Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar. Från Skåne till Ö-vik. Från 11 km till 45 km. Från mars till oktober. Outnorth Trailtour utmanar i en mängd skepnader, där olika krav ställs på dig som löpare. I Outnorth Trailtour möter du bästa motstånd, utan att behöva lämna Sverige. Du möter också sköna personer och glädjen i att tävla tillsammans. Klasserna är Elit, K/M22, K/M40 och K/M50. Och så teamtävlingen, den som alla vill vinna.

Välkommen till säsongen 2024!

Totalt över 250 000 kr i prispengar säsongen 2024

Deltävlingar

Program 2024

Hoka Torekov-Båstad

Isaberg500

Kolmårdstrailen

Blue Mountain Trailrun

Atea TrailÖvik

Mora Trail

Craft Idre Fjällmaraton

SM/Veteran-SM Trail Hälle IF

USWE Paradiset STHLM

Rya Åsar Trail Run

Final - Bohusläns Bästa

Historiska resultat

Regler

Prispengar

Regler Individuellt

Följande regler gäller i Outnorth Trailtour 2024:

Deltävlingarna

Outnorth Trailtour 2024 består av 11 deltävlingar. Observera att en deltävling kan erbjuda flera olika distanser, men att det finns en särskilt angiven distans som räknas i Trailtouren.

Poängberäkning

I Trailtouren får löparen räkna totalt fem tävlingar, varav finalen vid Bohusläns Bästa är obligatorisk (springer du inte den räknar du endast dina fyra högsta poänger).  Deltävlingarna Hoka Torekov-Båstad samt Craft Idre Fjällmaraton ger 25% extra poäng och totalt 120 000 kr extra i prispengar.

Finalen

Trailtouren avgörs i en rafflande final vid Bohusläns Bästa den 12 oktober. Löpare som är placerade topp 5 totalt i touren inför finalen är kvalificerade att delta kostnadsfritt i loppet.

Klassindelning

En nyhet till 2024 är att Trailtouren utökas med åldersklasser för juniorer, seniorer och veteraner. Du behöver inte ange vilken klass du vill delta i utan blir placerad utifrån dit födelseår. Oavsett ditt födelseår tävlar du också i huvudklassen Elit.

Prispengar & hederspriser Totalställning

Utöver nedan priser kommer även ett utvecklingspris på 5 000 kr delas ut till bästa tjej- respektive kille i K/M 22-klassen. I Teamtävlingen delas ett lagpris ut till segrande team.

Prispengar deltävlingar

Regler Team

Ett team består av minst 4 löpare där både damer och herrar är representerade. Maximalt 8 personer kan ingå i teamet under en säsong.

Teamet måste vara anmält för att delta i teamtävlingen. Nya team kan komma in under säsongen och även nya löpare får tillkomma i teamet. Poäng som löpare tagit innan de anmäls i teamet räknas dock inte med i teamets resultat.

Löparna som ingår i teamet tar poäng enligt det individuella systemet. Vid varje deltävling ges poäng i fallande skala i dam- respektive herrklassen. De fyra bästa resultaten på varje deltävling räknas med i teamets poängsumma. Minst en dam och minst en herre ska räknas vid varje deltävling (saknas en dam eller herre får teamet räkna max 3 löpare).

Resultatet i totalen är summan av de fem bästa resultaten, varav finaldeltävlingen är obligatorisk för att få räkna fem resultat. Det team med flest poäng enligt samma upplägg som det individuella, d v s 4 deltävlingar plus finalen, vinner. Om ett team hamnar på samma poäng, avgör teamets poängssumma i finalen. Är även den lika, avgör teamets totala antal individuella segrar under säsongen.

Vill ditt team vara med i Trailrunning Sweden Trailtour?

Så här gör ni:
1. Anmäl teamet (med de löpare som ingår) till [email protected] Om nya löpare tillkommer ska även dessa anmälas. Det är kostnadsfritt att anmäla ett team. Observera att team och löpare ska anmälas INNAN respektive lopp, men att det går bra att anmäla ett team och ytterligare löpare under säsongen.
2. Anmäl er till de lopp ni vill springa, detta görs till respektive arrangör. Observera att en deltävling kan erbjuda flera olika distanser, men att det finns en särskild angiven distans som räknas i Trailtouren.
3. Spring loppen, ha kul och peppa varandra! Utmana gärna andra team!

Tagga dina bilder

#outnorthtrailtour

Vi välkomnar en åttonde löpare in i GBG Trail, linneaivar 💥💥

Linnea har tränat och tävlat i löpning så länge hon kan minnas. Lerum Friidrott och medeldistans var det som gällde i många år, men på senare år har Linnea presterat på allt från långdistans till OCR. Det hon är mest nöjd med är Göteborgsvarvet 2019 på 1.22.22 och 10km på 36.38, samt flera vinster i nordens största tävlingar i OCR och totalseger i Toughest-touren år 2017 och 2018.

Linnea jobbar som arbetsterapeut på Mölndals sjukhus och bor sedan snart ett år tillbaka i Kungsbacka med sambon Axel där husrenovering står högt på agendan. 

”Med lite skadebekymmer som börjar ge med sig och motivation som börjar komma tillbaka ser jag mycket fram emot att springa trailtouren tillsammans med detta grymma lag!”

Och GBG Trail ser mycket fram emot att ha med Linnea i laget!

#trailrunning #trail #trailrunningsweden #outnorthtrailtour #gbgtrail
Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet?
 
11 deltävlingar, där Blue Mountain TrailRun den 26/5 är ett av loppen. Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar. Från Skåne till Ö-vik. Från 11 km till 45 km. Från mars till oktober. Outnorth Trailtour utmanar i en mängd skepnader, där olika krav ställs på dig som löpare. 
 
I Outnorth Trailtour möter du det bästa motståndet, utan att behöva lämna Sverige. Du möter också sköna personer och glädjen i att tävla tillsammans. 
 
Klasserna är Elit, K/M22, K/M40 och K/M50. Och så teamtävlingen, den som alla vill vinna. 
 
Välkommen till säsongen 2024!

#outnorthtrailtour

Team 2024

Team Språng-Merrell

Noname Trail Team

Hälle IF

More to come

More to come

More to come

More to come

More to come

More to come

More to come

More to come

More to come

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X