Wow - Martin Nilsson 9:a på EM!

Ny EM-dag och en ny stark insats av en svensk löpare. När Up and Down loppet, som också kallas Mountain Classic, avgjordes över 16 km och 950 höjdmeter på...

Ny EM-dag och en ny stark insats av en svensk löpare. När Up and Down loppet, som också kallas Mountain Classic, avgjordes över 16 km och 950 höjdmeter på EM i Annecy, svarade Martin Nilsson för ett högklassigt lopp.

Martin (bilden nedan) inledde sansat och var länge i samma klunga som Linus Hultegård. Sedan gasade han på utför och kunde spurta i mål som nia i ett mycket starkt startfält.
– Helt otroligt! Igår när jag såg Barbro (Fjällstedt Oljans) bli nia tänkte jag att det var helt fantastiskt, det hade jag inte väntat mig av någon i det svenska laget. Inte av mig själv heller. Jag har inte varit i toppform den här helgen, varken i fredags eller idag, men jag lyckades pressa mig tillräckligt. Inledningen gick på asfaltsväg, jag lade mig lite avvaktande en bit bak och höll Linus rygg. Sedan kände jag mig pigg och trippade på lite lagom uppför. Vid vätskekontrollen vid ca 8 km, kände jag att nu räcker det snart med uppför. När vi sedan började springa utför kunde jag använda andra musker där det fanns lite kraft. Jag kände mig stark och kunde ta person efter person. jag hörde namnen på de andra löparna när de blev påhejade och tänkte, oj ska jag vara här?! Målet var att bli uttagen, lära mig lite hur det funkar på ett mästerskap så här första gången, alla resultat är en bonus och det här var en önskedröm, säger en sprudlande glad Martin som bara var 2.38 min efter segrande schweizaren Roberto Delorenzi.

Bakom Martin gjorde Linus Hultegård ett habilt lopp och slutade 25:a.
– Jag gör ett bra lopp, halvvägs uppför kände jag att benen inte riktigt är med mig idag. Gyttjan brukar vara en stark sida för mig, men jag gled runt för mycket där och var tvungen att släppa. Det kändes inte riktigt som att jag fick ut allt idag, men jag gör ett bra lopp och är nöjd. Att ligga med i klungan och ha världslöpare runt omkring sig, då kan jag inte vara missnöjd, säger Linus.

Oscar Claesson kände direkt att benen inte var med honom idag.
– Jag försökte motivera mig och glömma fredagens lopp, men det var tungt från start. Jag kämpade och slet men det gick inte att göra så mycket. Det är tufft mentalt när folk bara springer förbi en. Utför kunde jag springa på och plocka ett antal placeringar i alla fall. Kul att de andra sprang så bra, men synd att jag inte lyckades hålla uppe nivån, säger en besviken Oscar som slutade som 47:a.

I lagtävlingen slutade de svenska herrarna som 8:a.

Även damerna sprang Up & Down idag, över samma distans. Efter att ha växlat placeringar under loppet, var Anastasia Denisova Thor den starkaste på den avslutande kilometern och kunde ta 19:de platsen några sekunder före Emelie Forsberg som slutade 21:a.
– Känslan var inte bra idag, det kändes mycket bättre när vi var och tränade här. Leran tog hårt på mig, jag kunde knappt röra mig. Emelie gick om mig i sista uppförsbacken, men utför kom jag ikapp igen. Jag saknar uthållighet i benen att springa så långt utför, men det var kul att testa hur de andra gör, säger Anastasia.

– Jag är nöjd, jag hade hoppats på topp 20 men det var mycket väg, där tappar jag. De ändrade banan här på slutet, från stig till väg, och det var synd – är det mountain running så ska det vara det tycker jag. Jättetuff tävling och jag gjorde ett bra lopp, säger Emelie.

Vann gjorde tyskan Nina Engelhard före schweiziskan Judith Wyder och rumänskan Monica Madalina Florea.

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

5km formcheck i 4,37 tempo. Över förväntan och inga känningar i min tidigare överansträngda sätesmuskel 👌💪
.
.
#running #Runner #runnershigh #instarunners #runnersofinstagram #runnersworldswe #run4world #runforfun #runnerslife #runfree #runningtime #trailrunningsweden

5km formcheck i 4,37 tempo. Över förväntan och inga känningar i min tidigare överansträngda sätesmuskel 👌💪
.
.
#running #Runner #runnershigh #instarunners #runnersofinstagram #runnersworldswe #run4world #runforfun #runnerslife #runfree #runningtime #trailrunningsweden
...

37 3
Special muddy experience on today’s #longrun 

Had a lot of fun: 3.5 hours of rain, forest, wetlands, mountains, and mud. 

I ran trails, gravel roads, and cross country. All of this in my #altraolympus5.

altrarunningfans 

#ad #teamaltra #altrarunningcrew #altraolympus5 #fourseasonrunner #junerunning #trailrunning #legendlifeafter40 #runaddict #löpning #löpningärlivet #løpning #runningcommunity #trailrunninglife #trailrunningsweden #trailrunningmag #trailrunningnation #trailrunningshoes #trailrunninggirl #trailrunningcommunity #trailrunningscenery #trailrunningtips

Special muddy experience on today’s #longrun

Had a lot of fun: 3.5 hours of rain, forest, wetlands, mountains, and mud.

I ran trails, gravel roads, and cross country. All of this in my #altraolympus5.

altrarunningfans

#ad #teamaltra #altrarunningcrew #altraolympus5 #fourseasonrunner #junerunning #trailrunning #legendlifeafter40 #runaddict #löpning #löpningärlivet #løpning #runningcommunity #trailrunninglife #trailrunningsweden #trailrunningmag #trailrunningnation #trailrunningshoes #trailrunninggirl #trailrunningcommunity #trailrunningscenery #trailrunningtips
...

32 0

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X