Håll fötterna varma i vinterslasket

Innehållet i den här artikeln är sponsrat av kompisarna på Oak Socks.Under ett blött och kallt träningspass började Johan Ek Larsson fundera på om det inte var dags att uppdatera konceptet våtsockor.
– Det känns som att våtsockor är något som är förbehållet oss orienterare, vi har ju alltid trampat runt i mossar och lera. Men traillöpare utsätter sig ju också för kallt vatten och slask när de springer, varför ska de behöva frysa om fötterna?!

Vinterhalvårets traillöpning innebär ofta att bli blöt och därmed kall om fötterna. Det i sig kan utgöra ett motstånd mot att sticka ut. Johan tog fram Oak Socks för att råda bot på detta.
– Löpare är ofta noga med skorna, men inte med strumporna. Alla traillöpare borde ha ett par sköna våtsockor i träningsgarderoben!

Att hålla fötterna varma har även en skadeförebyggande effekt.
– Jag har själv kämpat med fotskador och vet hur viktigt det är att inte springa runt med kalla stela fötter.

Våtsockorna fungerar som en våtdräkt: vatten rinner in i strumporna och värms sedan upp av kroppsvärmen så att fötterna förblir varma. Våtsockorna tillverkas i neopren, samma material som i våtdräkter. Johan kontaktade ett företag som gör just våtdräkter för att utveckla sina våtsockor.
– Sockorna är gjorda av två lager neopren, det gör dem tjockare och mjukare. Sömmarna är hållbara och sitter på ställen som ska vara bekväma och inte skava. Oak Socks är framtagna och testade av elitlöpare.

Designen bär också Johans signum. Oak Socks kännetecknas av glada färger och mönster.
– Jag ville skapa ett riktigt varumärke, en identitet för sockorna. Och det behövs roliga färger i träningsvardagen!

En knähög version finns för dig som vill springa i shorts eller halvlånga tajts.
– Den strumpan är också lite tjockare och ger mer värme, den är kanon vid 10–12 minusgrader.

Oak Socks hittar du i webbshopen på ekenssportprodukter.com, där finns också en lista på återförsäljare.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X