Emilia och Emelie uttagna till Trail-VM

VM Trail- och bergslöpning avgörs i österrikiska Innsbruck den 6-10 juni. Nu har grenansvariga Kerstin Rosenqvist tagit ut de två första löparna. Föga förvånande får bronsmedaljören från höstens VM, Emilia...

VM Trail- och bergslöpning avgörs i österrikiska Innsbruck den 6-10 juni. Nu har grenansvariga Kerstin Rosenqvist tagit ut de två första löparna.

Föga förvånande får bronsmedaljören från höstens VM, Emilia Brangefält (bilden), förtroendet på den korta 45 km distansen. Det får även meriterade Emelie Forsberg som ifjol gjorde comeback efter att ha fått sitt andra barn.

- Det är jättekul att ha med Emelie i laget! Hon har tidigare sagt att hon inte skulle ställa upp i ett mästerskap där hon inte tror att hon har chans på en bra placering. Nu kommer hon att fokusera på VM under våren. Det blir inga andra tävlingar innan dess för hennes del. Det går inte jättemånga lopp innan uttagningen ska vara klar, men på Transgrancanaria kommer många duktiga svenskar att ställa upp och jag hoppas på bra resultat. Några duktiga, men kanske mindre kända löpare, är jag nyfiken på vad de kan prestera, t ex Barbro Näsström. Tove Alexandersson har inte sagt ja men inte heller nej. Jag håller tummarna, säger Kerstin Rosenqvist.

- Det känns jätteroligt. Jag har länge velat få det att passa in med säsongsplaneringen, och det är supermotiverande att ha detta som mål i början på sommaren! Träningen går bra och jag springer mer än vanligt på vintern, eftersom VM går tidigt på säsongen, säger Emelie Forsberg.

Fjolårets silvermedaljör på den långa distansen, Ida Nilsson, har tackat nej, hon satsar på Western States som går för tätt inpå VM.

Grenarna i Trail-VM är:
Kort trail, 44,6 km med 3 100 positiva och 2 700 negativa höjdmeter. 50% av banan går på över 1 500 möh, 18% över 2 000 möh. 85% av sträckan är stig i bergsterräng.

Lång trail, 85,6 km med 5 550 positiva och 5 960 negativa höjdmeter. 50% av banan går på över 1 500 möh och 31% över 2 000 möh med högsta punkt 2 500 möh. Drygt 70% av sträckan är teknisk stig i bergsterräng.

Uphill, 7,3 km, 1 000 positiva höjdmeter med målgång 2 000 möh. Drygt 80% av banan går på smal bergsstig.

Classic up and down, 13,7 km, 750 positiva och negativa höjdmeter. Underlag drygt 50% stig, resterande del på asfalt och skogsväg.

På samtliga distanser tävlar löparna individuellt och lag. Uttagningarna kommer att baseras på erfarenhet av lopp i samma paritet och internationell ranking (ITRA/UTMB) talande för möjlighet att placera sig topp 20.

Förhandsnomineringar kommer att presenteras löpande. Slutgiltig uttagning sker den 28 april 2023.

Utvalda nyheter

Vilket blir ditt nästa traillopp?

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Härligt pass med trailbykidmark 🥰 hobo hill . Vilken utsikt wow . Livskvalitet deluxe . Tack för idag Gunilla och marieinqatar 🥰 #trailrunningsweden #trailrunning
Vad gör Brooks med sina sulor?

De blir alltid orimligt varma efter ett tag. Det kan vara min slovengen som ställer till det för jag har fått för mig att även min bror har upplevt detsamma. Tur att samma slovengen gjort att jag samlar på gamla sulor och kan byta ut…🙌

Någon annan?
#Lärare #löpning #utomhusträning #springa #springigbg #löpningärkul #göteborgsvarvet #partille #göteborg #älskalöpning #löpningärlivet #löpare #löparglädje #ultralöpning #ultralöpare #trail #trailrunning #trailrunningsweden #runnersworldswe #aktivitus #runfeeling #träning #träningsglädje #rörelseglädje #rörelse #måbra #långpass #springa  #solvikingarna #teamnordictrail
“Vivemos em um mundo onde tudo tem preço, mas quase nada tem valor, às poucas coisas que tem valor, poucos sabem valorizar.”
.
.
.
.

trailrunningbr trailrunnermag minastrailrun loucosportrail_run viciadosemcorridaderua boadacorrida cladestinosbh bhtrailrun rockgarden_trailclub correndomontanhas bhtrailrun 
.
.
.
.

