Så här tycker USWE Test Crew om de nya kläderna

Suveränt helt enkelt och Skön passform! Så tycker två av löparna i USWE Test Crew som har testat USWEs nya klädkollektion.

I samarbete med USWE

"Suveränt helt enkelt" och "Skön passform!" Så tycker två av löparna i USWE Test Crew som har testat USWEs nya klädkollektion. Hälften av testteamet har kört trailrunning, medan det andra gänget har fokuserat på fastpacking och pendellöpning.

Blir du själv sugen på att testa kläderna? Håll utkik efter vår tävling på Instagram @trailrunningswe

Johans tankar

Kläderna
Älskar linnet, att det är lite bredare över axlarna så att man ej får skav när man kombinerar den med löparväst. Storleken var bra, materialet extremt lätt och tunt. Suveränt helt enkelt! Ser fram emot en långärmad i samma material. Finns för dåligt med tunna, välventilerade långärmade ute på marknaden. Shortsen likaså, bra stretch och skönt material, även om jag är en splitshorts snubbe. Calvsen var något stora nedtill, ner mot underbenet.

Kläderna är true to size, sitter bra och känns kvalitetsmässigt väldigt bra. Kul detaljer med lite "emojis" här och var. Jag är petig med kläder men dessa kan jag verkligen rekommendera till andra och betala för själv!

Löparvästen
Om man får vara petig så är det enda jag saknar på västen en ficka framtill som inte går hela vägen ut på armhålorna. Då man oftast vill ha mobilen med sig och när den åker hela vägen ned så kan den upplevas lite klumpig. Fick lite skav under armen från västen, där själva resårdelen fäster mot främre västen. Men jag har ganska tight armpendling, samt att detta var när jag sprang långpass på asfalt där rörelserna är väldigt likvärdiga passet igenom. I övrigt sitter allt kanon!

Annelie anser


Kläderna

Sköna plagg, framför allt shortsen som är svala och sitter skönt runt midjan. De är luftiga och sköna. De tekniska detaljerna är överlag bra. Jag gillar även fickorna där energi ryms. Det enda jag saknar i shortsen är en ficka stor nog att rymma min mobil.

Kläderna är mycket enkla att tvätta.

Löparvästen
Jag tyckte att den skavde lite först, men sista löppasset spände jag den lite mer i sidorna och då blev det bättre.

Märtha menar

Kläderna
Det här är hög kvalitet, mycket sköna och luftiga kläder. Man märker att det har lagts tid på passform och ventilation. Samt att färgvalen är väldigt snygga ihop. Linnet har väldigt bra passform. En favorit bland träningslinnen. I shortsen har man lyckats bra med ventilationen, de är luftiga och sköna. De tekniska detaljerna är mycket bra. Calves är lite stora för att vara storlek S, samt att jag skulle föredra ett lite tjockare material för maximal stabilitet. Sleeves är också lite stora för att storlek S, annars skönt material för armarna. Materialet förändras inte under tvätt och färgen håller sig.

Löparvästen
Jag har använt USWEs löparvästar under lång tid och jag skulle säga att detta är min favorit. Den sitter väldigt skönt mot kroppen med bra passform och samtidigt inte för tajt och luftig. Däremot kliar materialet från västen på axlarna om man springer med linne (det skaver lite). Skulle föreslå ett mjukare material där. Mycket bra fickor.

Niclas tycker

Kläderna
Överlag är jag väldigt nöjd med kläderna. Bra ventilering, inga skavsår eller sådana problem. Fickorna på shortsen hade gärna fått vara lite djupare så saker fått plats på ett säkrare sätt. Mycket enkelt att tvätta kläderna.

Löparvästen
Bra passform, okej förvaring på framsidan och tillräckligt för även lite längre turer på baksidan. Lite för många remmar som var svåra att gömma undan och flängde runt irriterande mycket. Vattenflaskorna hade gärna fått ha en större öppning och sugrören vara längre.

