Emilia Brangefält 5:a i Trail-VM

I dagens VM-lopp över 45 km imponerade Emilia Brangefält stort med en femteplats. Emelie Forsberg blev 8:a och Petter Engdahl var bäste svensk på 13:de plats. Emilia Brangefält var 3:a...

I dagens VM-lopp över 45 km imponerade Emilia Brangefält stort med en femteplats. Emelie Forsberg blev 8:a och Petter Engdahl var bnäste svensk på 13:de plats.

Emilia Brangefält var 3:a på VM ifjol, nu gjorde hon ännu ett fint mästerskapslopp.
- Jag är jättenöjd, det var mycket hårdare konkurrens idag. Det var tufft, jag väggade i den sista klättringen, det var tur att nedförslöpan mot mål kom där den gjorde, säger Emilia som under loppet faktiskt hade vittring på bronsplatsen.

Emelie Forsberg svarade i sin comeback på internationell nivå, för ett riktigt topplopp. Hon infriade sin målsättning av bli topp 10 med en 8:de plats.
- Det här var fantastiskt, jag är väldigt nöjd med mitt lopp och att jag höll min plan att springa behärskat i början, säger Emelie som plockade placeringar kontinuerligt.

I lagtävlingen, där även Johanna Gelfgren på 23:de plats räknas in, slutade de svenska damerna på en stark men ändå lite snöplig 4:e plats.

Petter Engdahl hade inte sin bästa dag, men svarade ändå för en god insats.
- Jag hade bra energi, men benen var helt döda. Så jag fick fokusera om och genomföra efter de förutsättningar jag hade idag. Det var en fantastiskt fin - och helt brutal - bana, bland de tuffaste lopp jag har sprungit, säger han.

53. Linus Hultegård 5.02.55

172 herrar och 154 damer startade i loppet. Mot slutet av tävlingen fick den avbrytas på grund av regn och dåligt väder uppe i bergen. Cirka 50 löpare fick avsluta sitt lopp vid en toppstation. Inga svenskar berördes, de var i mål sedan länge.

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Säsongen för laget började på vackra #kolmårdstrailen där fyra löpare kom till start. Vi fick till en riktigt bra tävling och trodde länge på två pallplatser och drygt 1300 poäng i #outnorthtrailtour.

Tyvärr hade två av fyra löpare helt oberoende av varandra sprungit fel i en obevakad korsning utan avspärrning (och många andra med oss) - och där man kom in på banan igen utan att naturligt märka att man lämnat den. Vetskapen gick upp efter loppet, väldigt tråkigt men förhoppningsvis nya tag på #bluemountaintrail

#teamnorrlandfueledbyumara #trailrunningsweden #traillöpning

...

21 1

Årets ambassadör i Båstad 2023🥇 ja, tillsammans med han som trivs bäst bakom kameran så klart davidanderssson ❤️ #torekovbåstad #trailrunningsweden #båstad visitbastad ...

111 31
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 6762970920407058.

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.