Trailrunning sweden
awards

POWERED BY

Svensk traillöpnings Guldgala online. Trailrunning Sweden Awards syftar till att lyfta fram de elitlöpare som nått stora framgångar under året. I kategorin "Årets prestation" vill vi lyfta fram personer som inspirerar och bidrar till utveckling av svensk traillöpning.
PlayPause
Slider
 • Kategori - Årets Kvinnliga Traillöpare 2019

 • Kristin Berglund


  Den Österrikebaserade tjejen har varit lite av en doldis för oss svenskar, men efter en fin säsong som toppas med andraplatsen i prestigefulla UTMB blir det ändring på det. Kristin var också 5:a i Transvulcania Ultramarathon och vann Stubai Ultra Trail.

  Fanny Borgström


  EM-silvret i Skyrunning i Italien är höjdpunkten i en mycket fin säsong för Team Salomon-löparen. Fanny var 3:a i Ring of Steall Skyrace och 4:a i Marathon du Mont-Blanc, samt 11:a totalt i Salomon Golden Trail Series. Dessutom blev hon 12:a på VM i Ultratrail och vann Kia Fjällmaraton.

  Karin Nilsson


  Efter segrar i bland annat Idre Fjällmaraton och Rya Åsar Trailrun, hade Karin Nilsson slagläge när Trailrunning Sweden Store Trailtour skulle avgöras. Men hon var piskad att vinna Kullamannens Dubbeldöden. Och som hon levererade! Karin tog hem loppet och därmed hela Trailtouren 2019.

  Johanna Åström


  Årets stjärnskott i internationell traillöpning. Med segrar i Matterhorn Ultraks och Tromsö Skyrace och en andraplats i Buff Epic Trail, blev Johanna 4:a totalt i Migu Run Skyrunner World Series. Hon var även 6:a i ZacUP Skyrace.
 • Kategori - Årets Manliga Traillöpare 2019

 • Fredrik Bakkman

  Världsmästaren i orientering som alltid startar sina traillopp stenhårt, gjorde en uttalad satsning på Trailrunning Sweden Store Trailtour i år. Med vinst i inte mindre än fyra deltävlingar tog han en ohotad seger och kan titulera sig tourvinnare.

  Petter Engdahl

  3:a i Transvulcania Ultramarathon 75 km, där han springer sitt hittills längsta lopp och gör en heroisk insats efter en stenhård inledning. Fortsättningen av säsongen blev lite knackig, men avslutningen lovar mer. Petter var bland annat 11:a i skotska Ring of Steall i höst. Bäste svensk på ITRAS världsranking.

  Joacim Lantz

  2019 var något av ett genombrottsår för Ockelbosonen. Joacim var bäste svensk på VM i Ultratrail i juni och han gjorde en jättefin Ultravasan 90, där han blev 2:a på 6.06. Efter en stark avslutning blev han 2:a även i Kia Fjällmaraton.

  Carl-Johan Sörman

  Med bas bland kullarna i italienska Toscana, har ultralöparen ”Charlie” i år blivit 5:a i Lavaredo Ultra Trail och 6:a i Ultra Trail Mount Fuji. Han vann Ultra K Trail, Chianti Trail Ultra och Ultra Trail Lago D'orta.
 • Kategori - Årets Prestation Inom Svensk Traillöpning 2019

 • Erik Ahlström

  Nominerad till Årets Prestation för tredje året i rad, men han är inte bitter. Han är tvärtom en av de gladaste och mest positiva personer vi vet! Erik fortsätter oförtrutet sitt Plogga-arbete som uppmärksammas världen över och bidrar till en renare natur för oss alla.

  Per Forsberg

  Den välkände kommentatorn och speakern tog steget in på en ny arena när han gav sig på traillöpning i Idre Fjällmaratonpodden. Med stor entusiasm möter Per elitlöpare och motionärer som har passionen för löpning på fjället gemensam.

  Sweden Runners

  Petra och Marcus Ekenstierna lyfte Backyard Ultra-konceptet i Sverige. Det har blivit en succé och antalet tävlingar ökar lavinartat i landet. Sweden Runners arrangerar själva tre Backyard Ultras och arbetar även internationellt med att öka intresset bland löpare.

  Billy White

  Kocken som upptäckte traillöpningen och blev hooked. Sedan 2017 har han delat med sig av välsmakande och nyttiga recept för löpare på Trailrunnning Sweden. Nu har han skapat en inspirerande bok, som förutom god mat också bjuder på vackra bilder och spännande möten med några av världens bästa traillöpare.
 • Fyll i namn och epost

  Bland alla som röstar lottas 3 presentkort á 1000 kr ut hos Salming Running. Alla som röstar får även 20% rabatt på Salmings skor i Trailrunning Sweden Store fram till och med julafton. Vinnarna kommer att presenteras på Trailrunningsweden.se under mellandagarna då även vinnarna i Trailrunning Sweden Awards offentliggörs. Omröstningen pågår mellan den 16 november - 10 december 2019.
  Du kan när som helst välja att avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Tidigare vinnare 2018

Kvinnliga traillöpare

2018

Tove Alexandersson

”Världens bästa orienterare håller högsta klass även i traillöpning. VM-guldet i Skyrunning och segern i Limone Skyrace är några bevis på detta. 3:a på Sverigerankingen.”

Läs mer

Manliga traillöpare

2018

Petter Restorp

”Granitmannen var omutlig i Kullamannen Ultra 100 miles, där han imponerade stort och vann på under 18 timmar. Ultralöparen var 11:a i UTMB, 10:a på Transgrancanaria och vann Dolomiti Extreme Trail.”

Läs mer

Prestation

2018

Johan Steene

”Ultralöparen slog världsrekord när han sprang 455,9 km på 68 timmar i Big Dog’s Backyard Ultra. Håller inspirerande föreläsningar om hur man springer jättelångt.”

Läs mer

Tidigare vinnare 2017

Kvinnliga traillöpare

2017

Ida Nilsson

”Hon vann Swiss Alpine, Transvulcania, Ultravasan, Kia Fjällmaraton… Raden av segrar är lång, Ida Nilsson har haft en fantastisk säsong.”

Läs mer

Manliga traillöpare

2017

Elov Olsson

”Långdistansexperten triumferade i Ultravasan, och var stark i amerikanska loppen Western States och Black Canyon Ultras 100K.”

Läs mer

Prestation

2017

Miranda Kvist

”Team Nordic Trails grundare fortsätter att starta nya löpargrupper över hela landet och har i år även tagit steget över Östersjön och driver nu två grupper i Finland.”

Läs mer
X
X