"Hur stannar man?!" Testteamet om Craft CTM Ultra Carbon Trail

I drygt en månad har fem traillöpare varit ute och sprungit med Crafts CTM Ultra Carbon Trail, märkets första trailsko med karbonsula. Här ser du vad de tycker.

I samarbete med Craft

"Hur stannar man?" och "Snabb, lätt och bra grepp – den perfekta trion!" Det är två av kommentarerna från teamet som har testat Crafts CTM Ultra Carbon Trail, märkets första trailsko med karbonsula. Här ser du vad de fem traillöparna tycker och tänker efter en månad med skon.

Blir du själv sugen på att testa skon? Håll utkik efter vår tävling på Instagram @trailrunningswe där du kan vinna varsitt par till dig och din löparkompis.

Jonnas åsikt

Löpkänslan
Känns precis som när jag springer med mina snabbskor för asfalt, vilket är ett otroligt stort plus! Man känner ett driv i steget när man springer i dem. Man vill framåt – fort! Jag känner mig lätt i steget och inte alls den klumpiga känslan jag brukar få i mina trailskor.

Komforten
Mycket hög komfort. Skon är mycket stabil, vilket ger en skön känsla. Första trailskorna jag testat som håller samma komfort som asfaltsskor.

Greppet
Bra. Jag har testat skorna på swimrunpass och greppet är riktigt bra även på hala och blöta klippor och stenar. Det håller mycket bra även i skogslöpning.

Passform
Mycket bra. Sulan var perfekt formad för min fot – vilket inte ofta gäller trailskor.

Allmänt omdöme
Bästa trailskon jag någonsin haft. Snabb, lätt och bra grepp – den perfekta trion! Den var så bra att jag även köpte Crafts nyaste kolfiberskor för asfalt. Bättre betyg än det går inte att få! Jag tycker också att Craft verkligen har lyckats med färgen på skorna. Så många av mina löparvänner tycker att skon är helt fantastiskt snygg!

Karl-Fredriks tankar

Löpkänslan
Löpkänslan tycker jag är väldigt bra. Tog ett par pass innan jag vande mig vid carbonsulan. Men upplever att den funkar överraskande bra, även på riktigt tekniskt underlag.

Komforten
Mycket bra. Skulle säga att komforten är det bästa med skon.

Greppet
Har inte upplevt några problem med greppet.

Passform
Bra. Lite höga runt mina fotknölar i början, men de formade sig bra efter ett par pass.

Allmänt omdöme
Jag tycker att Craft har lyckats bra här. Har absolut blivit mitt första val när jag ska ut och springa. Det enda negativa skulle jag säga är att de blir lite tunga. Sen tycker jag inte riktigt om snörningen på skon. Det kan vara bra att tänka på att skon är mycket liten i storleken.

Carolines kommentarer

Löpkänslan
Bäst känsla vid högre fart, då det känns som skon bäst kommer till sin rätt. Då känns den smidig och stabil och hjälper till att få lite svung i steget. Skon känns lite tung, men i gengäld ger den bra dämpning.

Greppet
Mycket bra! Både på stig, blöt skog/lera och på blött berg/sten.

Passform
Sitter stabilt på foten. Rymlig plats för tårna. Känns något ”låg” vilket gör att ovandelen på skon ligger direkt på stortån.

Allmänt omdöme
Stabil trailsko med bra dämpning som passar perfekt för kortare och längre turer i skog och på stig, gärna för pass med lite mer fart i. Storlekarna känns mycket små, jag har nästan två storlekar större än jag brukar. Upplever att kanten på utsidan känns hög och trycker på yttre fotknölen. Har aldrig haft detta problemet innan. Skon känns lite hård i sin dämpning på hårdare underlag, föredrar mjukare underlag – vilket den ju är gjord för.

Ludvig tycker

Löpkänslan
Första reaktionen när jag öppnade skokartongen var faktiskt lite kanotkänsla, men väl ute i spåret blev jag positivt överraskad. Hyfsat sköna, en av det bättre flyten jag upplevt i en löparsko och smidig med tanke på storleken. Jag personligen tror kanske flytet främst beror på det 10 mm höga droppet, snarare än karbonsulan eftersom jag inte är van vid ett så högt dropp. Det gör att det nästan känns som man rullar framåt om man tippar lite  framåt när man står still och det bidrar även till ett fint flyt i löpningen. Nackdelen anser jag kan vara att vaderna inte aktiveras lika mycket, vilket jag tror ökar risken för skador ifall jag skulle springa i skorna dagligen.

Komforten
Tjock sula men inte så svampig som vissa andra väldämpade skor kan vara. Styvheten bjuder in till lite mer fart och ger lite mer tillbaka om tempot höjs. Inte heller så tunna som mina orienteringsskor, vilket var en av anledningarna till att jag valde skorna i Göteborgs brantaste för att spara på benen lite i den första stigningen på asfalt samt de senare utförsbackarna. 

