Kan Ida Robsahm försvara segern?

För ett år sedan vann norskan Ida Robsahm Hoka Torekov-Båstad. Då var hon ganska okänd och utan direkta meriter i löpning. Nu kommer hon tillbaka, med en VM-start och...

För ett år sedan vann norskan Ida Robsahm Hoka Torekov-Båstad. Då var hon ganska okänd och utan direkta meriter i löpning. Nu kommer hon tillbaka, med en VM-start och flera fina placeringar i stora lopp i bagaget.

– Jag glädjer mig verkligen till att komma ner till Båstad och springa barmark! Det har varit en lång vinter med mycket snö här i Oslo, så det ska bli fantastiskt att komma ner till stigar utan snö och halka, säger Ida som tillsammans med de andra i det norska Hokateamet har kört sina intervaller på löparbanan i gångarna under Bislett stadion för att komma undan snön.

– I inledningen av vintern fick jag träna alternativt på grund av knäproblem, jag hade tävlat för mycket på kort tid under hösten. Men den sista månaden har det gått bra.

2023 var Idas första säsong som löpare efter att ha satsat på skidalpinism.
– När det gick så bra i Hoka Torekov-Båstad, så ledde det till en satsning på traillöpning. Jag sprang VM-testerna och blev uttagen till 45 km distansen på Trail-VM i Österrike. Väl där gick det kasst, jag hade inte sprungit så långt tidigare. Men det var riktigt kul att få starta med de bästa, det gjorde mig mer motiverad.

– Senare under året sprang jag Golden Trail Series i Italien och det gick bättre än VM. De lite längre loppen ger erfarenheter, som att det är viktigt att stanna på vätskestationerna och få i sig energi. Jag har fått uppleva enormt mycket den här säsongen.

Under säsongen 2024 står ett antal Golden Trail Series-lopp i kalendern, bland andra Marathon du Mont-Blanc och Zegama. Min bästa distans är lopp under 30 km och med cirka 1 500 höjdmeter.

Ida startar upp även den här säsongen med Hoka Torekov-Båstad.
– Startfältet är mycket starkt, det blir kul men hårt. Jag behöver vara med från början om jag ska ha en chans. Det här är säsongsstarten, det ska vara kul. Och det är härligt att få på nummerlappen och få nerver.

Hon ser några nyckelpartier på banan.
– Det gäller att kunna gå snabbt i starten men inte dra på sig mjölksyra. Mittenpartiet är en nyckel, det är mest tekniskt där och det går att både spara och tappa tid. Min styrka är att jag är snabb i lättlöpt terräng, jag vill utveckla mig och bli bättre i teknisk terräng också.

Ida avslutar med att höja ett varningens finger för teamkamraten Sylvia Nordskar.
– Sylvia är i väldigt bra form, det blir spännande att se hur det går för henne.

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Två veckor kvar till årets första- och kanske enda? tävling. Laddar upp med ett trist och tungt långpass, verkar vara standard i min uppladdning inför race. Allt i sin ordning dvs. Blir ändå lite festligt med nummerlapp på bröstet igen💃
-
-
#running #ukapain #trailrunning #jagspringer #trailrunningsweden #irun #runspiration #salomonrunning

Två veckor kvar till årets första- och kanske enda? tävling. Laddar upp med ett trist och tungt långpass, verkar vara standard i min uppladdning inför race. Allt i sin ordning dvs. Blir ändå lite festligt med nummerlapp på bröstet igen💃
-
-
#running #ukapain #trailrunning #jagspringer #trailrunningsweden #irun #runspiration #salomonrunning
...

0 4
12 km Trail Run.
En kylslagen tur. En pass,  med vissa bekymmer. Återigen en lösspringande hund , som gjorde mig riktigt skraj. Även hunden fick panik när vi möttes bakom ett snår. Allt gick bra som tur va. Men nästa gång kanske inte går lika bra 🤬.
🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #lauf #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #laufen  #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #mtb

12 km Trail Run.
En kylslagen tur. En pass, med vissa bekymmer. Återigen en lösspringande hund , som gjorde mig riktigt skraj. Även hunden fick panik när vi möttes bakom ett snår. Allt gick bra som tur va. Men nästa gång kanske inte går lika bra 🤬.
🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #lauf #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #laufen #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #mtb
...

311 31

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X