Dubbel för Bakkmans på Göteborg Trailrun

Den tredje upplagan av Göteborg Trailrun stod för ett deltagarrekord med 700 anmälda, där 9 km loppet sticker ut med 350 deltagare. Loppet i Göteborgs östra delar bjöd på...

Den tredje upplagan av Göteborg Trailrun stod för ett deltagarrekord med 700 anmälda, där 9 km loppet sticker ut med 350 deltagare. Loppet i Göteborgs östra delar bjöd på en nyhet i 30 km distansen, där deltagarna blir transporterade till starten för att sedan ta sig tillbaka till mål i Kviberg där övriga distanser, 9, 22 och 44 km, har start och mål.

Premiärsegrare blev äkta paret Fredrik och Frida Bakkman.
- De imponerande med snabba tider, de vana orienterarna visade hur man bäst hanterar terrängen, säger tävlingsledaren Joel Språng.

På 9 km banan kunde Linus Hultegård och Josefin Soto Jansson vinna komfortabla segrar. Linus Hultegård, som precis har kommit tillbaka från skador, var förvånad över banans tekniska partier och hur kuperad banan är.
- Jag visste inte att det fanns så coola stigar så nära stan!

På 22 km banan var det jämna och täta kamper mellan topp 3 i både dam- och herrklassen. Länge låg de de tillsammans, men vinnarna Helena Zetterström och Rikard Månesjö kunde utöka sina ledningar allt eftersom kilometrarna passerades. Per-Adam Jägerström som kom tvåa på herrsidan var glad men trött när han kom till mål.
- Det var en tät kamp och jag hade känning på Rikard som vann, men han var för stark idag. Annars var det en grym dag.

Dagens mest förvånade vinnare var Victoria Vallström på 44 km.
- Jag visste inte att jag var först i mål, galet! Jag tog det lugnt i början för jag vet att det är en tuff bana med många backar mot slutet, så kände mig stark och kunde ha ett bra tryck de sista kilometrarna.

På herrsidan vann Nicolas Del Vecchio på den nya rekordtiden 4:29:28.

Damer 9 km
1. Josefine Soto Jansson
2. Nathalie Svedberg
3. Ella Eneroth Johansson

Herrar 9 km
1. Linus Hultegård
2. Paul Etalx
3. Harald Mas

Damer 22 km
1. Helena Zetterström
2. Clara Stamborg
3. Hanna Liljeblad

Herrar 22 km
1. Rickard Månesjö
2. Per-Adam Jägerström
3. Jonatan Viker

Damer 30 km
1. Frida Bakkman 3.24
2. Josefin Nyman Järhult
3. Lotta Saetre

Herrar 30 km
1. Fredrik Backman
2. Julien Gaulon
3. Fredrik Bergman

Damer 44 km
1. Victoria Vallström
2. Stina Persson
3. Vilborg Pálsdóttir

Herrar 44 km
1. Nicolas Del Vecchio
2. Andreas Perätalo
3. Mikael Laposa

Utvalda nyheter

Utvalda traillopp

Trailrunning Swedens lopp

Löparresor

Vi är sociala

Följ våra kanaler

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

På söndag den 2 oktober klockan 1100 blir det provlöpning av 10km banan! Detta under ledning av IKHP Running Team som skördat stora framgångar under årets traillopp runt om i Sverige. Passa på att fråga dem om tips. johnbauertrailrun #ikhpfriidrott #trailrunningsweden ...

Känns som att jag överlag gör framsteg i mitt mående och har fått viss tillsikt i vad rätt medicinering kan göra. Stämningsstabiliserande har under en tid nu gjort stor skillnad för mig och just stabilare är vad jag börjar känna mig. Däremot har jag mina nätter där popcornmaskinen av tankar håller mig vaken och spär på stress medans allting bara studsar fram och tillbaka. Saknar fortfarande förmågan att kunna stänga av den. Men är det en slump att det ännu en gång är natten mot en måndag?? Blir återigen att börja veckan i uppförsbacke men jag kämpar på. Sätter tilltron till att jag är på rätt väg iaf.

