Starka svenska trupper till EM och junior-VM i skyrunning

Med Trail-VM nyligen avklarat, är nu trupperna till två mästerskap i skyrunning uttagna. I mitten av juli avgörs EM i skyrunning i Montenegro. I början av augusti väntar sedan...

Med Trail-VM nyligen avklarat, är nu trupperna till två mästerskap i skyrunning uttagna. I mitten av juli avgörs EM i skyrunning i Montenegro. I början av augusti väntar sedan junior- och U23-VM i Italien.
Tre discipliner står på programmet när EM avgörs i Montenegros nationalpark Prokletije: vertikal, sky och skyultra. Uttagningsansvarige Hector Haines har satt ihop ett starkt lag, där samtliga löpare har gjort fina insatser i Trailrunning Sweden Trailtour under våren.
En av dem är Martin Nilsson som har vunnit två av de senaste deltävlingarna i Trailrunning Sweden Trailtour.
- Det känns helt otroligt att bli uttagen till EM! Jag hade nyligen gett upp mina ungdomsdrömmar om att någon gång representera ett landslag. Men ibland är det tydligen så att drömmar slår in först när man har vågat släppa dem! Det känns nervöst att springa ett internationellt mästerskap för första gången, men det kommer också att bli ett fantastiskt äventyr. Det känns tryggt att åka ner med ett bra gäng, de flesta av oss är ganska nya på just Skyrunning, så vi slår alla lite ur underläge, och har möjlighet att överraska. Jag ska göra mitt bästa för att komma dit väl förberedd, det kommer nog att bli några extraturer till fjällen på lediga helger framöver, säger Martin som bor i Östersund.
Louise Jernberg (bilden ovan) vann minitouren i Sundsvall.
- Jag är väldigt glad över möjligheten att få delta i EM i Skyrunning. Min målsättning är att göra mitt allra bästa och jag kommer att förbereda mig så bra jag kan inför tävlingarna. Jag planerar att utöka mängden backträning och löpning i obanad terräng samt på tekniska stigar, säger hon.
Det svenska laget till EM, 14-16 juli
Louise Jernberg
Karin Nilsson
Karin Spjuth
Anders Fox
Jonatan Fridolfsson
Martin Nilsson
Några veckor senare är det dags för juniorer och U23-löpare att ge sig in i ett mästerskap. För dem väntar VM i Abruzzo i Italien. Ett av de starka namnen i den svenska truppen är Erika Åkesson, som har tagit två delsegrar i Trailrunning Sweden Trailtour under våren.
- Det ska bli väldigt kul, en upplevelse för livet. Extra kul är det att syrran Lisa ska med, att hon också börjat skola om från orientering till traillöpning. Min målsättning är samma som alltid, och det är att ”bara ha kul”. Jag är nervös för hur kroppen kommer att svara på högre höjd, men kommer att ta med det som en lärdom för kommande lopp, säger Erika.

Det svenska laget till Ungdoms- och U23-VM, 4-6 augusti

Erika Åkesson
Lisa Åkesson
Meija Peterson

Benjamin Claesson
Linus Wedin
Max Österberg

Coach: Per Ersborg

Martin Nilsson på Nolby Skyrace i Sundsvall

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Banan är redo - imorgon kör vi Borgarloppet 2024! Efteranmälan på plats senast 1 timme innan start. borgarloppet.se #borgarloppet #dellensjöarna #trailrunning #trailrunningsweden #vandring

Banan är redo - imorgon kör vi Borgarloppet 2024! Efteranmälan på plats senast 1 timme innan start. borgarloppet.se #borgarloppet #dellensjöarna #trailrunning #trailrunningsweden #vandring ...

14 0
Säsongen för laget började på vackra #kolmårdstrailen där fyra löpare kom till start. Vi fick till en riktigt bra tävling och trodde länge på två pallplatser och drygt 1300 poäng i #outnorthtrailtour. 

Tyvärr hade två av fyra löpare helt oberoende av varandra sprungit fel i en obevakad korsning utan avspärrning (och många andra med oss) - och där man kom in på banan igen utan att naturligt märka att man lämnat den. Vetskapen gick upp efter loppet, väldigt tråkigt men förhoppningsvis nya tag på #bluemountaintrail 

#teamnorrlandfueledbyumara #trailrunningsweden #traillöpning

Säsongen för laget började på vackra #kolmårdstrailen där fyra löpare kom till start. Vi fick till en riktigt bra tävling och trodde länge på två pallplatser och drygt 1300 poäng i #outnorthtrailtour.

Tyvärr hade två av fyra löpare helt oberoende av varandra sprungit fel i en obevakad korsning utan avspärrning (och många andra med oss) - och där man kom in på banan igen utan att naturligt märka att man lämnat den. Vetskapen gick upp efter loppet, väldigt tråkigt men förhoppningsvis nya tag på #bluemountaintrail

#teamnorrlandfueledbyumara #trailrunningsweden #traillöpning
...

26 1
Årets ambassadör i Båstad 2023🥇 ja, tillsammans med han som trivs bäst bakom kameran så klart davidanderssson ❤️ #torekovbåstad #trailrunningsweden #båstad visitbastad

Årets ambassadör i Båstad 2023🥇 ja, tillsammans med han som trivs bäst bakom kameran så klart davidanderssson ❤️ #torekovbåstad #trailrunningsweden #båstad visitbastad ...

119 34

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X