Trail-VM Thailand inleds

Nu är det snart dags. Det första samlade världsmästerskapet i traillöpning inleds imorgon fredag. Den svenska truppen har varit på plats ett tag för att vänja sig vid den...

Nu är det snart dags. Det första samlade världsmästerskapet i traillöpning inleds imorgon fredag. Den svenska truppen har varit på plats ett tag för att vänja sig vid den thailändska värmen och luftfuktigheten.

På lördag avgörs trailloppen, ett kortare över 39,3 km och 2 425 höjdmeter varav 15 km uppför och 16 km nedför, och ett längre på 80,0 km och 4 807 höjdmeter, 27 km uppför och 33 km nedför.
- Vi har provsprungit delar av banan, den går på sandiga stigar varvat med grus- och stenbelagda vägar. Det långa trailloppet har delar av betongväg också. Allt i ett vackert glest djungellandskap. Vägarna är väldigt lättlöpta och det mesta av stigarna också, bara korta sektioner som är mer tekniska. Det är få partier som är flacka, det går upp eller ner hela tiden. Korta trailen har två rejäla stigningar på 1000 hm var och den långa har båda dessa och flera därtill. Vädret är stabilt varmt med strålande sol, temperatur runt 30 grader och fuktigt. Skogen ger lite skugga, men den långa trailen har en hel del exponerade partier så det kan påverka. Förhoppningsvis slipper vi regn under loppet, det skulle göra stigarna rätt hala på de brantare partierna. Alla löpare är på plats och mår bra. Alla är vid gott mod och redo att göra sitt bästa på tävlingsdagen, berättar huvudledaren Kerstin Rosenqvist.

På 80 km distansen representeras Sverige av Ida Nilsson och Simen Hjalmar Wästlund.
- Jag har hunnit springa delar av banan och vänja mig lite med värmen. Det blir en bana med en blandning av djungelstigar och dirt roads. Jag hoppas på att göra ett okej lopp. Formen är lite bättre än tidigare i sommar, men jag är osäker på till vilken placering det kan räcka. Jag satsar på en topp 10-15 placering, säger Ida.

- Håller på och försöker få i gång benen efter resan, så det känns inte direkt bra just nu. Men får jag ordning på dem lagom till loppet, ska det bli riktigt kul att få springa VM. Det kommer att bli tufft så klart och värmen spelar en roll, men jag hoppas och tror det ska vara möjligt att ta hem en hyfsad placering, säger Simen.

Svenskhoppen i det korta trailloppet är Sebastian Ljungdahl, Johanna Gelfgren, Emilia Brangefält, Lina och Sanna El Kott Helander.
- Jag har haft skadeproblem hela hösten och är därför lite osäker på var jag står. Ska försöka göra ett taktiskt bra lopp och hoppas att det kan ta mig hyfsat högt i resultatlistan, säger Sebastian.

- Jag ser fram emot att göra mitt bästa på banan. Har varit här i en vecka nu, så jag har kunnat springa hela banan vilket har varit bra. Det är en tuff bana, där det gäller att ha energi kvar till slutet då det är lite höjdmeter som ska tas även då. Jag har haft svårt att vänja mig med värmen, men inbillar mig att det blivit bättre nu de två sista dagarna. Håller tummarna att jag ska ha en bra dag och det ska framförallt bli väldigt kul, säger Johanna.

- Jag har det bra i värmen, men det är så klart jobbigt också och speciellt när man inte hunnit acklimatisera sig så mycket. Jag ser fram emot loppet och det ska bli spännande. Men jag är också lite orolig och har överseende med att jag förra veckan råkade ut för en olycka, förmodligen har jag en eller fler sprickor i revbenen som påverkar mig ganska mycket i löpningen. Oavsett så blir det en kul upplevelse och lärdomar att ta med sig till framtida lopp, säger Emilia.

- Det är en bana och ett klimat som inte passar mig direkt, men det ska bli spännande att ta sig an en utmaning! Målet är väl att hålla ett stabilt tempo hela loppet och att energi- och vattenintaget ska gå bra, med en mage som krånglat lite under säsongen för mig, säger Lina.

