Sundsvalls minitour väntar i TRS Trailtour

Trailrunning Sweden Trailtour har nu kommit fram till en nyhet – minitouren i Sundsvall där två lopp ingår. Sundsvall Trail och Nolby Skyrace. Startfältet är starkt och nya Team...

Trailrunning Sweden Trailtour har nu kommit fram till en nyhet – minitouren i Sundsvall där två lopp ingår. Sundsvall Trail och Nolby Skyrace. Startfältet är starkt och nya Team Norrland gör nu entré i Trailtouren på allvar.

Backloppet Nolby Skyrace är 2 km med 250 meters stigning och avgörs lördag 27 maj. Dagen efter väntar Sundsvall Trails 24 km med 350 meters stigning längs kusten söder om Sundsvall. I Trailtouren räknas det sammanlagda resultatet i de två loppen, och 25% fler poäng delas ut. En seger i Sundsvall ger 250 poäng mot de 200 som normalt delas ut i en deltävling. Och många av topplöparna tar chansen att knipa extra många poäng.

Karin kommer "hem"
Karin Spjuth (IKHP Running Team) leder touren efter tre deltävlingar, nu återvänder hon till sin hembygd.
– Det ska bli jättekul att springa i Sundsvall. Jag har sprungit en gång tidigare, fast då "bara" 10 km, vilket inte alls var så bara. Det var i alla fall ett fantastiskt fint lopp och jag ser verkligen fram emot det! Fina stigar, en hel del obanat och massa upp och ner – ett perfekt traillopp alltså. Personligen känns det extra bra att komma till Sundsvall, arrangörsklubben Sundsvalls OK har en speciell plats i mitt hjärta. Det var där jag fick chans att utvecklas som orienterare och jag har fina minnen från min tid i klubben. Årets upplägg blir ju rätt speciellt med ett skyrace dagen innan. Det har jag aldrig sprungit och det ska bli spännande med en 2-dagarstävling, framför allt med individuell start. Planen blir nog att inte maxa på lördagen, utan försöka spara kraften till söndagens lopp, säger Karin.

Främsta utmanare blir VM-klara Johanna Gelfgren (Team Gbg Trail) som var tvåa i årets första deltävling i Hoka Torekov-Båstad och som vann Ultra-Trail Snowdonia 50K i helgen. Andra starka namn är Karin Nilsson (Team Bergspring by Salomon) som är tvåa i totalen, Petra Kindlund (Runacademy IF) som var tvåa på Kolmårdstrailen. Nu gör även Johanna Bygdell (Öbacka LK) entré i årets tour.

Från Varvet till Trail
På herrsidan kommer Anders Fox (Spårvägen) var fyra i Hoka Torekov-Båstad, Tristan Kipfer (Team Oderborn) som ligger femma totalt, Mårten Boström (Salomon Finland) som vunnit Sundsvall Trail de två senaste åren och Hector Haines (Merrell) som var trea ifjol. Men den kanske allra mest intressanta starten gör Martin Nilsson från Team Norrland fueled by Umara. Löpartalangen från Karlshamn var fin 9:a på Göteborgsvarvet förra helgen på tiden 67:58. Martin kommer att göra en satsning på TRS Trailtour i år, det här blir hans första deltävling.
– Det blir spännande med Nolby Sky Race, ett motbackelopp med intervallstart är inget som ingår i min vanliga repertoar, så jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Jag får hoppas på god dagsform, köra på känsla och lita på min kapacitet. Förhoppningsvis startar jag inte först av alla, utan kanske får ett par ryggar att jaga ikapp! Sedan söndagens långa lopp på Lörudden: Jag vet att det är fantastiskt vackert där ute, och tror att det kommer bli en riktigt fin bana som jag också ska försöka att njuta av. Blir det en varm dag är det viktigt att vara ordentligt uppvätskad inför, och ta mig tid att stanna vid varje vätskestation. Jag hoppas att min form håller i sig, sedan vet jag inte alls hur de andra i startfältet ligger till. Jag tänker i alla fall försöka hänga med i täten, och inte släppa iväg någon i första taget, säger Martin.

