Trailrunning sweden
awards

POWERED BY

Svensk traillöpnings Guldgala online. Trailrunning Sweden Awards syftar till att lyfta fram de elitlöpare som nått stora framgångar under året. I kategorin "Årets prestation" vill vi lyfta fram personer som inspirerar och bidrar till utveckling av svensk traillöpning.
PlayPause
Slider

Vinnare 2019

Kvinnliga traillöpare

2019

Fanny Borgström

"EM-silvret i Skyrunning i Italien är höjdpunkten i en mycket fin säsong för Team Salomon-löparen. Fanny var 3:a i Ring of Steall Skyrace och 4:a i Marathon du Mont-Blanc, samt 11:a totalt i Salomon Golden Trail Series. Dessutom blev hon 12:a på VM i Ultratrail och vann Kia Fjällmaraton.”

Läs mer

Manliga traillöpare

2019

Joacim Lantz

”2019 var något av ett genombrottsår för Ockelbosonen. Joacim var bäste svensk på VM i Ultratrail i juni och han gjorde en jättefin Ultravasan 90, där han blev 2:a på 6.06. Efter en stark avslutning blev han 2:a även i Kia Fjällmaraton.”

Läs mer

Prestation

2019

Petra & Marcus Ekenstierna

”Petra och Marcus Ekenstierna lyfte backyard ultra-konceptet i Sverige. Det har blivit en succé och antalet tävlingar ökar lavinartat i landet. Sweden Runners arrangerar själva tre backyard ultras och arbetar internationellt med att öka intresset bland löpare.”

Läs mer

Tidigare vinnare 2018

Kvinnliga traillöpare

2018

Tove Alexandersson

”Världens bästa orienterare håller högsta klass även i traillöpning. VM-guldet i Skyrunning och segern i Limone Skyrace är några bevis på detta. 3:a på Sverigerankingen.”

Läs mer

Manliga traillöpare

2018

Petter Restorp

”Granitmannen var omutlig i Kullamannen Ultra 100 miles, där han imponerade stort och vann på under 18 timmar. Ultralöparen var 11:a i UTMB, 10:a på Transgrancanaria och vann Dolomiti Extreme Trail.”

Läs mer

Prestation

2018

Johan Steene

”Ultralöparen slog världsrekord när han sprang 455,9 km på 68 timmar i Big Dog’s Backyard Ultra. Håller inspirerande föreläsningar om hur man springer jättelångt.”

Läs mer

Tidigare vinnare 2017

Kvinnliga traillöpare

2017

Ida Nilsson

”Hon vann Swiss Alpine, Transvulcania, Ultravasan, Kia Fjällmaraton… Raden av segrar är lång, Ida Nilsson har haft en fantastisk säsong.”

Läs mer

Manliga traillöpare

2017

Elov Olsson

”Långdistansexperten triumferade i Ultravasan, och var stark i amerikanska loppen Western States och Black Canyon Ultras 100K.”

Läs mer

Prestation

2017

Miranda Kvist

”Team Nordic Trails grundare fortsätter att starta nya löpargrupper över hela landet och har i år även tagit steget över Östersjön och driver nu två grupper i Finland.”

Läs mer
X
X