Greppet
Bra, det man kan förvänta sig av en modern trailsko. Lite bredare dobbar med större area, vilket kanske inte ger ett så “vasst” grepp på de allra lerigaste stigarna men fördelen är bättre markkontakt på hårt underlag. Greppet är i alla fall helt tillräckligt för att springa stig. Upplevde inte heller att de var hala vid väta, vilket jag har upplevt att vissa billiga hårda gummisulor kan vara.

Passform
Sitter fint slimmat runt mittendelen av foten, men det är ganska mycket tyg som är över i framfoten och eftersom tyget är ganska styvt blir det områden med luft mellan skon och foten. Vet dock att vissa uppskattar ett lite friare utrymme i tåboxen, men själv skulle jag nog uppskattat ett lite mer elastiskt material som suttit lite tightare. Lite små i storleken då jag har en storlek över vad jag brukar ha i vanliga fall.

Allmänt omdöme
Positivt och en sko jag skulle kunna tänka mig att springa ett ultralopp i, då den känns väldämpad men ändå snabb. För kortare lopp blir den nog lite klumpig och stor, men jag skulle vilja testa den på sprintorientering då jag vet orienterare som sprang VM i vägvarianten av denna sko. För riktigt tekniska stigar kan den också vara lite besvärlig då man inte har den bästa markkänslan. Det märks att det är en vägsko som har uppdaterats för att passa för trail, detta eftersom den fortfarande känns så pass bra på väg. Nackdelen är som sagt smidigheten i skogen och markkänslan, men om jag skulle springa ett ultralopp på lite större stig och grusväg skulle detta definitivt vara mitt val just nu av de skorna jag äger. Kommer vara mitt favoritval på lite snabbare och längre pass på större stig och grus framöver.

Sarah säger

Löpkänslan
Det är en kvick sko och jag vill bara trycka på framåt på stigar som jag normalt inte springer så fort på. Det är en härlig känsla att få till ett ordentligt tryck i steget med hjälp av skon. Det är underbart att det får gå fort på spåren. Det var lite ovant i början, men så kul när jag upptäckte skillnaden.

Komforten
Jag gillar speciellt den härliga tåboxen. Mina tår behöver plats och det speciellt när jag springer långt. Jag köper helst skor med en bred tåbox. I dessa skor sprider sig tårna skönt inuti, vilket gör skorna väldigt bekväma. Det lätta materialet gör även att de luftar bra.

Greppet
Jag känner mig trygg med skorna efter att ha provat dem på olika underlag i olika tempon. De har ett fast grepp, som även det bidrar till att jag vågar lita på skon och trycka på. Har fungerat fint även på vått underlag efter regnskurar.

Passform
Sitter bra på foten. Tycker de sitter åt ordentligt och känns stabila. Jag har valt en storlek större än jag normalt väljer på mina vanliga löparskor, som jag i sin tur väljer en till dryga två storlekar större på än skor jag inte springer med. Har storlek 36 normalt, vanliga löparskor 37 ¾ och dessa skor har jag provat i 38 ¾ . Jag hade inte önskat mindre skor. De här satt perfekt.

Allmänt omdöme
Lätt och kvick sko som tar traillöpningen till en helt annan nivå. Går att springa på alla underlag. Bra dämpning i skon och framför allt rolig att springa med. Ger självförtroende. Efter första provturen stannade jag upp och undrade vad som hände på stigen. Hur stannar man var en tanke jag fick. Tyckte nästan att det var svårt att springa långsamt och det var väldigt kul. Kom tillbaka med en lätt bubblande känsla i kroppen. Nu efter den här testperioden har jag sprungit in mig i dem och vant mig vid den nya känslan, men är fortfarande lite extra bubblig när jag får studsa fram utomhus.

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Torsdagen är här och vi sprang där vi rekat, en riktigt fin tur på början och slutet av loppet #paradisetsthlm som börjar och slutar i Rudan. 

#jagspringerförattjagkan #förattjagkan #trailrunningsweden #löpcoach #trail #trailrunning

Torsdagen är här och vi sprang där vi rekat, en riktigt fin tur på början och slutet av loppet #paradisetsthlm som börjar och slutar i Rudan.

#jagspringerförattjagkan #förattjagkan #trailrunningsweden #löpcoach #trail #trailrunning
...

15 0
Keep moving, keep eating, keep drinking, keep smiling. 

It's that easy. It's that hard. 

sormlands100 100 miles. Tomorrow. LFG.

Tracker: https://racetracker.no/events/2023/sormlands-100/?lang=en

#ultrarunning #ultramarathon
#100miles #sormlands100
#trailrunning #trailrunningsweden #adventuretime #runhappy #runwild

Keep moving, keep eating, keep drinking, keep smiling.

It`s that easy. It`s that hard.

sormlands100 100 miles. Tomorrow. LFG.

Tracker: https://racetracker.no/events/2023/sormlands-100/?lang=en

#ultrarunning #ultramarathon
#100miles #sormlands100
#trailrunning #trailrunningsweden #adventuretime #runhappy #runwild
...

