resevillkor
Resevillkor
PlayPause
Slider

Resevillkor

Anmälan och betalning
Anmälan är bindande. Betalningsvillkor för respektive resa finns på hemsidan.

Avbeställning
Om du behöver avboka på grund av skada eller sjukdom gäller följande:
Vid avbokning senast 30 dagar före avresa återbetalas hela anmälningsavgiften, minus bokningsavgiften, vid uppvisande av giltigt läkarintyg. Vid avbokning senast 14 dagar före avresa återbetalas 50 procent av anmälningsavgiften, minus bokningsavgiften, vid uppvisande av giltigt läkarintyg.
Vi rekommenderar alltid våra resenärer att på egen hand teckna lämplig reseförsäkring och avbeställningsskydd inför den aktiva resan med oss.

Skada under resan
Vi rekommenderar att du tecknar lämplig hemförsäkring. Trailrunning Sweden AB gör ingen återbetalning på grund av skador.
Samtliga resenärer deltar på egen risk. Det är resenärens ansvar att kontrollera med läkare att man klarar att utsätta sig för fysisk ansträngning. Trailrunning Sweden AB kan ej hållas ansvarigt för skador resenären ådrar sig under resan/aktiviteten. Trailrunning Sweden AB åtar sig inte eventuella ekonomiska påföljder av en skada som uppstått under resan/aktiviteten. Resenären är ansvarig för att teckna egen försäkring för resan om denne önskar vara försäkrad för skador. Trailrunning Sweden AB kan heller inte ställas till ansvar om resenären på grund av bristande kondition eller andra personliga omständigheter inte klarar av att genomföra en viss aktivitet. Se till att ha giltigt Europeiska sjukförsäkringskortet med dig. Du beställer det enkelt på forsakringskassan.se.

Överlåtelse
Resenären har rätt att överlåta sin plats till någon som uppfyller alla villkor för att få delta i resan (villkor angivna av arrangören samt villkor
vad gäller personändringar från parter som arrangören anlitat för resan). Resenären måste meddela arrangören om överlåtelse, samt ange fullständiga uppgifter för personen som resan ska överlåtas till senast 15 dagar innan avresa. Detta görs till [email protected] Byte av resenär medför ofta direkta kostnader, i huvudsak från flygbolag. Samtliga kostnader för namnändring, ombokning och/eller andra administrativa åtgärder debiteras resenären. Vänligen skriv ange aktuell resa och ”överlåtelse” i ämnesraden i mejlet.

Inställd resa
Om Trailrunning Sweden AB tvingas ställa in resan, exempelvis på grund av för få anmälda deltagare, återbetalas hela anmälningsavgiften. Resenären är ej berättigad till någon ytterligare ersättning. En gällande avrådan från Utrikesdepartementet, UD, om resa till området utgör grund för uppsägning av reseavtalet, både för arrangören och resenären. Resenären har i sådana fall rätt att säga upp avtalet och får full återbetalning exklusive bokningsavgiften. Om arrangören säger upp avtalet i enlighet med denna punkt har resenären inte rätt till skadestånd.

Resenären har inte rätt att säga upp avtalet om UDs avrådan var känd innan resan bokades.

Inställd aktivitet
Yttre omständigheter, som till exempel dåligt väder, högt vatten, svåra förhållanden och andra oförutsägbara omständigheter, kan göra att aktiviteter måste ändras eller ställas in. Programmet för resorna kan ändras, men resan kommer i sin helhet täcka upp för alla moment inkluderade i programmet. Vi förbehåller oss rätten att ändra ledare, samt programpunkter i det angivna programmet.

Reklamation
Den som har anmärkningar beträffande resan/aktiviteter/boende måste framföra dessa på plats i samband med att de uppstår eller direkt efter resans avslut. Anmärkningar lämnas till personal från Trailrunning Sweden AB på plats eller per e-mail till [email protected]

Resegaranti
Vid köp av paketresa (boende och aktiviteter) gäller paketreselagen. Trailrunning Sweden AB uppfyller lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. Läs mer om Lagen om paketresor här: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/ Lag-19921672-om-paketresor_sfs-1992-1672/

Kontroll av färdhandlingar
Resenären är skyldig att kontrollera informationen på färdhandlingar så snart de erhålls. Skulle det förekomma några felaktigheter, ska resenären omedelbart informera arrangören om detta.

Pass
Vid utlandsresa måste resenären ha ett pass som är giltigt minst 6 månader efter resans genomförande. Resenären är ansvarig för att själv skaffa sig information om eventuella vaccinationer i samband med resan.

Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

5 km trailrun this sunny friday 😊☀️🏃🏼‍♀️ just over 30 min 😐 damnit ..#trailrunning #trailrunningsweden #running #runspo #run #runninggirl #outdoors #activelifestyle #crosscountryrunning #exersice #5krun #run #healthylifestyle #fitspo #fitnessmotivation #fitnessgirl #fitness #springa #löpning #moveyourbody
...

Lunchrast

Jag försöker komma ut och röra på mig varje dag mitt på dagen. Alla har inte skogen runt knuten, men har man det så får man utnyttja det.