– Det känns också extra kul att springa som en del av ett team, och ha något mer att kämpa för! Team Norrland - Fueled by Umara går in i touren på hemmaplan, med höga förväntningar. Vi är ett bra gäng med en spännande blandning av olika bakgrund och ålder på löparna, som hoppas sätta lite färg på det annars sydsvenskt dominerade startfältet på några av tourens tävlingar i år, fortsätter Martin.

Team Norrland gör entré
Ja, Team Norrland Fueled by Umara ger sig nu in i leken i trailtouren. Hittills är det bara Zara Lundgren som har tävlat i touren i år, hon var 15:de i Båstad. Nu ansluter fler, förutom Martin Nilsson, kommer Oskar de Vahl, Klara Yngvesson och Ylva Sandström till start. Samt kanske David Holmberg som även är tävlingsledare för minitouren.
– Jag får se om jag hinner springa, men det är ambitionen. Det ser bra ut för teamet, alla är peppade och tycker att det är roligt att ha ett gemensamt mål. Vi har värmt upp med att springa några lokala lopp tilllsammans. Planen är att vi ska springa loppen här uppe i norr, plus några söderut – inklusive finalen i Åhus Trail Run, säger David.

– Man måste vara offensiv även i backloppet för att kunna vinna minitouren. Bonussekunder delas ut till de 10 bästa, 60 sek till vinnaren, och det innebär att det går att förlora tid som kan tvinga dig till en för hård start i söndagens 24 km långa traillopp. Det är en bana med varierande karaktär, det gäller att utnyttja sina styrkor där man kan. Första halvan är mycket teknisk, bland annat med obanade delar där det finns möjligheter att gå ifrån, medan andra halvan är mer lättlöpt, fortsätter David.

Team Norrland 2023

Utvalda nyheter

Spännande svenska traillopp

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

En lugn runda på 8 km hemmavid för att knyta ihop träningsveckan. Nu väntar en vecka med bara nåt lugnt distanspass, sen laddar vi för Stockholm Marathon 👍🏻.#ifkskövdefik #garmin #garminfenix6xpro #strava  #ultravasan90 #vasaloppet #stockholm_42195 #trailvarvet #jönköpingmarathon #ensvenskklassiker #vasaloppstrippeln #trailrunning #trailrunningsweden #billingenskovde #salmingrunning #nononsenserunning #billingen #salomonrunning #iamspecialized #saucony
21 km Inline skate.
Avslutar en fantastiskt rolig helg, med lite pulshöjande aktivitet.
❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️♥️❤️♥️❤️♥️❤️
Vill slå ett slag för :  Silver Lake camp i Bengtsfors. Otroligt vänliga och härliga människor som driver detta ställe. 
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #speedandpowersweden #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #swim #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #karlstad #meridasweden
Vilken härlig dag!

Återkommer strax med mer info och bilder både på Instagram och blogg

Kramar till er alla som var med och gjorde dagen fantastiskt rolig!

#swimrun #blötabjörnen #teamfillingeultra #swimming #swimmer #swim #terränglöpning #openwater #running #swimbikerun #tri #löpning #trail #trailrunning #trailrunningsweden #haderittan #visitöstergötland #roxen
Högbo Trail Arena är för dig som gillar att uppleva naturen till fots. Milslånga spår i varierande terräng bäddar för såväl vandring, trailrunning, orientering och terränglöpning. Snöra på dig springskorna och bli ett med naturen! 🏃‍♂️👟
.
.
.
#högbotrail #trailrunning #trailrunninglife #trailrunningviews #trailrunningsweden #hike #hiking #hikingsweden#HögboBrukshotell #högbobruk #visitsandviken #högbo #gävle
På måndag ses vi vid Kastenhofs pendelparkering (den som ligger vid busshållplatsen) kl 18:45 för att samåka upp till Blomsholm (adress: Gamla Härskogsvägen 2). Är ni redan fler i bilen kan ni åka direkt till Blomsholm!