- Lina och springer även uphill-loppet på fredag och jag har redan lite nerver. Egentligen passar banorna mig inte alls och miljön här. Men jag tycker att det ska bli spännande med en annorlunda utmaning både vad gäller terrängen och temperaturen. Dock tror jag inte att jag för tillfället har någon chans placeringsmässigt. Formen är inte där som jag hoppats, men jag hoppas få ha en bra känsla i kroppen och ska göra mitt bästa för att kräma ur det som går, säger Sanna.

Med fyra tjejer till start har Sverige även ett lag i damernas korta traillopp. I lagtävlingen räknas de tre bästa tiderna.

Systrarna El Kott Helander inleder alltså VM-tävlandet redan imorgon fredag då uphill-loppet avgörs. På 8,5 km ska drygt 1000 höjdmeter besegras.

 

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

🇸🇪 Gearing up for #BlueMountainTrailRun part of #OutnorthTrailTour, this weekend! #TeamArduua 🏃‍♂️🏃‍♀️💪🔥🔥🔥

The Blue Mountain Trailrun, organized by trailmakaren, is part of the Outnorth Trailtour. 

This tour is famous for choosing challenging races across Sweden, in hilly and technical terrains, with many vertical meters gained (for being Sweden). This Sunday, May 26, we'll tackle 21 km with 517 D+ in Kilsbergen, Örebro.

 Let’s make every step count! 🌟

 arduua
Where the Magic Happens! ✨

#Arduua #TrailrunningCoach #TrailrunningCommunity #TrailRunning #TrailRunner #TrailRunners #TrailRunningLove #RunningMotivation #RunningInspiration #TrailLove #TrailRun #LoveTrail #LoveTrailRunning #TrailRunningLife #TrailRunningLifestyle #LöpningärKul #Traillöpning #Löpning #LöpningärLivet #RunningWithDog #RunningWithDogs #TrailDogs #TrailDog #LöpningMedHund #RunningWoman #TrailRun #TrailRunningSweden

🇸🇪 Gearing up for #BlueMountainTrailRun part of #OutnorthTrailTour, this weekend! #TeamArduua 🏃‍♂️🏃‍♀️💪🔥🔥🔥

The Blue Mountain Trailrun, organized by trailmakaren, is part of the Outnorth Trailtour.

This tour is famous for choosing challenging races across Sweden, in hilly and technical terrains, with many vertical meters gained (for being Sweden). This Sunday, May 26, we`ll tackle 21 km with 517 D+ in Kilsbergen, Örebro.

Let’s make every step count! 🌟

 arduua
Where the Magic Happens! ✨

#Arduua #TrailrunningCoach #TrailrunningCommunity #TrailRunning #TrailRunner #TrailRunners #TrailRunningLove #RunningMotivation #RunningInspiration #TrailLove #TrailRun #LoveTrail #LoveTrailRunning #TrailRunningLife #TrailRunningLifestyle #LöpningärKul #Traillöpning #Löpning #LöpningärLivet #RunningWithDog #RunningWithDogs #TrailDogs #TrailDog #LöpningMedHund #RunningWoman #TrailRun #TrailRunningSweden
...

24 2
Sista dagen för möjlighet att anmäla sig till världens läskigaste swimrun - Blöta Björnen - är imorgon.

Luckan stänger 14:47

Passa på 😘😍

#swimrun #blötabjörnen #teamfillingeultra #swimming #swimmer #swim #terränglöpning #openwater #running #swimbikerun #tri #löpning #trail #trailrunning #trailrunningsweden #running #swimbikerun #haderittan #brödrostlopp #björn #activitus #nocout #akele #rajrantajtan

Sista dagen för möjlighet att anmäla sig till världens läskigaste swimrun - Blöta Björnen - är imorgon.

Luckan stänger 14:47

Passa på 😘😍

#swimrun #blötabjörnen #teamfillingeultra #swimming #swimmer #swim #terränglöpning #openwater #running #swimbikerun #tri #löpning #trail #trailrunning #trailrunningsweden #running #swimbikerun #haderittan #brödrostlopp #björn #activitus #nocout #akele #rajrantajtan
...

