Silver OCH guld till Tove

Så kom det då, VM-guldet i en fjärde idrott. På skimo-VMs sista dag blev det silver för Tove Alexandersson i det individuella loppet - och ett guld i kombinationstävlingen. När...

Foto: ISMF

Så kom det då, VM-guldet i en fjärde idrott. På skimo-VMs sista dag blev det silver för Tove Alexandersson i det individuella loppet - och ett guld i kombinationstävlingen.

När resultaten i sprinten, vertikalen och det individuella loppet räknades samman, var Tove den med bäst resultat och därmed bärgade hon det kombinerade VM-guldet.

- Fantastiska prestationer av Tove under veckan, hon är den enda atleten som på riktigt slåss om pallplatser i alla tre grenar och med lite mer träning så är det fullt möjligt att hon tar guld i alla tre, säger Sveriges förbundskapten Rémi Français.

Lördagens individuella lopp fick en ändrad bana på grund av tuffa väderförhållanden i Andorra. Tove tog silvret, medan  suveräna fransyskan Axelle Gachet Mollaret vann med 58 sekunder före Tove. Andra svenskan i loppet, Fanny Borgström, blev 12:a.

- Jag gjorde ett bra lopp, men det var lite tråkigt att vi inte kunde köra originalbanan. Nu blev det ganska lätt och inte lika utmanande rent tekniskt, men självklart är det alltid utmanande fysiskt eftersom man tävlar på hög höjd. Sedan var jag ganska ensam under större delen av loppet och låg tvåa hela tiden, då måste man bara försöka pusha på, säger Tove till Bergsport.se.

Sammanfattningsvis blev det alltså en medalj av varje valör för Tove Alexandersson då hon tidigare i veckan tog bronset i vertikalen.

Härnäst väntar långdistans-VM i Frankrike, en patrulltävling med en tävlingstid på 5-6 timmar med 3 200 höjdmeter som kommer att testa atleterna till max med exponerade kamvandringar och firningsmoment. Två personer tävlar i varje lag.

- Det ska bli jättespännande att köra teamloppet nästa vecka. Det har jag aldrig gjort så det blir väldigt roligt, säger Tove.

I slutet av mars väntar sedan världscupavslutningen i Madonna Di Campiglio, Italien. En världscup som Tove just nu leder.
- Jag har ganska bra marginal till Axelle Gachet-Mollaret som är tvåa, så det finns absolut chans att jag kan hålla undan och vinna. Det passar mig bra att alla grenar räknas in, säger Tove.

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X