Gunilla inför Hoka Torekov-Båstad: "Ta fotostopp"

För tredje gången startar Gunilla Kidmark i Hoka Torekov-Båstad på lördag. Den här gången med en lite annan inställning än i de tidigare loppen, det är social löpning som...

För tredje gången startar Gunilla Kidmark i Hoka Torekov-Båstad på lördag. Den här gången med en lite annan inställning än i de tidigare loppen, det är social löpning som väntar. Den vackra naturen är dock densamma.

"Nu är det snart dags för start i Torekov! Ett av de finaste loppen som jag har sprungit körs till helgen för tredje gången - Hoka Torekov-Båstad, ett halvmarathon längs kusten på Bjärehalvön i Skåne.

Första året blev loppet framflyttat till tidig höst, i fjol gick det som planerat i mars och så även nu och det ska bli jättekul! Varje gång har jag haft vänner och bekanta runt mig i start och mål fast sprungit ensam, men i år kommer vi vara ett litet tjejgäng som springer hela loppet tillsammans. En kompis fick startplatsen i födelsedagspresent och vi kommer att bo på ett mysigt pensionat från fredag till lördag och förbereda oss med en god middag och en skön kväll, gärna ett svalt, uppiggande kvällsdopp från stranden i Båstad om jag får välja. Den här sortens sociala löpning med vänner känns helt lugnt, jag har ingen som helst nervositet inför loppet, utan jag vet redan nu att vi kommer att ha superroligt ihop. Vi är flera som har sprungit banan tidigare, både Torekov-Båstadloppet men banan ingår ju även i flera distanser i Kullamannen Trail. Senast i november sprang Monica och jag 100 miles och färdades just den här sträckan mitt i natten till ljudet av vågskvalp under fullmånen sken, nu får vi njuta av de fina utsikterna i dagsljus istället.

Foto: Gunilla Kidmark

Ja, banan är som sagt väldigt vacker! Tänk på det när du springer, lägg märke till de olika naturtyperna som du passerar genom. Strandängar och beteshagar i början längs havet, sedan stenstränder och rätt knöggligt underlag som kräver starka fötter. De första 8 kilometrarna är ändå rätt enkla, innan vi kommer till Hovs Hallar med kraftiga klättringar både uppför och nedför. Det är en spännande natur som kommer kräva flera fotostopp, det kan nog bli häftiga bilder om vädret är lite dimmigt. Efter första vätskestationen vid 9 km blir naturen annorlunda, vi springer på smala, förmodligen mycket leriga, stigar längs bergskanten och får några rejäla stigningar. Genom bokskog och upp till den lantliga bebyggelsen där vi kanske träffar på lamadjur i en hage.

Foto: Gunilla Kidmark

Fram till andra vätskestationen (vid 15,5 km) har vi några kilometer med plant underlag på asfaltsvägar, men de kommer ändå suga kraft ur benen när vi når banans högsta punkt. Men det som går upp måste även komma ner och vågar vi så släpper vi handbromsen i nedförsbackarna mot havet, tjoho så härligt! Den sista delen av banan springer vi längs strandpromenaden precis bredvid havet, vi kommer att höra speakerns röst på håll och korsa mållinjen tillsammans!

Man kan springa lopp med många olika ansatser och önskemål, denna gång är mitt mål att vi ska ha härliga timmar tillsammans i vacker natur. Vill någon stanna och ta bild gör vi det, vill vi gå i backarna gör vi det. När jag sprungit ensam har jag haft en önskan att bli trött och kanske slå min tidigare tid, nu har jag inga som helst tidsmål. Det känns väldigt skönt och avslappnat.
Oavsett vad du har för mål med loppet på lördag önskar jag dig stort lycka till och hoppas att du hinner njuta och ta in den fina omgivningen! Och hamnar vi i samma startgrupp är du välkommen att hänga med oss genom loppet, the more the merrier.

Vi ses i Båstad!"

Utvalda nyheter

Spännande svenska traillopp

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

En lugn runda på 8 km hemmavid för att knyta ihop träningsveckan. Nu väntar en vecka med bara nåt lugnt distanspass, sen laddar vi för Stockholm Marathon 👍🏻.#ifkskövdefik #garmin #garminfenix6xpro #strava  #ultravasan90 #vasaloppet #stockholm_42195 #trailvarvet #jönköpingmarathon #ensvenskklassiker #vasaloppstrippeln #trailrunning #trailrunningsweden #billingenskovde #salmingrunning #nononsenserunning #billingen #salomonrunning #iamspecialized #saucony
21 km Inline skate.
Avslutar en fantastiskt rolig helg, med lite pulshöjande aktivitet.
❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️♥️❤️♥️❤️♥️❤️
Vill slå ett slag för :  Silver Lake camp i Bengtsfors. Otroligt vänliga och härliga människor som driver detta ställe. 
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #speedandpowersweden #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #swim #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #karlstad #meridasweden
Vilken härlig dag!

Återkommer strax med mer info och bilder både på Instagram och blogg

Kramar till er alla som var med och gjorde dagen fantastiskt rolig!