46 9
LOPPINFO!
•
Vätska finns efter ca halva sträckan på 10,5km och 14,5km men ta gärna med en egen flaska som ligger vid målet och väntar. 
•
Obs: vi har ingen förvaring för värdesaker!
•
Kom i god tid, vi har samling med viktig information omkring 10:40 och sedan går första start klockan 11:00.
•
Närmsta busshållplats: Kåsjön
•
Parkering finns, infart från Landvettervägen.
•
#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning

LOPPINFO!

Vätska finns efter ca halva sträckan på 10,5km och 14,5km men ta gärna med en egen flaska som ligger vid målet och väntar.

Obs: vi har ingen förvaring för värdesaker!

Kom i god tid, vi har samling med viktig information omkring 10:40 och sedan går första start klockan 11:00.

Närmsta busshållplats: Kåsjön

Parkering finns, infart från Landvettervägen.

#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning
...

6 0
På lördag den 16/9 11:00 springer vi ebloppet.se vid Kåsjön för forskningen kring sjukdomen EB - Epidermolysis Bullosa. 
•
Detta är ett välgörenhetslopp där startavgiften oavkortat går till forskning kring hudsjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB), som många gånger beskrivs som “den värsta sjukdom du aldrig har hört talas om”. 

Anmäl dig och läs mer på www.ebloppet.se - och kan du inte delta just på lördag så går det att skänka sin anmälningsavgift (på valfritt belopp) ändå 💕
•
#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning

På lördag den 16/9 11:00 springer vi ebloppet.se vid Kåsjön för forskningen kring sjukdomen EB - Epidermolysis Bullosa.

Detta är ett välgörenhetslopp där startavgiften oavkortat går till forskning kring hudsjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB), som många gånger beskrivs som “den värsta sjukdom du aldrig har hört talas om”.

Anmäl dig och läs mer på www.ebloppet.se - och kan du inte delta just på lördag så går det att skänka sin anmälningsavgift (på valfritt belopp) ändå 💕

#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning
...

11 2
Tävling i helgen så då fick det bli en lugn distans hemma i Timmersdala. Ca 10 km asfaltslöpning ut mot Böja/Låstad med fokus på att hålla ner pulsen. Snittpuls på 139 @ ~5:25 i medeltempo. Behaglig runda, lite kylig... Hösten är helt klart på väg 🍁🍂🍁 #ifkskövdefik #garmin #garminfenix6xpro #strava  #ultravasan90 #vasaloppet #stockholm_42195 #trailvarvet #jönköpingmarathon #ensvenskklassiker #vasaloppstrippeln #trailrunning #trailrunningsweden #billingenskovde #salmingrunning #nononsenserunning #billingen #salomonrunning #iamspecialized #saucony

Tävling i helgen så då fick det bli en lugn distans hemma i Timmersdala. Ca 10 km asfaltslöpning ut mot Böja/Låstad med fokus på att hålla ner pulsen. Snittpuls på 139 @ ~5:25 i medeltempo. Behaglig runda, lite kylig... Hösten är helt klart på väg 🍁🍂🍁 #ifkskövdefik #garmin #garminfenix6xpro #strava #ultravasan90 #vasaloppet #stockholm_42195 #trailvarvet #jönköpingmarathon #ensvenskklassiker #vasaloppstrippeln #trailrunning #trailrunningsweden #billingenskovde #salmingrunning #nononsenserunning #billingen #salomonrunning #iamspecialized #saucony ...

27 0
Fin eftermiddagstur på skogsmilen i Flemingsbergsskogen 🥳

Fin eftermiddagstur på skogsmilen i Flemingsbergsskogen 🥳 ...

47 1
En till bild från vmxtremerace, betydligt längre in i loppet än den förra. Ett varv avklarat och andra stigningen uppför den branta vangabacken; just här går det verkligen inte fort! ↗️🏔🏃🌡🥵😎. 

Men som med mycket annat i livet är det bara att sätta en fot framför den andra om och om igen; förr eller senare planar det ut.

📷: bästa photo_lenabertilsson🙏

#happytrailssweden #runner #trailrunner #trailrun #trailrunning #trailrunningsweden #toworrowisyours #salomon #salomonrunning #salomonsverige #runacademy #runacademykristianstad #gococo #garmin #garminsweden #blizeyewear #raceday #vmxtreme

En till bild från vmxtremerace, betydligt längre in i loppet än den förra. Ett varv avklarat och andra stigningen uppför den branta vangabacken; just här går det verkligen inte fort! ↗️🏔🏃🌡🥵😎.

Men som med mycket annat i livet är det bara att sätta en fot framför den andra om och om igen; förr eller senare planar det ut.

📷: bästa photo_lenabertilsson🙏

#happytrailssweden #runner #trailrunner #trailrun #trailrunning #trailrunningsweden #toworrowisyours #salomon #salomonrunning #salomonsverige #runacademy #runacademykristianstad #gococo #garmin #garminsweden #blizeyewear #raceday #vmxtreme
...

44 1

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X