Oskars åsikt

Kläderna
Kläderna sticker inte ut på samma sätt som västen. Strumporna är sköna. Shortsen var av typen där det krävs att man har något under, jag ser inte poängen med "överdragshorts". Calves och sleeves brukar jag inte använda så mycket.

Löparvästen
Löparvästen är den produkt som sticker ut och den jag har använt mest. Utan att ha provsprungit västen fick den följa med till Wales och loppet Snowdonia by UTMB, där den överträffade förväntningarna. Bland alla löparvästar jag testat genom åren är den en solklar favorit. Åtkomliga fickor, smidig lösning för stavarna och bra passform. Om man ska säga något negativt så var det att spännet över bröstet började gnissla en aning efter ett antal timmar. Löparvästen sitter bra på kroppen oavsett hastighet och terräng. Det är en väst som har allt som jag önskar för ett långt lopp, där den obligatoriska utrustningen både får plats och är lättåtkomlig utan att man behöver ta av sig västen. Det är uppenbart att den är designad av någon med erfarenhet och känsla för de längre loppen.

Karin tänker

Kläderna
Bra funktionsmaterial, alltså själva tyget i kläderna är bra och ventilerande. Misstänker att jag har fel storlek, allt kändes lite för stort. Sleevesen åkte ned, shortsen lite pösiga och linnet bra, men lite stort det med. Alltså säkert bra, men jag hade nog behövt XS i det mesta här!

Löparvästen
Jag använder typ aldrig löparväst, men har börjat göra det nu för att träna inför sky och fjällmaraton. Den var lätt och skön. bra med liten visselpipa på västen så slipper man fixa sånt inför fjällmaraton.

Cecilias syn

Kläderna
Snygga, lagom feminina/tuffa (gillar att shortsen inte är fööör korta eller tröjan för tight), ser proffsiga ut, är lätta och i bra kvalitet. Tröjan är något kortare än jag är van vid. Jag visar magen när jag sträcker upp händerna. Men den är skön, luftig och lagom stor under armarna. Shortsen är fantastiska! Har haft flera sådana varianter i andra märken och inga har suttit lika bra! Dessutom är de snygga. Sprang i dem 12 timmar i sträck på ett backyardlopp. Bra ficka har de också. Har tvättat både shorts, tröja och strumpor i 60 grader, det funkade fint.

Jag är mycket nöjd! Har dock inte hunnit använda calves och sleeves särskilt mycket då det varit för varmt. Upplevde sleeves något för tighta jämfört med calves som var mer lagom i storlek.

Löparyggsäcken
Väskan sitter otroligt bekvämt och svajar inte runt. Den är lätt och hållbar med lagom många fack som är lätta att komma åt. Skulle möjlighen kunna finnas några mindre hakar i tråd/plast som man kan fästa ett snöre/spännband i, om man vill t ex sätta en tröja eller jacka utanpå väskan. Smidiga detaljer på väskan. Blixtlås, storleken på olika fack och deras placering känns genomtänkt. Jag har en annan äldre variant av liknande USWE-ryggsäck sedan tidigare, och denna är ju betydligt lättare. Trots det känns den fortfarande tillräckligt stabil och hållbar. Jag har åkt med en den äldre ryggsäcken på skridskoisar, och då saknade jag ett lämpligt fäste för en karbinhake på axelremmarna. En extra hake högre upp skulle hjälpt och denna ryggsäck ser likadan ut i den bemärkelsen. Jag ser fram emot att använda ryggsäcken mer på längre turer under semestern.

 

 

Anton tycker

Kläderna
Snygga matchande kläder. Bra funktioner även om combo-varianten inte är optimalt för egen del som föredrar enkla shorts. Upplevde god ventilation, kände mig inte begränsad i löpningen och det var skön passform och kvalitet.

