Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar. Från Skåne till Ö-vik. Från 11 km till 45 km. Från mars till oktober. Outnorth Trailtour utmanar i en mängd skepnader, där olika krav ställs på dig som löpare. I Outnorth Trailtour möter du bästa motstånd, utan att behöva lämna Sverige. Du möter också sköna personer och glädjen i att tävla tillsammans. Klasserna är Elit, K/M22, K/M40 och K/M50. Och så teamtävlingen, den som alla vill vinna.

Välkommen till säsongen 2024!

Totalt över 250 000 kr i prispengar säsongen 2024

Deltävlingar

Program 2024

Hoka Torekov-Båstad

Isaberg500

Kolmårdstrailen

Blue Mountain Trailrun

Atea TrailÖvik

Mora Trail

Craft Idre Fjällmaraton

SM/Veteran-SM Trail Hälle IF

USWE Paradiset STHLM

Rya Åsar Trail Run

Final - Bohusläns Bästa

Aktuell ställning

Regler

Prispengar

Team

Team 2024

Team Språng-Merrell

Trail Team Noname

Hälle IF

Team Outnorth

Gbg Trail Team

Team Bergspring by Rya Åsar Trailrun

Team Bergspring by Fotriktigt

Team Bergspring by Holmryds Mejeri

Team Bergspring by SG Maskin

Team Bergspring by Byggbröderna

Team Bergspring by Wickström Coaching

Team IK Granit

Team Norrland fueled by Umara

Team Billingen X-Trail

WRC by Top4Running

Regler Individuellt

Följande regler gäller i Outnorth Trailtour 2024:

Deltävlingarna

Outnorth Trailtour 2024 består av 11 deltävlingar. Observera att en deltävling kan erbjuda flera olika distanser, men att det finns en särskilt angiven distans som räknas i Trailtouren.

Poängberäkning

I Trailtouren får löparen räkna totalt fem tävlingar, varav finalen vid Bohusläns Bästa är obligatorisk (springer du inte den räknar du endast dina fyra högsta poänger). Deltävlingarna Hoka Torekov-Båstad samt Craft Idre Fjällmaraton ger 25% extra poäng för topp 20 och därefter i en fallande skala. Vid dessa två tävlingar delas även totalt 120 000 kr i prispengar ut till topp 3 i dam- herrklassen.

Finalen

Trailtouren avgörs i en rafflande final vid Bohusläns Bästa den 12 oktober. Löpare som är placerade topp 5 totalt i tourens elitklass inför finalen är kvalificerade att delta kostnadsfritt i loppet.

Klassindelning

En nyhet till 2024 är att Trailtouren utökas med åldersklasser för juniorer, seniorer och veteraner. Du behöver inte ange vilken klass du vill delta i utan blir placerad utifrån dit födelseår. Oavsett ditt födelseår tävlar du också i huvudklassen Elit.

Prispengar & hederspriser Totalställning

Utöver nedan priser kommer även ett utvecklingspris på 5 000 kr delas ut till bästa tjej- respektive kille i K/M 22-klassen. I Teamtävlingen delas ett lagpris ut till segrande team.

Prispengar deltävlingar

Regler Team

Ett team består av minst 4 löpare där både damer och herrar är representerade. Maximalt 8 personer kan ingå i teamet under en säsong.

Teamet måste vara anmält för att delta i teamtävlingen. Nya team kan komma in under säsongen och även nya löpare får tillkomma i teamet. Poäng som löpare tagit innan de anmäls i teamet räknas dock inte med i teamets resultat.

Löparna som ingår i teamet tar poäng enligt det individuella systemet. Vid varje deltävling ges poäng i fallande skala i dam- respektive herrklassen. De fyra bästa resultaten på varje deltävling räknas med i teamets poängsumma. Minst en dam och minst en herre ska räknas vid varje deltävling (saknas en dam eller herre får teamet räkna max 3 löpare).

Resultatet i totalen är summan av de fem bästa resultaten, varav finaldeltävlingen är obligatorisk för att få räkna fem resultat. Det team med flest poäng enligt samma upplägg som det individuella, d v s 4 deltävlingar plus finalen, vinner. Om ett team hamnar på samma poäng, avgör teamets poängssumma i finalen. Är även den lika, avgör teamets totala antal individuella segrar under säsongen.

Vill ditt team vara med i Trailrunning Sweden Trailtour?

Så här gör ni:
1. Anmäl teamet (med de löpare som ingår) till [email protected] Om nya löpare tillkommer ska även dessa anmälas. Det är kostnadsfritt att anmäla ett team. Observera att team och löpare ska anmälas INNAN respektive lopp, men att det går bra att anmäla ett team och ytterligare löpare under säsongen.
2. Anmäl er till de lopp ni vill springa, detta görs till respektive arrangör. Observera att en deltävling kan erbjuda flera olika distanser, men att det finns en särskild angiven distans som räknas i Trailtouren.
3. Spring loppen, ha kul och peppa varandra! Utmana gärna andra team!

Tagga dina bilder

#outnorthtrailtour

Säsongen för laget började på vackra #kolmårdstrailen där fyra löpare kom till start. Vi fick till en riktigt bra tävling och trodde länge på två pallplatser och drygt 1300 poäng i #outnorthtrailtour. 

Tyvärr hade två av fyra löpare helt oberoende av varandra sprungit fel i en obevakad korsning utan avspärrning (och många andra med oss) - och där man kom in på banan igen utan att naturligt märka att man lämnat den. Vetskapen gick upp efter loppet, väldigt tråkigt men förhoppningsvis nya tag på #bluemountaintrail 

#teamnorrlandfueledbyumara #trailrunningsweden #traillöpning
Resultatet Blue Mountain TrailRun 21km en del i Outnorth TrailTour 2024
1: Fredrik Bakkman 2:a  Anders Fox. 3:a Erik Linner  #bluemountaintrailrun #outnorthtrailtour #outnorthtrailtour2024 #trailrunningsweden
Här var en riktigt trött och fokuserad mot mål på KolmårdsTrailen i början på Maj 🏃🏻‍♀️😅 fantastiskt fin bana! 🌲😍 
Undra hur trött en kommer att vara efter 16mil? då detta var efter dryga 20km 🙃 (vet att det inte går att jämföra, men ändå)
Alldeles för tidigt avslut på säsongen för linneaivar som olyckligt nog drog av hälsenan för några veckor sedan. Operation och gips och troligtvis ett löfte till sig själv att aldrig mer springa hinder‼️ 

Vi tackar Linnea för vårens prestationer, önskar god rehab och välkomnar henne över till supporterstaben. Där befinner sig även jwidar som tyvärr aldrig verkar komma igång med säsongen pga en bråkig rygg/höft.

Denna reduktionen av löpkraft på damsidan har föranlett att Johanna går över till endast support och medieansvar och ger bort sin plats till en ny, spännande rekrytering. Stay tuned!

#trailrunning #trailrunningsweden #jagspringer #löpning #outnorthtrailtour
Team outnorth ⭐️!
Så heter mitt lag i årets upplaga av trailrunningswe trailtour. Å det är inget tråkigt team ska ni veta. Vi har en världsmästare i swimrun, en vinnare av SM i ultralöpning, en segrare i Vasaloppet 45 km och ja… listan kan göras lång. Nu laddar vi för årets säsong. Fullt ös från mars t o m oktober. Let’s go 👊!

#teamoutnirth
#outnorthtrailtour
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 6762970920407058.

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X