Vegoloppet besökte Bokedalens Naturreservat

För tredje året i rad arrangerades i helgen Vegoloppet. Efter att ha genomförts i Skåne under två år var det i år Bokedalens naturreservat utanför Jonsered som mötte löparna. Runt trehundra deltagare startade i de två klasserna 6,5 km och 12 km och under eftermiddagen gjorde ett tiotal lag upp i den rafflande, och något blöta, stafetten.

Banorna var nya för i år och gick igenom mossig barrskog, längs glittrande sjöar och uppför en och annan brant backe.

– Många deltagare testade traillöpning för första gången och berättade att det var med skräckblandad förtjusning de halkat fram över rötter och klipphällar. Vid målgång fick alla deltagare medalj och goodiebag och i cafétältet kunde de njuta av en oumph-wrap och veganska kakor, berättar Maria Hasani som är en av de ansvariga för loppet.

– Prognoserna hade sagt regn hela lördagen men efter att himlarna öppnat sig över volontärerna som byggde målområdet under fredagen var loppdagen nästintill förskonad från regn. När stafetten skulle avgöras vräkte dock regnet ner igen.

Vegoloppet är ett ideellt arrangemang och alla pengar som samlas in genom deltagaravgifter och försäljning på plats går till olika projekt som gör världen till en bättre plats. Årets lopp hade Djurhemmet Tigerharen som fokusprojekt och under veckan kommer Vegoloppet offentliggöra hur mycket pengar som samlats in. Tidigare lopp har tillsammans genererat över hundratusen kronor.

Länk till hemsidan

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X