Har alltid lite svårt för tight material mot huden som combo shortsen erbjuder. Men vid löpning i kallare temperaturer samt under natt, var det otroligt skönt att ha. Under dagtid rullade jag upp innerbyxan så det luftade lite mer. Tröjan satt otroligt skönt passformsmässigt och ventilerade otroligt bra. Definitivt en favorittröja!

Det jag reagerade på mest var en eventuell innerlinning av antiglid-material på arm sleeves. I helhet satt de bra men när man exempelvis tar av sig ryggsäck eller drar emot har de en tendens att glida ned enkelt. Har testat varianter med en gummilinning på insidan som motverkar just detta.

I helhet en väldigt trevlig upplevelse att testa denna kollektionen. Personligen har jag svårt med plagg som sitter för tight mot kroppen, men vid rätta förhållanden eller för den med sån preferens kommer denna kollektionen vara perfekt. Vissa favoritplagg som tröjan har varit med i majoriteten av mina pass samt även 3 tävlingstillfällen.

Löparvästen
Ryggsäcken har många inställningar för bra passform, även för mig som är mindre. Dock upplever jag att jag inte fick så mycket stöd av midjebanden, då jag korrigerade passformen mycket för att sitta skönt vid axlarna och ryggen för att undvika studsar när jag sprang med matlådor.

Ryggsäcken var otroligt bra kring de tekniska detaljerna. Vattentät och praktisk öppning för att rulla ihop eller fylla ut. Gott om fickor för energi och vätska, samt baksidan som har stora nätfickor för stavar och dylikt. En otroligt praktisk ryggsäck för vardagsrundor som sitter tight och skönt mot kroppen. Har gott om utrymme för ombyte och vätska/proviant samt lättillgängliga fickor. Kommer definitivt fortsatt användas vid transportlöpning till jobb samt 1-2 dagars turer ute på fjället. Hade önskat ytterligare möjlighet att spänna åt vid midjan för personer som har smalare passform.

Gustavs mening

Kläderna
Jag är mycket nöjd! De här kläderna jag skulle välja om jag vill upp på fjället och springa i några timmar. Strumporna och tröjan var helt perfekta. En bra avvägning mellan lätta, sköna, snygga och lät en springa fort i. Tröjan har även tålt skogen med att fastna i pinnar väldigt bra. Calves och sleeves kanske jag borde haft en mindre storlek i, för de blev inte så tighta men snygg design och ligger mest på mig att inte inse hur tight det skulle vara. Shortsen tyckte jag överlag var bra, särskilt i lägre tempon, men de kändes lite "klumpiga" när man höjde tempo. Tror kanske jag är van vid lättare och tightare byxor.

Sett till tekniska detaljer tycker jag att allt var nästan klockrent. På tröjan saknar jag någon liten mer design, tycker detaljen med texten på ryggen är grymt snygg men skulle velat ha något mer sånt. Som sagt innan är designen mycket bra på allt annat. Fickor och förvaring på väska + byxor var väldigt bra, särskilt om man ska springa riktigt långt och behöver mycket energi. Allt blev rent i tvätten, inget färgade av sig och inget krympte.

Löparyggsäcken
Väskan var väldigt bra när det gällde passform och att sitta fint mot ryggen. Dock upplevde jag att man behövde fylla den ganska mycket för att den skulle vara stabil och inte hoppa runt. Så bra för jobbpendling, men inte lika bra om man bara tog med ett par skor + lite vatten. Även den här väldigt bra så länge man fyller upp den ganska mycket. Helt optimal för pendellöpning till jobb eller liknande. Kan även tänka mig att den skulle passa bra om man vill ta en heldag löpandes och ha med mat mm. gillar jag att väskan har flera olika fack.

Stellan tycker

Kläderna
Riktigt snygga och allmänhet väldigt bra! Jag älskar T-shirten som var helt fantastisk. Strumporna är stora i storleken, för mig är det viktigt med tighta strumpor för långa pass. Även shortsen (främst tightsen under) är lite stora i storleken, något svårt att få dem att stanna uppe på höfterna. Det är svårt att få till en bra ficka för telefonen i shorts, det kräver mycket stretch.

