GUIDE
Löparryggsäck
Vi testar 7 modeller för fjällmaraton
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
PlayPause
Slider

Löparryggsäckar 2019

Löparryggsäckar eller löparvästar har definitivt slagit igenom de senaste åren. För oss traillöpare som vill vara ute och njuta av naturens stigar i timmar blir löparryggsäcken nästintill ett nödvändigt tillbehör. Förutom vätska och energi kan vi lätt ta med oss några extra stödplagg för snabba väderomslag, och lite sjukvårdsmaterial om olyckan skulle vara framme.

Samtidigt som löparryggsäcken har blivit allt mer populär har det dykt upp flertalet märken på marknaden. Beroende på löpturens längd och upplägg kan du behöva olika mycket utrymme i väskan.

Vi bad de olika varumärkena att rekommendera den modell som de tycker är bäst lämpad för att springa ett fjällmaraton, och som bäst matchar de krav på utrustning som ställs.

Vi har testat sju modeller med lite olika egenskaper. Generellt kan vi säga att de är bra! Tiden med skumpande ryggsäckar är definitivt förbi.

Vilken modell du väljer handlar främst om ditt eget tycke och smak. Tänk på att verkligen prova ut din löparryggsäck ordentligt. Beroende på hur du är byggd, finns en risk för skav som kan vara olika för olika modeller. Ryggan ska sitta skönt, du ska helst inte tänka på att du har den på dig. Det ska gå att justera remmarna så att den passar just dig. Tänk också igenom vilka krav du själv ställer: Vill du kunna plocka fram mobilen enkelt? Behöver du ha gels lättillgängliga? Vill du kunna fästa stavar fram eller bak? Och så vidare.

Vi har testat västarna utifrån passform, packutrymme, praktiska fickor, ventilationsförmåga, samt hur lätta flaskorna är att dricka ur.

Följande utrustning använde vi i löparryggsäckarna under testet:

  • 5 dl vätska
  • 1 energibar
  • 1 vindjacka
  • 1 mössa
  • 1 par vantar
  • 1 kompass
  • 1 visselpipa

Efter testperioden kan vi konstatera att det här är ett område som utvecklats otroligt mycket de senaste åren. Skumpande löparryggsäckar eller vätskebälten som rör sig runt kroppen vid löpning är passé och inget den som vill undvika behöver störa sig av längre. Hurra för det!

Salomon - ADV Skin 12 Set

"Tänker inte på att jag har den på mig."

Här har någon tänkt till ordentligt. Den här västen har smarta välplacerade fack framtill och det elastiska tyget ger plats åt betydligt större volymer än man från början kan ana.

En skön ryggsäck i behagligt material som fördelar vikten över kroppen. Knäppningen uppfattades av en av testpersonerna som lite knepig första gången, men visar sig sedan sitta som en smäck. Två låsbara fickor och rymliga fickor fram. Baktill är säcken uppdelad i flera olika fack, vilket gör det möjligt att vara välorganiserad. Materialet ventilerar bra.

Två soft flasks på 0,5 liter kommer med, dessa kan kompletteras med en vätskeblåsa. Flaskorna är enkla att dricka ur och ett plus är de tydliga volymmarkeringarna på flaskorna.

En löparväst som har alla funktioner vi behöver, även på långa turer och tävlingar. Mycket är enkelt att justera i farten. Bonus: den är riktigt snygg!

Reflexer fram och bak.

Västen kan handtvättas i 30 grader.

Vikt: 302 g
Volym: 12 liter
Finns i fyra storlekar

Pris: 1 499 kr

USWE - Pace12

En stabil löparväst. Relativt varm. Gott om utrymme framtill. Två stretchfickor bak gör det enkelt att plocka fram grejer därifrån. Smart låsbar ficka för mobilen. Selen är en patenterat lösning som USWE kallar "No Dancing Monkey" och visst sitter ryggsäcken skönt och precis där den ska under våra löpturer. Hade dock gärna sett att det gick att justera remmen över bröstet i höjdled.

Två flaskor (Ultraflaskor) som rymmer 500 ml var ingår. Flaskorna är lätta att pilla ner i fickorna även när de är helt fyllda. De är försedda med en decimeterlång slang som gör det ännu enklare att dricka ur dem. Västen kan kompletteras med vätskeblåsa.