3 0
Tidig morgon, helt klart favoriten. ☀️🌲
5.5 km // 5:10 min/km // 28 min // Zon 2

#trailrunnersofinstagram #beardedrunner  #löpning #runnersofinstagram #trailrunner #ultrarunner #ultratrail #trailrunning #runtoinspire #trailrunningsweden #summer #longdistancerunner #traillöpning #ilovethewoods #hokaclifton9 #hoka #craftsportswearswe #morningrun #shortrun

Tidig morgon, helt klart favoriten. ☀️🌲
5.5 km // 5:10 min/km // 28 min // Zon 2

#trailrunnersofinstagram #beardedrunner #löpning #runnersofinstagram #trailrunner #ultrarunner #ultratrail #trailrunning #runtoinspire #trailrunningsweden #summer #longdistancerunner #traillöpning #ilovethewoods #hokaclifton9 #hoka #craftsportswearswe #morningrun #shortrun
...

13 1
“Vai por mim, são poucos os que realmente se importam. A maioria são só curiosos.”

Repost geber_cheida 
.
.

trailrunningbr trailrunnermag minastrailrun loucosportrail_run viciadosemcorridaderua boadacorrida bhtrailrun rockgarden_trailclub correndomontanhas corroprapostar mutucatrail 
.
.
.
.

#minastrail #minasgerais #minas #corrida #corridademontanha #cachoeira #vidasaudadel #gopro #goprophoto #influenciador #digital #natureza #trailrunning #trailrun #trailrunners #trailrunnersbrasil #trailrunningsweden #fotododia #trilha #corredor #montanha #runner #boadacorrida

“Vai por mim, são poucos os que realmente se importam. A maioria são só curiosos.”

Repost geber_cheida
.
.

trailrunningbr trailrunnermag minastrailrun loucosportrail_run viciadosemcorridaderua boadacorrida bhtrailrun rockgarden_trailclub correndomontanhas corroprapostar mutucatrail
.
.
.
.

#minastrail #minasgerais #minas #corrida #corridademontanha #cachoeira #vidasaudadel #gopro #goprophoto #influenciador #digital #natureza #trailrunning #trailrun #trailrunners #trailrunnersbrasil #trailrunningsweden #fotododia #trilha #corredor #montanha #runner #boadacorrida
...

3 1
Sprintorientering!
Ikväll var det dags för sprinttävling Stockholm City Cup i Dalen. Verkligen kul att springa orientering mellan hus, inne på gårdar och i små parker. Underbart med folk som står och hejar från balkongen👋

#sprint #trailrunner #trailrunning 
#stockholmcitycup #training #runner #instarunners #runhappy #runshots #instagood #skog #woods #forest #nature #trailrunningsweden #trailslikethis #dedication #motivation #älskalöpning #instatrail #instarunnerteam #orientering #orienteering #karta #löpning #run #running #skogssport #map

Sprintorientering!
Ikväll var det dags för sprinttävling Stockholm City Cup i Dalen. Verkligen kul att springa orientering mellan hus, inne på gårdar och i små parker. Underbart med folk som står och hejar från balkongen👋

#sprint #trailrunner #trailrunning
#stockholmcitycup #training #runner #instarunners #runhappy #runshots #instagood #skog #woods #forest #nature #trailrunningsweden #trailslikethis #dedication #motivation #älskalöpning #instatrail #instarunnerteam #orientering #orienteering #karta #löpning #run #running #skogssport #map
...

41 1
Första turen för i år. 10 km + 10 km Inlineskate . Lite app krångel de första 10 km.  Nu kommer min super konditions träning in i bilden, i denna tränings typ får jag med mig hela kroppen. Galet fort går det och svin kul är det.
🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #lauf #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #laufen  #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #mtb

Första turen för i år. 10 km + 10 km Inlineskate . Lite app krångel de första 10 km. Nu kommer min super konditions träning in i bilden, i denna tränings typ får jag med mig hela kroppen. Galet fort går det och svin kul är det.
🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #lauf #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #laufen #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #mtb
...

261 21
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 6762970920407058.

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X