Krösnabanan Ultra på gammal järnvägsled

Krösnabanan Ultra i Blekinge går på en gammal järnvägsled genom Småland och Blekinge. Historiens vingslag gör sig påminda när löparna passerar de gamla stationshusen längs leden, där tusentals människor mellan 1897 och 1939 åkte tåg för att ta sig från Smålands skogar till kuststaden Karlskrona.

19 löpare startade på långa banan (60 km) och 28 löpare på halva distansen, vilket innebar nytt deltagarrekord.
– Vi hade, precis som förra året, ambitionen att alla som startade också skulle ta sig i mål. Det var obligatoriskt att hjälpa sina medlöpare och våra funktionärer gjorde sitt bästa för att peppa alla att fortsätta, säger springande tävlingsledaren Christian Malmström.

Dagens andra tävlingsledare, Johan Nohave, summerar dagen.
– Vi lyckades med vår ambition och 100 procent tog sig i mål. Idag har många gjort sitt första ultralopp och det känns fantastiskt att kunna erbjuda Blekinges enda ultralopp i en miljö som denna.

Vid målet hägrade en unik glasmedalj skapad av en lokal glaskonstnär. På ett nytt banrekord sprang Christian Malmström, Karlskrona Simsällskap, i mål på långa banan efter 4 timmar och 10 minuter. I damklassen var Therese Ericsson först över mållinjen. Korta klassen (30 km) vanns av Johan Tärnhuvud Estvik respektive Sofie Mattson.

Av tradition arrangeras Krösnabanan Ultra på samma dag som Ironman Hawaii.
– Vi är ett gäng triathlonnördar som anordnar loppet och det blir den ultimata heldagen med långlöpning på dagen och Ironmanvaka på kvällen och natten, skrattar Christian Malmström.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X