Reflexer fram och bak.

Handtvätt 30 grader.

Vikt: 300 g
Volym: 12 liter
Finns i tre storlekar

Rek pris 1 399 kr

Camelbak - Ultra Pro Vest 1 L Quick Stow Flask

Lätt och nätt. Det här är en väst som knappt märks när du springer. Den ventilerar bra även riktigt varma sommardagar. Packningen sitter där den ska.

Vätskeblåsa kommer inte med men västen har uttag för slang, så det går bra att lägga till. Blåsan måste dock samsas med annan packning i det enda fack som finns bak. Ett utanpåfack bakpå gör det enkelt att dra fram t ex en jacka medan du springer. Ett litet minus för att den enda ficka som går att försluta med dragkedja inte rymmer en iPhone 6.

De två mjuka s k stow flasks som kommer med västen, rymmer faktiskt inte riktigt 0,5 liter när vi kontrollmäter. Flaskorna har en ratt som reglerar mängden vätska som kommer ut när du dricker. Stor öppning på flaskan som gör det enkelt och snabbt att fylla på vid vätskekontroller. Munstycket kan diskas i maskin.

Västen har flera nätfickor som du kommer åt från båda hållen och det finns plats för en vätskeblåsa vid behov.

Reflexer fram och bak.

Visselpipa.

Vi hittar inga instruktioner om hur västen ska tvättas.

Volym packning 3,5 L
Vikt väst 180g

Finns i tre storlekar

Pris 1 199 kr

Silva Strive Light 5

Svenska Silva startade 2017 upp produktionen av löparryggor med serien Strive Light. Vi har testat den mindre varianten med 5 liters packvolym.

Västen sitter följsamt mot kroppen och har smarta utrymmen för vår utrustning.

Vi gillar den lite större fickan framtill i vattenavstötande material med dragkedja, där vi förvarar mobiltelefonen lättåtkomligt. Fram finns också en ficka för energi i form av en bar eller gel. Ett öppet fack bak gör det lätt att dra fram till exempel en jacka. Ventilationsförmågan är god.

Västens framsida har fickor för 2 soft flasks, men det följer bara med en flaska på 2,5 dl vid beställning av västen. För att få med 5 dl vätska, behöver vi komplettera med antingen en större soft flask eller en vätskeblåsa på ryggen.

Reflexer fram och bak.

Handtvättas.

Vikt: 230 g
Volym: 5 liter
Finns i två storlekar

Pris: 799 kr

Coxa Carry - Coxa R5

Det här är en ryggsäck som skiljer sig från de andra vi har testat. Just i att det mycket mer är en ryggsäck. Coxa Carry R5 är utvecklad för längdskidåkning och här betonas fri rörlighet för överkroppen. Tanken är att tyngden bärs upp av höfterna och inte belastar axlarna och bröstet. En enpunktsfästning fram med ett spänne håller ihop fyra remmar. Ryggsäcken är lite mer tidskrävande att ta på sig eftersom den träs över huvudet, den öppnas sedan snabbt med ett tryck med tummen på spännet. Eftersom allt händer på ryggen, så blir det inte så varmt.

Det är enkelt att plocka fram saker på ryggen ur det öppna stretchfacket. Vi saknar dock fack fram för att smidigt komma åt mobilen och dylikt. Små gelförpackningar går att fästa på axelremmen.

Ingen plats för soft flasks, utan här är det den medföljande vätskeblåsan på 2 liter som gäller.

Ett klokt inslag är den lilla LED-lampan bak på ryggsäcken. En annan omtänksam detalj är att ett regnskydd att sätta över ryggsäcken ingår.

Reflexer på sidorna.

Vi hittar inga instruktioner om hur väskan ska tvättas.

Vikt: 600 g
Volym: 5,5 liter
Finns i en storlek, med långa remmar kan den anpassas till alla olika storlekar. För små personer kan den upplevas som att remmarna hamnar för nära halsen med risk för skav.

Rek pris 1 395 kr

Dynafit - Ultra 15 Backpack

En lite större och bredare väst, fortfarande mycket lätt. Här får du plats med mycket. God ventilationsförmåga. Västen stängs med ett smidigt snörsystem. En liten låsbar ficka fram och en vattentät låsbar ficka inne i ryggsäcken. Vi gillar att det går att justera baksidan framifrån, litet minus för att det blir lösa stroppar.

