Härnö Trail lockar trailtourtoppen

Nu tar Trailrunning Sweden Trailtour för avslutningen av säsongen 2023. Tre lopp tre helger i rad väntar innan det är dags för finalen i Åhus. Nu visar det sig...

Nu tar Trailrunning Sweden Trailtour sats för avslutningen av säsongen 2023. Tre lopp tre helger i rad väntar innan det är dags för finalen i Åhus. Nu visar det sig vilka som har en höstform att plocka fram. Närmast väntar Härnö Trail med 21 km på vackra Härnön utanför Härnösand. 

Karin Spjuth, IKHP Running Team, ligger tvåa i TRS Trailtour, men är bara ynka 2 poäng efter Karin Nilsson, Team Bergspring by Salomon. Nu tar Spjuth chansen att gå om och skaffa sig ett övertag inför avgörandet av touren.
- Jag har inte sprungit Härnö Trail tidigare, men jag har läst om det, hört om det och sneglat på det. Så jag slängde in en anmälan i söndags. Tänker att det är lika bra att ta chansen att springa det när jag har möjlighet (även om det inte är nästgårds direkt…). Jag är inställd på att Härnö Trail är rätt tekniskt, fysiskt utmanande och går i väldigt fin terräng, så jag ser verkligen fram emot det. Om det passar mig eller inte återstår att se, men jag har varit i riktigt bra form hela hösten så jag hoppas att den håller i sig… Efter det här loppet blir det en liten paus. När Rya Åsar arrangeras är jag på träningsläger (i padel), så John Bauer Trail Run blir mitt nästa lopp innan finalen i Åhus, säger Karin Spjuth (bilden).

Johanna Gelfgren vann Härnö Trail ifjol och kommer till start även i år. Andra starka namn är Zara Lundgren, trea totalt i trailtouren, och Ylva Sandström - båda från Team Norrland fueled by Umara.

Fjolårsvinnaren på Härnö, Martin Nilsson, Team Norrland fueled by Umara, leder herrarnas trailtour med 43 poäng före Fredrik Bakkman. Främste utmanare i lördagens lopp ser Anders Fox, Spårvägen, ut att bli.
- Jag hoppas att kroppen ska hålla för de sista 2-3 loppen för säsongen nu i alla fall. Jag tänkte i helgen på Lidingöloppet att det där var för lättlöpt och snabbt för mig, nästa år blir det nog ännu mer fokus på trail och skyrunning för min del. Härnö Trail ska bli jättekul! De har fått till en riktigt fin, variationsrik och utmanande bana som passar mig bra. Jag försöker att ta en ganska lugn vecka träningsmässigt nu för att vara redo till helgen, sedan ska jag göra mitt bästa och hoppas att det räcker till ett bra resultat. Framför allt hoppas jag på att återfinna en bra känsla i löpningen, jag hoppas att jag kommer känna mig stark och nöjd med min prestation. Det känns också extra roligt att vi för första gången i år kommer att ha hela laget samlade på lördag, förhoppningsvis samlar vi ytterligare några viktiga poäng inför avgörandet av lagtävlingen, säger Martin (bilden).

Ja, för det är ju Team Norrland fueled by Umara som leder teamtävlingen, men bara med 40 poäng före Team Gbg Trail.

- Till 2023 har vi dragit om sträckningen av 21 km banan. Den nya sträckningen bjuder på många fler magiska vyer och toppar än tidigare för ännu större upplevelse. Ändringen innebär också att det blir en servicekontroll till på långa banan. Nu mäter banan 21,2 km och 945 höjdmeter, så det är nästan 100 fler höjdmeter som ska tas. "Sveriges trailigaste traillopp" blir nu ännu tuffare, men vackrare. Vi räknar med att de bästa löparna håller på runt 5-7 minuter längre än tidigare år. Banan är i jättebra skick och det är torrt på de allra flesta platser. Den bjuder ju på en riktigt tuff start, där deltagarna ska ta sig uppför slalombacken. Ofta har det redan här blivit en lucka som segrarna har lyckats hålla. Vi får se om så är fallet även i år, säger tävlingsledaren Marcus Strömsten.

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 6762970920407058.

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X