Hoppas du får en fin start på veckan!😊
#jagspringer #löpning #löparglädje #löpare #løp #running #runner #runningman #runningmotivation #runninginspiration #runnersofinstagram #instarunners #instarunner #runnerscommunity #runforfun #happyrunner #runforlife #runningismytherapy #trail #trailrunning #trailrunner #imarunner #trailrunningsweden #runnershigh #laufen #bieganie #courseapied #swedemount #mentalhealthawareness #mentalhealthmatters
...

Hur tränar man pulsbaserat? Hur kan jag använda klockan för att hitta nya löprundor? Vi snackar med Polars expert Olof Lindberg live här på Insta måndag 26 september kl 20. Vad ska vi fråga honom om? #trailrunningsweden #polar ...

Vecka 42 av 48. Ut ur mörkret efter en släng av covid. Till slut fick jag snöra på mig skorna och ta en löptur innan veckan tog slut. Så mycket mer än det finns inte att rapportera.
Nu är det bara att ladda om med träningen inför Kullamannen om några veckor.
.
.
Måndag: vila
Tisdag: vila
Onsdag: promenad på 40’
Torsdag: cykeltrainer om 80’
Fredag: vila
Lördag: vila
Söndag: 50’ löpning
.
.

#tomorrowisyours #salomonrunning #salomon
#uthållighetsträning #älskalöpning #löpare #löpning #traillöpning #stiglöpning #trailrunning #ultralöpning #ultraträning #löpgruppleksand #trainingforultra #trailrunner #löpningärlivet #roadtoUTMB #runtoinspire #runningman #runningismytherapy #runner #trailrunninglife #endurancetraining #runshots #trailrunningsweden #kullamannen
...

Nu går vi in mot årets roligaste vecka. Veckan då de sista snitslarna ska dras, medaljerna gör sig redo för löpare och självaste arenan kommer ta form.

Vi är redo för er, är ni redo för Härnö Trail 2022? 💥🤩🏃‍♂️

#härnötrail #traillöpning #trailrunningsweden #trstrailtour #mitthärnösand #swix #swixsport
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 days ago

Någon som är från Uddevalla/Trestad/Stenungsund ev Gbg trakten i den här gruppen?

Vore kul att hitta lite nya vänner som gillar att träna trail ihop. Gillar även kajak, mtb, rullskidor, styrketräning och på vintern är längdskidor en favorit. Kvinna eller man spelar ingen roll.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Gbg!

Bor i Uddevalla och vill gärna springa med fler😃

Jag bor i Varberg men kan köra för att mötas upp på helger 😊 på väg till sandsjöbacka nu 🏃🍂

Jag! 😉

Gbg

View more comments

21 hours ago

Kan man kapa remmarna på Salomon Adv Skin 12? Är så många som fladdrar runt. Hur gör man med ändarna isf? Knyter? Använder plastbiten på något sätt? ... Se merSe mindre

Kan man kapa remmarna på Salomon Adv Skin 12? Är så många som fladdrar runt. Hur gör man med ändarna isf? Knyter? Använder plastbiten på något sätt?

Kommentarer på Facebook

Tröttnade också på remmarna. Så jag köpte en ny north face

Vissa av remarna går att knyta loss

Ser ut att vara samma system som på min Salomon Sense Pro 5. Jag har klippt ner och knutit nytt stopp för att slippa 20cm snodd som slänger omkring.

Alla remmar kan tas bort om man vill . Dom sitter ej fast. Jag har quiver till mina polls. Därför tog jag bort alla onödiga remmar

Man knäpper ju bara fast dem i samma knäppfästen en gång till?…

View more comments

1 week ago

Hej på er!
Jag har nyligen flyttat till Boden fr min hemort i Småland och är på jakt efter eventuella lopp som finns här omkring. Jag har redan kommit över Boden Fortress, Luleå Ice Marathon, och Seskarö Trailrun. Finns det mer? Är även intresserad av icke-trail-lopp! : )
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Arctic circle race finns. Tror det heter så. Man kan flyga helikopter till start bland annat 🤘

BAMM och Arctic circle race.

Råberget By night i Piteå 😊

View more comments

6 days ago

Er det noen som tenker å selge sin billett til Kullamannen 100 km? Jeg kjøper veldig gjerne😇🙏🏼 ... Se merSe mindre

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X