Västen har plats för två soft flasks och vätskeblåsa, inga av dessa ingår så vi har inte testat dem.

Reflexer bak.

Visselpipa.

Vi hittar inga instruktioner om hur västen ska tvättas.

Vikt: 265 g
Volym: 15 liter
Finns i två storlekar

Rek pris €110

Ultimate Direction - Ultra Vesta 4.0

Den här är en löparväst. Den sitter bra på kroppen med stretchtyg som gör att den känns tajt. Den är genomtänkt utifrån löparens behov med klokt placerade fickor, hela fyra stycken är försedda med dragkedja. De två spännena i höjdled kan justeras steglöst medan du springer.

Ett annat plus är att det går att dra åt hela väskans rygginnehåll så att det sitter där det ska och inte märks av. Västen ventilerar bra och är ett smart val när det är varmt.
Två soft flasks (eller Body Bottles) à 0,5 liter följer med. Den stora öppningen gör flaskan lätt att fylla på och att diska. Enda minuset är att flaskornas munstycken kan kännas lite hårda mot kroppen. Västen har också plats för en vätskeblåsa.

Den här modellen är designad för kvinnor, männens motsvarighet heter Ultra Vest 4.0.

Reflexer fram och bak.

Torkas av med våt svamp, tvättmedel får inte användas.

Vikt: 220 g
Volym: 10,1 liter
Två storlekar

Rek pris 1 395 kr

Arc'teryx - Norvan 14 Hydration Vest

Kanadensiska Arc'teryx lanserade till 2018 den här löparryggan av högsta kvalitet. Materialet är Ventilerande och stretchigt material så att västen följer våra rörelser under löppassen.

Vätskeblåsa ingår i köpet. Ett annat plus är att det går att dra åt hela väskans rygginnehåll så att det sitter där det ska och inte märks av. Västen ventilerar bra och är ett smart val när det är varmt.

Vikt: 220 g
Volym: 14 liter
. Finns även en mindre variant på 7 liter.

Rek pris 1 895 kr

Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Leaving February in spring weather. Summing up the month with 389K and 5500hm. ...

Magisk kväll på Klinten🙏💞 ...

Runstreak day 140.

Vilket veckoslut. Underbart väder men för mycket kläder på mig när jag springer nu. Om man har samma kläder vid -2 som vid plus 15 då svettas man.

Follow me on Instagram and now youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCMbCcsHJoABtlutORSxGkrg

#trailrunners #runninginthewoods #swedenrunners #salming #salmingtrail6 #running #runningmotivation #trail6 #salmingrunning #garminvivoactive3 #garmin #trailrunningsweden #craftsportswear #craftsportswearswe #salmingrunning #löparglädje #love2run #silva #silvacrosstrail3 #instarunners #hemmavasan2020 #idrefjällmaraton #hemmavasan #löpninärfrihet #winterrunning #runstreak #runstreak2021 #loverunning #buff #blioslagbar #osterlentrail60km
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

5 days ago

Inspirera mig! Vad är din trail running historia?
- Vem introducerade dig till att springa i skogen? Hur länge sedan var det?
- Vad var det som fick dig att fortsätta efter de där första gångerna?
- Vad har varit dina milstolpar?
- Vad är ditt mål nu?

Jag började springa nyligen igen i skogen och älskar det för variationen i terrängen (inte monotont), vyerna (solnedgång i skogen och ytskikt över stan under vissa bitar), den friska luften och tystnaden + kan ta med min hund! Mina knän mår så bra av att springa i skogen med inte samma effekt som när jag springer på asfalt och troligen många färre muskler aktiveras. Har alltid gillat skogsvandring så löpning har blivit en naturlig förlängning av det - ingen som inspirerat mig specifikt. Bara känns rätt när man är ute där! Vet inte hur mina milstolpar kommer se ut men håller en dagbok och just nu är målet inte en tid eller distans utan bara att sätta 3 löpardagar i veckan, 5-13 km.

