Gustafsson och Thorén totalsegrare i Falktouren

Markus Gustafsson från Tranemo och Emy Thorén IK Dran blev slutsegrare i årets Falktour. Det stod klart efter att den femte och sista etappen idag avgjordes på Slätten strax söder om Falkenberg.

Den sista etappen avgjordes på en mer lättlöpt och flack bana i förhållande till de tidigare etapperna. Snabbast på den 9 km långa sträckan var just Marcus Gustafsson som tog sin andra etappseger för säsongen, vilket räckte till att fixa totalsegern. På andra plats på etappen sprang Andreas Lundblad in, slagen av Gustafsson med 31 sekunder. Därefter följde en tät strid om tredjeplatsen där Isak Eriksson drog det längsta strået i en kamp mot Daniel Frantzich.

Efter en jämn Falktour med idel toppresultat blev det till slut både en etappseger och totalseger för Tranemos Markus Gustafsson. Foto FALO.

I damklassen var det Fortis Lena Trillelv som tog hem den avslutande etappen före Marie Arnesson Galler och Emy Thorén IK Dran. Tredjeplatsen för Thorén räckte dock för att säkra totalsegern i en tuff kamp med Arnesson Galler, där de båda haft jämna fighter på de flesta deltävlingarna under touren.

Lena Trillelv tog hem segern i Falktourens avslutande deltävling.

I Falktouren avgörs även en lagtävling där IK Dran tog hem slutsegern.

Länk till fullständiga resultat

Emy Thorén tog hem totalsegern i årets upplaga av Falktouren. Foto: FALO.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X