Tar det emot att sticka ut? Lura dig själv med Veckans Pass!

Ibland känns det extra motigt att ta sig ut, inte minst när det står intervaller på schemat. När vi vet att passet kommer att kräva något av oss, att...

Veckans Pass presenteras i samarbete med Craft Idre Fjällmaraton.

Ibland känns det extra motigt att ta sig ut, inte minst när det står intervaller på schemat. När vi vet att passet kommer att kräva något av oss, att vi behöver ta i och bli trötta, kan det mentala motståndet växa. Ursäkterna hopar sig: "Känns det inte lite skumt i halsen?", "Har jag ont i knät kanske?". Det här är fullt mänskligt. Men det finns sätt att lura sig själv.

Prova att tänka så här under passet:
1. "Jag sticker ut och joggar i alla fall" (=uppvärmningen gjord)
2. "Nu är jag ju igång så jag kan köra någon intervall i alla fall, kanske hälften av de planerade"
3. "Äh, jag kör några till"
4. "Självklart ska jag köra alla, jag vill ju bli bättre!"

Så där, passet genomfört! Och du kommer att vara extra nöjd eftersom du ju faktiskt genomförde allt enligt plan.
Oavsett om du har en sådan dag då du behöver lura dig själv, eller är motiverad och pepp på att sticka ut, så handlar Veckans Pass om intervaller i stege: 1-2-3-3-2-1 min. Vila halva tiden – alltså vila 30 sek efter 1 min intervaller, osv.

1, 2 och 3 minuter är ju olika långt och du ska kunna hålla högre fart under 1 min än under 3 min. Känn in vilka tempon du fixar, är du ovan så öppna lite lugnare och lär känna dina farter efterhand. Grundupplägget är 1-2-3-3-2-1 min, känner du att du vill utöka – så lägg på en halv eller hel serie till. Du som kör mer än en serie, ta en jogg på 5 minuter efter de första 1-2-3-3-2-1 min innan du fortsätter.

Börja med att värma upp med 15 min jogg, kör sedan några korta stegringslopp på ca 30 meter där du successivt ökar farten tills du är uppe i full fart. Det förbereder dig för att kunna hålla hög fart på intervallerna.

Jogga ner i minst 10 minuter efter att du är klar med intervallerna.

Bra jobbat!

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X