Foto från igår mot slutet av rundan - bästa löparpartnern, bra fartsättare 😂🐾🌲
... Se merSe mindre

Inspirera mig! Vad är din trail running historia? 
- Vem introducerade dig till att springa i skogen? Hur länge sedan var det?
- Vad var det som fick dig att fortsätta efter de där första gångerna?
-  Vad har varit dina milstolpar?
-  Vad är ditt mål nu?

Jag började springa nyligen igen i skogen och älskar det för variationen i terrängen (inte monotont), vyerna (solnedgång i skogen och ytskikt över stan under vissa bitar), den friska luften och tystnaden + kan ta med min hund! Mina knän mår så bra av att springa i skogen med inte samma effekt som när jag springer på asfalt och troligen många färre muskler aktiveras. Har alltid gillat skogsvandring så löpning har blivit en naturlig förlängning av det - ingen som inspirerat mig specifikt. Bara känns rätt när man är ute där! Vet inte hur mina milstolpar kommer se ut men håller en dagbok och just nu är målet inte en tid eller distans utan bara att sätta 3 löpardagar i veckan, 5-13 km. 

Foto från igår mot slutet av rundan - bästa löparpartnern, bra fartsättare 😂🐾🌲

Kommentarer på Facebook

Vad härligt!! Vad fin hund du har! Vad är de för ras?

Jag har i princip mitt andra hem på västkusten, en ö i bohuslän. Började springa på stigar och på klippor vilket övergick till mycket skog när jag flyttade till Göteborg 🙂 efter det växte min passion från att springa på asfalt ( som jag då tyckte var nice) till att endast springa på stigar i skogen eller havet. Det är då jag får ro och det är som meditation för mig🌲 mitt mål nu är att börja springa lopp igen, springa en fjällmara denna eller nästa sommar men också fortsätta njuta och vara skadefri🙏🏻

Vilken himla fin bild och fin vovve 🥰🐕 Har alltid älskat att vara i skogen, sett till att jag alltid bott nära, och när jag sprang va det helt naturligt att springa i skogen. Numera tillsammans med hunden är det ännu mer självklart. Läste dessutom Jonas Coltings bok där han skrev att det bästa man kunde göra va att springa i skogen. Det är utmärkt bra att bygga upp styrka och balans. Sen är det så himla skönt att man nästan inte kan tänka på något, för då snubblar man 🤣 måste läsa av underlaget hela tiden.... skönt att springa där man sällan träffar någon annan. Träffar man någon blir ju det också roligt eftersom det var så osannolikt. En dröm va att kunna springa Maratondistansen och det uppfyllde jag i november. Nu drömmer jag om att göra det på bättre tid, och jag drömmer om längre löpning i fjällen som är så härligt ❤ Blev ett fjällopp i höstas och det gav mersmak 👍

Vilken fin bild! Samma för mig som för dig ungefär. Mer skonsamt och träning av fler muskler plus att jag älskar att vara ute i naturen.🏃🏽‍♀️

Jag berättar lite mer om min bakgrund som "träningshatare" i Idre Fjällmaratonpodden som finns på Idre Fjällmaratons hemsida om man vill få höra hela historien, men just traillöpning blev min passion 2015. Började springa på stigar för att träna inför mitt projekt att bestiga Seven Summits med Kilimanjaro först ut då jag såg synergin mellan bergsbestigningar och traillöpning. Sedan upptäckte jag hur fantastiskt roligt det var och utvecklade min passion för det. Största bidragande orsaken till att jag formligen älskar traillöpning över väglöpning är att min hjärna stimuleras av att jag dels måste vara "aktiv" i löpningen samt att jag älskar att upptäcka och utforska. Blir nästan barnsligt glad av att springa upp på en utsikt eller hitta en ny grotta. Milstolpar har nog varit ultratävlingarna, särskilt 11 mil från Nikkalouokta till Abisko, något jag aldrig hade trott innan då jag avskydde löpning. Målet nu är att bara fortsätta upptäcka, njuta, tävla, uppleva och så fort pandemin ger sig få åter njuta av en härlig gemenskap i "trailcommunitiet".