#minastrail #minasgerais #minas #corrida #corridademontanha #cachoeira #vidasaudadel #gopro #goprophoto #influenciador #digital #natureza #trailrunning #trailrun #trailrunners #trailrunnersbrasil #trailrunningsweden #fotododia #trilha #corredor #montanha #runner
Alla turer är inte solskensturer #gettingitdone 

#mud #trail #mondaymotivation #trailrunning #trailrunningcommunity #løb #trailrunningsweden #hillrunning
Så var det måndag igen då och den här bilden dök upp som minne. Får representera en start på något bra istället för min vanliga måndagsångest. Lite rutiner mår jag bara bra av och känner mig inspirerad att komma igång. Nu kör vi 💪💪💪

’
’

 #jagspringer #löpning #löparglädje #löpare #løp #running #runner #runningman #runningmotivation #runninginspiration #runnersofinstagram #instarunners #instarunner #runnerscommunity #runforfun #happyrunner #runforlife #runningismytherapy #trail #trailrunning #trailrunner #imarunner #trailrunningsweden #runnershigh #laufen #bieganie #courseapied #winterrunning
Han är snabb. Och bra i teknisk terräng. Jonatan Fridolfsson har egenskaper som gör honom till en av storfavoriterna i Hoka Torekov-Båstad på lördag. Intervju med honom finns på sajten #trailrunningsweden #trstrailtour #torekovbåstad #hoka
Sindre Buraas har gjort 28.56 på 10 000 meter och 13.11 på 5 000 meter, där han var i VM-final 2013. Nu är han springande lagkapten för Oslobaserade Hoka x Untold Movement. Teamet tog båda segrarna vid fjolårets Hoka Torekov-Båstad, men i år ser Sindre teamet som en outsider. 🇳🇴 Läs intervjun med @sindreburaas på sajten 👉 Trailrunningsweden.se #trailrunningsweden #trstrailtour #flyhumanfly #hoka #untoldmovement
”Quitter never wins, winners never Quit” 

Den här bänken passerar du längs med banan. Ta en paus vid behov, och sedan fortsätter du stark hela vägen in i mål💪 #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #enervit
Underlag som ger flow. Känslan av att tiden står still och att vara ständigt i nuet. #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #traillöpning #trailrunning
Någonstans i Göteborgs skärgård
Nog ska vi ha lite kul i år också 🥳
I den här Veckans Pass blir det kort backe 15*30 sek. Du hittar passet på sajten #trailrunningsweden #veckanspass
Grym säsongsinledning av Johanna Åström - 🥈på Transgrancanaria! 📸 @transgrancanaria #trailrunningsweden #transgrancanaria
Veckans Pass är signerat My Svensson: 4-3-2 min intervaller. Du hittar det på sajten #trailrunningsweden #veckanspass #traillöpning #torekovbåstad
Linus Hultegård har gjort starka inhopp i trailvärlden då och då. Nu inleder han en mer målinriktad satsning på trail och Trailrunning Sweden Trailtour. Och med sig har han ett lag till teamtävlingen. Läs mer på sajten 👉 Trailrunningsweden.se @linushultegard #trstrailtour #trailrunningsweden
Även traillöpare mår bra av att träna annat. Den här veckan får vi längd på passet genom att kombinera. T ex skidåkning och löpning. Ut och njut! #veckanspass #trailrunningsweden #trailrunning #löpning #längd
VECKANS PASS - Syftet med passet är att höja den maximala syreupptagningsförmågan, d v s att träna upp hjärta och lungor att leverera ut en större mängd syre och träna musklerna att ta emot och använda syret. Du hittar passet på hemsidan 👉 Trailrunningsweden.se ! #veckanspass #trailrunningsweden
Har @alexanderholmblad Instagrams snyggaste löpsteg? säsongen 2023 satsar han på traillöpning. Först ut är Hoka Torekov-Båstad. Intervjun med Alexander hittar du på sajten #trailrunningsweden #torekovbåstad #traillöpning #craft

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

Meny

X
X