Tydliga vätskestationer förenklar för löparen

De flesta lopp av längre karaktär än 10 km behöver tänka på att serva deltagarna med energi och framförallt vätska längs banan. Vissa lopp kan visserligen ha som krav att deltagaren ska vara självförsörjande och bära med sig all energi som behövs. Detta ska i så fall tydligt kommuniceras i god tid inför tävlingen.

Som arrangör ska du informera om var längs banan som vätska- eller energistationerna är placerade. Sätt en struktur som gäller för alla stationer, med skyltar som tydligt talar om vad som finns var. Löpare kan ha bråttom genom stationen, och det är viktigt för dem att enkelt kunna se vilken mugg som innehåller vatten och vilken det är sportdryck i.

Märket på den sportdryck ni använder vill många deltagare veta i förväg. Tipsa gärna om att på förhand testa sportdrycken. Allt för många lopp har blivit spolierade för löpare som fått i sig sportdryck som inte deras mage klarat av.

Drop bag

Vid längre ultralopp är det vanligt att deltagaren kan skicka med material ut längs banan till så kallade drop bag. Som arrangör är det viktigt att hålla väskorna torra vid dåligt väder, sätt gärna upp ett tält där löparna kan gå in för att se över sin utrustning och fylla på med energi, byta skor etc.

Tillbaka

Meny

X
X