Så söt hund! 🙏🏼 Jag längtade ut i skogen, men klarade inte orientering. 2012 sprang jag premiären av Stockholm Trail 21 km. Blev biten direkt! Därefter har jag sprungit Sweden Sky Race 24, Kullamannen 21 km ochTromsø Sky Race. Jag har sprungit varenda Stockholm Trail sedan dess och EcoTrail Stockholm. Jag kan ju springa vilse i min egen bakficka, så snitslad bana funkar kanonbra! 😍 Roslagsleden funkar... Jag älskar trailrunning! Nu ska jag bara bli hel och stark och hitta konditionen igen! 🤪

Jag har två viszlor som draghjälp 😀 och mitt mål är att kunna springa en mil, började springa under corona. För första gången i livet längtar jag efter varje gång jag kan ta mig ut i skogen, mycket tack vare hundarna. Allt började egentligen för 2 år sedan, efter en traumatisk händelse, och jag bestämde mig för att förändra livet.

Jag är orienterare och tränar trail och offtrail. Har sprungit lite väg nu när det varit snö o det är ju skittråkigt. Nu kommer den absolut finaste tiden för skogslöpning, innan gräset blir för långt. Lycka till med skogslöpningen 🌞

Jag sprang först med ForestFemmes i skogen för två år sedan, och insåg att det är så mycket roligare eftersom kroppen inte tar stryk lika mycket som på asfalt, mycket fint att se och sedan att tidspressen försvinner och jag springer för att det är roligt och inte för att klara ett visst antal km under en viss tid! Målet är i år att springa ett marathon, vildmarksleden med en vän (inklusive typ lunchpaus, kanske ett dopp i en sjö) utan tidspress/km men hela sträckan under en dag som en härlig utmaning och äventyr! I framtiden hoppas jag också få springa med min hund (den vi bara drömmer om hittills, tills vi köper hus)

1 week ago

Hej! Jag är ny här i gruppen, glad att ha hittat hit! 😁 Är nybörjare i "seriös" löpning, har mest bara tagit på mig skorna och sprungit förut utan att tänka efter så mycket, så jag skulle behöva er hjälp. Balansbräda, är det ett bra sätt att bygga upp stabila knän?
Hade för många år sedan problem med vätska i knät och har nu börjat få känningar igen efter att ha börjat löpa från ett långt uppehåll. Finns ju diverse övningar på nätet men tycker att balansbräda känns lättast, är det något ni rekommenderar?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Smärtor i olika delar av ”löpmaskineriet” hänger ofta ihop med svagheter, som inte alltid sitter där smärtan sitter. Jag skulle rekommendera att du tar hjälp av en sjukgymnast, som identifierar svagheterna och som ger dig ett träningsprogram som långsiktigt hjälper dig att bygga upp styrka i knän och bål. Det är lätt att få en mängd välmenande råd av folk i forumen, som varken undersökt dig, eller har kompetensen.

Dessa övningar är magi för att stärka knäna och hålla de skadefria. Finns som nivå 1-3. För övrigt en fantastisk sida för hela kroppen. Gällande balansbräda så tycker jag det är ett bra tillägg till vissa knäkontrollsövningar, dessutom mycket bra för stärka fotlederna för traillöpningen! 👌🏼 skadefri.no/kroppsdeler/kne/skadefri-kne/

Då jag opererade mitt knä så var rehabiliteringen mestadels inriktad på lårmusklerna och stärka dem, inte själva knät. Jag frågade efter övningar för knät, och fick svaret att låren stödjer knät. Hade aldrig haft knäproblem innan (opererade bort tumör, vpns, 3 mån utan rörlighet i knät innan operationen, 2 mån återhämtning med styrke/stretch övningar för låren, samt cykling i först hand)

Balansbräda är ett grymt bra redskap överlag för att stärka senor och ligament t.ex. genom enbens knäböj mm, men jag håller med Gustav ovan om att det kan vara klokt att ta professionell rådgivning som ser till helheten för just dig och din sits. Löpning är ju lite lurigt ibland då man kan få en känning på ett ställe som beror på en svaghet på ett helt annat ställe på kroppen. Lycka till!

Tack för era svar 🙂 Kontaktar nog en sjukgymnast helt enkelt så det inte hinner bli alldeles galet 🦵

Följ rådet om sjukgymnast. Dit gick jag och fick bifogat program.