Sen blir det som vanligt ca 1 h löpning i olika tempogrupper på finfina stigar! Hoppas vi ses!

#trailrunning #trailrunningsweden #trailrunninggirls #lerum
Ramslöksfält och tuff kupering🌿. En bildhälsning från @gustafpilfalk som idag genomförde Billingen Trail Marathon. Totalt 45 km och ca 900 höjdmeter. #billingentrailmarathon #trailrunningsweden
📣 NYTT AVSNITT! 🌲Vad är traillöpning och varför ska man egentligen springa på stigar i skogen? Vilken utrustning behöver man? Hur långt klarar man att springa som nybörjare? Hur tränar man inför traillopp och hur kan man anpassa sin träning efter stigande ålder? Luta dig tillbaka och njut av massvis med inspiration och kunskap om traillöpning med experterna Elisabeth Hansson och Gunilla Kidmark från Trailrunning Sweden, som är Sveriges största sajt om traillöpning.
 
Finns där poddar finns 🎧 Tack för att du lyssnar! 😍

#maratonpodden #träning #traillöpning #traillöpning #trailrunningsweden #trailrunningswe
Trailspecial i @maratonpodden . @elihansson och inspiratören @gunillakidmark gästar @maratonpetra och snackar traillöpning, träning, lopp och äventyr. Länk i profilen👆. #trailrunningsweden #maratonpodden @paradisetsthlm @torekovbastad @idrefjallmara
🩵🌸Jag älskar traillöpning!🌸🦋🍀
Lyssna på senaste avsnittet från maratonpodden , länk i min bio.👆🏻

🩵 elihansson och jag har pratat om traillöpning, träning, utrustning och varför det är så fantastiskt att springa traillopp med maratonpetra .🥳🥳Jag hoppas hoppas att det inspirerar en massa erfarna löpare och, kanske allra mest, newbie-löpare att sticka ut på stigarna och uppleva äventyr! Skogen är underbar just nu och erbjuder helt andra känslor och dofter än stadslöpningen.😍🍀🦋🌸

🦋Ett alldeles utmärkt och roligt sätt att upptäcka nya stigar och nya områden i härlig gemenskap är att springa lopp. Vi pratar om trailrunningswe ’s tre fina traillopp:

torekovbastad 23/3 2024, 21 km 🍀

idrefjallmara 26/8 2023, 12 km, 28 km, 45 km ⛰️

och det nya arrangemanget i Stockholm till hösten

paradisetsthlm 26/9 2023, 26 km ljuvlig löpning i naturreservatet Paradiset. Det ska bli jättekul att springa, ett helt okänt område för mig!🤩

🩵Är du nyfiken på traillöpning men inte riktigt vågar ge dig ut ensam i skogen eller vill ha förslag på fina rundor är du varmt välkommen att hänga med våra löpgrupper. trailrunningswe har löpgrupper på ett tiotal platser i landet och min grupp här i Göteborg/Härryda har drygt 70 löpare fördelat på två dagar och olika fartgrupper. Vill du prova? Skicka pm så får du följa med oss och prova, vi har två veckor kvar av vårterminen.

🩵Jag älskar traillöpning! Du med?🙋‍♀️🙋‍♂️
johannagelfgren är taggad på sundsvalltrail och Sundsvall minitour som går av stapeln i helgen. I går rekade hon söndagens bana👇🏻

”Jag ser fram emot att få en ordentlig genomkörare i helgen. Banan är mestadels helt obanad så det ska bli spännande att se hur snabbt det kommer gå att springa. Sundsvall är ett av mina favoritställen att springa på så det ska bli riktigt kul, och jobbigt!”

#trstrailtour #trailrunningsweden #trailrunning #sundsvalltrail #stiglöpning

📷 davidmiller.photography
26 km i det här.😍 #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #enervit

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

X
X