Löparyggsäcken
Med lite träning fick jag till en bra passform. Remmarna är längre än vad behovet är. Elastiska band kan göra säcken studsig med packning över 15 kg. Vattensäcksficka borde varit placerad i säcken. Nu nära ryggen och påverkar hur nära man kommer säcken. Ryggsäcken blir väldigt bra för två dagars fasttracking på BAMM i sommar!

Lena anser

Kläderna
Jättesköna kläder, absorberar svett på ett bra sätt utan att lukta illa direkt. Tröjan var väldigt skön! Jag brukar normalt inte använda calves och sleeves, så använde dem bara en gång för att testa. Kändes ok, men jag föredrar att springa utan. Jag brukar inte heller använda comboshorts eftersom jag föredrar klassiska löparshorts men de var sköna. Designmässigt ger jag kläderna en ganska låg poäng. Combo shorts med ganska stora shorts, med röda cykelbyxor under är inte särskilt smickrande.

Löparyggsäcken
Ryggsäcken har många funktioner och är perfekt för hike, utflykter och snabba promenader/långsam jogg. Jag tyckte det var svårt att få den att sitta skönt när jag sprang. Jag tycker att den är för stor/oskön för att använda vid snabbare tempo, i vart fall fick inte jag till det på ett bra sätt.

 

Maria menar

Kläderna
Gillar kläderna jättemycket, snygga och välsittande. Tröja, sleeves och shortsen var supersköna! Fickan på shortsens sida, nere på benet, var perfekt. Fickorna längs midjan var väldigt "grunda" så inte så användbara i vardagslöpning, men kan tänka mig att de passar fint för gels? Strumporna var lite för "lösa" för min smak, perfekta som vardagsstrumpor men vid träning önskar jag mer åtsittande strumpor.

Blev stressigt med så få veckor, som var så varma, så det fanns inte riktigt tillfälle att prova sleeves och ryggsäck så många gånger. Men shortsen och sleevesen är favoriter som jag kommer använda mycket!

Löparyggsäcken
Materialet på axelremmarna (i hård, lite veckad mesh) skavde en del mot halsen. De utstickande mesh-fickorna på sidan av ryggsäcken skavde mot insidan på armbågarna - riktigt otrevligt och förtog mycket av upplevelsen. Testade bara ryggsäcken två gånger, den var rätt oanvändbar för mig som inte har någon vattenblåsa, vid längre löppendling vill jag alltid ha tillgång till vattenflaskor. Trist att de utåtpåsittande fickorna framtill inte ingick, saknade nu smart funktion där (framför allt vattenflaskor fram). Under denna korta testperiod hanns inget fastpackingäventyr med tyvärr, då hade det varit lättare att bedöma ryggsäckens alla funktioner. Den ser välgjord ut.

 

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

⭐️Nu är vi lite extra stolta!! ⭐️
•
2023 samlade EB-loppet med hjälp av alla er fantastiska välgörare in 185000kr till forskning - STORT TACK!! Efter dialog med vännerna i Debra Österrike kring aktuella studier som pågår så valde vi att för tredje året i rad att skänka pengarna till ”Leon 1” - läs gärna mer på vår hemsida. Totalt sett har vi då med er hjälp finansierat så mycket som 1/3 av hela projektet, visst är det häftigt?!
•
”DEBRA Austria, Prof. Carlos Leon, and his team are grateful for your contribution. It is exceptional how much funds you raised for EB research. What you achieved in providing almost EUR 50.000 for a research project is incredible.”
•
#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning #debraaustria #debrainternational

⭐️Nu är vi lite extra stolta!! ⭐️

2023 samlade EB-loppet med hjälp av alla er fantastiska välgörare in 185000kr till forskning - STORT TACK!! Efter dialog med vännerna i Debra Österrike kring aktuella studier som pågår så valde vi att för tredje året i rad att skänka pengarna till ”Leon 1” - läs gärna mer på vår hemsida. Totalt sett har vi då med er hjälp finansierat så mycket som 1/3 av hela projektet, visst är det häftigt?!

