upptäck trailskor från
Icebug
Vår guide hjäper dig till rätt modell!
PlayPause
Slider

Om Icebug

Icebugs målsättning är att göra skor med världens bästa grepp. Företaget höjer även ribban för hållbarhet i branschen och bidrar på många andra sätt för svensk traillöpning. Inte minst genom initiativ som löpargruppen Forest femmes samt den rad upplevelselopp (Xperiences) som företaget själva arrangerar.

Horizon WHorizon M

Icebug Horizon

Här har vi en bekväm sko för dig som vill utforska traillöpning på snälla underlag. Med god dämpning och bred tåbox flyter du bekymmersfritt fram på enklare stigar. En perfekt sko för trailnybörjaren. Vi tar gärna med Horizon på längre turer. Den mjuka och luftiga överdelen ger tillsammans med vadderad plös, en skön sko som sitter bra. Yttersulan i RB9X®-gummi svarar för ett säkert grepp. Materialen är valda för att minimera klimatpåverkan, överdelen är t ex gjord av 100% återvunnen PET.
Capra WCapra M

Icebug Capra

Skapad tillsammans med världsmästaren i skyrunning – orienteringsstjärnan Tove Alexandersson för lopp i hård miljö. En tuff sko avsedd att behålla komforten under långa pass. Tålig överdel som står emot slitage bra. Skon sitter bra och smidigt på foten. Icebugs modeller är ofta smala men det här är en lite bredare modell.

Skons främre del är utrustad med Rock Shield som skyddar mot vassa stenar. Mellansulan ska ge dämpning i landningen, för att sedan släppa tillbaka delar av energin när du skjuter ifrån i löpsteget. Yttersulan i Icebugs eget gummi RB9X® ger ett kanongrepp och säker löpning i steniga partier. Skon blir inte särskilt tung när den blir blöt. Materialen i skon är utvalda för att minimera klimatpåverkan, överdelen är t ex gjord av 100% återvunnen PET.

Acceleritas 8 WAcceleritas  8 M

Icebug Acceleritas 8

Icebugs skor är kända för sitt stensäkra grepp. Och de här skorna gör oss inte besvikna, tvärtom. Det är en nätt, nedskalad sko med fokus på löpning i hög fart off trail och när stigen är full av rötter och andra utmaningar. Den låga vikten ökar inte många gram när skon blir blöt. Testpanelen gör också tummen upp för utseendet, färg piggar upp! Yttersula i RB9X-gummi.
Outrun WOutrun M

Icebug Outrun

Världens mest hållbara trailsko? Icebug skapade Outrun för att visa att det går att kombinera hållbarhet och kvalitet. Resultatet är en sko som är skön att springa i – länge. Skon sitter smidigt på foten och den breda tåboxen låter tårna vara med i löpningen. Markkontakten är bra, liksom greppet i RB9X®-gummi, med ett mönster anpassat för enklare traillöpning och grusvägar. Hela skon är slitstark och vi spår att den kommer att bli en trotjänare.
Spirit 8 WSpirit 8 M

Icebug Spirit 8

Modellen Acceleritas 8 har fått 14 ståldubbar i yttersulan och går i den här versionen under namnet Spirit8. Det betyder ännu skarpare bett i greppet. Och en säker kompanjon även på is. Här är känslan av kontroll maximal. Utvecklad i samarbete med Tove Alexandersson, världens bästa orienterare och vinnare av VM i skyrunning, Jerringpriset och Svenska Dagbladets Bragdguld 2019.
Spana in hela
TRAILSKOGUIDEN
ÖVER 30 MODELLER FRÅN DE STÖRSTA VARUMÄRKENA
PlayPause
Slider

Nyheter om Icebug

Hitta greppet på vinterstigarna

8 januari, 2020 No Comments
I samarbete med Icebug. Is, blöta rötter och berghällar, lera... Vi traillöpare möts ofta av utmanande situationer där greppet är avgörande. Löparskons sula är det…

Icebug Spirit4 OLX

8 oktober, 2014
Det har gått över två år sedan jag skrev om Icebug Spirit2 OLX, en sko jag hyllade för egenskaper som grepp, respons och rå funktionalitet.…

Upptäck andra varumärken

Altra
Arc'teryx
Hoka One One
Icebug
Merrell
NVII
ON
Salming
Salomon
Tecnica
Vibram
Fivefingers
VJ
Slider
X
X