Lovisa Modig springer Salming Idre Fjällmaraton

Lovisa Modig har just avrundat en framgångsrik längdskidkarriär med världscupinsatser och SM-medaljer. Nu tar en full satsning mot löpning vid. – Målet är att springa Finnkampen på 10 000 meter i...

Lovisa Modig har just avrundat en framgångsrik längdskidkarriär med världscupinsatser och SM-medaljer. Nu tar en full satsning mot löpning vid.
– Målet är att springa Finnkampen på 10 000 meter i år. Och Renens stig på Salming Idre Fjällmaraton, säger Lovisa.

Idre Fjällmaraton ligger bra mellan SM och Finnkampen. Idre blir upp och ner, rötter och sten – det är jag van vid från min skidåkarträning. Så klart vill jag göra bra resultat även i Idre och se var jag står. Det är så fint att springa där. Hänger jag inte med, så får jag en vacker tur på fjället. Jag har varit mycket på Idre fjäll, här har jag sprungit, åkt rullskidor och skidor, ja allt.
– Jag känner mig bekväm med att springa 45 km även om det är långt. Stig är skonsamt – du får byta löpsteg beroende på underlaget och gå lite i de tuffaste uppförsbackarna. Asfalt är värre, då känns det som att benen är av.

Lovisa överraskade med SM-silver på 10 000 meter och brons på 5 000 meter ifjol.
– Jag följde med min tränare Lars Erik Nilsson och löpargruppen i Torsby LK till SM, utan några speciella förväntningar. Jag hade aldrig sprungit i spikskor och visste inte hur många varv jag skulle springa på banan. När jag tävlar i skidor kan jag vara strategisk, här visste jag inte hur jag skulle lägga upp det. Jag tänkte att det blir som det blir. Men på 5 000 meter tänkte jag att här finns många som är snabbare än mig på slutet, så jag drog rätt mycket, i ett ojämnt tempo som skulle störa friidrottarna. Och det lyckades ju bra.

Framgångarna var en anledning till att Lovisa valde att avsluta sin längdskidkarriär och gå in för löpningen full ut. Det personliga rekordet på 10 000 meter lyder 34.45.
– Jag vill etablera mig som löpare. Allt är nytt, jag vet inte riktigt var jag ska sätta mina mål. Jag trodde inte att jag skulle gå under 37 min ens. På sikt vore det kul att slå Therese Johaugs tid på 31.32, den är riktigt bra. Jag tycker att det är bra att löpningen är så tidsfokuserad, det ger en tydlighet i träningen. I skidor är det svårt att veta hur man ligger till, här vet jag och det är ganska skönt.

– Jag tror på kontinuitet och på att träna på, så jag brukar inte ta säsongsvila. Det jag har förändrat nu är att jag springer mer. Jag kör löpteknik, springer mer bana och asfalt. Mer slätlöpning och färre backar än jag sprang som skidåkare. Jag åker fortfarande rullskidor och skidor, jag har ju tekniken så att jag kan köra mig trött på skidor, säger Lovisa som bor i Torsby där det ju finns en skidtunnel. En träningsvecka nu består av distanspass fyra dagar i veckan, kvalitet tisdagar och lördagar, vila på fredagar. Jag springer 17 km som längst, säger Lovisa som driver eget företag inom skogsbruk.

Utvalda nyheter

Spännande svenska traillopp

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

En lugn runda på 8 km hemmavid för att knyta ihop träningsveckan. Nu väntar en vecka med bara nåt lugnt distanspass, sen laddar vi för Stockholm Marathon 👍🏻.#ifkskövdefik #garmin #garminfenix6xpro #strava  #ultravasan90 #vasaloppet #stockholm_42195 #trailvarvet #jönköpingmarathon #ensvenskklassiker #vasaloppstrippeln #trailrunning #trailrunningsweden #billingenskovde #salmingrunning #nononsenserunning #billingen #salomonrunning #iamspecialized #saucony
21 km Inline skate.
Avslutar en fantastiskt rolig helg, med lite pulshöjande aktivitet.
❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️♥️❤️♥️❤️♥️❤️
Vill slå ett slag för :  Silver Lake camp i Bengtsfors. Otroligt vänliga och härliga människor som driver detta ställe. 
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #speedandpowersweden #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #swim #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #karlstad #meridasweden
Vilken härlig dag!

Återkommer strax med mer info och bilder både på Instagram och blogg

Kramar till er alla som var med och gjorde dagen fantastiskt rolig!