Lugn traillöpning blir alltid lite hårdare än alla annan lugn löpning. Det går liksom inte att inte få upp pulsen liiite mer när man har ett par hundra höjdmeter att ta sig an.

arduua
Specialized in Skyrunning, Trail and Ultra-trail

#Arduua #Arduuaskyrunning #skyrunning #ultrarunning #ultrarunner #ultratrail #Skyrunner #skyrun #skyrunners #trailrunning #trailrunningsweden #trailrunner #trailrunners #traillife #mountainrunning #mountainrunner #mountainrunners
#veganrunner
...

Its all about uphill, enjoying the hardship, accepting all that comes, so much one can learn from ultra running 🧐but I only got those nice calfs🦵🏻🤷🏼‍♂️ #altracalf


#Runnerslifestyle #runninglover #runmore #rungoals #ultrarunningtraining #fortheloveofrunning #runhighs #trailruns #ilovetrailrunning #trailrunningsweden #runningtrail #swedenrunners #trailrunnersofinstagram #ultratrailrunner #igrunning #runinspiration #runningjourney #ultrarunninglife #trailrunninglife #neverstoprunning #runninglifestyle #traillove #outdoorlove #löpare #springa #älskalöpning #altrarunning #löparglädje #trailrunningsociety
...

We have fantastic news: the Rokua Geopark Challenge will be broadcasted LIVE to the masses in collaboration with kalevamedia ! We are excited to show adventure sports to a broader audience and give adventure sport athletes the spotlight they deserve. This collaboration enables us to bring the race to you on a whole new scale and in real-time. We are ecstatic about this collab. Hopefully, you are too!

Photograpger: Mikko Kiuttu

#adventuresports #extremesports #sleepmonstersdotcom #trailrunning #ultrarunning #trailrunningcommunity #trailrunningfinland #trailrunningsweden #suunnistus #adventurerace #adventureracing #trekking #mountainbiking #paddling #rappelling #toughmudder #adventurerunner #seikkailuurheilu #orienteering #rogaining #offroad #trailrunner #mtb #multisport #ultrarunning #spartanrace #triathlon #kaleva #kestävyysurheilu #endurancesports
...

Tog en kortare löprunda bara för att memorera passet inför måndagens runda med löpargruppen. När vi sprang här i höstas så var det pannlampelöpning, men det var helt sjukt magiskt då grupperna såg varandras ljus genom skogen som pärlband med lyktor. Jag sprang före grupperna och filmade lite då och det var en helt galet go känsla att se de olika ljusslingorna från de olika fartgrupperna samtidigt, fast på olika ställen i skogen. Typ som tre luciatåg. I vår senarelade vi passet i detta område, så de som sprang här i höstas får se hur det ser ut i dagsljus.

Kom på mig själv ett par gånger med att backa ner från 4:50-tempo flera gånger idag igen. Jag vet inte om det är placebo eller vad som gör det, men jag upplever att när jag springer med mina Altraskor, så ökar lusten att springa fort. Eller det känns liksom lättare att springa fort. Skorna är dock rätt pluffsiga, väldans mjuka och inga räcerskor alls och jag betvivlar att 0-droppet har så stor inverkan i terrängen, så det måste vara någon placeboeffekt? Eller så gör skorna bara något som gör att det känns bra att springa fortare. Det är fjärde gången nu med exakt de skorna som jag märker att jag höjer tempot mot för vanliga pass.

Löpargruppen får i varje fall en snustorr löprunda på måndagens pass, trots flera dagar nu med ihållande regn.

#trailrunningsweden #trslöpargrupper #trsgöteborghärryda
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 day ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

4 days ago

Tack för insläpp!
Jag har behov av ett lättviktstält.
Jag funderar på att springa någon led i Västergötland eller Bohuslän i sommar vecka 30 eller 31 under ett antal dagar och då sova i tält. Jag vill ta med allt för ”boende”, men inte ta med mat utan äta på ställen längst vägen. Jag behöver ett lättviktstält för min tur.

Lättviktstält är fina men också dyra! Jag är väldigt intresserad av att köpa begagnat eller hyra. Vore fantastiskt om någon i gruppen har ett lättviktstält att sälja eller hyra ut!
Jag bor i Göteborg.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har ett lättviktstält för en person. Hur mycket får det Max väga?

Kolla på ”Lanshan 1 pro”. Lätta och billiga tält från Kina, förvånansvärt bra kvalitet. Jag har ett sådant och är mkt nöjd. Kräver dock en stav/pinne för att sättas upp.

2 weeks ago

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?
... Se merSe mindre

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?

Kommentarer på Facebook

Ajdå, inget kul att se och höra. Har precis köpt mig ett par Lone Peak 5. Är det liknande på dom 🤔

I have both Altra and Topo, and both are the same size for me. Topo is a great choice too 👌

Altra & Topo är samma/lika i storlek.

Trist. Lite märkligt också ändå. Jag köpte mina första Altra för drygt tre år sen. Dom sprack rätt kvickt men efter det har förändringar gjorts och numera har jag inte det problemet. Är helnöjd. Räknar inte mil på skorna men jag springer mycket. Sliter ner sulan innan något speciellt händer med ovandelen.

