Tjurruset startar i Falun och Helsingborg till hösten

Under 2018 drar den leriga succén Tjurruset på turné. Förutom en maxad evenemangsdag i Stockholm med Tjurruset, Kalvruset och Nattruset kommer Helsingborg och Falun få besök av både Tjurruset och Kalvruset.

Tjurruset är årets roligaste, tuffaste, blötaste och garanterat skitigaste terränglopp med enbart naturliga hinder längs vägen. Efter många år i Stockholms skogar och träsk är det dags att erövra andra delar av Sverige.

– Jag tycker det ska bli spännande och utmanande att ta ut Tjurruset till engagerade löpare i Sverige, säger Tommie Nordh, projektledare för Tjurruset. Det blir i helt nya miljöer och städer men leran, träsken och geggan finns ju därute i mängder. Jag hoppas att löpare i Sverige någon gång i livet får känna på denna prövning, att de vågar!

På varje ort får löparna i Tjurruset välja mellan att springa 5 eller 10 kilometer. Oavsett vilket, sätts styrkan, uthålligheten och viljan på prov när deltagarna får erövra de brantaste backarna, lerigaste sankmarkerna och blötaste träsken.

Förutom Tjurruset inleder varje ort med Kalvruset där alla tjejer och killar mellan 9 och 15 år får möjlighet att bli minst lika leriga som de vuxna.

– Vi är glada över att kunna erbjuda Tjurruset och Kalvruset på två nya orter 2018 för att fler ska få upptäcka hur roligt det är att springa och att det inte alltid behöver vara så allvarligt, säger Daniel Almgren, VD för Marathongruppen som arrangerar Tjurruset. Leran gör att även de som inte identifierar sig som löpare hittar ett sätt att utmana sig själva och naturen. Förhoppningsvis blir det ännu fler orter 2019.

Turnéplan 2018
29 september – Tjurruset och Kalvruset i Falun
6 oktober – Tjurruset, Kalvruset och Nattruset i Stockholm
10 november – Tjurruset och Kalvruset i Helsingborg

Läs mer om Tjurruset här

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X