4 weeks ago

Halloj
Jag söker efter liknande grupp som denna fast med fokus på Skåne och helst Lund. En grupp där man kan få stigtips, hitta löpsällskap och så här på vintern kunna få status på om stigarna är farbara.
Tack på förhand 🙏

Obs! Jag har inte letat supermycket så slå mig inte för hårt om den finns precis runt knuten 😊
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Coach K Runners och Tjörnarparen.

Johan Asplund från mars månad kör vi här: trailrunningsweden.se/lopargrupper/malmo/

En fråga. Du som verkar ha kört många olika modeller. Vilka är breda? Lwta alltid efter skor som är breda tidigt liksom. Det är den sabla stortåleden som är problemet. Skoskrällena går ju sönder i övergången mellan sko och sula. Altra är breda i tåboxen men jag behöver bredden tidigare än så.

2 weeks ago

Någon som har tips på vatten och vindtätt ytterställ. Ska springa öppet fjäll maraton och skulle behöva några lätta ytterplagg som tar liten plats i ryggsäcken. Kikat lite på märket OMM om någon har erfarenhet och vill dela med sig? ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

OMM är fina, en löparvän är väldigt nöjd. Även Gore och Salomon har några jackor som är lätta, vindtäta och andas. Men det här med andas är intressant, jag svettas floder, vill ha vindtätheten, med resultat att det i princip rinner på insidan av jackan vid lite hårdare pass. Har själv lätta jackor från Gore (wear R7, köpt tight, har dragkedja som kan öppnas nerifrån för luftning) och en Salomon (Bonattis Waterproof, köpt lite större för att kunna klä för skånevinter under :), har tryckknapp så man kan öppna helt men ändå hålla ihop jackan ). Upplever att båda är ganska små i storlekarna. Har även en superlätt luftig Craft som är mer för sommar.

Tänker något goretex paclite Linda! Kul att du springer trail!

Lim från Haglöfs 😍

OMM Halo är grymma, väger inget och klarar hyffsat oväder. Men pratar vi fjällstormar och ihållande ösregn kanske man ska kliva upp någon nivå till kraftigare Haglöfs LIM comp eller något Inov-8.

Gore shakedry is the shit!!!

undviker vindtätt blir för blött på insidan vilket ger att man blir kall finns mycket bra skalkläder som torkar snabbt som funkar bättre om man ska vara ute länge.

6 months ago

Hej alla terrängälskande löpare!
Tänkte ge ett smakprov och kolla intresset för att dela bilder och berättelser från vår tur till Norge i somras. Kommentera om ni vill ha mer!

Jag och Magdalena Nilsson prickade in en semestervecka när Norge öppnade gränsen, och körde direkt upp till Jotunheimen med omnejd. Löpning i en miljö där orden tar slut och känslorna tar över.

Också ett stort grattis och sjukt bra sprungit av Magdalena när hon i helgen tog hem en andraplats på S:t Hans Extreme i Lund! 🥳
... Se merSe mindre

Hej alla terrängälskande löpare!
Tänkte ge ett smakprov och kolla intresset för att dela bilder och berättelser från vår tur till Norge i somras. Kommentera om ni vill ha mer!

Jag och Magdalena Nilsson prickade in en semestervecka när Norge öppnade gränsen, och körde direkt upp till Jotunheimen med omnejd. Löpning i en miljö där orden tar slut och känslorna tar över.

Också ett stort grattis och sjukt bra sprungit av Magdalena när hon i helgen tog hem en andraplats på S:t Hans Extreme i Lund! 🥳

Kommentarer på Facebook

Oh, vackra Norge! ❤️

Fina bilder, dela gärna nån kartbild där rutten syns också - hur långt ni sprang 😃

2 weeks ago

Hej! Något förslag om en mindre ryggsäck eller väst som sitter bra? Tack! ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Salomons väska st 12 sitter väldigt bra. Rekommenderas

Salomon adv skin 12 är jag riktigt nöjd med.

Ultimate Direction Ultra Vest 4.0 eller någon av de mindre Salomonvästarna. 👌🏼

Köpte precis mig en adv skin 5. Mkt nöjd 😄 Hade Camelback innan och den var helt ok med. Men denna sitter bättre

Även jag röstar för salomon adv skin 12. Den är så smidig att den nu alltid får sitta på när jag springer, även kortare rundor eftersom min telefon (stor iPhone pro max) inte ens känns när den ligger i en sidoficka. Dessutom är då alltid mitt lilla nödkit med 👍🏼

Ultimatedirection.se bästa! 🤩

Jag hade inte slutat letat innan jag testat Pace Pro från USWE. Sitter otroligt bra och bekvämt!