Jag har exakt samma problem med mina Altras! De kunde användas knappt ett år. Men mina gamla Merrells hänger med efter 3 år! Ganska stor skillnad.

Jag reklamerade ett par Duo som knappt höll i 20 mil. Har nu använt Altra Torin i ett drygt år och de har hållt bra.

Jag har samma problem men inte med alla modeller. Det märks att de jobbar med det. Bland annat med Torin som nu i plushvarianten håller väldigt bra. Problemet är väl som vanligt att ju mjukare och skönare sko ju vekare material måste man använda. En hård och stabil sko håller i allmänhet betydligt längre tycker jag. Det gäller väl för tillverkaren att hitta den perfekta balansen.

Jag skulle ha tagit en halv storlek större i Topo (ultrafly)

Körde salming förut, de såg ut sådär efter 10-mil.

Bedrövligt. Älskar Altra men har blivit jävligt duktig på att laga dem med kite-fix

Köpte ett par Topo blev aldrig kompid med varken mpassform, grepp eller kvalitet, de gick också sönder. Kika på inov8 G270! Asgrym sko, ngt smalare än altra, sjukt bra grepp på häll och rötter men lite snåla dobbar. Följsam och rolig att springa i. Vad har du gör strl i king mt2?

Finns det några skor som håller? Ärligt talat tycker jag det verkar som om det alltid är någon som klagar på kvalitén på skor... oavsett märke. Just att de går hål på sidan precis där de böjs under löpning verkar vara ett återkommande tema. Nästan alla skor jag har haft (vilket nästan uteslutande varit Merrell Trail Glove de senaste 7-8 åren) har förr eller senare pajat precis på det stället. Uppskattningsvis någonstans runt 100-150 mil.. vissa skor håller bättre, vissa sämre. Men generellt struntar jag i det. Så länge skon fungerar så är ju inte några hål någon större fara. Lite jobbigt med sten som letar sig in.. men med hål letar de sig ju gärna ut också. Mina skor har väl gått någonstans i harangen 400-500 mil innan byte... så en 300 mil med hål i sidan.

View more comments

6 days ago

Hej! Tack för insläpp! Ngn som har erfarenhet av Brooks Caldera 5? ... Se merSe mindre

7 days ago

Kynnefjäll Bohusleden Hedekas Kasebo tips om ni gillar fin natur med bra fikaplatser. ... Se merSe mindre

Kynnefjäll Bohusleden Hedekas Kasebo tips om ni gillar fin natur med bra fikaplatser.

Kommentarer på Facebook

Kolla in min löpning aktivitet på Garmin Connect. #beatyesterday connect.garmin.com/modern/activity/6699512642

Där brukar jag också springa, dock halva sträckan 😅

Tack för bra tips 👍🏼

1 week ago

Morr. Köpte ett par Asics Trabuco Max för några veckor sedan. Sitter väldigt skönt på foten, men efter någon kilometer får jag ömma tår och öm trampdyna under foten. Tror ni att det beror på att den är lite uppböjd framtill? Vet inte om man vänjer sig? Funderar på att sälja vidare. ... Se merSe mindre

Morr. Köpte ett par Asics Trabuco Max för några veckor sedan. Sitter väldigt skönt på foten, men efter någon kilometer får jag ömma tår och öm trampdyna under foten. Tror ni att det beror på att den är lite uppböjd framtill? Vet inte om man vänjer sig? Funderar på att sälja vidare.

Kommentarer på Facebook

Uppböjda tår, så kallad ”toe spring” kan orsaka många olika problem och skador. När skorna ändrar tårnas och fotens naturliga vinklar uppstår en kedja av problem som kan orsaka skador i flera delar i kroppen.

Jag har likadana sedan någon vecka. Jag upplevde att om man inte drar åt dem så hårt blir det inte så. Lätt att få blodstopp med de tunna snörena. Jag Men det är bara en teoru

Testa att flytta upp snörningen ett eller två hål nedifrån dvs hoppa över dom hålen. Hur är din fotstatus i övrigt?

Hade samma problem första gångerna jag sprang långt i Trabucco max, tror att det delvis beror på att det är en ganska mjuk och studsig sko. Men det ger sig efter några ggr! Sprang större delen av Bergslagsleden i den under helgen helt utan problem.

Mjae, gissar att du drar åt dem för hårt för att kompensera för att de inte riktigt passar din fot. Har du köpt "ultrastorlek" (lite för stora)?

Jag har problem med känsliga fötter, får blåsor super lätt och vet inte vad jag ska ta mig till! Påverkar min träning enormt, har ni några bra tips? Har tejpat, löparsnörning men det hjälper inte så mycket.

Jag skulle nog sälja vidare och titta på andra skor som har större tåbox

Jag har väldigt smal framfot och brukar ömma rejält under tårna när jag springer in nya skor. Jag har resonerat att det tar lite tid för foten att hitta sin exakta plats i skon och att det är framfoten som drabbas eftersom det är den som har mest kontakt med marken. Jag kan aldrig byta rakt av utan springer in nya skor på kortpass under flera veckors tid.

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X