#swimrun #blötabjörnen #teamfillingeultra #swimming #swimmer #swim #terränglöpning #openwater #running #swimbikerun #tri #löpning #trail #trailrunning #trailrunningsweden #haderittan #visitöstergötland #roxen
Högbo Trail Arena är för dig som gillar att uppleva naturen till fots. Milslånga spår i varierande terräng bäddar för såväl vandring, trailrunning, orientering och terränglöpning. Snöra på dig springskorna och bli ett med naturen! 🏃‍♂️👟
.
.
.
#högbotrail #trailrunning #trailrunninglife #trailrunningviews #trailrunningsweden #hike #hiking #hikingsweden#HögboBrukshotell #högbobruk #visitsandviken #högbo #gävle
På måndag ses vi vid Kastenhofs pendelparkering (den som ligger vid busshållplatsen) kl 18:45 för att samåka upp till Blomsholm (adress: Gamla Härskogsvägen 2). Är ni redan fler i bilen kan ni åka direkt till Blomsholm!

Sen blir det som vanligt ca 1 h löpning i olika tempogrupper på finfina stigar! Hoppas vi ses!

#trailrunning #trailrunningsweden #trailrunninggirls #lerum
30 minuter till start

Wohoo!

Blöta Björnen swimrun 

#swimrun #blötabjörnen #teamfillingeultra #swimming #swimmer #swim #terränglöpning #openwater #running #swimbikerun #tri #löpning #trail #trailrunning #trailrunningsweden #haderittan #visitöstergötland
Vad jag gjorde igår? Vi hade trevliga människor på vår altan, vi drack öl och åt pizzor. 
Vi sprang en sväng också.
#vargönstrailrun6h #vargönstrailrun #trailrunning #trailrunningsweden #altrarunning #uswe
Ramslöksfält och tuff kupering🌿. En bildhälsning från @gustafpilfalk som idag genomförde Billingen Trail Marathon. Totalt 45 km och ca 900 höjdmeter. #billingentrailmarathon #trailrunningsweden
📣 NYTT AVSNITT! 🌲Vad är traillöpning och varför ska man egentligen springa på stigar i skogen? Vilken utrustning behöver man? Hur långt klarar man att springa som nybörjare? Hur tränar man inför traillopp och hur kan man anpassa sin träning efter stigande ålder? Luta dig tillbaka och njut av massvis med inspiration och kunskap om traillöpning med experterna Elisabeth Hansson och Gunilla Kidmark från Trailrunning Sweden, som är Sveriges största sajt om traillöpning.
 
Finns där poddar finns 🎧 Tack för att du lyssnar! 😍

#maratonpodden #träning #traillöpning #traillöpning #trailrunningsweden #trailrunningswe
Trailspecial i @maratonpodden . @elihansson och inspiratören @gunillakidmark gästar @maratonpetra och snackar traillöpning, träning, lopp och äventyr. Länk i profilen👆. #trailrunningsweden #maratonpodden @paradisetsthlm @torekovbastad @idrefjallmara
🩵🌸Jag älskar traillöpning!🌸🦋🍀
Lyssna på senaste avsnittet från maratonpodden , länk i min bio.👆🏻

🩵 elihansson och jag har pratat om traillöpning, träning, utrustning och varför det är så fantastiskt att springa traillopp med maratonpetra .🥳🥳Jag hoppas hoppas att det inspirerar en massa erfarna löpare och, kanske allra mest, newbie-löpare att sticka ut på stigarna och uppleva äventyr! Skogen är underbar just nu och erbjuder helt andra känslor och dofter än stadslöpningen.😍🍀🦋🌸

🦋Ett alldeles utmärkt och roligt sätt att upptäcka nya stigar och nya områden i härlig gemenskap är att springa lopp. Vi pratar om trailrunningswe ’s tre fina traillopp:

torekovbastad 23/3 2024, 21 km 🍀

idrefjallmara 26/8 2023, 12 km, 28 km, 45 km ⛰️

och det nya arrangemanget i Stockholm till hösten

paradisetsthlm 26/9 2023, 26 km ljuvlig löpning i naturreservatet Paradiset. Det ska bli jättekul att springa, ett helt okänt område för mig!🤩

🩵Är du nyfiken på traillöpning men inte riktigt vågar ge dig ut ensam i skogen eller vill ha förslag på fina rundor är du varmt välkommen att hänga med våra löpgrupper. trailrunningswe har löpgrupper på ett tiotal platser i landet och min grupp här i Göteborg/Härryda har drygt 70 löpare fördelat på två dagar och olika fartgrupper. Vill du prova? Skicka pm så får du följa med oss och prova, vi har två veckor kvar av vårterminen.

🩵Jag älskar traillöpning! Du med?🙋‍♀️🙋‍♂️
johannagelfgren är taggad på sundsvalltrail och Sundsvall minitour som går av stapeln i helgen. I går rekade hon söndagens bana👇🏻

”Jag ser fram emot att få en ordentlig genomkörare i helgen. Banan är mestadels helt obanad så det ska bli spännande att se hur snabbt det kommer gå att springa. Sundsvall är ett av mina favoritställen att springa på så det ska bli riktigt kul, och jobbigt!”

#trstrailtour #trailrunningsweden #trailrunning #sundsvalltrail #stiglöpning

📷 davidmiller.photography
26 km i det här.😍 #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #enervit

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

X
X