”DEBRA Austria, Prof. Carlos Leon, and his team are grateful for your contribution. It is exceptional how much funds you raised for EB research. What you achieved in providing almost EUR 50.000 for a research project is incredible.”

#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning #debraaustria #debrainternational
...

4 1
⭐️Nu är vi lite extra stolta!! ⭐️
•
2023 samlade EB-loppet med hjälp av alla er fantastiska välgörare in 185000kr till forskning - STORT TACK!! Efter dialog med vännerna i Debra Österrike kring aktuella studier som pågår så valde vi att för tredje året i rad att skänka pengarna till ”Leon 1” - läs gärna mer på vår hemsida. Totalt sett har vi då med er hjälp finansierat så mycket som 1/3 av hela projektet, visst är det häftigt?!
•
”DEBRA Austria, Prof. Carlos Leon, and his team are grateful for your contribution. It is exceptional how much funds you raised for EB research. What you achieved in providing almost EUR 50.000 for a research project is incredible.”
•
#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning #debraaustria #debrainternational

⭐️Nu är vi lite extra stolta!! ⭐️

2023 samlade EB-loppet med hjälp av alla er fantastiska välgörare in 185000kr till forskning - STORT TACK!! Efter dialog med vännerna i Debra Österrike kring aktuella studier som pågår så valde vi att för tredje året i rad att skänka pengarna till ”Leon 1” - läs gärna mer på vår hemsida. Totalt sett har vi då med er hjälp finansierat så mycket som 1/3 av hela projektet, visst är det häftigt?!

”DEBRA Austria, Prof. Carlos Leon, and his team are grateful for your contribution. It is exceptional how much funds you raised for EB research. What you achieved in providing almost EUR 50.000 for a research project is incredible.”

#Ebloppet #run4ebsweden #cureeb #healeb #fighteb #stopeb #epidermolysisbullosa #butterfly #butterflychildren #fjärilshud #fjärilsbarn #välgörenhet #välgörenhetslopp #partille #göteborg #öjersjö #kåsjön #älskalöpning #trail #trailrunning #springigbg #löparglädje #trailrunningsweden #löpning #debraaustria #debrainternational
...

11 1
Nu har det äntligen lossnat ordentligt för mig. Efter alla turer under vintern och våren där tålamodet prövats ordentligt funkar kroppen igen. Det är sådan frihet att återigen kunna pyssla på ordentligt med min bästa hobby. Lyhörd tänker jag dock fortsätta vara och idag vilar jag sura ben efter backträningen igår. Känns konstigt att säga det här men jag ser fram emot måndag och att kunna ta nya tag imorgon. 
Nån fler som vilar idag eller har ni Runday?

’
’
#vilafrånlöpning #återhämtning #recovery #löpning #jagärlöpare #jagspringer #löpare #runner #runners #instarunners #runningman #runninginspiration #runningmotivation #runningmakesmehappy #runningismytherapy #runhappy #trailrunning #trailrunningsweden

Nu har det äntligen lossnat ordentligt för mig. Efter alla turer under vintern och våren där tålamodet prövats ordentligt funkar kroppen igen. Det är sådan frihet att återigen kunna pyssla på ordentligt med min bästa hobby. Lyhörd tänker jag dock fortsätta vara och idag vilar jag sura ben efter backträningen igår. Känns konstigt att säga det här men jag ser fram emot måndag och att kunna ta nya tag imorgon.
Nån fler som vilar idag eller har ni Runday?



#vilafrånlöpning #återhämtning #recovery #löpning #jagärlöpare #jagspringer #löpare #runner #runners #instarunners #runningman #runninginspiration #runningmotivation #runningmakesmehappy #runningismytherapy #runhappy #trailrunning #trailrunningsweden
...

0 18

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X