Svenska skimo-framgångar i Andorra

Efter ett tight race med många positionsförändringar blev det till slut tre svenskar topp 10 i damernas vertikala världscuprace i Andorra. Allra bäst lyckades Fanny Borgström som efter en riktig stark insats tog sig i mål på 6:e plats.

- Jag kände på mig att det skulle levereras bättre resultat idag, jublade André Jonsson som var mindre nöjd efter gårdagens distanslopp.

För Fanny Borgström fattades nu endast 26 sekunder upp till 3:an och hon var även med i en tight spurtstrid om 4:e-platsen. Johanna Åström startade loppet väldigt offensivt och slutade 8:a, placeringen före Ida Nilsson.
- Tiderna ser kanske inte så imponerande ut jämfört med ifjol men det var tuffa väderförhållanden idag med väldigt kraftig motvind, bekräftar André.

Vann gjorde schweiziskan Victoria Kreuzer, som i mål var tämligen överlägsen och hela 41 sekunder före spanjorskan Claudia Galicia Cotrina.

Efter lördagens distanslopp var det blandade känslor i det svenska lägret vid världscupen i Andorra. Även om tjejerna var jämna så var placeringarna 10:a (Fanny Borgström), 11:a (Johanna Åström) och 13:e (Ida Nilsson) svagare än vad lagledaren André Jonsson hoppats på.
- De tappade alldeles för mycket tid utför och då håller det inte hela vägen fram i internationell konkurrens. De behöver träna mer utför, men tyvärr har vädret ställt till det och vi fick inte de pass i veckan som vi hade hoppats på. För att bli bra utför krävs att man kan öva på långa åk. Idag var det dessutom extra stökigt underlag, vilket troligtvis gjorde differenserna ännu större.
Idag var det verkligen ett steg i rätt riktning och tjejerna börjat få upp farten ordentligt. Vi ser redan fram emot fortsatt tävlande i franska Super Devoluy nästa helg, avslutar André.

Fullständiga resultat i helgens tävlingar

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X