Enar och Lina premiärvinnare på Hermanö

I helgen genomfördes premiären av det nya loppet Hermanövarvet Trail. Loppet springs på leder i öns fantastiska naturreservat och är en blandning av grus, skogsstig, klipplöpning och tekniskt...

I helgen genomfördes premiären av det nya loppet Hermanövarvet Trail. Loppet springs på leder i öns fantastiska naturreservat och är en blandning av grus, skogsstig, klipplöpning och tekniskt svåra partier.

Sedan några år tillbaka har man anordnat ett 10km lopp ute på de bilfria grusvägarna på öarna Gullholmen och Hermanö på västkusten, vilket lockat semesterfirare och entusiastiska löpare genom åren. I år var det premiär för loppets första trailupplaga, Hermanövarvet Trail. När anmälan öppnades under våren fylldes snabbt de 50 startplatserna och 25 extra kunde tillsättas.

I minst sagt gassade solsken snuddade kvicksilvret vid 30 grader, i skuggan. Snabbast i damklassen var Lina Gröning på tiden 1.33.11 och bland herrarna var Enar Andersson först över mållinjen på 1.16.47, vilket nu blir banrekorden att slå till nästa år.

Loppets slogan, ”Västkustens gulligaste lopp”, blev en tuff utmaning för löparna, den tekniska bansträckningen och värmen tog hårt. Efter loppet fick arrangören ett hjärtligt förslag från en löpare att döpa om loppets slogan till "Västkustens jäkligaste lopp", i alla fall det här året.
- Vi ser det som en komplimang, då har vi lyckats med en tuff, vacker och utmanande bana skrattar Max Andersson som tillsammans med Linus Stridsman arrangerar loppet.

Efter ett lyckat premiärlopp är nu planen att till nästa år växla upp och öppna upp för fler startplatser.
- Eftersom vi springer i ett naturreservat och vi tillsammans med alla öbor är måna om reservatet blir det även fortsättningsvis ett begränsat antal löpare som släpps in till tävlingen, men det blir helt klart fler än 75 styken nästa år. Nu vet vi att konceptet håller, att banan var tuff men otroligt uppskattad och fler än vi älskar att springa i miljön här ute.

Det sprangs såklart också ett traditionsenligt 10km lopp samma dag, dock inte trail men med stjärnglans från trailvärlden. En av Norges bästa motbackelöperskor och bland annat vinnare av Lidingöloppet 15km i höstas, Julie Larsen vann damklassen i 10km loppet på starka 40.31 i tryckande värmen.

Länk till fullständiga resultat

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X