Bakkman och Robsahm vann Hoka Torekov-Båstad

Trailsäsongen inleddes idag med Hoka Torekov-Båstad, det 21 km långa loppet var också den första deltävlingen i Trailrunning Sweden Trailtour 2023. Startfältet som radade upp sig vid starten i...

Trailsäsongen inleddes idag med Hoka Torekov-Båstad, det 21 km långa loppet var också den första deltävlingen i Trailrunning Sweden Trailtour 2023. Startfältet som radade upp sig vid starten i Torekov var oerhört starkt, med meriterade löpare från flera olika discipliner och distanser.

Fredrik Bakkman, Linus Hultegård och Jonatan Fridolfsson passerar vid Hovs Hallar.

På herrsidan gick en trio, bestående av Jonatan Fridolfsson (Team Gbg Trail), Linus Hultegård (Team Gbg Trail) och Fredrik Bakkman (Team Språng Merrell), loss ganska tidigt. De var tillsammans vid Hovs Hallar efter 10 km, men när stigningarna började trampade Bakkman gasen i botten och försvann iväg.
– Viktor Zackrisson satte upp ett högt tempo i inledningen, sedan blev det vi tre och Linus var den som gjorde det mesta dragjobbet. Jag tyckte att de flåsade mer än mig, så jag drog en chansning och körde på hårt och fick en lucka. Det var tekniskt i leran, vilket så klart gynnade mig som orienterare, och löpbandspassen i vinter har tydligen gett resultat. Det var otroligt härligt det här, jag såg mig inte som favorit på förhand, säger Bakkman som kommer att fokusera på traillöpning i år.

– Jag behövde göra en satsning för motivationens skull. Det här var ett fint kvitto, nu ska jag fortsätta jobba på, fortsätter Fredrik.

Banan var i år blötare och lerigare än tidigare upplagor, vilket borde ha inneburit att banrekordet skulle vara ohotat. Men Bakkman var till slut bara 7 sekunder från rekordet. Tvåan Jonatan Fridolfsson var 41 sekunder efter i mål, och trean Linus Hultegård 2.04 efter.

På damsidan tog det norska teamet Hoka x Untold Movement hem segern för andra året i rad, men med en ny vinnare i Ida Amelie Robsahm. Ett oprövat kort som inte sprungit så många lopp förut.
– Jag bara sprang, upplevde att jag kunde hålla tempot bra. När vi kom ut på vägen efter de tekniska partierna, vände jag mig om och såg Johanna Gelfgren (Team Gbg Trail) inte så långt bakom mig, då försökte jag trycka på men jag var ganska trött. Så det kändes skönt att det höll hela vägen. Det var en jätterolig bana, säger Ida som tidigare satsat på skidalpinism och så sent som förra året började sadla om till traillöpare.

Johanna Gelfgren blev tvåa, 2.05 efter och trean Karin Spjuth (IKHP Running Team) gick i mål 4.30 efter segraren.

Totalt kom 1 381 löpare till start i det fullbokade loppet. 632 damer och 736 herrar fullföljde loppet.

I Trailrunning Sweden Trailtours Teamtävling har nu Team Gbg Trail tagit ett grepp om ledningen och är 133 poäng före IKHP Running Team på andraplatsen.

Karin Spjuth, Ida Robsahm och Johanna Gelfgren tog pallplatserna.

Utvalda nyheter

Spännande svenska traillopp

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

En lugn runda på 8 km hemmavid för att knyta ihop träningsveckan. Nu väntar en vecka med bara nåt lugnt distanspass, sen laddar vi för Stockholm Marathon 👍🏻.#ifkskövdefik #garmin #garminfenix6xpro #strava  #ultravasan90 #vasaloppet #stockholm_42195 #trailvarvet #jönköpingmarathon #ensvenskklassiker #vasaloppstrippeln #trailrunning #trailrunningsweden #billingenskovde #salmingrunning #nononsenserunning #billingen #salomonrunning #iamspecialized #saucony
21 km Inline skate.
Avslutar en fantastiskt rolig helg, med lite pulshöjande aktivitet.
❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️♥️❤️♥️❤️♥️❤️
Vill slå ett slag för :  Silver Lake camp i Bengtsfors. Otroligt vänliga och härliga människor som driver detta ställe. 
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #speedandpowersweden #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #swim #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #karlstad #meridasweden
Vilken härlig dag!

Återkommer strax med mer info och bilder både på Instagram och blogg

Kramar till er alla som var med och gjorde dagen fantastiskt rolig!

