Möt loppen i Outnorth Trailtour - Blue Mountain TrailRun

Outnorth Trailtour 2024 består av 12 deltävlingar på olika platser i landet som bjuder på olika upplevelser. Vi tar en närmare titt på loppen och nu har turen kommit...

Outnorth Trailtour 2024 består av 11 deltävlingar på olika platser i landet som bjuder på olika upplevelser. Vi tar en närmare titt på loppen och nu har turen kommit till deltävling nr 4 – Blue Mountain TrailRun. Loppet är nykomling i trailtouren, och arrangeras för andra gången den 26 maj. Trailtourdistansen är 21 km med 527 höjdmeter. Tävlingsledaren Fredrik Backéus på TrailMakaren berättar om loppet.

Blue Mountain TrailRun har sitt tävlingscentrum i Ånnaboda uppe på Kilsbergens höjder väster om Örebro. Loppet går på slingriga stigar i Kilsbergens utmanande terräng även kallat Blue Mountains. Banan har det mesta en traillöpare kan önska sig, så som sjöar, tekniska stigar, vyer, höjdmeter, spångar, trolska skogar, och vacker natur. Till premiärloppet 2023 kom ett riktigt starkt starkfält med många bra löpare, blandat med sköna amatörer som ville ha en bra trailupplevelse, vilket de fick, säger Fredrik.

Banan börjar med att gå över skidbron och upp till Sånnabodahöjden (utsikten) och sedan 1,5 km på delar av MTB-leden för att sedan följa hela Bergslagsledens etapp Ånnaboda-Blankhult. Etappen är både kuperad, teknisk och naturskön och passerar bland annat de mysiga skogssjöarna Norra Ånnabodasjön, Göljan och Stora Dammsjön. Löparna får också ta sig an backen upp till Kilsbergsstugan vid Tomasboda. Vid Blankhult väntar den första energistationen (10 km). Därefter kommer ni att följa en MTB-led med sköna slingriga och böljande skogsstigar ner mot Blackstahyttan. Innan själva Blackstahyttan, viker banan av på skogsstigar som leder genom naturreservatet Lövbrickan, där den andra energistation dyker upp. Sen fortsätter banan på en fin MTB-led och över Göljebäcken. 1 km senare är det dags för backen med stort B. Den leder upp mot Sånnabodahöjden (266 m ö.h) där du belönas med en vidsträckt utsikt över Närkeslätten. Sen är det bara ca 300 m kvar till målet vid First Camp Ånnaboda.

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Två veckor kvar till årets första- och kanske enda? tävling. Laddar upp med ett trist och tungt långpass, verkar vara standard i min uppladdning inför race. Allt i sin ordning dvs. Blir ändå lite festligt med nummerlapp på bröstet igen💃
-
-
#running #ukapain #trailrunning #jagspringer #trailrunningsweden #irun #runspiration #salomonrunning

Två veckor kvar till årets första- och kanske enda? tävling. Laddar upp med ett trist och tungt långpass, verkar vara standard i min uppladdning inför race. Allt i sin ordning dvs. Blir ändå lite festligt med nummerlapp på bröstet igen💃
-
-
#running #ukapain #trailrunning #jagspringer #trailrunningsweden #irun #runspiration #salomonrunning
...

0 7

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X