Vecka 41 – distanspass i ny miljö


För många innebär oktober månad lite återhämtning från säsongen, andra kanske har något sent höstlopp kvar, i vilket fall är detta pass ett sätt att återhämta, träna konditionen och hitta nya löpmiljöer, nya stigar och trailspår.

Utmaningen är att hitta en helt eller delvis ny sträckning för din löprunda. Låt passet bli ett långsamt distanspass, på ett ställe där du inte sprungit tidigare. För att göra det lite lättare, ta gärna med en eller flera löpkamrater så att ni tillsammans kan hitta nya stigar och löpmiljöer. Passet är ett långsamt distanspass, anpassa farten efter den löpare som är långsammast, tempot ska vara så att ni kan prata med varandra.

Du får ett ”njutpass” i ny miljö samtidigt som du ger kroppen bra mängdträning – träning på låg belastning som är en viktig grundpelare för alla löpare. Du stärker både leder, muskler samtidigt som du tränar din kondition. Fokusera mer på tiden, än antalet km. Beroende på din bakgrund kan passet vara 60-120 minuter, om du redan hunnit utforska alla stigar och terrängspår i din närhet, kan du såklart nyttja ett spår du har sedan innan, men att hitta nya spår kan bli en extra kick i höstträningen och en utmaning för dig som vanligtvis alltid väljer samma rundor.

Lycka till! Lena

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X