Shadow
Slider

Årets kvinnliga traillöpare

Fanny Borgström

Vann Kia Fjällmaraton, blev sexa i VM i Skyrunning, 17:de på VM i ultratrail och avrundade säsongen med en fin fjärdeplats i finalen av Golden Trail Series vid sydafrikanska Otter African Trail Run.

Ida Nilsson

Ännu ett mycket framgångsrikt år för Ida som vann Zegama och Swiss Alpine, hon var 2:a i Ultravasan 90, i Marathon du Mont Blanc och totalt i Golden Trail Series, samt 3:a i CCC under UTMB. Toppar Sverigerankingen.

Lina El Kott Helander

2018 får betraktas som en genombrottssäsong för Lina, som med VM-silvret i Vertical K och segrarna i Comapedrosa och Olympus Marathon verkligen etablerat sig. Lina blev fin trea i totala Skyrunner World Series.

Tove Alexandersson

Världens bästa orienterare håller högsta klass även i traillöpning. VM-guldet i Skyrunning och segern i Limone Skyrace är några bevis på detta. 3:a på Sverigerankingen.

Årets manliga traillöpare

André Jonsson

Storlienkillen har haft ett fantastiskt år och nådde sitt livs största framgång när han tog silver i VM i Skyrunning. Han var tvåa även i Glen Coe Skyline, Madeira Ultra Sky Marathon och fyra i Trofeo Kima. 2:a på Sverigerankingen.

Fredrik Bakkman

Den löpstarke orienteraren tar sig an fler och fler traillopp. Vann bland annat 2XU Idre Fjällmaraton och Icebug Xperience efter att ha vunnit samtliga tre etapper, 5:a på Sverigerankingen.

Petter Engdahl

Skidåkare i landslaget på vintern och traillöpare på sommaren. Vann Livigno Sky Marathon och med bland annat en tredjeplats i Comapedrosa och en fjärdeplats i Limone Skyrace, blev han tvåa i den totala Skyrunner-serien. Toppar Sverigerankingen.

Petter Restorp

Granitmannen var omutlig i Kullamannen Ultra 100 miles, där han imponerade stort och vann på under 18 timmar. Ultralöparen var 11:a i UTMB, 10:a på Transgrancanaria och vann Dolomiti Extreme Trail.

Årets prestation

Erik Ahlström

Ploggar oförtrutet vidare och rörelsen sprider sig över världen. Det ploggas i  Seuol, Wales, Svalbard, Nya Zeeland, Gävle, Australien, Frankrike, Lomma och Indien. Det smarta sättet att hjälpa miljön och sig själv samtidigt, uppmärksammas av FN, BBC News och franska modetidningar.

Emelie Forsberg

Den leende löparen satte nytt rekord när hon sprang Kungsledens 450 km från Abisko till Hemavan på 4 dagar och 21 timmar. Gav också ut boken Sky Runner, som gett stor uppmärksamhet åt traillöpningen.

Gunilla Kidmark

Brinner för trail, skriver om trail, inspirerar till trail. Gunilla visar oss i sin blogg vägen till traillöpningens själ: glädjen att röra sig i naturen.

Johan Steene

Ultralöparen slog världsrekord när han sprang 455,9 km på 68 timmar i Big Dog's Backyard Ultra. Håller inspirerande föreläsningar om hur mans springer jättelångt.

Rösta Här!

    Du kan när som helst välja att avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Röstningen pågår till och med 15 december

Vinnarna offentliggörs mellan jul och nyår.

Rösta och tävla om presentkort hos Salming

Bland alla som röstar och blir prenumerant på nyhetsbrev lottar vi ut tre presentkort på Salming Running på 1 000 kr vardera.

X
X