Halloween Nightmare i Falkenberg

Fredagskvällen i Falkenberg var lite mörkare och lite läskigare än vanligt. I Halloween Nightmare, som arrangeras av Falkenbergs Orienteringsklubb, var det totalt mörker som väntade traillöparna. I skogen fanns också en hel del överraskningar, några som kanske fick en och annan löpare att sprang ännu fortare.

Tävlingen består av 10 km och 5 km, ett 2,5 km ungdomslopp och ett miniskräckis för de minsta. 170 löpare deltog i huvudklasserna, 40 i ungdomsklassen och dryga 70 barn i miniskräckis-loppet.

I herrklassen över 10 km segrade Daniel Frantzich, Falkenberg Allstars (bilden), på 39.14, endast 2 sekunder före Andreas Lundblad, Klockmaster/Garmin, och 43 sekunder före Markus Gustavsson, Tranemo IF Skidklubb.
– Jag tycker det är roligt med mörkerlopp, det blir lite annat än när det är ljust, men ändå väldigt lätt att se vart man ska. Reflexmarkeringarna syns väldigt bra, har någon sprungit fel beror det på att de bara tittat ner i marken! Mycket välarrangerat och kul lopp. Jag hade spänt pannlampan lite löst så innan jag fick fipplat färdigt med den, hade jag Andreas (Lundblad) precis bakom. Han brukar komma ikapp mig halvvägs i sådana här lopp, så allt var som vanligt. Förutom att han inte sprang om utan stannade kvar bakom. Sen tror jag att jag fick en lucka vid kanske 6-7 km, då kändes det som att det var klart. Det skiljde kanske 30 meter men sedan kom han ifatt med drygt 1 km kvar. Det var kul med spurtstrid, särskilt eftersom utgången var rätt!, ler Daniel.

I damklassen över 10 km vann Isabella Knutsson, Tranemo IF Skidklubb, på tiden 50.28, 24 sekunder före Hannah Karlsson, Varberg, och 34 sekunder före Ann-Charlotte Bengtsson, Falkenberg Allstars (palltrion på bild nedan). I 5 km-klasserna hette segrarna Maibritt Nilsson, Falkenberg Allstars, och Tim Johansson, FK Friskus Varberg.

Alla resultat

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X