#swimrun #blötabjörnen #teamfillingeultra #swimming #swimmer #swim #terränglöpning #openwater #running #swimbikerun #tri #löpning #trail #trailrunning #trailrunningsweden #haderittan #visitöstergötland #roxen
Högbo Trail Arena är för dig som gillar att uppleva naturen till fots. Milslånga spår i varierande terräng bäddar för såväl vandring, trailrunning, orientering och terränglöpning. Snöra på dig springskorna och bli ett med naturen! 🏃‍♂️👟
.
.
.
#högbotrail #trailrunning #trailrunninglife #trailrunningviews #trailrunningsweden #hike #hiking #hikingsweden#HögboBrukshotell #högbobruk #visitsandviken #högbo #gävle
På måndag ses vi vid Kastenhofs pendelparkering (den som ligger vid busshållplatsen) kl 18:45 för att samåka upp till Blomsholm (adress: Gamla Härskogsvägen 2). Är ni redan fler i bilen kan ni åka direkt till Blomsholm!

Sen blir det som vanligt ca 1 h löpning i olika tempogrupper på finfina stigar! Hoppas vi ses!

#trailrunning #trailrunningsweden #trailrunninggirls #lerum
Ramslöksfält och tuff kupering🌿. En bildhälsning från @gustafpilfalk som idag genomförde Billingen Trail Marathon. Totalt 45 km och ca 900 höjdmeter. #billingentrailmarathon #trailrunningsweden
📣 NYTT AVSNITT! 🌲Vad är traillöpning och varför ska man egentligen springa på stigar i skogen? Vilken utrustning behöver man? Hur långt klarar man att springa som nybörjare? Hur tränar man inför traillopp och hur kan man anpassa sin träning efter stigande ålder? Luta dig tillbaka och njut av massvis med inspiration och kunskap om traillöpning med experterna Elisabeth Hansson och Gunilla Kidmark från Trailrunning Sweden, som är Sveriges största sajt om traillöpning.
 
Finns där poddar finns 🎧 Tack för att du lyssnar! 😍

#maratonpodden #träning #traillöpning #traillöpning #trailrunningsweden #trailrunningswe
Trailspecial i @maratonpodden . @elihansson och inspiratören @gunillakidmark gästar @maratonpetra och snackar traillöpning, träning, lopp och äventyr. Länk i profilen👆. #trailrunningsweden #maratonpodden @paradisetsthlm @torekovbastad @idrefjallmara
🩵🌸Jag älskar traillöpning!🌸🦋🍀
Lyssna på senaste avsnittet från maratonpodden , länk i min bio.👆🏻

🩵 elihansson och jag har pratat om traillöpning, träning, utrustning och varför det är så fantastiskt att springa traillopp med maratonpetra .🥳🥳Jag hoppas hoppas att det inspirerar en massa erfarna löpare och, kanske allra mest, newbie-löpare att sticka ut på stigarna och uppleva äventyr! Skogen är underbar just nu och erbjuder helt andra känslor och dofter än stadslöpningen.😍🍀🦋🌸

🦋Ett alldeles utmärkt och roligt sätt att upptäcka nya stigar och nya områden i härlig gemenskap är att springa lopp. Vi pratar om trailrunningswe ’s tre fina traillopp:

torekovbastad 23/3 2024, 21 km 🍀

idrefjallmara 26/8 2023, 12 km, 28 km, 45 km ⛰️

och det nya arrangemanget i Stockholm till hösten

paradisetsthlm 26/9 2023, 26 km ljuvlig löpning i naturreservatet Paradiset. Det ska bli jättekul att springa, ett helt okänt område för mig!🤩

🩵Är du nyfiken på traillöpning men inte riktigt vågar ge dig ut ensam i skogen eller vill ha förslag på fina rundor är du varmt välkommen att hänga med våra löpgrupper. trailrunningswe har löpgrupper på ett tiotal platser i landet och min grupp här i Göteborg/Härryda har drygt 70 löpare fördelat på två dagar och olika fartgrupper. Vill du prova? Skicka pm så får du följa med oss och prova, vi har två veckor kvar av vårterminen.

🩵Jag älskar traillöpning! Du med?🙋‍♀️🙋‍♂️
johannagelfgren är taggad på sundsvalltrail och Sundsvall minitour som går av stapeln i helgen. I går rekade hon söndagens bana👇🏻

”Jag ser fram emot att få en ordentlig genomkörare i helgen. Banan är mestadels helt obanad så det ska bli spännande att se hur snabbt det kommer gå att springa. Sundsvall är ett av mina favoritställen att springa på så det ska bli riktigt kul, och jobbigt!”

#trstrailtour #trailrunningsweden #trailrunning #sundsvalltrail #stiglöpning

📷 davidmiller.photography
26 km i det här.😍 #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #enervit

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

X
X