Landslagslöpare och rekordhållare i Sandsjöbacka Trail

För nionde året i rad arrangeras Sandsjöbacka Trail i Sandsjöbacka naturreservat söder om Göteborg. Under helgen 11-13 januari görs ca 1750 starter från 14 km upp till 89 km genom olika delar av Sandsjöbackareservatet med målgång i centrala Göteborg på historiska Skansen Kronan. I startfältet finns landslagslöpare och en svensk rekordhållare.

Sandsjöbacka Trail är en av landets största tävlingar i sitt slag på vintern och lockar även utländska löpare. Redan nu finns fler än 25 nationaliteter i startlistan i loppet 2019 som förväntas bli det största hittills. Tävlingen i tävlingen, Ultratrippeln är Sandsjöbacka Trails tuffaste utmaning och där springer löparna i dagarna tre, 25 km på fredagskvällen, 50 km på lördagen och 89 km på söndagen, totalt drygt 161 km eller 100 miles.

3 damer och 27 herrar tog sig i mål i fjolårets Ultratrippel. Till årets upplaga står den regerande svenska rekordhållaren på 6-dagarslöpning, Johnny Hällneby på startlinjen på Ultratrippeln. Även landslagslöparen i Ultralöpning Sandra Lundqvist tar sig som en av rekordmånga kvinnor an Ultratrippeln.

Sandsjöbacka Trail vill uppmuntra till rörelse i naturen och få fler att upptäcka naturområdena söder och in mot centrala Göteborg.

Läs mer om loppet här

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X