”Jag vill hitta äventyren”

Tack vare Härnö Trail upptäckte Anders Fox Trailrunning Sweden Trailtour. Hans premiärår slutade med fyra pallplatser och en fin andraplats totalt. Nu laddar han för en ny säsong med...

Tack vare Härnö Trail upptäckte Anders Fox Trailrunning Sweden Trailtour. Hans premiärår slutade med fyra pallplatser och en fin andraplats totalt. Nu laddar han för en ny säsong med trail i fokus.

Som 17-åring flyttade Anders Fox från San Francisco till Sollentuna för att gå på Friidrottsgymnasiet.
– Jag är halvamerikan och har vuxit upp i USA med svensk pappa. När jag flyttade till Sverige var fokus hinder och terränglöpning. Numera trivs jag som bäst på halvmaratondistansen, 10 km är det längsta jag springer på asfalt. Jag har alltid gillat terräng och skog, det ger mig mer glädje och handlar inte bara om att jaga tider, berättar Anders som tävlar för Spårvägen.

Och så upptäckte han traillöpningen.
– Min flickvän kommer från Härnösand, vi var på besök där förra hösten och sprang då Härnö Trail. Och på den vägen hittade jag Trailtouren, den är väldigt kul och ett roligt sätt att hitta nya tävlingar.

Säsongen 2023 inleder Anders med att springa Hoka Torekov-Båstad.
– I planen ligger redan tourloppen Sundsvall Trail och Salming Idre Fjällmaraton. Jag kommer också att springa Trail-SM i Stockholm. Jag tränar för att jag vill prestera bra, men också för att hitta äventyr och vara ute i naturen. Det är ju faktiskt kul att vara med även om tiden inte blir bra, det är skillnaden mot att springa bana. Jag tycker att det är roligt när det är tekniskt och jag gillar backar. Sedan finns det de som är bättre, jag sprang med Robbin Kantarp på Härnö Trail och han rann ifrån i de stökiga partierna. Jag behöver springa fler olika banor och få mer erfarenhet.

Känslan får styra mycket i träningen.
– Jag tittar inte på tid eller kilometer. Jag springer till och från jobbet, där får jag in mina distanspass på ett smidigt sätt. Sedan tränar jag med Spårvägen två dagar i veckan, tröskel och långa intervaller. På söndagarna springer jag långpass i skogen, ofta i Nackareservatet, Tyresta eller på Norra Djurgården, berättar Anders som är maskiningenjör och jobbar med att utveckla vågenergi.

Utvalda nyheter

Vilket blir ditt nästa traillopp?

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Motiverad till tusan.
Sovit mycket. Ätit mkt. Taggad för intervaller.

5 x 4 minuter fullt ös på Vspåret i Grimsta med 3 minuters lugn jogg emellan. Lyckades rätt så bra tycker jag oavsett hur tekniskt det var eller om det gick uppför eller nerför.
#grimstaspåret #vspåret #grimsta #suunto9peakpro #suunto9 #tectonx #trailrunning #trail #trailrunningsweden #kilsbergenpower #kanonfrisk #löpare #löpning
...

Försökte korsa en å när vi var ute och sprang trail. Gick sådär. Tack kindbergdavid för att du förevigade detta misslyckande.

#trailrunningsweden #trailrunning #lasportiva #gococo_sportswear #älskalöpning #outdoor #instarunners #ultrarunning #running #lekeberg #runningmotivation
...

Great morning run at the SVN trail run today with the lads, managed 28km and around 700m of climb, it's a looped course so did 4 loops with a recovery inbetween.

Preparing for fortitude ultra, learned loads today, hard run but fun.

With ocean_lake_tri triguyolt
.
.
.

#halfmarathon #trailrun #trailrunning #trailrunner #ultrarunner #trailrunners #ultrarunners #ultratrailrunner #halfmarathoner #ultratrailrunning #halfmarathonrunner #runningtrail #ultratrailrun #runtrail #traillrun #runchiletrail #ultrarunninglife #ultrarunnersofinstagram #trailrunningsweden #running #stravarun #runhappy #instarun #runoftheday #runningtime
...

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 days ago

Fråga till er som kör med salomons skor.
Jag har ett par speedcross 6 nu och ska köpa till ett par S/lab Ultra 3 för våren och sommarens löpning.
Jag har väl gott o väl en storlek större idag i speedcross och har inte märkt några bekymmer, men hur är det med s/lab skon med tanke på den mjuka meschen, märker man av det om man fortfarande lägger sig på typ standard tumbredd i fritt framför tårna?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag kan bara jämföra med s/lab sense 8 o speedcross 6. Min personliga uppfattning om passformen är att s/lab är tightare och plattare i sulan. Jag föredrar speedcrossen framför mina s/lab då passformen är bättre för mina fötter. Jag har samma storlek i bägge par. S/lab sitter bra över foten trots att jag har höga fotryggar o ganska smala fötter. Vet ej om svaret hjälpte sig något i dina funderingar

Jag har samma storlek i alla salomon modeller: slab ultra 3, sense ride 3, slab sense pro

3 days ago

Hej trailløbere i Sverige!

Jeg forsøger at finde et visuelt overblik over trailløbene i Sverige 2023, meget gerne på kort, så afstand fra DK er tydelig. Jeg søger især distancer omkring 50K, i køreafstand fra Göteborg. Er mycket taknemlig for hints :-)

Trail greetings fra Jylland, Danmark,

Lise

(Foto for opmærksomhed - Hampen Sø tour sidste weekend)
... Se merSe mindre

Hej trailløbere i Sverige! 

Jeg forsøger at finde et visuelt overblik over trailløbene i Sverige 2023, meget gerne på kort, så afstand fra DK er tydelig. Jeg søger især distancer omkring 50K, i køreafstand fra Göteborg. Er mycket taknemlig for hints :-)

Trail greetings fra Jylland, Danmark,

Lise 

(Foto for opmærksomhed - Hampen Sø tour sidste weekend)

Kommentarer på Facebook

Tjörnarp i Skåne.

1 Börja springa i Göteborg. 2 Vänd runt vid 25k. 3 Sluta springa när du kommit till startpunkten. 😄

Hi Lise! Maybe you can check this map and get an overview. It´s a mix of races and nice trails. trailrunningsweden.se/map/

And here you have all Trailrunning-races in a calendar: trailrunningsweden.se/trailkalendern/

Växjös lopp på Run vxo runvxo.se/ Trail 29 maj med 50km. Ses

View more comments

2 weeks ago

Hej, admin får ta bort om inlägget inte är ok. Säljer dessa Salomon speedcross 5 dam storlek 36 2/3. Använda två gånger, säljes pga fel storlek. Pris 600 inkl spårbar frakt med postnord alternativt 550 vid upphämtning i Linköping eller Norrköping.

Länk till beskrivning av skorna: www.loparshop.se/salomon-dame-speedcross-5-406849.html?gclid=CjwKCAiAwomeBhBWEiwAM43YICia2zKgmIR8...
... Se merSe mindre

4 weeks ago

Är det någon som testat att ”sy om” dessa eller bytt ut remmen mot resår eller liknande?

Jag får stanna och spänna om dem ofta för att de går upp.

Tips någon?
... Se merSe mindre

Är det någon som testat att ”sy om” dessa eller bytt ut remmen mot resår eller liknande?

Jag får stanna och spänna om dem ofta för att de går upp.

Tips någon?

Kommentarer på Facebook

Kolla på inov-8s gaiters. Enkla och billiga.

Hämta fler

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

Meny

X
X