#swimrun #blötabjörnen #teamfillingeultra #swimming #swimmer #swim #terränglöpning #openwater #running #swimbikerun #tri #löpning #trail #trailrunning #trailrunningsweden #haderittan #visitöstergötland #roxen
Högbo Trail Arena är för dig som gillar att uppleva naturen till fots. Milslånga spår i varierande terräng bäddar för såväl vandring, trailrunning, orientering och terränglöpning. Snöra på dig springskorna och bli ett med naturen! 🏃‍♂️👟
.
.
.
#högbotrail #trailrunning #trailrunninglife #trailrunningviews #trailrunningsweden #hike #hiking #hikingsweden#HögboBrukshotell #högbobruk #visitsandviken #högbo #gävle
På måndag ses vi vid Kastenhofs pendelparkering (den som ligger vid busshållplatsen) kl 18:45 för att samåka upp till Blomsholm (adress: Gamla Härskogsvägen 2). Är ni redan fler i bilen kan ni åka direkt till Blomsholm!

Sen blir det som vanligt ca 1 h löpning i olika tempogrupper på finfina stigar! Hoppas vi ses!

#trailrunning #trailrunningsweden #trailrunninggirls #lerum
Ramslöksfält och tuff kupering🌿. En bildhälsning från @gustafpilfalk som idag genomförde Billingen Trail Marathon. Totalt 45 km och ca 900 höjdmeter. #billingentrailmarathon #trailrunningsweden
📣 NYTT AVSNITT! 🌲Vad är traillöpning och varför ska man egentligen springa på stigar i skogen? Vilken utrustning behöver man? Hur långt klarar man att springa som nybörjare? Hur tränar man inför traillopp och hur kan man anpassa sin träning efter stigande ålder? Luta dig tillbaka och njut av massvis med inspiration och kunskap om traillöpning med experterna Elisabeth Hansson och Gunilla Kidmark från Trailrunning Sweden, som är Sveriges största sajt om traillöpning.
 
Finns där poddar finns 🎧 Tack för att du lyssnar! 😍

#maratonpodden #träning #traillöpning #traillöpning #trailrunningsweden #trailrunningswe
Trailspecial i @maratonpodden . @elihansson och inspiratören @gunillakidmark gästar @maratonpetra och snackar traillöpning, träning, lopp och äventyr. Länk i profilen👆. #trailrunningsweden #maratonpodden @paradisetsthlm @torekovbastad @idrefjallmara
🩵🌸Jag älskar traillöpning!🌸🦋🍀
Lyssna på senaste avsnittet från maratonpodden , länk i min bio.👆🏻

🩵 elihansson och jag har pratat om traillöpning, träning, utrustning och varför det är så fantastiskt att springa traillopp med maratonpetra .🥳🥳Jag hoppas hoppas att det inspirerar en massa erfarna löpare och, kanske allra mest, newbie-löpare att sticka ut på stigarna och uppleva äventyr! Skogen är underbar just nu och erbjuder helt andra känslor och dofter än stadslöpningen.😍🍀🦋🌸

🦋Ett alldeles utmärkt och roligt sätt att upptäcka nya stigar och nya områden i härlig gemenskap är att springa lopp. Vi pratar om trailrunningswe ’s tre fina traillopp:

torekovbastad 23/3 2024, 21 km 🍀

idrefjallmara 26/8 2023, 12 km, 28 km, 45 km ⛰️

och det nya arrangemanget i Stockholm till hösten

paradisetsthlm 26/9 2023, 26 km ljuvlig löpning i naturreservatet Paradiset. Det ska bli jättekul att springa, ett helt okänt område för mig!🤩

🩵Är du nyfiken på traillöpning men inte riktigt vågar ge dig ut ensam i skogen eller vill ha förslag på fina rundor är du varmt välkommen att hänga med våra löpgrupper. trailrunningswe har löpgrupper på ett tiotal platser i landet och min grupp här i Göteborg/Härryda har drygt 70 löpare fördelat på två dagar och olika fartgrupper. Vill du prova? Skicka pm så får du följa med oss och prova, vi har två veckor kvar av vårterminen.

🩵Jag älskar traillöpning! Du med?🙋‍♀️🙋‍♂️
johannagelfgren är taggad på sundsvalltrail och Sundsvall minitour som går av stapeln i helgen. I går rekade hon söndagens bana👇🏻

”Jag ser fram emot att få en ordentlig genomkörare i helgen. Banan är mestadels helt obanad så det ska bli spännande att se hur snabbt det kommer gå att springa. Sundsvall är ett av mina favoritställen att springa på så det ska bli riktigt kul, och jobbigt!”

#trstrailtour #trailrunningsweden #trailrunning #sundsvalltrail #stiglöpning

📷 davidmiller.photography
26 km i det här.😍 #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #enervit

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

X
X