Trailtouren

Slutsegrarna är värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare 2022!

Trailtouren finns för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Touren sträcker sig från mars till december 2022, täcker distanser från 11 till 45 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till stränder.

Kommande deltävlingar 2022

03dec11:00Åhus TrailRun & Final Trailtour6 km, 11 km, 17 kmDistans Trailtour: :17 km Landskap:Skåne

Senaste nytt från trailtouren

Reglerna

Trailtouren 2022 består av 12 deltävlingar. Vid varje deltävling ges poäng i fallande skala till de 15 bästa löparna i dam- respektive herrklassen.
Trailtouren avgörs i samband med Åhus Trail Run den 3 december. Resultatet i totala Trailtouren beräknas genom räknas summan på de fem bästa resultaten, varav finaldeltävlingen är obligatorisk för att få räkna fem deltävlingar. Om tävlande hamnar på samma poäng avgör poängsumman i finalen.
De 5 bästa löparna totalt, i dam respektive herrklass, efter Rya Åsar Trail Run får fri startplats i finalen Åhus Trail Run.
Observera att en deltävling kan erbjuda flera olika distanser, men att det finns en särskild angiven distans som räknas i Trailtouren.

Poängsystemet

De 15 bäst placerade i respektive deltävling erhåller poäng enligt följande skala:
1:a 200 p
2:a 180 p
3.a 165 p
4:a 158 p
5:a 152 p
6:a 146 p
7:a 140 p
8:a 134 p
9:a 129 p
10:a 124 p
11:a 119 p
12:a 114 p
13:e 109 p
14:e 104 p
15:e 100 p

Regler Teamtävlingen

Ett team består av minst 4 löpare där både damer och herrar är representerade. Maximalt 8 personer kan ingå i teamet under en säsong.

Teamet måste vara anmält för att delta i teamtävlingen. Nya team kan komma in i touren under säsongen och även nya löpare får tillkomma i teamet. Poäng som löpare tagit innan under säsongen räknas dock inte med i teamets resultat.

Löparna som ingår i teamet tar poäng enligt det individuella systemet. Vid varje deltävling ges poäng i fallande skala till de 15 bästa löparna i dam- respektive herrklassen. De fyra bästa resultaten på varje deltävling räknas med i teamets poängsumma. Minst en dam och minst en herre ska räknas vid varje deltävling (saknas en dam eller herre får teamet räkna max 3 löpare, samma sak om löparen inte tar poäng).

Resultatet i totalen är summan av de fem bästa resultaten, varav finaldeltävlingen är obligatorisk för att få räkna fem deltävlingar. Det team med flest poäng enligt samma upplägg som det individuella, d v s 4 deltävlingar plus finalen, vinner. Om ett team hamnar på samma poäng avgör teamets poängssumma i finalen. Är även den lika, avgör teamets totala antal individuella segrar under säsongen.

Vill ditt team vara med i Trailrunning Sweden Trailtour? Så här gör ni:
1. Anmäl teamet (med vilka löpare som ingår) till [email protected] Om nya löpare tillkommer ska även dessa anmälas. Det är kostnadsfritt att anmäla ett team.
2. Anmäl er till de lopp ni vill springa, detta görs till respektive arrangör. Observera att en deltävling kan erbjuda flera olika distanser, men att det finns en särskild angiven distans som räknas i Trailtouren.
3. Spring loppen, ha kul och peppa varandra! Utmana gärna andra team!

Prispengarna

Topp 3 i Trailtourens totalsammanställning belönas med prispengar enligt följande:

1:a - 15 000 kr

2:a - 10 000 kr

3:a - 5 000 kr

#trstrailtour

Full fart när den svenska traileliten flög fram i den kustnära Åhusterrängen! ✨🇸🇪 #trstrailtour #trailrunningsweden ...

Team @slowenoughtowin ligger tvåa i teamtävlingen inför dagens final. Vi fick en snack med en av lagets damstjärnor @johannagelfgren och lagkapten @animaluminium . #trstrailtour #trailruningsweden ...

Vi är så glada för det stora intresset för årets lopp! 630 personer är i skrivandes stund anmälda! ⭐
Många deltagare innebär också en del utmaningar, där parkeringsytorna är en sådan.
För dig som läst informationen på hemsidan www.ahustrailrun.se är det ingen nyhet, men vi vill ändå förtydliga detta, att ni får vara beredda på att gå en liten bit från parkering till arenan!
Ju fler som samåker, desto bättre kommer det bli för alla.
Ett tips för dem som kommer norrifrån (från Åhus /Kristianstad) och är ensamma i sina bilar är att ställa en bil vid Furuboda Kursgård och därifrån samåka tillsammans med någon annan deltagare. Men en ännu bättre lösning är förstås att samåka längre än så! 💙
...
#trailrunning #ahustrailrun #trailløb  #traillauf #trstrailtour #kristianstad #åhus #raceidsweden #springiskåne #coxacarry #pluspraktik #umarasports #sportringen #åhussweden #trailrunningsweden #nyaconditorietåhus #kagansbuss #knaufdanogips #jordnäraupplevelser
...

Sista reket innan vintern kom, nu hoppas vi på många månader inbäddat i vitt fluff. Men i maj då kommer banan stå redo igen för att bjuda upp till riktigt bra traillöpning.

#sundsvalltrail #traillöpning #trailrunning #offtrail #trstrailtour #löpning #visitsundsvall #destinationsundsvall #umarasports #nonamesport #icebugofficial #sportringensundsvall
...

Nya Conditoriet i Åhus ser till att ni kan fylla på energidepåerna efter avklarat lopp. fiketiahus erbjuder ett brett utbud.
#trailrunning #ahustrailrun #itra_trail  #trailløb #traillauf #trstrailtour #kristianstad #åhus #raceidsweden #springiskåne #coxacarry #pluspraktik #umarasports #sportringen #åhussweden #trailrunningsweden #nyaconditorietåhus
...

Årets medalj ser ut så här!
Hållbarhetstänk med årtalet på en tagg. Tack rawcutstudio !
#ahustrailrun #trailrunning #rawcutstudio #itra_trail #trailløb #traillauf #trstrailtour #kristianstad #åhus  #raceidsweden #springiskåne #coxacarry #pluspraktik #umarasports #sportringen #åhussweden #trailrunningsweden
...

Trailtouren på kartan

Meny

X
X