Möt Sveriges skönaste löpare – Yoie ”Rastarunner” Bohlin

Som 17 åring sprang hon som den yngsta damen någonsin under 2h på Lidingöloppet, hon har representerat Sverige i Finlandskampen och under 2015 sopade hon banan när hon vann...

Som 17 åring sprang hon som den yngsta damen någonsin under 2h på Lidingöloppet, hon har representerat Sverige i Finlandskampen och under 2015 sopade hon banan när hon vann hela OCR serien Toughest Mini Tour. Yoie Bohlin, eller Rastarunner som hon även kallar sig, har testat allt men vet precis vart hon vill vara i framtiden.

Läs vad Yoie har för framtidsplaner, vad Yoie som löparcoach har för tips till löpare att generellt tänka på samt hur du som löpare ska hitta ”din grej!”

Yoie Bohlin
Yoie Bohlin

Presentation

Namn: Yoie Bohlin, även känd som eller Rastarunner

Ålder: 25 år

Bor: Åre. På vintern i Kenya. Uppväxt i Åtvidaberg.

Aktuell: Sveriges bästa OCR löpare. Bland annat segrare i Toughest Mini Tour 2015.

Favoritskor: Inov-8. “Dom är grymma. Jag bara springer, brukar inte bry mig så mycket om just modeller. Bara den sitter fint vilket inov-8 gör, och dom passar utmärkt på stig och myrar.”

 

Yoie har precis sprungit in på en femteplats på SM-milen som avgjordes runt Kungsholmen i Stockholm när trailrunningsweden fick en pratstund med den sköna löparen ifrån Jämtlands skogar.

- Det gick stabilt, men jag är mest glad över att kroppen höll, var dom första orden från Yoie väl i mål.

 

Det var första milloppet under en längre tids frånvarande ifrån tävlande på hårdare underlag.

- Det är det h