest prisvärda Garminklockan med karta/navigering. Fenix 7 har bättre batteritid, men kostar en rejäl slant. Forerunner 255 är också nysläppt, om du inte behöver karta.

Epix gen2, skärmen är grym! Eller 955 ifall epix är för dyr.

När du valt klocka så kan du enkelt skapa rutter via dynamic.watch och ladda upp till klockan

2 weeks ago

Halloj!

Funderar på nya skor då mina nuvarande VJ Irock 3 börjar gjort sitt.

Söker en sko med något mera dämpning.

Har tittat på Saucony Peregrine och VJ Ultra.

Någon som har dessa skor?
... Se merSe mindre

Halloj!

Funderar på nya skor då mina nuvarande VJ Irock 3 börjar gjort sitt.

Söker en sko med något mera dämpning.

Har tittat på Saucony Peregrine och VJ Ultra.

Någon som har dessa skor?

Kommentarer på Facebook

Testa VJ Maxx om du gillar VJ.

Jag har VJ ultra och kör terräng och swimrun med dom. Har kört som längst 3 mil med VJ Ultra utan problem. Tycker att dom har helt ok dämpning för att vara en terrängsko. Bättre än mina tidigare Icebug skor. Har ej testat VJ Irock så jag kan inte jämföra med dom skorna.

Gick från Irock till Ultra. Betydligt bredare och mer dämpad sko, men grymt grepp! Perfa för trail och swimrun!

Jag gick från odämpade Salomon s-lab sense till Peregrine 12 och är supernöjd 👍 Var rädd att jag skulle tappa för mycket markkontakt men är som sagt jättenöjd

2 weeks ago

Halloj är det någon som har några tips på några fina stigar gärna 10 km längd eller mer i närheten upplandsväsby ? Ska upp söndag till onsdag tänkte man kanske kunde få se lite nya stigar 😎 ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Törnskogen är ju väldigt fint. På andra sidan Norrviken från Upplands Väsby. Går att få ihop mer än 10 km på de stigarna om man vill.

3 weeks ago

Dagens fantastiska 🏃‍♀️🏃‍♂️TrailRun runda. Stensjön, Axsjön, Holmsjön runt. Tre sjöar på 11 km. Södermanlands skogar är helt fantastiska. Obs detta tillhör ”Sjundaområdet” det mest vargrika i Södermanland. ... Se merSe mindre

3 weeks ago

På lördag 11 juni 9:30 blir det Långpass i Morgahage och Lunsen.
Samling/start: Sunnerstastugan goo.gl/maps/78jeUkcJbyHP6TqV9

Tema: långpass med fart efter kamrat. Vi tar oss till Morgahage och vidare mot Lunsen och Upplandsleden och därefter tillbaka till Sunnerstastugan. Vi fokuserar på att vara ute under en längre tid.
Fart: det är fart efter kamrat som gäller och vi tänker mer på att vara ute länge än fart och distans. Vi brukar vara ute mellan 2h-2 1/2 h
Tid: du väljer hur länge och hur långt du vill göra oss sällskap.
Underlag: Mestadels skogsstigar och lite grusväg.
Vätska / energi: Ta med om du behöver.
Värd/ledare: Johanna med flera
... Se merSe mindre

På lördag 11 juni 9:30 blir det Långpass i Morgahage och Lunsen.
Samling/start: Sunnerstastugan https://goo.gl/maps/78jeUkcJbyHP6TqV9

Tema: långpass med fart efter kamrat. Vi tar oss till Morgahage och vidare mot Lunsen och Upplandsleden och därefter tillbaka till Sunnerstastugan. Vi fokuserar på att vara ute under en längre tid.
Fart: det är fart efter kamrat som gäller och vi tänker mer på att vara ute länge än fart och distans. Vi brukar vara ute mellan 2h-2 1/2 h
Tid: du väljer hur länge och hur långt du vill göra oss sällskap.
Underlag: Mestadels skogsstigar och lite grusväg.
Vätska / energi: Ta med om du behöver.
Värd/ledare: Johanna med flera
Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X