Älskar min advanced skin från Salomon.

Gå in och sök på Ultimate Direction. Special designade av trail löpare. Lätta och sitter fantastiskt bra. I minsta detalj. Så otroligt nöjd 👍 Såg att det är rea dessutom. www.northsport.se

Tack alla, mycket uppskattat!

Ultimate Direction gör riktigt fina säckar som fungerar.

View more comments

2 months ago

Någon som kan tipsa om bra trail running-dokumentärer? Behöver lite inspiration ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

The big chill The Source Where dreams go to die Alla dessa finns på Youtube

Lorena på Netflix

The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young 2014 film

The Ginger Runner på youtube har många bra, rekommenderas 👌.

Inte filmer men otroligt bra och intressanta böcker som gav mersmak! Born to run: jakten på löpningens själ av Christopher McDougall samt Löparens hjärta av Marcus Torgeby. Jag lyssnar på ljudböcker och båda är och väldigt fint inlästa.

Made to be broken.

Följer.

Born To Run .. den är riktigt bra tycker jag.. Men man får ta den som den är.. Men klart värd att lyssna på

Kanske inte trailrunning specifikt, men den lilla dokumentärfilmen från våra fantastiska ultralöpare som var med i Backyard Ultra World champs nu för inte så länge sedan gav mig gåshud. Flera av deltagarna i vårt svenska landslag är helt magiska traillöpare.

Where dreams go to die (Barkley)You Tube

Följer!

Golden Trail Series är faktiskt grymt intressant. Kul också att vi har många bra svenska löpare med här, inte minst Tove Alexandersson youtu.be/_517hAtuQBk

Miniserien The Giant Struggle om amerikanske bergsultralöparen Avery Collins första (och hittills enda) försök på Tor Des Geants. m.youtube.com/watch?v=x_KVzz-5HdQ

Följer 👍🏼

Inte bara trail men denna är bra 🙂 urplay.se/program/211780-lopning-som-religion

Vilken härlig tråd - full av tips 😀🏃🏽‍♀️

Tack för inspiration! Snart sett allt i tråden

Den här om Lorena från Tarahumara folket i Mexiko går på Netflix nu. Kort och bra. Ett annat perspektiv på löpning än det många av oss lever med. www.netflix.com/title/80244683?s=i&trkid=13747225

Vill ni har mer av trail/ultra så släpptes denna idag. Gott nytt år till er alla youtu.be/xvJMlwNUAsI

Har inte läst alla kommentarer, men här kommer några förslag på filmer som finns på Youtube som jag uppskattar. -"Life in a day" en kvinnlig version av Unbreakable -"ASICS running beat the sun 2015". Stafettlag från de olika värlsdelarna tävlar om att ta sig runt Mont Blanc innan solen går ner. Kul koncept tycker jag. -"Mt. Marathon". Endast 5 km, men upp och ner på ett berg. Filmat live. 2015 var Emelie Forsberg och Killian Jornet med. ---"Mt Fuji in Japan Ultra Trail Documentary" 49 min lång, med bombastisk kommentator. Gott Nytt År!

View more comments

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Är långpassen överskattade? https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/det-overprioriterade-langpasset/

Fyra svenska spaanläggningar med grym traillöpning inpå knuten. https://trailrunningsweden.se/2021/02/19/trailloparens-basta-spahotell/

Effektivare träning när du har koll på pulsen. https://trailrunningsweden.se/2021/02/18/koll-pa-pulsen-ger-effektivare-traning/

”Tillåt orienteringstävlingar nu” Öppet brev från @svorientering till @Folkhalsomynd https://www.svenskorientering.se/Nyheter/NyheterStartsida/svenskaorienteringsforbundettillatorienteringstavlingarnu/

Kan Vasaloppet visa vägen för andra motionslopp? https://trailrunningsweden.se/2021/02/17/visar-vasaloppet-vagen-for-arrangorer-av-motionslopp/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X