Petter Engdahl vann Livigno Skymarathon

Petter Engdahl stod för sin största insats hittills i karriären då han idag segrade i Livigno Skymarathon, som även räknades som deltävling i Migu Run Skyrunner® World Series. Banan, lagd av Marco De Gasperi, var 34 km lång med över 2700 höjdmeter.

– Ett riktigt häftigt lopp! Väldigt tekniskt, hög höjd och mycket höjdmeter. Det kändes bra i kroppen hela vägen och väldigt glad att ta min första seger i Skyrunning-världscupen. Det här är definitivt min största merit inom trailrunning!

Petter var starkast i uppförsbackarna genom hela loppet, men blev sedan ikappsprungen i utförsbackarna. Mot slutet var det dock inget snack om vem som var starkast för dagen.
– I sista långa stigningen fick jag en ännu större lucka och tryckte på rejält sista utför och sista biten in mot mål.

För Petter Engdahl, som även är en av landets bästa längdskidåkare, var Skyrunningloppet även avslutningen på ett två veckor långt träningsläger i Livigno.
– Jag har varit här nere och kört väldigt hårt. Förra veckan blev det mycket löpning sen mer rullskidor denna vecka för att spara på benen.

Nästa lopp som väntar Petter är Dolomyths i Canazei, kör vertikalen och skyracet där.

I damklassen tog också Lina El Kott Helander en meriterande fjärdeplats. Upp till segraren Laura Orgué fattades 11 minuter.

Foto: Migu Run Skyrunner® World Series

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X