Daniel Roxvret springer 205 mil genom Sverige

Han startade vid Treriksröset den 20 augusti med målet att 205 mil senare nå Sveriges sydligaste punkt Smygehuk. Daniel Roxvret springer genom hela Sverige. Dels för att testa...

Han startade vid Treriksröset den 20 augusti med målet att 205 mil senare nå Sveriges sydligaste punkt Smygehuk. Daniel Roxvret springer genom hela Sverige. Dels för att testa sina egna gränser, men också för att samla in pengar till Panzisjukhuset i Kongo. Ett sjukhuset som främst stöttar utsatta kvinnor.

När vi kontaktar it-teknikern från Stockholm har han strax före kommit till sin övernattningsplats i Blattniksele mitt emellan Sorsele och Storuman. Han har haft en bra dag och transporterat sig över 8 mil till fots. Målet är att klara hela distansen genom Sverige på 30 dagar vilket ger ett genomsnitt på cirka 7 mil per dag.
- Sedan måste jag vara tillbaka på mitt jobb. Jag hoppas verkligen att jag kommer att klara det, idag kändes det iallafall bra.

För att underlätta logistiken kring boenden har även hans far tagit ledigt från jobbet och supportar med boende i en husbil. Sträckan går nästan uteslutande på asfalt, vilket Daniel är van att träna.
- När jag är hemma i Stockholm springer jag många transportlöpningar på jobbet på asfalt så jag är rätt van vid underlaget.

Annars är det mest trail som gäller för "Roxen" som även hade rekordet på "Gröna bandet" genom den Svenska fjällkedjan till förra året.

Vad tänker du på när du springer?
- Jag tänker på allt möjligt i mitt liv som jag annars inte hinner med att bearbeta i vardagen. Jag tror att de flesta människor skulle må bra av att få ett sådant avbrott i vardagen. Sen behöver man ju inte göra det fullt så här extremt. De basala behoven mat och sömn ligger hela tiden i fokus.

Projektet som han kallar ”Roxen genom Sverige” har också som mål att samla in pengar till Panzisjukhuset i Kongo. Målet var 35 000 kr vilket han redan passerat.
- Panzisjukhuset är kanske mest känt för Doktor Denis Mukweges insatser för kvinnor och flickor som har utsatts för grymma våldtäkter, antingen av väpnade grupper som ett led i krigföringen, eller på grund av gammal folktro som sprids bland fattiga och desperata människor. Det är verkligen något viktigt att stötta och ger mi massor av extra kraft till att genomföra det här.

Vill du följa Daniels resa genom Sverige så går det bra via live-GPS på hans hemsida samt via hans Instagram-konto.Där finns också Swish-nummer om du vill vara med och stötta hans insamling.

Hemsida

Instagram

 

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X